Ako začať nový život so samostatným bývaním?
Hypo, prerobené podkrovie u svokrovcov, 2 deti. (5r a druhé dieťa 3mesiace) a muž nad ktorým aktuálne lamem palicu. Uz pri prvom dieťati sme mali krízu, ked mal syn 1,5roka. Potom sa to zlepšilo, veľmi, až sme sa rozhodli pre druhé dietatko. A chyby sa opakujú. Pri prvom som si povedala ze ak toto budem zažívať este raz, tak to vidím na koniec. A asi je to tu. Skôr ako som myslela. Nuž čo už. Za to zdravé krasne dievčatko to však stalo a teraz som takmer rozhodnuta odist. Mam 33 rokov a zivot nekončí.
Ale k veci. Ako začať odznova? K rodičom nepôjdem, je to dvojgeneračný dom, kde sú naši, sestra s rodinou..
Viem si predstaviť platiť nájom, ale... niečo skromne stačí, možno azyl, socialny byt, neviem.. je tu niekto zo Žiliny priamo co si tým prešiel?
Ďakujem pekne za odpovede
@beata_k 2x mesačne dat deti k nemu, resp staršieho. Mladšiu striedať medzi mnou a sestrou, aj syna tam davat. Teda cez víkend ako sa podarí robiť niekde svadby, obsluha catheringov, osláv...
A pri prvom som mala brigádku, upratovala som súkromnú škôlku, na 1,5hod denne na rodičovskom. Takže privyrobiť by som si dokázala. Nevravím ze veľa, ale zvládnem to ked budem chcieť.
@adeladulova úprimne si povedzme. Kto dá matke s 2 deťmi (dokonca s pol ročným) byt do prenájmu? Ty máš extrémne romanizované predstavy o odchode od muža. 1. Nájom v ZA určite nie je 350-400€ (nepozeraj garzonky a 1i, tam nemáš šancu, aby ti ho dali do prenájmu pre 3 ľudí) 2. Z nejakej občasnej brigády a rodičáku to neutiahneš, neviem, bola si poslednú dobu v obchode? 3. Nehovoriac o liekoch, ak náhodou deti ochorejú. 4. Žiadne rezervy, len tvoje zbytočné prepočty 🙈. Ty ostaň tam kde si, lebo by ti do pol roka sociálka vzala deti, že sa nevieš postarať.
No toto si nevidela, keď ste sa brali? Vieš príde mi veľmi ako človek zahľadený do seba. Len on a jeho život, jeho hobby, tam nie je priestor pre rodinu, na čo ju chcel? Má na FB aspoň jednu fotku s dieťaťom, s rodinou? Má ťa ako manželku označenú v profile? Ty jeho asi áno, on teba? On vystupuje navonok ako rodina? Ale áno, turistika, bicykel, horolezectvo. To si predtým nevidela? Vtedy ti to nevadilo, teraz áno? Mrzí ma to. Ake každopádne ešte počkaj. Kým si nezariadiš svoj vlastný život a nepripravíš sa na to.
@anonym_eada68 nežartuj s tým fb 🤣 môj muž tam má za celých 10 rokov jednu fotku somnou, s deťmi žiadne, načo. A prvých 5 rokov sme neboli ani v priateľstve na fb.To je fakt scestné 🤦♀️
@anonym_eada68 nežartuj s tým fb 🤣 môj muž tam má za celých 10 rokov jednu fotku somnou, s deťmi žiadne, načo. A prvých 5 rokov sme neboli ani v priateľstve na fb.To je fakt scestné 🤦♀️
@denkabemommy inak vážne...hm, no, ale je to pravda, ja s mojím mužom nie sme priatelia na FB.
@denkabemommy tu to veľa vecí vysvetľuje. On sa venuje svojím hobby, ku rodine sa nepriznáva, ona je sama všade, max so synom. A pôsobí smutne.
@denkabemommy tu to veľa vecí vysvetľuje. On sa venuje svojím hobby, ku rodine sa nepriznáva, ona je sama všade, max so synom. A pôsobí smutne.
@anonym_eada68 Stále nechápem, čo s tým majú dočinenia sociálne siete? Prečo by mal zverejňovať svoje deti? Však je v úplnom poriadku, keď má hobby, všetci by mali mať. Mne prídu niektoré ženy (aj autorka) neschopné sa postaviť pred svojim mužom asertívne za svoj názor a za to, čo chcú, proste nevedia vzbudiť prirodzený rešpekt a to je problém u veľmi veľa žien, ktoré tu budú rozpisovať ako ich muž nerešpektuje a žije si svojim životom. 🤷🏼♀️
@adeladulova prepáč ale vy ste sa pred svadbou ako dlho poznali? Vôbec si nevnímala jeho názory na role muža a ženy?
