icon

Ako získať späť syna od bývalého partnera?

22. jún 2024

Prosím baby maminy poradíte mi čo mám robiť ? Som zúfalá. Celé noci preplacem. Vysvetlím to, aby ste všetky pochopili. Odišla som od ex v auguste a mali sme ústnu dohodu 2 a 2 týždne. Všetko bolo dobré, kým sa ex nedozvedel o priateľovi ktorého som si našla no našla Spoznali sme sa náhodne a láska ako hrom a synček hneď si ho obľúbil terajšieho priateľa. Chcem napísať že dovod odchodu od ex nebol priateľ ale to že ex ani nevedel že má syna a priatelku, keď sme boli spolu. Priateľa som spoznala až po rozchode. Ale prejdem k veci. Keď sa ex dozvedel o priateľovi ťak keď mal synceka má 4r tak učil a nahovaral synčeka ako ma bit kopať skrtit priateľa a mňa wkd sa po až 3 týždňoch vrátil ku mne s priatelom. Miesto 2 bol u neho 3 týždne. Prišiel s takými výrazmi od ex že zabijem vás, zaškrtim, podrezem, že som ani neváhala minútu a že už nebude do súdu s ex malý a podala som aj neodkladne opatrenie do súdu, ale bohužiaľ neboli to dôvody NATO aby nešiel k ex ale nedala som ho 3 mesiaca nemal ziadny styk so synom. Pred mesiacom som malého nechala mojej mame nech si užije vnucika a kým som bola na nákupe s priateľom ho odovzdala ex bez môjho súhlasu s tým že sa s nim dohodla že ho ex vráti po 2 týždňoch čo sa samozrejme nestalo. Odmlcal sa aj máme mojej a synčeka mi nechce vrátit. S mamou sa nerozprávam lebo nemala žiadne právo mu ho dať keď sa aj samotný ex vyhrážal mne a priateľovi. Aj cez malého mu dával odkazy. Malý tu chodil aj do škôlky mal tú pediatra tam kde sme sa odsťahovali . Ex urobil naschval a zase si zobral zdravotný záznam k svojmu pediatrovi kde býva úplne iný okres. U ex nechodí do školky malý. Kolizna opatrovnicka napisala pravdu aký máme krásny vzťah s malým ako na mňa lipne malý. Keďže som sa od narodenia starala ja o malého keďže nejavil záujem o syna ex. Aj v návrhu bolo napísané aké má u mňa dobre s po priateľom podmienky na život a u ex žiadny vzťah kolizna nevidela ani to nenapísala v návrhu. Vytrhol mi ho a synček sa začal pokakavat. Kolizna povedala že nemám žiadne právo si malého zobrať až do súdu že je to len medzi nami divina do súdu. A ktovie kedy bude u. O som poraďte mi ako si mám ísť pre nalhoe keď ma ani dnu nepýta ex ani sa len priblížiť k synčekovi ?

autor
22. jún 2024

@ktochytavzite tvoj názor som prečítala ale nesud niekoho keď ho nepoznáš roky som žila s ex ktorý je narcista a manipulátor ak nevieš aké je žiť a takým človekom, ktorý vidí len seba nesud druhých, že zháňam chlapov čo nie je pravda. Ja nemôžem byť stastna za to že mám priateľa a synček ho ho má rád ? Mám radšej trpieť po boku ex človeka ktorý ani nevedel , že má rodinu keď sme spolu žili len koli tomu aby sa rodina na silu udržala

autor
22. jún 2024

@ktochytavzite
@ktochytavzite a ináč takéto typy tu majú maminy najradšej. Čo len blbo vedia okomentovať. Aj tvoj nick niečo vraví a radšej sa chytaj to zito, ako tu máš blbo komentovať a dvíhať tlak mamičkám, ktoré fakt potrebujú rady

dadis
22. jún 2024

@autorka Prestan utocit, ok? Mala si narcisa a manipulatora? Takze tvoj syn teraz musi trpiet, ze ty si nezvladla dobre rozchod a robis chybu za chybou??

dusankomoj
22. jún 2024

Autorka,reaguješ na to najmenej podstatné! Keď sa na to pozrieš objektívne,spravila si to isté,čo ex. Keď teda už,tak za tie 3mesiace sa dalo poriešiť veľa. Prečo si napr čakala 3 týždne,aby ti ho vrátil? Čo si robila?

