Ako zvládať delenie výdavkov v zmiešanom manželstve?
Ahojte zienky,
Potrebujem zo seba vypustit paru…
Mam z predosleho manzelstva deti. Pricom su mne zverene, obaja s mojim ex sa o nich starame nadstandartne, financne a aj sa im venujeme.
Nasla som si partnera, druhy krat som sa vydala. On ma tiez male dieta z prveho vztahu.
Zije v zahranici, mali by sme sa tam prestahovat. Aktualne cakame aj spolocne dieta.
Naposledy sme sa pohadali a tvrdil mi, ze ked nieco zaplati mojim detom ( obed, a pod.) okradame tym jeho dieta z predosleho vztahu. Som z toho sklamana. Hlavne som v zapeklitej situacii, kedze som tehotna a neviem ani ako sa spravne k tomu postavit.
Ja osobne nedelim na “moje” a “tvoje”. Jeho dieta mam rada a myslim si, ze pokial mame byt rodina, rozdiely by sa robit nemali. Moje deti ho maju naozaj radi o to viac ma jeho postoj zamrzel.
Nikdy som sa nepotrebovala “vesiat” niekomu na krk, taktiez mam prijem, chodim do prace a pod. A tiez to budu peniaze, ktore pojdu aj na jeho dceru pokial budeme spolu zit, no nikdy som to nebrala tak, ze o nieco okradne moje deti.
Bohaca. Ved on nema v hlave vysporiadany rozchod. Ked stale riesi svoju ex znamena,ze este stale ziarli na nu,na jej zivot,ze ho nahradila.
Tak sa ide sudit o dceru,toto samo o sebe zaberie velmi vela casu,trpezlivosti.
Ty si bola ta,ktora mala vyvolat ziarlivost jeho ex,ze je ziadany. Za mna ste boli spolu prilis kratko aby ste sa poznamli natolko aby sa planovala rodina. 2-3 mesiace potom pauza a vztah na dialku atd dookola+ jeho nevysporiadanie sa z predosleho vztahu. Toto pre mna nie je ozaj vidina,ze s tymto clovekom do takeho nezreleho vztahu priniesla dalsie dieta.
Ak by som bola v tvojej situacii, po tomto by som sa urcite NIKAM do zahranicia nestahovala. Pekne by som ostala doma na rodicovskej,materskej. Nech ti na vase dieta financne posiela €
Lebo ked uz teraz otvara usta kvoli obedu na tvoje deti. Toto bude hovorit vzdy. Ked sa pohadas kam pojdes ? Zo zahranicia utekat spat na slovensko? A este s babatkom, to ti nedovoli, takze Ta pekne bude drzat v hrsti
@damkodomko fuha, radsej rozvedena bez neho, ako vydata za takeho magora.
@lenkasarka On ich nemá prijať za svoje , deti otca majú s otcom , ako autorka písala , maju dobrý vzťah , o deti sa nadštandartne starajú obaja atď. On má byť ich kamarát , otca deti majú. Povedal sprostosť ? Povedal ........Bodka. Príjemne ? Nie. Dotklo sa to autorky ? Ano. Je bezchybná ? Asi nie. Ľudia sem tam chybu urobia. Môžeme si všímať negatívne resp.to čo nás vzdiaľuje od seba , alebo to , čo nás k sebe ťaha.
@damkodomko tak toto je už naozaj smutne a ja ti naozaj prajem v živote veľa sil. A naozaj skús prehodnotiť to sťahovanie.
Ešte raz si to dievča premysli, v zahraničí budeš fest na neho odkázaná.
Kamarátke sa stalo niečo podobné ale nedopadlo to dobre. Ona mala tri deti z predchádzajúceho manželstva. Spoločné síce neplánovali ale stalo sa, ale k veci. Jej partner vždy vymyslel drahú dovolenku, lyžovačku, zábavné parky, a pod. Lenže si vždy delil deti ako ten tvoj. Nadštandardne zarabajúci chlap si mohol dovoliť viac. Ona proste nemala financie z rodičáku na to aby zaplatila luxusné letecké dovolenky a ostatné zábavky pre troch puberťákov. Tieto rozdiely sa rokmi iba stupňovali až tak že jej vytýkal každú malú zmrzku. Nakoniec šli od seba, teraz je sama s 4 deťmi
@damkodomko Ak je tak zlý prečo si s nim 2 roky a prečo nosíš jeho dieťa pod srdcom ?
@damkodomko uprimne s takymto blbom sa rozved a utekaj. Nexhaoem ze ako matka 2 svojich deti si sa nechala takto sprosto odrbat.
@damian85 samozrejme deti majú otca,ale budú bývať s nim v jednej domácnosti. My dospelí často robíme chyby to bez pochýb nik z nás nie je dokonalý človek ani on nie. Ja ho v tejto diskusii rozhodne nezhadzujem. My dvaja sa nechápeme. Nevadí sto ľudí 100 názorov.
@subartic Tak sú len dve možnosti , buď som s niekym a akceptujem aj jeho " zlé " stránky. Alebo začnem od znova. Nič medzi neexistuje. Nie je problém pri prvom vážnom probléme odísť. To robia zvačša tý slabší. A iný ? Tý to riešia. Takmer všetko je riešiteľné. Prirodzene ak sa chce.
@lenkasarka Chápeme , že to povedať nemal. Sú určité veci cez " čiaru " . Problém vzťahoch je často pochopiť , že toto pre druhú stranu je , bolo , cez. Možno autorka tiež sem tam prekročí , pre ňu neviditeľnú - pre neho podstatnú.
@damkodomko Deti má brať ako súčasť teba . Nemá sa snažiť nahradiť im otca , len byť jednoducho ich kamarát. Každopádne áno . Prinútiť mať niekoho rád - je nemožné v tom sa zhodneme.