@anonym_eada68 Stále nechápem, čo s tým majú dočinenia sociálne siete? Prečo by mal zverejňovať svoje deti? Však je v úplnom poriadku, keď má hobby, všetci by mali mať. Mne prídu niektoré ženy (aj autorka) neschopné sa postaviť pred svojim mužom asertívne za svoj názor a za to, čo chcú, proste nevedia vzbudiť prirodzený rešpekt a to je problém u veľmi veľa žien, ktoré tu budú rozpisovať ako ich muž nerešpektuje a žije si svojim životom. 🤷🏼♀️
Lenže čo sa asertivne postavia, keď voči tebe je človek čo ťa nikdy vážne nebral a vždy to bol on, čo rozhodoval? Tie ženy si to aj predtým uvedomovali, ale chceli sa vydať, mať deti, to bola ich priorita. Veď aj dnes single ženy sú hanene za to že sú akože náročné.
Odpoviem naraz.
Počkám kým mala podrastie. Budem si odkladať peniaze bokom, a potom odídem.
To aký je a ake ma hobby som vedela pred svadbou, s jedným dieťaťom aj s dvomi deťmi. Keď sa to zlepšilo bolo ze som chodila do práce, zarábala peknú výplatu, doma dosť pomáhal, teraz si po sebe nevyhodi ani kelimok z jogurtu.
Asertivne sa správať vviem.vzdy mu poviem co ma trápi, ako sa cítim, čo mi vadí atď. Ale on nemá záujem to zlepšiť. Vždy po hádke zabudne o co išlo. A ked sa situácia opakuje aj s výbuchom hnevu, mňa to už nebaví počúvať, prosit o to aby som išla do obchodu sama. Aspoň na 1,5hodiny.
Kúpila som si korčule. Ze ano super nápad. A ked na ne chcem ísť, uz nastáva problém, ze kedy, ked on dve deti strážiť nebude, max len ked mala spinka, a to je niekedy 40 minút, čo k vodnému v Žiline mam cestu ďalej takze vždy je to nadlhšie a to sa mu už nepáči, vždy mi dá nezmyselný limit. Bola som na nich 2x a vždy ked sa odniekiaľ vrátim plná radosti a nabitej energie z chvíle co som bola sama niekde, uz medzi dverami stretnem debila co mi to horko spríjemní. Ja mu síce poviem co mam na srdci, aj po stole si buchnem, ale chápete ze ma to nebaví?
Odpoviem naraz.
To aký je a ake ma hobby som vedela pred svadbou, s jedným dieťaťom aj s dvomi deťmi. Keď sa to zlepšilo bolo ze som chodila do práce, zarábala peknú výplatu, doma dosť pomáhal, teraz si po sebe nevyhodi ani kelimok z jogurtu.
Asertivne sa správať vviem.vzdy mu poviem co ma trápi, ako sa cítim, čo mi vadí atď. Ale on nemá záujem to zlepšiť. Vždy po hádke zabudne o co išlo. A ked sa situácia opakuje aj s výbuchom hnevu, mňa to už nebaví počúvať, prosit o to aby som išla do obchodu sama. Aspoň na 1,5hodiny.
Kúpila som si korčule. Ze ano super nápad. A ked na ne chcem ísť, uz nastáva problém, ze kedy, ked on dve deti strážiť nebude, max len ked mala spinka, a to je niekedy 40 minút, čo k vodnému v Žiline mam cestu ďalej takze vždy je to nadlhšie a to sa mu už nepáči, vždy mi dá nezmyselný limit. Bola som na nich 2x a vždy ked sa odniekiaľ vrátim plná radosti a nabitej energie z chvíle co som bola sama niekde, uz medzi dverami stretnem debila co mi to horko spríjemní. Ja mu síce poviem co mam na srdci, aj po stole si buchnem, ale chápete ze ma to nebaví?
@adeladulova asertivita nie je hádať sa, búchať po stole, to je emočná nevyzretosť. Svoj odchod doma len oznámiš “idem na korčule” a zatváraš dvere a odchádzaš skôr, než stihne niečo povedať 🤷🏼♀️. Urobil si 2 deti, tak sa o 2 postará. (Podobný prípad ako si ty mám v rodine).
