Ako začať nový život so samostatným bývaním?
Hypo, prerobené podkrovie u svokrovcov, 2 deti. (5r a druhé dieťa 3mesiace) a muž nad ktorým aktuálne lamem palicu. Uz pri prvom dieťati sme mali krízu, ked mal syn 1,5roka. Potom sa to zlepšilo, veľmi, až sme sa rozhodli pre druhé dietatko. A chyby sa opakujú. Pri prvom som si povedala ze ak toto budem zažívať este raz, tak to vidím na koniec. A asi je to tu. Skôr ako som myslela. Nuž čo už. Za to zdravé krasne dievčatko to však stalo a teraz som takmer rozhodnuta odist. Mam 33 rokov a zivot nekončí.
Ale k veci. Ako začať odznova? K rodičom nepôjdem, je to dvojgeneračný dom, kde sú naši, sestra s rodinou..
Viem si predstaviť platiť nájom, ale... niečo skromne stačí, možno azyl, socialny byt, neviem.. je tu niekto zo Žiliny priamo co si tým prešiel?
Ďakujem pekne za odpovede
No toto si nevidela, keď ste sa brali? Vieš príde mi veľmi ako človek zahľadený do seba. Len on a jeho život, jeho hobby, tam nie je priestor pre rodinu, na čo ju chcel? Má na FB aspoň jednu fotku s dieťaťom, s rodinou? Má ťa ako manželku označenú v profile? Ty jeho asi áno, on teba? On vystupuje navonok ako rodina? Ale áno, turistika, bicykel, horolezectvo. To si predtým nevidela? Vtedy ti to nevadilo, teraz áno? Mrzí ma to. Ake každopádne ešte počkaj. Kým si nezariadiš svoj vlastný život a nepripravíš sa na to.
@anonym_eada68 že nedáva veci na Facebook 😂😂😂 to by sme podľa tohoto parametra mali s mužom vzťah asi len na papieri, lebo za 15 rokov sme nepridali jedinú spoločnú fotku ani nie sme vo vzťahu či manželstve či jak sa to dáva na Facebook ani nič podobne. Proste nie každý je závislý na sociálnych sieťach a nepotrebuje svoj život zdieľať s ľuďmi s ktorými sa reálne ani nebavi.
Píšeš tu pod svojím menom, ľudia si nielen teba, ale aj tvojho manžela vedia veľmi jednoducho vyhľadať na sociálnej sieti, si si istá, že je správne rozoberať vaše manželské problémy takýmto spôsobom? Ľudia sú všelijakí, nikdy nevieš, kto tvoju tému čítal a či si ju čoskoro neprečíta aj tvoj manžel a nedá ti zbohom skôr, ako stihneš dať zbohom ty jemu...
Ďalšia vec - nič v zlom, keď som ja mala 3-mesačné dieťa, ani som nesnívala o tom, že by som šla na 2 hodiny sama do obchodu alebo sa šla večer sama korčuľovať... Myslím, že môžeš byť vďačná aj za pár minút času bez detí a muža... Kopa žien nemá ani vo vyššom veku detí toľko času na samostatný nákup, koľko máš ty...
@anonym_eada68 že nedáva veci na Facebook 😂😂😂 to by sme podľa tohoto parametra mali s mužom vzťah asi len na papieri, lebo za 15 rokov sme nepridali jedinú spoločnú fotku ani nie sme vo vzťahu či manželstve či jak sa to dáva na Facebook ani nič podobne. Proste nie každý je závislý na sociálnych sieťach a nepotrebuje svoj život zdieľať s ľuďmi s ktorými sa reálne ani nebavi.
@lavender94 on dava iba svoje fotky pri sporte, nic ine. Ona dava fotky, kde je sama, alebo s malym. Takto vyzera vztah? On ani nevyzera, ze je vo vztahu a ani zeby mal nejaku rodinu.
Píšeš tu pod svojím menom, ľudia si nielen teba, ale aj tvojho manžela vedia veľmi jednoducho vyhľadať na sociálnej sieti, si si istá, že je správne rozoberať vaše manželské problémy takýmto spôsobom? Ľudia sú všelijakí, nikdy nevieš, kto tvoju tému čítal a či si ju čoskoro neprečíta aj tvoj manžel a nedá ti zbohom skôr, ako stihneš dať zbohom ty jemu...
