Ako zvládať násilie a ochrániť deti?
Ahojte ani neviem kde zacat, viem ze vela zien prezilo to co ja ,nikdy by som si nepomyslela ze take nieco budem zazivat . Ked som citala niektore pribehy hned som radila aby od takeho muza odisli ,a teraz sama nemozem. Mam manzela a dve deti. Strucne napisem ze to zacalo jednou fackou , vtedy som si to davala za vinu vraj som ho vyprovokovala . Teraz uz je to pravidelne e nie len jedna facka , tahanie za vlasy po zemi, kopnutie. Neviem ci som bola na vine ja lebo som mu po jeho urazkach aka som slapka kurva kvoli tomu ze som na balkon sla v leginach povedala ze si najdem ineho . Neviem ci som si zasluzila bitku . Vyhadzuje ma z bytu , lebo vie ze nemozem odist .
Dcera ma psychicke problemy, nie nieje to kvoli tomu nikdy sne sa nehadali pred detmi. Chodime k psychologicke ,je uzkostliva , velmi sa stresuje kvoli vsetkemu potom jej vypadavaju vlasy atd. Nemam kam ist , nemozem to detom urobit neviem ako to zvladnu , viem ze muz bude robit problemy kvoli detom a vyuzivat ich aby mi ublizoval ja nechcem aby sa dcere zhorsil stav. Som v koncoch, pred detmi sa hram ze som v pohode . Bojim sa ze to dlho nevydrzim . Co ste robili vy? Ako ste to zvladli? Ja viem ze ma tu budete sudit a pisat ze mam odist ale to uz viem .
@anonym_autor moja znama zvladala 17 dlhych rokov, mali 4 deti, posledne zo znasilnenia. A kedze je krestanka, bala sa odist, ale ked konecne mamine povedala pravdu, tak ta okamzite zavelila, moja, pomozem Ti a rozvod. Ze ona si myslela, ze to su len bezne nezhody (varovala ju pred tym vztahom, nechcela, aby si ho vzala), ale ze toto teda nie. A nastastie jej mama vie pomoct, aj kamarati. Odisla a byva sama so 4 detmi v podnajme, ten chudak jej plati 400 na 4 deti a este dranka od nej na hypo a nechce predat dom. Ona ma podnajom 700 a kvoli jeho tvrdohlavosti, nemoze si zhanat nieco vlastne. Ale vrchol bol, ked s malou skoncila na urgente, ked si dovolil na male 4 rocne dieta. A ked to dieta povedalo, ze ona chce ocka, co maminku nebije. Potrebujes to nechat zajst tak daleko? Este jej aj tetaz povie, ze ved preco sa nevrati, ze dvere ma otvorene...a ved som Ta nebil casto...no chybu spravila, ze ho nikdy neudala na policii ani na sude nepovedala az tak o tom nasili, lebo deti by nevidel. No a teraz, myslis, ze si ich berie? Ani s nim nechcu byt, jeden je dospely, druhy takmer dospely, synov spoluziak ma 13 a to dievcatko bude mat 5. Tie deti nie su hlupe a vidia a citia, ze medzi rodicmi nie je laska a ucta. Kolkokrat ju branili ti starsi synovia, ich nebil, ale stalo sa, ked ju branili, ze zbil aj ich, ale teda asi aj oni uz jeho...🤕...a tiez sa to stupnovalo...
@anonym_adb6e9 ak sa to nerieši, môže to skončiť aj takto
V septembri 2017 došlo v Galante k tragédii. Večer sa prišiel na políciu vtedy 17-ročný mladík udať. Policajtovi oznámil, že zabil svojho otca. Už sa nedokázal pozerať na to, ako terorizuje jeho matku a zavraždil ho.
https://www.topky.sk/cl/100370/1843967/Tinedzer...
https://www.noviny.sk/krimi/256774-mladik-17-pr...
@anonym_288e9f tiež som si to hovorila, ale stále mi to vrátil ešte viac. A to som veľmi zdatná. Ono ľahko sa radí, keď si človek chvalabohu nezažije.