Lenže čo sa asertivne postavia, keď voči tebe je človek čo ťa nikdy vážne nebral a vždy to bol on, čo rozhodoval? Tie ženy si to aj predtým uvedomovali, ale chceli sa vydať, mať deti, to bola ich priorita. Veď aj dnes single ženy sú hanene za to že sú akože náročné.
@zmrzlinka2021 tak si treba začať vážiť samú seba, potom sa aj ten chlap bude dívať na ženu inak.
Odpoviem naraz.
@adeladulova... Chapem, ze ta to nebavi, to su chlapi, co si myslia, ze zena nema byt co stastna-(ta ich😅) radsej je gramblavy sa postarat o 2 svoje deti, mozno podpichovany materou- kto to kedy videl, aby zena chodila na korculiach... Ja som v tomto mala prajneho chlapa, s dcerkou sme sa vychytili do ikey, do Brna, do Ziliny,na kupko DS, len tak nam rano napadlo a vecer on stastny, ze my sme stastne a uzivame prazdniny a vies, cim to bolo? Jeho mamka bola ucitelka a on od mala "doplnal autobus" a ako ich otec im doprial a bol stastny, ze sa moze rypat v zahrade a netrepat sa s nimi😅tak pre neho samozrejmost, ze chodte... ked sa nam niekde pacilo a nestihli sme nieco omrknut, tak... Co ste tam niekde neprenocovali? Ale tvoj, Tapak nie je schopny spravit ti radost🥀🍄
Odpoviem naraz.
@adeladulova prepáč, ale z toho, čo píšeš, mám pocit, že ste absolútne neboli pripravení mať rodinu. On viac, ale ani ty si nebola pripravená.
Často to tak býva, kým je žena doma, muž má pocit, že však je doma, má sa starať o deti a domácnosť. A ty očakávaš presný opak, že aj keď chodí do práce, má byť plnohodnotným pomocníkom aj v domácnosti. Ani jedno, ani druhé nie je správne. Preto sa to aj tvojim návratom do práce zmenilo a kríza na čas pominula. Vrátila sa príchodom druhého dieťaťa.
Ale je proste fakt, že nie všetci muži sa o drobcov vedia starať bez obáv. Majú strach s nimi ostať o samote. Ale keď podrastú, je to o inom (napr. to, že sa venuje staršiemu).
Na druhej strane, máš trojmesačné dievčatko a už pociťuješ silnú potrebu byť osamote, nabíja ťa energiou a si šťastná, keď si bez nej, bez detí… Áno, mať čas pre seba ju super a určite potrebné, ale mám pocit, že aj ty doslova hľadáš únik od rodiny.
Ešte otázočka, čo bol presný dôvod toho, že mu prekážalo, že si sa vrátila o polhodinu neskôr? A ako reaguje dcéra, keď sa zobudí? Kojiš, nekojíš?
Určite je na zváženie, či odísť alebo ostať, ale za mňa osobne toto nie je v tvojej situácii dôvod a čas na odchod.
@adeladulova Si veľmi jednoduché dievča a zobrala si si jednoduchého chlapca z dediny. Predpokladám, že je to nejaký robotník a žije tak ako videl žiť doma. Bývanie so svokrovcami ste zrejme volili kvôli cene a on očakáva ženu - gazdinú. On teraz chodí do práce, živí vás a ty sa máš doma starať o domácnosť a deti a nezaťažovať ho nimi. Tak to bývalo po stáročia, len teraz chcú byť ženy moderné a očakávajú na rodičáku, že budú mať čas pre seba a na svoje aktivity a muž sa bude zapájať do všetkého okolo detí. U vás to nejde a je ti zbytočné čítať, že inde to majú inak. Vedela si to po prvom decku a chcela si aj druhé. Som presvedčená, že on na tom druhom netrval. Pozri sa okolo seba ako žijú jeho rodičia, súrodenci s prispôsob sa, kým deti podrastú. Potom sa o ne bude zaujímať viac a budú celkovo samostatnejšie. Ak daj chcela svoj kľud, chodiť športovať... nemala si mať deti vôbec, prípadne mať dosť peňazí na opatrovateľku... Deti si totiž vždy odskáče žena a na dlhé roky príde o svoju slobodu. Teraz však rodinu kvôli tomuto nerozbíjaj, lebo dopadneš zle. Žiadny Iný chlap nebude ku tvojim deťom lepší ako ich otec. Nemáš predstavu ako by ti bolo zostať sama. Podnájom nenájdeš, deti poriadne neuživíš ak nie si špičkovo zarábajúca odborníčka, čo určite nie si. Azyláky sú plné cigánov a podobných prípadov. Deti potom naozaj nebudeš mať kam dať ani na chvíľu, aby sa im niečo nestalo a budeš na tom len a len horšie. Finančne aj psychicky.