Ďalšia vec - nič v zlom, keď som ja mala 3-mesačné dieťa, ani som nesnívala o tom, že by som šla na 2 hodiny sama do obchodu alebo sa šla večer sama korčuľovať... Myslím, že môžeš byť vďačná aj za pár minút času bez detí a muža... Kopa žien nemá ani vo vyššom veku detí toľko času na samostatný nákup, koľko máš ty...
@anonym_977f7a to akože keď ma decko tak nemôže nikam vypadnúť na 2 hodiny? Chlap je čo neschopný že sa nepostara keď ona mu nechá mlieko a všetko nachystané? Jaj bože kde sa táto mentalita furt berie ani sa nečudujem že slovenský klesa pôrodnosť keď sa chlapi nevedia postarať o seba nie to ešte o malého človeka 🤦
Zeny ti tu nalozili dost, myslim ze nie uplne pravom len preto, ze maju pocit, ze oni to mali horsie. Faktom ale je, ze si v zlej pozicii a osamostatnenie pre teba realne nevyzera. Ja ta uplne chapem, ze chces obcas vypadnut z domu a nepocuvat blbe reci druheho rodica svojich deti, ci maju 3 mesiace alebo 10 rokov. Obzvlast, ked mate doma dostupnu pomoc svokrovcov. Ja by som ti poradila jednoducho len hladat cesty, ako byt spokojnejsia a samostatnejsia.
Priklad, chces ist na bicykel/korcule. Moznost 1 - deti postrazi muz, moznost 2 - deti postrazia svokrovci, moznost 3 - proste sa zariad tak, aby si sa nemusela na nikoho spoliehat. Existuju kociky/voziky vhodne na sportovanie, kam mozes deti hodit a ist s nimi. Jasne ze je to otravnejsie ako ist sama, ale stale lepsie ako sediet doma a budes mat super pocit, ze nie si na nikoho odkazana. Alebo prizvi aj jeho a urobte si z toho rodinnu aktivitu.
Do buducna ale bohuzial nerataj s tym, ze si jednoducho s 2 detmi najdes lacny byt na prenajom. Mal by ta muz vobec ako vyplatit z hypo? Lebo predat vas podiel na danom dome je nerealne.
Odpoviem naraz.
Počkám kým mala podrastie. Budem si odkladať peniaze bokom, a potom odídem.
To aký je a ake ma hobby som vedela pred svadbou, s jedným dieťaťom aj s dvomi deťmi. Keď sa to zlepšilo bolo ze som chodila do práce, zarábala peknú výplatu, doma dosť pomáhal, teraz si po sebe nevyhodi ani kelimok z jogurtu.
Asertivne sa správať vviem.vzdy mu poviem co ma trápi, ako sa cítim, čo mi vadí atď. Ale on nemá záujem to zlepšiť. Vždy po hádke zabudne o co išlo. A ked sa situácia opakuje aj s výbuchom hnevu, mňa to už nebaví počúvať, prosit o to aby som išla do obchodu sama. Aspoň na 1,5hodiny.
Kúpila som si korčule. Ze ano super nápad. A ked na ne chcem ísť, uz nastáva problém, ze kedy, ked on dve deti strážiť nebude, max len ked mala spinka, a to je niekedy 40 minút, čo k vodnému v Žiline mam cestu ďalej takze vždy je to nadlhšie a to sa mu už nepáči, vždy mi dá nezmyselný limit. Bola som na nich 2x a vždy ked sa odniekiaľ vrátim plná radosti a nabitej energie z chvíle co som bola sama niekde, uz medzi dverami stretnem debila co mi to horko spríjemní. Ja mu síce poviem co mam na srdci, aj po stole si buchnem, ale chápete ze ma to nebaví?
@adeladulova citam. Si na PN a chodis na korcule? Ked budes na deti sama, kedy budes chodit 2 h na korcule? Vsak tie deti daj aj teraz sestre, mame a chod si zakorculovat. Nech si aj ten tvoj chlap oddychne. Na koho sa budes stazovat, ked budes sama? Na deti? 🙃
@adeladulova riešim podobnú situáciu ako ty až na to že u nás idú nájmy za 1izbak od 550€ hore
@adeladulova riešim podobnú situáciu ako ty až na to že u nás idú nájmy za 1izbak od 550€ hore
@anonym_3a6e2e v Žiline určite tiež, lebo v PB sú nájmy 1-izbak od 420 eur a to je o dosť menšie mesto, čiže v Žiline určite minimálne 550 a viac to bude. Takže pokiaľ autorka nemá normálnu prácu, nech sníva ďalej. Okrem toho treba zložiť aj depozit, čo sú väčšinou 3 nájmy. Takže môže začať šetriť.