@anonym_1192cb no ja poznam take, moj ocino, ked sa opil, bol agresivny a mama musela okolo neho vtedy chodit po mihalniciach, inak by to velmi zle skoncilo. On sa vyhrazal, ze podpali dom, ze sa obesi, chodil casto do pece prikladat. A tam stacilo otocit zly ventil a vyleteli by sme do vzduchu, lebo sa kurilo aj pevnym palivom, aj plynom. Pustil sa aj do svokry. A potom bol schopny v sebalutosti zase plakat svokre na kolenach, nechapala som, ako toto mohla, ako na chlieb natriet...ocino sa ale potom spamatal. Prestal s pitim. No a teta, ta sa rozviedla, mamin brat je jej druhy muz. Rozpravala nam, ako ho nasla kolkokrat v krcme, toho prveho muza, dosla k nemu a plesk od zlosti, ze spadol zo stolicky a krotky siel domov. To su uplne ine povahy...ja si myslim, ze tento autorkin nebude tento poddajny pripad 😐
@anonym_adb6e9 ak sa to nerieši, môže to skončiť aj takto
V septembri 2017 došlo v Galante k tragédii. Večer sa prišiel na políciu vtedy 17-ročný mladík udať. Policajtovi oznámil, že zabil svojho otca. Už sa nedokázal pozerať na to, ako terorizuje jeho matku a zavraždil ho.
https://www.topky.sk/cl/100370/1843967/Tinedzer...
https://www.noviny.sk/krimi/256774-mladik-17-pr...
@anonym_a48c6c ved ja viem, ja som o nich toto netusila a az ked zacala o tom hovorit, tak mi povedala, ze nechape, naco cakala a ze kolko zien sa jej zdoverilo potom, co ona zacala o tom rozpravat...hrozne a navonok sme si nic nevsimli. Ale az tak doverne kamosky sme zase neboli.
Sestrina spoluziacka takto prisla o mamu, aj otca, a to tak, ze mama dlho trpela, otec bol nasilnik a opilec, jedneho dna prisiel domov a ona sa zas raz branila a strcila do neho v sebaobrane a spadol zo schodov a zabil sa. Ona sla na 25 rokov do basy. Dievca bolo zverene potom starym rodicom. Ako to skoncilo, ci ju prepustili skor, neviem, ale zda sa mi, ze ludia spisovali peticie za nu potom...to bolo na ZS, takze daaaavno...
Preboha to su ale smutne príbehy. Prajem všetkým takýmto ženám veľa síl. Deti by nemali vyrastať v takýchto podmienkach.
@tiezjedna dobiť by ho mohla tak jedine v spánku... uvedomuješ si, že bežná žena nemá šancu fyzicky premôcť muža, ak nie je trénovaná, nerobí napr. bojový šport
@anonym_288e9f kusok aj nadnesene ale... mne muz povedal ze sa ma boji udriet. Lebo vie ze ked ja chytim zlost ze idem bomby. Neviem ci by som ho premohla. Neskusame to... ale niekedy je zena ozaj levica.
Zrovna dnes som postrehla ze nejaka zena ide do basy co zautocila nozom na muza... hmmm ktovie co tam bolo. Ci utok alebo ista forma obrany ☹
stále dokola ten istý scenár! 😖😖😖 deti nebije, deti ho ľúbia, nechcem ich pripraviť o otca... nemám kam ísť... prepáč, to sú len sračky!!! keď sa chce, tak sa dá. aj odísť, aj hory preniesť! pre dobro tých malých detí to okamžite urob! existujú domovy, či a ako sa to volá pre týrané ženy. a, že nevieš či si si tú bitku nezaslúžila? to akože naozaj?? ešte si ho aj chudáčika vyprovokovala? Nevážiš si samu seba, urobila si zo seba handru a z detí čo vyrastie? dopustila by si, aby tvoje decko otĺkal nejaký chuj, lebo to videlo v detstve? normálne mám tlak sto!
@anonym_autor nemáš rodinu ktorá by ti pomohla? Ja by som ho ani v sebaobrane obliala vriacou vodou..