ktochytavzite
22. jún 2024

No ja myslím na to dieťa že xo z toho má keď sa oňho obaja handrkujete,píšeš ze bolo všetko ôk pokým nedošiel priateľ.Tam.je problém ja mam tiež kamošku co dá chcela rozviesť ale myslela na dobro deti.muz ju netýkalo ale nebola tam láska.Ty si sa rozišla co je on aj ok je ze si za to nemohla aký je tvoj ex ale co môžeš zmeniť je dať normálnu rodinu synovi.on je prvoradý nie tvoj priateľ a tvoja láska k obedu chlapovi.
TO si môžeš nájsť aj keď už syn vyrastie ,nedá sa ti počkať,radšej doprahes synovi takýto domov??

autor
22. jún 2024

@dusankomoj normálne som ho dala na dva týždne aj keď sa dozvedel o priateľovi. Kto vedel ako bude reagovat a že mi synčeka vráti po 3 týždňoch úplne zmanipulovaného keby to neurobil a bol normálny ex nemuselo sa to takto riesit že som dala neodkladne ja som mala vazne dôvody ho nedať a bola som v práve počas tých troch mesiacov
@ktochytavzite

ktochytavzite
22. jún 2024

Ty ale už poznáš reakcie ex a môžeš si domyslieť ze to takto bude ďalej,chceš prísť o syn ci priateľa?Polož si otázku a rozhodnu sa.

lienka.7
22. jún 2024

@autorka namiesto stekania tu po ženách, ktoré sa ti snažia poradiť si si mala nájsť pravnika a dat predbežnom na zverenie dietata. Urobila si to?
Po ďalšie, mate rovnaké práve, kolizna nech netrepe blbosti...ako ho tebe ex zobral, tak ho môžeš zobrať aj ty naspäť. Neverím, že nie je príležitosť (niekde vonku...) a po ďalšie, matke by som povedala, že este raz mu dá dieta, tak ho v zivote neuvidí ani ona. Musi to byt teda dobra krava (sorry za uprimnost).

autor
22. jún 2024

@ktochytavzite nie nedá sa láska naplánovať synček sa cítil u nás šťastne konecne videl lasku objatia medzi ľuďmi niw ako u ex cítil teplo rodiny a je mi fuk čo si myslíte že také názory že pockat s láskou život ide rýchlo a som šťastná že som našla a že sa majú radi priatel a ex prečo by som mala ustupovať. A brániť si v šťastí pre ex ? To isto nie tak som mala aj synčeka aj priatela stačí už nepíšte čase názory keď nevidíte ako to je chcela som skôr iné rady nie do života a komentovať môj život

autor
22. jún 2024

@lienka.7 áno urobila som dala som neodkladne neprešlo mi. Som rada že sa našla normalna, ktorá poradí ešte

dadis
22. jún 2024

@lienka.7 Ex vedel, ze odisla na kratky nakup a vtedy ho zobral od babky...iste..to nech hovori..

autor
22. jún 2024

@lienka.7 áno chcem tak urobit že si synčeka zoberiem naspat
@dadis áno presne to tak bolo boli dohodnutí

autor
22. jún 2024

@dusankomoj preto 3 týždne ak by si čítala že bola ustan dohoda 2 a 2 týždne a mal ho mať ex ale vrátil po 3vtyzdnoch

lienka.7
22. jún 2024

@autorka dala si si zverenie do tvojej starostlivosti a neprešlo ti to? Dôvod??? Mala si pravnika???

dadis
22. jún 2024

Boli dohodnuti..to sedi..takze asi pravda bude asi trochu ina, ako tu vykreslujes..ani ona nesuhlasila, aby si otcovi dietata svojvolne odoberala rodicovske prava

dadis
22. jún 2024

@lienka.7 lebo chcela uplne obmedzit styk s otcom, to je jasne ze len tak larom-farom nepriznavaju

lienka.7
22. jún 2024

@autorka nič v zlom, ale ako prve by som sa sústredila na syna a nie na hľadanie "novej" lasky. Lebo ta môže mať veľmi krátke trvanie. Pokial si vedela, ze ex je psychopat, mala si to proste tajiť.
@dadis preto som sa pýtala, či mala pravnika, lebo každý normálny jej povie co a ako. Plus ta matka mi nejde do hlavy, že mu len tak dala dieta 🤔

mondolina
22. jún 2024

@huxy
ona nemôže vstúpiť na pozemok a ani polícia.

ktochytavzite
22. jún 2024

Tak teda veľa šťastia s novou láskou

huxy
22. jún 2024

@mondolina kde pisem ze ma vstupit na pozemok? Vsak normalne prist pred dom, zazvonit, a ziadat syna. Neodist kym ho nevydaju. Vsak su to "cudzi" ludia, nie rodicia, ktorí ho tam "drzia" . Urcite by som nieco podnikla.