Viete, ja som chcela radu, ale nie útok na mňa ako jednoduchá som, aká neasertivna som, ako chcem ilujst od rodiny ked chcem byť chvíľku sama.
Ja som sa pýtala ci si tým niekto prešiel, ako začať atď. Ďakujem ze som si na seba prečítala mnohé divoke sci-fi názory, ktoré mi k životu nepomožu.
Tým co mi poskytli radu ďakujem, budem na to myslieť, šetriť peniaze, a musím vymyslieť ako to zvládnem, pekný deň želám, diskusiu teda môžeme uzavrieť 🫶
@adeladulova podla mojho nazoru je nemyslitelne, aby si šla s babatkom do azyloveho domu, ked mate dvojgeneračny dom..byva tam sestra s rodinou a čo? rodičia ta neprichylia? ak mate dobre vzťahy, aspon bude rodina pokope, nejaky čas spolu, zažijete srandy i možno trochu stresu, ale potom ked sa osamostatniš, budete na to spominať..keby som mala dobre vzťahy so sestrou, ani by som nedovolila, aby išla s malym detmi do azylaku, radšej by som sa uskromnila..teraz sme boli u sesternici, dvojgeneračny dom, ale ten barak je obrovsky, mam pocit, žeby tam ešte 2 rodiny ubytovala
takže to je blbosť ist spať na ulicu, poprosila by som rodičov
kokos to čo su za argumenty, ja som nemala čas na korčule, nemaj ani ty, mne zdochla koza, tak tebe tiež...od ktoreho roku dieťaťa je povolene matke sa korčulovať?
Normalne mi je tu na grc z niektorych odpovedi. A hlavne anonymne piseme vsakze. 🤮🤮
Pripominate mi mojho ex,tiez mal take nazory ako v dobe kamennej,preto je uz ex. Ked zena porodi,jej zivot nekonci.preco by nemohla ist korculovat ci do obchodu.to ako vazne toto pisete zeny???? Ste vysli teraz z jaskyne? Haloooo,je rovnopravnost medzi zenou a muzom. Ci podla vas zena nemoze nic? A potom nezabudnite pisat v dalsej teme,ze sa ma zena na materskej o seba starat a nechodit vo vytahanych teplakoch lebo muz si isto najde inu. A tu idete vykrikovat zene,ze si ide kupit podpiru. Ako fakt nemam slov
Normalne mi je tu na grc z niektorych odpovedi. A hlavne anonymne piseme vsakze. 🤮🤮
Pripominate mi mojho ex,tiez mal take nazory ako v dobe kamennej,preto je uz ex. Ked zena porodi,jej zivot nekonci.preco by nemohla ist korculovat ci do obchodu.to ako vazne toto pisete zeny???? Ste vysli teraz z jaskyne? Haloooo,je rovnopravnost medzi zenou a muzom. Ci podla vas zena nemoze nic? A potom nezabudnite pisat v dalsej teme,ze sa ma zena na materskej o seba starat a nechodit vo vytahanych teplakoch lebo muz si isto najde inu. A tu idete vykrikovat zene,ze si ide kupit podpiru. Ako fakt nemam slov
@terina25 a ako a kedy pojde von, ked bude sama 24/7 s dvoma detmi?
Prosim ta, daj zmazat tuto temu. Mas tu meno a priezvisko. Tvoja rodina alebo susedia si to uz isto citaju. Aby si zajtra neletela ku rodicom a sestre s rodinou.
Prosim ta, daj zmazat tuto temu. Mas tu meno a priezvisko. Tvoja rodina alebo susedia si to uz isto citaju. Aby si zajtra neletela ku rodicom a sestre s rodinou.
@amelie2017 ak poletí tak môže búchať šampanské že sa zbaví dementa
Adelka uz nema ucet na MK....
Keď neodídem teraz hneď, tak neskor urcite. A chce to všetko čas zariadiť. Ide mi o to lacné bývanie, ostatné sa dá do pohybu a zvládnem to. Len neviem kde hľadať. Na soc byt čaká v Žiline okolo 200 rodín.