@damkodomko ešte ta veta no dobre ubehlo mu v návale zlosti.Ale tie ostatné, lebo jeho princezná chce iba bračeka a ostatné...neviem rube nejako vysoko a takáto komunikácia by sa mi nepáčila.
Ako niekto písal zatiaľ by som zostala doma.
@damkodomko Nuž veľa otázok , na ktoré ja skutočne neviem odpovedať. Určite to príjemné nie je. A ak je to tak vážne , že teba to zožiera , tak sa treba porozprávať a buď to vyriešiť , alebo ukončiť. Ja som len svojím komentárom chcel povedať - mužský pohľada na vec. My až tak neriešime. Ale ver , že aj Vám ženám úplne bežne vyhŕkne taká nepriama urážka a aj nás to zamrzí. A počuť od ženy prepáč je takmer nemožné. Každopádne vždy je to o uhle pohľadu. Si dospelá žena , a ak sa cítiš v niečom nekomfortne - máš možnosť to riešiť , alebo jednoducho odísť. Nič medzi neexistuje. Buď budeš akceptovať jeho pre teba nevhodné správanie , alebo nie a tam to už má spád veľmi rýchli.
@damkodomko najskôr, som si myslela, že to boli take tie nešťastné slová, čo sa niekedy v hádke povedia. Ale po tvojich ďalších komentároch pochybujem o fugovaní vašej rodiny. Nemyslím to v zlom, ale uvedom si, čo ťa čaká? Naozaj budeš na jogurty písať mena deti? Na obed každý zaplatíte len za svoje deti a spoločnému 50-50? A po pôrode čo? Budeš sa naháňať za peniazmi aby ste mali výdavky rozdelené podľa deti?
A to, že jeho princeznička si vymyslela súrodenca ? To akože fakt nejaký rodič podporuje svoje dieťa v takejto chujovine. Je mi tvojej situácie nesmierne ľúto. A vôbec nechápem, ako ste “prišli” ku spoločnému dieťaťu ? Veď to nebol skrat počas sexu. Vy ste boli plánovať dieťa v centre.
@damkodomko Ano Vám záleži na niečom inom , nám detto. Veď si len povedzme , koľko krát žena povie mužovi , bože vyzeráš dobre , bože aké maš mužné ruky a naopak koľko krát to muž povie žene. Ako zvačša muži dvoria žene , nie žena mužovi atď. Jednoducho je to v poriadku. Každopádne ak je to tak vážne ako píšeš , tak čo robiť už pravdepodobne vieš. Ja nepoznám teba , nepoznám jeho. Predsa len keď s ním čakáš dieťa , pravdepodobne niečim len ťa " ohúril " . Ak tie negatíva zatieňuju to " ohúrenie " tak treba konať.
@damkodomko moje deti, tvoje deti a naše deti. Takto skončíte 👌
@damkodomko No prepáč, ste spolu len dva roky a už ti povedal také veci, čo vôbec nie je dobré. Určite žiarli na svoju bývalú, keď ju neustále rieši. Tiež nechápem striedavku pre jeho dcéru, keď zije v zahraničí. Neochota zaplatiť blbý obed pre tvoje deti, nehnevaj sa, je to otrasné. Ja má prvého syna s bývalým a môj súčasný manžel mu platil všetko, keď sme sa spoznali, obedy, výlety, školu, atď. Nikdy mi to ani náznakom nevyčítal. Toto dobré nebude. Si tehotná, mal by ťa nosiť na rukách a nie takto. Nikam sa nesťahuj, naozaj tu ti bude lepšie.
@damkodomko no ak po tomto ešte rozmýšľaš,že by si mala s ním ostať....tak ja už ničomu nerozumiem...
@damkodomko ako budem tu za najväčšiu pizdu, ale ja by som nad tým tiež rozmýšľala, lebo šak aká bude budúcnosť v prípade rozvodu? Ale dúfam, že zajtra ráno sa zobudíš do nového dňa a všetko sa utrasie. Aké strare sú tvoje deti?
@damian85 cital si poriadne. On to nie len povedal ale realne tak kona. Uz len to, ze parkrat zaplatil za stravu jej deti. Su manzelia a parkrat??? Evidentne je tam nastavene nieco zle celkovo s peniazmi a to zle sa bude stupňovať. Nemusim byt ani vestica. To, ze kazdy clovek nieco povie je jasne ale zase su urcite hranice, ktore sa nemozu prekročiť a to ani v manželstve. A ak niekto ide do spojenej rodiny, co v prvom rade plati, nedotykaj sa slovom ani rukov mojich deti. A to je rešpekt, ktory musi fungovat, inak to nebude v spojenej rodine klapať ako ma. U nas su spolocne peniaze na jednom ucte na chod domacnosti a nakupuje sa za to vsetko, vrátane deti, restiky, vylety, dovolenky. Nikdy nekomentujem na co sa tie peniaze pouzivaju a ktore dieta dostane viac a ktore menej. Nebiologicke babky a prababky davaju to iste nebiologickym vnúčatám a nemusia, lebo sme rodina a ani v manželstve neexistuje moje a tvoje peniaze. Su to nase peniaze.
@janickacrazy jeho dcera zije v zahranici tiez on tam zije 25 rokov…
Veľmi zlý odhad, má tá v hrsti.
Bez dohody ako bude fungovať financovanie rodiny a domacnosti s mix deťmi, nechoď.
Keď nebudeš zárobkovo činná osoba, môže byt k tebe ešte horší. A ešte aby si aj nerobila tu upratovačku v zahraničí, ( nic proti remeslu ) len pre pokoj v rodine. Mysli na seba, deti a mimi.