icon

Ako vysvetliť rodičom, že už nemám päť rokov?

nikola411996
25. jan 2016

Mam dvadsat ano viem vela mamiciek si teraz povie boze taka mlada alebo take dačo podobne ale boli ste vsetci mladi a zalubeny z priatelom som us dlhu dobu no beru ma stale ako malu nechodim us do skoly ale pracujem a zakazuju mi strasne vela veci vela veci im vadi priatel knam nechce chodi pomohol im urobil a furt je za zleho zacaloto vtedy ked som zacala ubeho spavat a chodit knemu a poznaju ho velmi dobre a aj jeho rodinu nemili snim zo zaciatku ziaden problem no ako som zacala venovat sa jemu je. Zle ano byvam u rodicou a neustale sa hadam z mamkou lebo priatel knam nechce chodit nasi sa stale hadaju a ja som neustale u neho spavam tam a podobne tam stravim cele dni ale mne je tam super no je to taske robym a robym nepretrzitu zmenu urcite vyete aka je to zmena a samozrejme ces poobednu sme spolu neni takze ...niejedy rozmislam ci mam ist lebo a mam problem lebo neustale domna rodicia hustia ze co zomna vychovali a podobne ja viem rodicia su rodicia vazim si ich aj co premna urobyli ale nemam pet rokou aby mi stale rozkazovali a aby som doma snimi a z priatelom pozerala telku Sice zme mladi ale baby podla mna sme boli vsetky mlade a zabudame nato ake ste boli a moj chalan je ten ktori viee co chce ktori pomohol mojim rodicom problem je v tom ze rodicia nanom vidia len to ze nechce knam chodit a spavat unas ja viem je to blbe ze to sem pisem ale vypocujem si nejake radi velmi rada pomohol ki velmi vela veciach ako ked sa nasi hadali a nemala som kam ist nedokazem rozlepit mojej mamke oci moj oco dobej huka kboli tomuto setkemu a mi sa hadame je nim zaslepena boji sa ho moj oco nieje zli chlap ale je moc tvrdi ked som bola mala bavala som sa ho a bojim sa ho este teras nigdy mi nedovolil z kamaratkami von ci na diakoteku baby ak mate nejake blbe hlasky viem ze sa aj take najdu nekomentujte to racej prosim chcem iba radu a nie aby mi niekto pisal ze som hlupe decko dakujem

Strana
z2
midori123
25. jan 2016

Ježíííš!!! Dievča zlaté... Ty sa najprv nauč gramatiku, lebo toto sa fakt nedá čítať!

ln16
25. jan 2016

najprv sa douč gramatiku 🤐

barbora59
25. jan 2016

nemame ti povedat ze si hlupe decko... Ale po tomto prispevku .. nie jeden clovek nemoze byt az tak hlupy nie toto musi byt vtip!🙈🙈

erikaah
25. jan 2016

Detvákom sa začali "prázdniny" a vypĺňajú si ich sedením na stránke pre mamičky? 😀 😀 😀 @nikola411996

irusa
25. jan 2016

v polovici som prestala čítať ....... ,, len, aby ste niečo neporobyly ,, 😒 😒 😒 😒 😒

bambulkalove
26. jan 2016

Poviem ti jediné, ja som toto zažila všetko, mám 32. Dnes sa mi otec stále stará do života. Ako používal "ručne stručne" keď si potreboval vybiť zlosť, tak teraz zase chce, aby som nechala svojho priateľa, aby som zostala dom, lebo on je taký a iný a hentaký a podobne aj u nás, priateľ k nám nechce ísť, a keď príde, tak len ho pozorujú a či pomohol alebo nie /aj ten môj pomáhal a nie málo a stále pomáha/ tak je blbec, magor...kúpil dom a ešte som sa nepresťahovala a už ma z neho podľa tatka vyhadzuje atď. Ak chceš, prečítaj si

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-rodicom-vysvetlit-ze-moj-zivot-je-len-moj/

ivett1
26. jan 2016

si inej národnosti? ...lebo ak nie, tak amen-tma ...

ale ...k tvojmu problému ...že už nie si dieťa a rodičia ti aj tak rozkazujú, hoci pracuješ .. podľa mňa, kým budeš bývať u nich, tak vždy ti budú niečo zakazovať a niečo prikazovať ... nebudeš môcť chodiť z diskotéky onad ránom, alebo budeš musieť upratovať kúpeľňu ...skrátka budeš sa musieť vždy prispôsobiť ... buď rada, že aspoň tvojho priateľa akceptujú ...a ten povzdych, že čo z teba vychovali?...tak na to si musia odpovedať oni...
ak si dospelá, tak sa s nimi o tom porozprávaj ... čo im vadí, čo tebe vadí, nájdite si spoločnú reč, prispej na domácnosť, alebo sa osamostatni- lebo píšeš, že priateľ zarába, tak nech skúsi on vyriešiť vaše spoločné bývanie ... alebo ...ak zatiaľ len spolu chodíte, tak sa musí prispôsobiť ... nič iné ti poradiť neviem ...
rodičia obvykle chcú pre svoje deti to najlepšie...možno si to už pochopila, lebo píšeš, že si rodičov vážiš, len ti vadí, že ťa berú ako dieťa ...tak im dokáž, že si už dospelá ... 😉 skús najskôr ten spoločný dospelácky rozhovor a uvidíš, že nikomu nasilu - hlavne nie vlastnej mame - "oči otvárať" nebude treba 🙂

henikav
26. jan 2016

Neviem aku radu tu cakas, dokazat rodicom ze si dospela? Postav sa na vlastne nohy aby si bola nezavisla a mas dokazane. Ale ak sa spravas v takom style ako pises, necudujem sa ze ta maju za decko, mozno oni sami si myslia ze este nie si dost zrela na to aby si sa sama prebijala zivotom. Ale pokial zijes u rodicov, vzdy ich budes musiet pocuvat a to je fuk ci mas 20 alebo 50, tak zapracuj na sebe, aj sama na seba budes hrda, aj vsetkym naokolo dokazes, ze si schopna

elanor
26. jan 2016

@schocko neviem co mas prosti Bernolakovi. Bo toto s nim nema nic spolocne. On riesil kulturnu zapadoslovencinu a toto to rozhodne nieje. Okrem toho ta ani "y" nepozna.
A ani Stur za nim nestoji. Resp. nie sam. MAli v nom prsty viaceri: Stur, Hodza, Hurban, Hattala, Palarik, Radlinsky a Zavodnik.

Takze radsej sa drz hesla: nerob to co nechces aby robili tebe. Nevysmievaj sa, lebo vysmeju teba... 😉

l3yla
27. jan 2016

😀 😀 Martin Hattala sa v hrobe obracia

Strana
z2