Nemozem to urobit detom 😳?Jebne ma.Netreba radit ani reagovat.Naco pises,ked vies co mas robit.
stále dokola ten istý scenár! 😖😖😖 deti nebije, deti ho ľúbia, nechcem ich pripraviť o otca... nemám kam ísť... prepáč, to sú len sračky!!! keď sa chce, tak sa dá. aj odísť, aj hory preniesť! pre dobro tých malých detí to okamžite urob! existujú domovy, či a ako sa to volá pre týrané ženy. a, že nevieš či si si tú bitku nezaslúžila? to akože naozaj?? ešte si ho aj chudáčika vyprovokovala? Nevážiš si samu seba, urobila si zo seba handru a z detí čo vyrastie? dopustila by si, aby tvoje decko otĺkal nejaký chuj, lebo to videlo v detstve? normálne mám tlak sto!
@anonym_bd16c8 pisala som v prispevku co je hlavny dovod preco nechcem odist. To niesu vyhovorky preboha ,kazdy vie sudit, ale nikto nevie pochopit
@anonym_bd16c8 pisala som v prispevku co je hlavny dovod preco nechcem odist. To niesu vyhovorky preboha ,kazdy vie sudit, ale nikto nevie pochopit
@anonym_autor Ok, takze ostavas. Ja si sice myslim, ze nejake riesenie by sa naslo, ale asi si ani nezistovala, ci by sa niekam dalo ist. Len si tu proste oznamila, ze ta mlati muz, ale tym to skoncilo. Lenze my s tym bohuzial nic neurobime. To musis ty.
@anonym_autor Ok, takze ostavas. Ja si sice myslim, ze nejake riesenie by sa naslo, ale asi si ani nezistovala, ci by sa niekam dalo ist. Len si tu proste oznamila, ze ta mlati muz, ale tym to skoncilo. Lenze my s tym bohuzial nic neurobime. To musis ty.
@anonym_9d31d0 kam má ísť? Skus jej konkrétne poradit.
Skúšala si sa poradiť na úradoch ohľadom bývania aké máš možnosti keď nemáš kam ísť?toto nevydrzis dlho .Musíš to riešiť, rozmýšľať čo a ako .Hlavne mu nič nenaznačuj že máš niečo v pláne .Dúfam že sa ti to podarí 🙏
@anonym_9d31d0 ja som ale nikde nepisala ze to mienim zit do konca zivota , pytala som hlavne zien co zazili nieco podobne ako to vydrzali . Nikomu inemu to povedat nemozem nenajdem podporu u blizkych , vsetci ho maju za obetaveho milujuceho manzela ,otca...hlavne si chcem nasetrit peniaze aspon nieco malo na zaciatok , na najom , nechcem dceru sokovat aby mala potom zase stres , chcem si to premysliet aby to co najmenej zasiahlo dceru . Musim este par mesiacov vydrzat
@anonym_9d31d0
@anonym_9d31d0 nie nebolo to take ako teraz , myslis ze mam silu tu klamat .. nebol ziarlivy kym som nezacala chodit cvicit starat sa o seba nosit co sa mi paci a jemu nie ..
@anonym_autor ked ste sa spoznali a chodili ste spolu tak si sa o seba nestarala a nenosila si co sa ti paci?
@anonym_autor ked ste sa spoznali a chodili ste spolu tak si sa o seba nestarala a nenosila si co sa ti paci?
@namornicka clovek sa vekom meni, nie nenosila som leginy , nemala som postavu ako teraz ...

@anonym_c4ba1f áno moment prekvapenia, len to by ho musela tak trafiť, že sa viac nepostaví, inak má smolu
@anonym_288e9f Keď ide o to,aby žena získala čas na to,aby ušla, stačí ho i len udrieť, lebo ho prekvapí, že dovtedy pasívna žena sa mu zrazu postavila na odpor.Velmi účinným vie byť kopnutie do genitálií, kedy už je žena v koncoch.Mne stačila nazhromazdena zlosť na to, aby som strelila takú facku,ze sa manžel zatackal,aj keď nie je tintitko.Mne je jasné, že agresívny debil je ťažko zvládnuteľny, ale získať priestor na únik sa dá a potom to riešiť cez lekára, políciu a utekať od neho
.