@namornicka v tomto je silný egoista. Viackrát nahlas uznal ze on môže a ja nie. Lebo som žena, matka a mam sa starať. Žiaľ ma vzor u vlastných rodičov. Svokrovci sú úžasný, milujem ich ako vlastných rodičov, ale ta schéma a vzorec správania je zastaralý.
@adeladulova tri mesiace po pôrode, všetko sa prežíva viacnásobne, ako ste to urovnali predtým?
@adeladulova prepáč, ale z toho, čo píšeš, mám pocit, že ste absolútne neboli pripravení mať rodinu. On viac, ale ani ty si nebola pripravená.
Často to tak býva, kým je žena doma, muž má pocit, že však je doma, má sa starať o deti a domácnosť. A ty očakávaš presný opak, že aj keď chodí do práce, má byť plnohodnotným pomocníkom aj v domácnosti. Ani jedno, ani druhé nie je správne. Preto sa to aj tvojim návratom do práce zmenilo a kríza na čas pominula. Vrátila sa príchodom druhého dieťaťa.
Ale je proste fakt, že nie všetci muži sa o drobcov vedia starať bez obáv. Majú strach s nimi ostať o samote. Ale keď podrastú, je to o inom (napr. to, že sa venuje staršiemu).
Na druhej strane, máš trojmesačné dievčatko a už pociťuješ silnú potrebu byť osamote, nabíja ťa energiou a si šťastná, keď si bez nej, bez detí… Áno, mať čas pre seba ju super a určite potrebné, ale mám pocit, že aj ty doslova hľadáš únik od rodiny.
Ešte otázočka, čo bol presný dôvod toho, že mu prekážalo, že si sa vrátila o polhodinu neskôr? A ako reaguje dcéra, keď sa zobudí? Kojiš, nekojíš?
Určite je na zváženie, či odísť alebo ostať, ale za mňa osobne toto nie je v tvojej situácii dôvod a čas na odchod.
@gab1sol s tvojim názorom nesúhlasím a síce sa nepoznáme a triafaš radu na slepo, si mimo prepac. Ja nepotrebujem svoje deti hádzať cez plot, ja som si včera potrebovala kúpiť podprsenku lebo dnes idem kamoške na obrad a do šiat som potrebovala bez ramienok. Keď som skúšala v kabínke, a nemusela som pozerat do košíka, alebo som vonku na korčuliach pri peknom západe slnka, tak ano, nabije ma to energiou pane bože ✌️
Kojim, dcéra je úplne najzlatsie bábätko ktoré neplace. Zaspava sama v postielke, dokáže byť od kojenia po kojenie s mojou mamou, svokrou, sestrou ( ked potrebujem ísť k doktorovi, alebo sa venujem starsiemu, alebo ju chcú bavit ci kocikovat) nehľadám únik od rodiny, to je smiešne.
Dôvod bol ten, ze sa chcel chystať na víkend prespať so synom v aute, išli na hory. Rozumej oblečenie do tašky, jedlo, vodu atď a za 1,5hodiny to nestihol, lebo sa isto hral na mobile a tváril sa ako strašne stráži 40min Sliače dieťa a chvíľku ju ponoril pred a po spanku. Mimochodom vie vydržať pekne v kresielku a mohol robiť čo potreboval tak ako ja, ked viem s nou uvariť, upratať, pohrať sa so starším aj si oddýchnuť a vypiť horúcu kavu. A bolo to tak ze medzi dverami mi vynadal kde som toľko a až potom začal chodiť po dome a baliť do tašky co si so sebou vezmú. Takže si urob názor sama.
Každopádne nemám pocit ze chcem od dcérky ujsť, ale mam kila po pôrode navyše a ak chcem aj ísť na bike ci korčule, čo sa s tak malým dieťatkom robiť nedá, tak je to niečo zle?? Ved je leto preboha. To mam iba kocikovat a byt ticho?
Viete, ja som chcela radu, ale nie útok na mňa ako jednoduchá som, aká neasertivna som, ako chcem ilujst od rodiny ked chcem byť chvíľku sama.
Ja som sa pýtala ci si tým niekto prešiel, ako začať atď. Ďakujem ze som si na seba prečítala mnohé divoke sci-fi názory, ktoré mi k životu nepomožu.