zuzanka.zuzu
22. jún 2024

@mondolina nie sme v USA že ju zastrelia 😂 normálne k nim vojdem a beriem dieťa 🙄 a nech volajú koho chcú 😁 ale však ona to dieťa ani nechce, škoda reči...

mondolina
22. jún 2024

@zuzanka.zuzu
nehovorím o zastrelení, tak nepreháňaj.

enmery
22. jún 2024

@dadis Jak neotvoria, šak synček je vonku na terase a starí rodičia sedia dnu🙂 joke...najviac na to dopláca to malé dieťa, celé zle.

cacianka
22. jún 2024

Ženy viete vy vôbec čítať s porozumením ?
Autorka podala návrh na neodkladné opatrenie, ale neprešlo, lebo súd nenašiel dôvody schváliť ho. Vy si myslíte že právnik by to vybavil ? Ak dieťa nie je bité, týrané, mucene hladom, tak súd rozhodne o zverení až na riadnom pojednávaní. Tam sa vyjadrí kolizna, predloží správy zo šetrení, vyjadria sa svedkovia ( priateľ, rodina, priatelia, susedia, učiteľky, pediater, prípadne psychológ). Autorka môže požiadať aj o posudky oboch rodičov.
Autorka spravila 1 chybu - verila ex. Hneď po rozchode, alebo aj ešte pred ním, mala podať návrh na zverenie, takisto trvať na režime stretávania otec/ dieťa, výška výživného.
Teraz musí iba čakať na riadne pojednávanie, ale striehnuť kedy dieťa vytiahne päty z dvora v doprovode starých rodičov a zobrať ho.
Môže apelovať na biootca, že sa chce s dieťaťom stretnúť, ale vieme ako to dopadne.
Takže zatiaľ, počas čakania na súd, by som si dala urobiť vopred posudok u psychológa, že so spôsobilá ja aj priateľ, že nie sme hrozba pre dieťa.
To že sa zoznámila s poriadnym človekom, s ktorým mal aj jej syn pekný vzťah a naopak, vám nemá čo klat oči. Je mladá, stretli sa, nikto nepozerá na dátum a počet dní od rozchodu, tak čo ho mala sekerou odháňať?
Zavidite že má vyrovnaného a slušného človeka pri sebe ? Schvaľujete že stará matka vydala dieťa exovi ? Že vás hamba nefackuje, takto útočiť! Keby pred časom písala, akého má partnera narcisa, všetky do jednej by ste jej radili aby sa ho zbavila, že až potom sa nájde poriadny chlap, ktorého si zaslúži ona aj syn.
A keď ho stretne, útočíte prečo sa našli.

nevenka
22. jún 2024

@ktochytavzite ale no 🙄
Tak ona sa ma nechat vydierat? Akoze vazne? A yo je v poriadku, ze ex uci dieta taketo rozpravat, to.tu vsetci prehliadate...

lienka.7
22. jún 2024

@cacianka v podstate mas aj pravdu, ale zase nebudeme si tu klamat, ze namiesto toho, aby sa zeny sústredili po rozchode/rozvode na seba a dieta, ako prve zháňajú práve toho chlapa, lebo predsa nemozu ostat same...
A pokiaľ viem, že mám ex psychopata, tak pokial si s nim nedoriesim dieta, neriešim noveho chlapa.

dadis
22. jún 2024

@cacianka Pravnik by jej
poradil, ze s takym neodkladnym by mala sancu na uspech len z velmi specifickych dovodov.. Mne tu jednoducho vela veci nesedi..to je cele

lienka.7
22. jún 2024

@dadis presne, ani mne. A najmä to, ze mu jej matka len tak odovzda dieta... ked vie, aká je situácia... aký je psycho atď, atď

danielahamar
22. jún 2024

Neverím, že zamietli neodkladne skrz dieťaťa a ďalšia vec, ak je to takto, žiadna striedavo neprichádza do úvahy. Dieťa trpí, neverím, že to súd odklepne. Ďalší prípad neschopných rodičov 😤, kde dieťa trpí.

dadis
22. jún 2024

@danielahamar Takto. Na to neodkladne musi byt zmysluplny dovod. Oni sa najprv dohodli na striedani po 2 tyzdnoch (uz to, ze s takym dlhym intervalom ta matka suhlasila, je divne), ktore ako-tak fungovalo a ona potom da neodkladne, kde chce uplne obmedzit stretavanie dietata s otcom? V ktorom vesmire by to schvalili? Este viem povhopit, ak by dala neodkladne na tu istu formu starostlivosti - tak by jej to pravdepodobbne schvalili a uz mohla mat papier v ruke, ked si pojde po dieta...ale ked je pomsta lakavejsia ako dobro pre dieta 🤷‍♀️