Ako zlepšiť manželský a rodinný život?
Ahojte...mám pocit, že nežijeme správny manželský a rodinný život...strašne často som smutná a aj napriek domu že sme denne s manželom mám pocit, že mi chýba... jednoducho často nieje doma (záľuby) ...nechodí denne do práce a keď ide je celý deň v práci...keď sa o Tom rozprávame, zmení sa to na chvíľu a potom zase mám pocit že sme tam kde sme boli (4-5x v týždni sa na 2-5 hodín denne venuje záľubám)
Väčšinu času trávim s deťmi sama, väčšinou chodím s nimi len ja...
Už neviem ako ďalej, na jednej strane chcem odísť na druhej strane zachrániť manželstvo... koníčkov sa nevzdá, s ním ísť keď sa dá ideme, ale je to veľmi málo...
A čo ty a tvoje koníčky? Nechaj mu deti keď ma voľno a choď ty ba celý deň niekde.
Na záchranu manželstva musíte byť dvaja, sama to nedáš. Chápe vážnosť situácie a ako to prežívaš?
Nevenuje sa zalubam. Uteka z domu a od povinnosti. 5x v tyzdni na niekolko hodin?? On vie, ze ma deti?
@kavasmliekom jemu to vôbec nebude vadiť že deti ostanú doma...nechá ich už aj samich (1a2 stupeň ZŠ)..
@tyrkysova_lentilka podľa mňa nie...lebo stále som len je tá ktorá preháňa a stále niečo rieši...
No neviem. Nenavarula by som, nepopratala. Príde domov z roboty, deti by ho čakali doma, keď ich bežné nechávate doma samých. A napísala mu len odkaz, nech sa s nimi poučí a ze nech in urobí niečo jest, lebo ty sa zdrzis vonku. 🙄 Ale tak týždeň dva vkuse, každý deň. Mne by bolo jedno. Nech sa opovazi ich nechať doma samých. A nepostara sa o nich.
no dosť neskoro to riešiš. Mala si to riešiť ešte keď boli deti menšie. Hneď v zárodku
@sasa1310 ono predtým nemal toľko tých konickov...denne chodil do práce na 8-9 hodín..takže bol unavený...teraz vlastne nerobí každý deň robí rôzne aj na zmeny čiže má omnoho viac voľného času ako predtým
@kavasmliekom po pravde sa s deťmi.uci veľmi málo...zvládol by sa o nich postarať...ale išiel by kľudne by ich nechal samých...bola taká situácia naposledy išla som do kina...mal dať deti spať a aby sa pochystali na ráno... samozrejme že si odbehol na ten čas čo som.bola v kine..deti zaspali samé, bordel nechali, jeho to netrápilo
tak má asi málo roboty doma. Môj tiež nerobí každý deň, a keď má voľno, tak uprace a navarí. Tak mu normálne zavel, že počuj, zajtra povysávaj alebo nakúp a uvar
Skús mu vysvetliť že nepreháňaš, sú to tvoje pocity a tie sú dôležité. Že nechceš stále niečo riešiť, ale vyriešiť aby ste mohli ďalej fungovať k spokojnosti oboch.
Ak to nebude chcieť pochopiť máš len dve možnosti, zvyknúť si a netrápiť sa niečím čo nezmeníš alebo odísť a začať odznovu po svojom.
Tie koníčky nemajú náhodou ženské meno? Že ty v kine a on nechá deti a ide...
Zober deti a choďte mu k tým koníčkom fanúšikovat...
Keď nie Mohamed k hore.tak hora k mohamedovi.
Zjavne má rodinu na háku...
A teba potom trápil ten bordel? Mňa by tiež netrápil. Veď uprace zajtra, alebo o týždeň, alebo dva. Kým by nemal čo jesť, z čoho jesť, čo obliecť atď. Si ho rozmaznala a veľa mu dovolila.