Tým co mi poskytli radu ďakujem, budem na to myslieť, šetriť peniaze, a musím vymyslieť ako to zvládnem, pekný deň želám, diskusiu teda môžeme uzavrieť 🫶
Odpoviem naraz.
@adeladulova no ja neviem, mas 3 mesacne dieta. Nedaju sa tie nakupne a sportove aktivity odlozit na par mesiacov, kym vam to male podrastie? Nemozete robit aktivity spolu? Ja chapem aj teba, ale aj chlapa, ze je z kojenca v strese. Ja viem, ze dnes sa od chlapov ocakava, ze sa plnohodnotne postara hned aj o novorodenca, ale pises, ze ma stare vzorce.
Ja by som skusila zmenit pristup. Do obchodu spolu, na prechadzku spolu, potom uvidis postupne, ako bude zvladat 2 deti. Dat mu cas si zvyknut na 2 deti. Viem, ze matka musi byt zvyknuta hned, ale matka je matka, otec je otec.
Viete, ja som chcela radu, ale nie útok na mňa ako jednoduchá som, aká neasertivna som, ako chcem ilujst od rodiny ked chcem byť chvíľku sama.
Ja som sa pýtala ci si tým niekto prešiel, ako začať atď. Ďakujem ze som si na seba prečítala mnohé divoke sci-fi názory, ktoré mi k životu nepomožu.
Tým co mi poskytli radu ďakujem, budem na to myslieť, šetriť peniaze, a musím vymyslieť ako to zvládnem, pekný deň želám, diskusiu teda môžeme uzavrieť 🫶
@adeladulova Povahovo si presne prototyp ženy, ktorá sa rozvedie kvôli blbosti, potom bude deti vláčiť po podnájmoch a hľadať nového chlapa a napokon na starobu ten rozvod oľutuje, pretože nič lepšie nenájde, maximálne porodí ďalší deti, z ktorých vyrastú pomýlené osoby, čo ani nebudú vedieť, čo je rodina.
Dieťa má 3 mesiace, ty máš naozaj sedieť doma s ním alebo kočíkovať. Chlap ju zarába, stará sa o staršie dieťa a toto je teraz tvoja práca. A vybrala si si ju dobrovoľne. Ostatné aktivity si mala riešiť ako slobodná a bezdetná alebo to teraz o pár rokov odlož.
@adeladulova to chce plán. Šetri si peniaze... Aj z mála.. urob si plán, hľadaj prácu, jasle, aby ťa nič nezaskocilo. K rodičom nemôžeš ísť za čas napr. Na 1rok.
@adeladulova ked to nie je akútne, tak si naozaj treba našetriť, mat stálu pracu a postupne sa obrat na nejake centra pre týrané matky, ze ake mas moznosti. Obmedzovanie sociálneho styku, je forma týrania. Pre to aby si dostala socialny byt, musis spĺňať aj urcity prijem. Skus ist na mesto a pozisťovať. A kludne sa daj do poradia. Treba sa pripravit.
@zmrzlinka2021 tak si treba začať vážiť samú seba, potom sa aj ten chlap bude dívať na ženu inak.
@denkabemommy nebude. Proste ho nezmenia ak si ju necazi
@adeladulova asertivita nie je hádať sa, búchať po stole, to je emočná nevyzretosť. Svoj odchod doma len oznámiš “idem na korčule” a zatváraš dvere a odchádzaš skôr, než stihne niečo povedať 🤷🏼♀️. Urobil si 2 deti, tak sa o 2 postará. (Podobný prípad ako si ty mám v rodine).
@denkabemommy a čo spravíš keď sa nepostara?
Odpoviem naraz.
@adeladulova vyzerá to, že v čase keď si na ňom "závislá" a cíti, že má nad tebou moc, si dovoľuje. Ako náhle sa staneš na ňom nezávislá, tak skrotne, lebo vie že máš možnosť voľby odísť (práca, väčšie dieťa). Rovno takto do oči, by som mu to bez emócií povedala, že si prekukla tuto jeho chorú hru. Ak chce svoj problém niekde riešiť podporíš ho, ale rovno mu povedz, že vieš odísť aj teraz (tak ako nad tým rozmýšľaš) Uvidíš podľa jeho reakcie ako sa bude ´ďalej správať. Možno nájsť viac kompromisov pri tvojom trávení času, pri 3 mesačnom miminku. Na korčule ísť s kočiarom? Neviem poradiť v tomto. Opýtať sa ho ako si to on predstavuje, ale nie počas hádky. Povedať mu, že on je presne taký otec ako ty mama, žiaden rozdiel v rodičovských povinnostiach tu nie je.
