Ako vysvetliť svokre, aby nenakupovala veci pre bábätko?
Ahojte baby potrebovala by som s niečim buď pomôcť alebo poradiť nejakú radu o hladne svorky.
Jedná sa o to že s priateľom sme sa rozišli nie v tom dobrom a čakám bábätko , ktoré sa ma narodiť koncom novembra začiatkom decembra pravdepodobne ho neplánujem dať ako otca dieťaťa. Problém mám v tom že ako mám vysvetliť jeho mame aby zbytočne nenakupovala veci pre bábo oblečenie, nábytok a podobne kedže už spolu nebudeme ani nič išli sme si každý vlastnou cestou. Vedeli by ste mi poradiť ako to mierne vysvetliť aby nenastali komplikácie medzitým? :D Ďakujem. Ja už som zúfala a neviem čo mám robiť :/ .. vkuse nato myslím že ako jej to slušne povedať že tou babkou proste nebude a nebude mať nárok na dieťa ani otec ani jeho mama kedže otec sa vyjadril tak jak sa vyjadril že s ním nechce mať nič spoločné. Lenže jeho mama verí v tom že sa dáme spolu dokopy aj keď sa nedáme vedela by ste mi niektorá poradiť?
Asi nechápem úplne, o čo ide... Teda ona vyhodila syna, a on je bezdomovec? Preto ste sa rozišli? Veď to nie jej povinnost živit dospelého chlapa aj s jeho frajerkou. To je vaša povinnost, si zabezpečiť bývanie a prácu. Čiže ty si naštvaná na ňu, lebo vás vyhodila? Lebo hneď jedným dychom píšeš, že kupuje oblečenie a nábytok pre vnúča. Tak mi to trochu nejde dohromady. To, že ona bude babkou to je fakt
Ty nie si jej nevesta, ale tvoje dieťa je jej vnúča, s tým nič nenarobis. Ak ona bude chcieť, môže súdne si požiadať o styk s vnukom, alebo vnučkou. To, že vy u nej nebyvate, a vyhodila syna, to nič na veci nemení.Ani to, že ty neuvedies jeho v RL ako otca.
Ak frajer bude chcieť da si spraviť testy moze sa s dieťaťom stretávať aj jeho mama aj si ho bravať na víkendy časom...mama vie, že ste sa rozišli myslieť si môže čo chce...keď v sebe živí nádej, že sa dáte dokopy to je jej vec.Ty možno do decembra tiež vychladnes...v každom prípade neviem prečo chces brať na seba bremeno živit dieťa do 25 r je otec nech platí...povedz to pani ako píšeš tu...ak chce nech kupuje ..možno cíti povinnosť za svojho syna.To, že ona ho vyhodila je medzi nimi asi svätý nebude, keď aj teba opustil.Chceli ste dieťa mal byť zodpovedný a bývať a živit sa sam
Preco je mlady,zdravy chlap bezdomovec? Dieta ste planovali? Ako? Ved nemate vlastne byvanie,ste nezreli. Zamiesite na dieta bez byvania, este sa ani nenarodilo a uz nema kompletnu rodinu. Ste nezodpovedni. Rodina sa planuje a nie, ze "zostala som tehotna" (najlepsie po partyzdnovom vztahu). Je mi smutno z tychto novodobych rodin-nerodin.
Divne.. na jednej strane nemate kam ist, vyhodila chlapa z bytu a nemate kde byvat, na druhej ty ich nepotrebujes.
Rozisli ste sa, teda nie ste v kontakte ale s jeho matkou si v kontakte? Lebo ja ked sa s niekym rozidem, v kontakte nie som s nim, s jeho rodinou.. a teda nic mi nenosia, nic mi nekupuju a keby aj, ani im dvere neotvorim, telefony nedvíham....
Len taka moznost: Dietatu nezapises do RL otca (neviem co tym dosiahnes ale ok). Hlavne ak nemas kam ist, je to super o tom, ze tvoje dieta preto, ze ty sa nepohodnes s chlapom nebude mat otca/babku/polku rodiny... vyzivne tiez nic. Len preto, ze ty sa nedohodnes s otcom.
Povedz jej ze syn nebude v RL, a neboj, ona prva to zacne riesit a budes sa miesto kludnej materskej vlacit po sudoch a v klude to dopadne tak, ze sa budete dalej stretavat vsetci. Po dobrom ci po zlom... lebo toto su typicke silacke chlapske recicky, pocas tehotenstva vykrikovat.. zaujimave ako sa tie pocity vacsinou zmenia a muzi zrazu o tie deti zaujem javia :D
Na tvojom mieste si ujasnim co chcem, prejdem vsetky pre a proti. A ak nechces byt s nimi v kontakte, tak nebud. Ale vobec. Ak veci nakupi a nebodaj s nimi pride, tak nech si ich odnesie... ver, ze ked ju raz posles takto s vecami prec, viac uz nebude nakupovat. Alebo to prehodnot, a daj svojmu dietatu co najkompletnejsiu rodinu.
Nič od nej hlavne neber. Som si istá, že mama môjho bývalého by urobila toto iste, keby som bola tehotná a išli by sme od seba. Snažila by sa tak dostat k vnúčaťu, pripútat si ho, snažiť sa zneužiť fakt, že som sa pohádala s jej synom, ale s ňou priamo nie a popri tom ma manipulovať, aby som sa s jej naničhodným synom dala dokopy. No v prvom rade toto si musí riešiť otec Tvojho dieťaťa. Chce byť na rodnom liste, chce na dieťa platiť a mať všetky práva a povinnosti z toho vyplývajúce?
@kulumulu123 ano, musela by to riesit sudnou cestou… Ale to ze su teraz asi obaja este hrdinovia, neznamena, ze casom neda podnet autorka ako mama, alebo otec dietata, o priznanie otcovstva, a sud nariadi dna testy a potom to uz ide… a budu sa vidat viac nez by chceli 🤷🏼♀️ ak sa da, riesila by som to inou cestou, ale neviem pozadie pribehu, financny situaciu autorky, rodiny a ich vztahy, taak neviem no.. ale ano k zapisu do rl musi byt suhlas otca alebo potom sudne
Dieťatko este ani nie je na svete a ste sa rozisli? To čo ste za ľudia?? Preboha, veď dieta potrebuje oboch rodicov...v dnešnej dobe antikoncepcie ???...chúďa dieťa
Sups s vecickami do bazariku tu😉a este budu aj peniazky nazvys🙈🙂trosku zlahcenie. Samozrejme drzim.palce, aby bolo vsetko.ok.

Ako tu uz spomínajú viaceré dámy. Babke vysvetlite, ze s otcom dietata uz spolu nebudete. No ju by som určite neodstavila. Ak ma záujem o dieťa, a bude ho chcieť vídať ajnza takých okolnosti, ze nebudete s otcom dieťaťa spolu fungovať, prečo by ste jej bránili sa s ním stretávať, poprípade mu nieco kupit? Ak sa náhodou babka do toho obuje, bude suma fuk ci bude mat dieťa zapísaného otca v RL. Babka moze dat podnet na súd a určite aj vyhra, súd nariadi gén testy, aby sa dokazala príbuznosť a budete náhrata. Poprípade sa to da dokázať aj bez testov. Na základe svedeckých výpovedi atd. Zakázať stretávať sa s vnukom jej nemôžete. Sle vysvetlit by som jej vysvetlila, ze jej syn dieťa odmieta. Aby mala kompletne info.