@tyrkysova_lentilka on to asi fakt nechápe...a ja už takto nevládzem fungovať...chcela by som odísť ale nemám.moc kde a hlavne nemám.odvahu
@kavasmliekom to áno...a tým zaveeom súhlasím, viem moja chyba
Otázka je či nechápe alebo nechce chápať. Ja som za to, že keď sa dá niečo zachrániť tak to treba skúsiť, ale nasilu nič nejde. Nemá zmysel aby si sa trápila, aj deti to určite vnímajú.
Rozumiem tomu, že nevládzeš ... frustrácia, bezmocnosť, sklamanie ...
Ak to ide, skús sa na to pozrieť pragmaticky bez pocitov. Tak nájdeš odpoveď ľahšie, pocity sú veľmi dôležité, ale ide o budúcnosť, teba a tvojich detí
A keď odídeš tak čo? Dáš si striedavú starostlivosť aby ich mal týždeň na krku a poriadne sa staral? V inom prípade neviem čo dosiahneš tým že odídeš. Znížis sebe aj deťom životný štandard a nebudes mať pomoc žiadnu s ničím. Tak si predstáv ze si už odidena, ži tak ako by si žila keby si bola odídena, nič od neho nečakaj lebo ak odídeš nič od neho nebudeš môcť čakať.. nevidím dôvod v tomto prípade odchádzať, nič tým nezískaš len deti prídu o stabilitu domov otca a životný štandard
A samozrejme mu nič nevar, neupratuj po ňom a neper mu. Odíď bez toho aby si odišla.
@tyrkysova_lentilka ja to chcem na jednej strane zachrániť...asi ho mám ešte aj rada...pred mesiaocm sme to riešili, zmenil správanie doma je lepší len čo keď je málo doma...on tvrdí že je dosť
..že to obmedzil...neviem či to ja uz veľa prezivam alebo čo...
Pocity sú síce subjektívne, ale na základe niečoho vznikajú.
Koľko času denne spolu trávite (nie vedľa seba)?
@tyrkysova_lentilka čo je spoločný čas?
Minimum..vypijeme spolu kávu cca polhodina potom.pozrieme telku prip len tak lezime tiež cca polhodina a už je skoro večer a to sme pred tv pri sebe
A čo by si chcela robiť? Hrať spoločenské hry? Veď pri káve kus pokecate a hádam nečakas že večer si k tebe sadne a bude sa rozprávať
@tyrkysova_lentilka len veľakrát sme spolu len polhodinu - hodinu...keď mu vyjde nočná... niekedy mu vyjde robiť celý víkend
Skús sa ho opýtať ako by on chcel tráviť čas s tebou. Ak by bol ten čas strávený kvalitne, možno by bolo pre teba prijateľnejšie že ho je menej. Ale priemerne hodina denne je žalostne málo aby vzťah mohol byť kvalitný a vyvážený.
Každopádne podľa jeho odpovede a štýlu akým zareaguje uvidíš či má snahu spraviť kompromis aby si sa cítila lepšie
Presnejšie ako deti a ty sú mu koníčky. Prepáč za úprimnosť, ale ja by som takto žiť nevedela. Chceš asi vedieť, či je to normálne a je bežné že chlapi sa hodiny venujú všetkému možnému okrem rodiny a nie, nie je. Ja mám chvála Bohu muža, čo je najšťastnejší keď je pri nás. Ponáhľa sa z práce za nami. Spoločne v rámci možností sa venujeme spoločným koníčkom a záľubám.... Si nešťastná a myslím, že ak chýba tebe, tak chýba aj deťom, keďže sa im veľmi nevenuje. Ja by som to takto nevydržala a z tvojho popisu aj tebe skôr či neskôr dôjde trpezlivosť. Len si zváž, či to takto chceš ešte roky ťahať, či to za to stojí
@tyrkysova_lentilka povedal že spravil kompromis že chodí menej...pred mesiacom boli dni keď bol len desať minút doma....
A aké má teda tie koníčky?
@denisa0504 áno dochádza mi trpezlivosť.... keby mi niekto povedal že mi dá byť za rozumnú cenu odídem... lebo už aj deti povedia že oco zase nieje doma (počujú to ale aj odomna)

aké sú to koníčky? Dosť sebecké od neho, že sa nevzdá svojich záľub