@denkabemommy a čo spravíš keď sa nepostara?
@zmrzlinka2021 čo ako nechá vlastné deti zamknuté v inej izbe ? 🤣🤷🏼♀️ však ak má človek aspoň trošku citu voči deťom, tak by ich snáď vo svojich možnostiach zaobstaral, či už zaniesť rodičom (keďže žijú spolu) alebo by sa prekonal sám, našiel by spôsob. Každý človek nájde, keď musí.
@zmrzlinka2021 čo ako nechá vlastné deti zamknuté v inej izbe ? 🤣🤷🏼♀️ však ak má človek aspoň trošku citu voči deťom, tak by ich snáď vo svojich možnostiach zaobstaral, či už zaniesť rodičom (keďže žijú spolu) alebo by sa prekonal sám, našiel by spôsob. Každý človek nájde, keď musí.
@denkabemommy lenže my ho nepoznáme. A ak by to ona spravila, tak on z nej spraví monštrum po celej rodine. A vieme ako je Slovensko pozadu. Veď jej tu ženy vyčítajú že vôbec si dovolí ísť na korčule
Bože to je kkkt
( Čítaj ako kráľovský KK*)
Byť tebou idem niekam aspoň na 2 dni. .nech sa stará
Keď sa staršiemu krásne venuje, je predpoklad, že sa bude aj mladšiemu. Dovtedy si radšej sadnite a racionálne sa porozprávajte o fungovaní. Krízy v partnerstve sú, boli aj budú. Keď pôjdeš do obchodov na 1,5 v nepovedz, že ideš na hodinu ale na dve. Radšej čas nadstav. A baviť sa v kľude o fungovaní, keďž deti sú spoločné.
Vsak ked sa malemu 5-rocnemu krasne venuje, je to ok. Vies si predstavit byt na vsetko uplne sama? V tom obchode s 5-rocnym a trojmesacnym 1 a pol hodiny? Takto mas aspon ciastocnu pomoc.
Muz je nervozny, lebo nevie co s malym babom. Podrastie a bude opat vsetko fajn.
A si PN, t.j., mas len vychadzky. Co ked bude nieco nutne mimo vychadzok? Niekedy je nutne aj zostat doma s 1 dietatom a s druhym ist von. Nie je to take jednoduche.
Napravilo sa to raz, napravi sa aj druhykrat
@adeladulova vyzerá to, že v čase keď si na ňom "závislá" a cíti, že má nad tebou moc, si dovoľuje. Ako náhle sa staneš na ňom nezávislá, tak skrotne, lebo vie že máš možnosť voľby odísť (práca, väčšie dieťa). Rovno takto do oči, by som mu to bez emócií povedala, že si prekukla tuto jeho chorú hru. Ak chce svoj problém niekde riešiť podporíš ho, ale rovno mu povedz, že vieš odísť aj teraz (tak ako nad tým rozmýšľaš) Uvidíš podľa jeho reakcie ako sa bude ´ďalej správať. Možno nájsť viac kompromisov pri tvojom trávení času, pri 3 mesačnom miminku. Na korčule ísť s kočiarom? Neviem poradiť v tomto. Opýtať sa ho ako si to on predstavuje, ale nie počas hádky. Povedať mu, že on je presne taký otec ako ty mama, žiaden rozdiel v rodičovských povinnostiach tu nie je.
@janettdamian toto si aj ja myslím, že cíti slabosť tak si dovoluje. Vie že odísť od neho teraz, bez práce s dvoma deťmi z toho jeden kojenec je takmer nemožné. tak je na koni. Akože je to hňup. A nabudúce keď zase bude autorka mať dáku "slabosť" tak to spraví zase....

No toto si nevidela, keď ste sa brali? Vieš príde mi veľmi ako človek zahľadený do seba. Len on a jeho život, jeho hobby, tam nie je priestor pre rodinu, na čo ju chcel? Má na FB aspoň jednu fotku s dieťaťom, s rodinou? Má ťa ako manželku označenú v profile? Ty jeho asi áno, on teba? On vystupuje navonok ako rodina? Ale áno, turistika, bicykel, horolezectvo. To si predtým nevidela? Vtedy ti to nevadilo, teraz áno? Mrzí ma to. Ake každopádne ešte počkaj. Kým si nezariadiš svoj vlastný život a nepripravíš sa na to.