@adeladulova sociálne byty je cakackq ale matky s deťmi zvlast maju prednosť.....alebo tehotné......ide skôr o to ako sa to vyhodnocuje. ...ci nahodou vas neposlušné iba na manželskú terapiu.
Je rozdiel utekať pred násilím a rozdiel z vlastného rozhodnutia.....vzťah je cesta.....a obaja mate to teraz náročné.....vzdy deti su skúška......ci vobec vzťah prežije....ak nemáš problém so svokrovcami......tak je to len o vašom dozreti.....a komunikácií....viem ze sa to iba ľahko píše.....ale s 3 mesačným behať inde..je nezmysel
Chápem ze mas ine pocity ako píšem.....a aj ze to vidíš inak.....a nemam pravo to hodnotiť....ale urobte si opravu vzťahu....dajte si povinné vínko večer.....nejaky dobrý film.....je normálne ze ste pri detoch vyčerpaní....
@terina25 aj mna trochu prekvapili niektore odpovede, ale na druhej strane poznala ho, maju aj 2.dieta, zriadili si byvanie u svokrovcov. Nezaskocla ju nejaka extra nepredvidatelna situacia.Takze teraz musi volit mensie zlo pre svoju situaciu. Cize uz sa nerozhodje akoby bola iba sama za seba. Jasne, nie je to bohvieco, ale v “tomto case na tomto mieste” je lepsie nejaky cas pockat.
@terina25 aj mna trochu prekvapili niektore odpovede, ale na druhej strane poznala ho, maju aj 2.dieta, zriadili si byvanie u svokrovcov. Nezaskocla ju nejaka extra nepredvidatelna situacia.Takze teraz musi volit mensie zlo pre svoju situaciu. Cize uz sa nerozhodje akoby bola iba sama za seba. Jasne, nie je to bohvieco, ale v “tomto case na tomto mieste” je lepsie nejaky cas pockat.
@namornicka ja to chapem.ale ja som komentovala niektore anonymne komenty

Viete, ja som chcela radu, ale nie útok na mňa ako jednoduchá som, aká neasertivna som, ako chcem ilujst od rodiny ked chcem byť chvíľku sama.
Ja som sa pýtala ci si tým niekto prešiel, ako začať atď. Ďakujem ze som si na seba prečítala mnohé divoke sci-fi názory, ktoré mi k životu nepomožu.
Tým co mi poskytli radu ďakujem, budem na to myslieť, šetriť peniaze, a musím vymyslieť ako to zvládnem, pekný deň želám, diskusiu teda môžeme uzavrieť 🫶
@adeladulova vidím ťa ako nezrelú, sebeckú ženu, ktorá musí byť stredobodom pozornosti. Máš pomoc od matky, sestry, svokry... ale budeš sa navážať do manžela, čo sa stará o rodinu pracuje, venuje sa synovi... len preto, že sa bojí zostať sám s kojencom a neodloženému kelímku z jogurtu sa chceš rozvádzať ? Ty chceš voľnosť? Načo si si robila ďalšie dieťa ? Si na rodičáku, máš sa strarať o kojenca, potrebuje ťa.
Podprsenku môžeš skúšať so svokrou, mamou a dieťaťom v kočíku, keď vieš, že sa chlapi chystajú na výlet.
Vieš čo? rozveď sa, rozvlákaj deti po privátoch ako kočka mladé, potom uvidíš čo je to byť sama na deti, bez pomoci a peňazí...
Nechaj muža nech si nájde normálnu ženu, nasťahuje si ju do domu, aby tam mohli vyrastať ICH deti, zatiaľ čo tvoje budú živoriť v garzónke.
Mimochodom, kočíkovať môžeš pri rýchlej chôdzi a zároveň chudnúť.
Jediné čo ťa ospravedlňuje sú hormóny, vtedy sme hysterické, zúrivé, depresívne, precitlivené.... nedá sa snami vydržať, často prežívame manželskú krízu a slabí chlapi odchádzajú. V tomto stave chceš rozvod, zobrať deťom otca a domov je podľa mňa hlúposť, je to len obdobie, ktoré prehrmí ako pri synovi.
Keď nedokážete spolu komunikovať vyhľadajte pomoc, alebo budeš radšej počúvať koníkovské expertky na život a rozbiješ manželstvo?