icon

Ako zvládať návštevy manželovho syna cez víkendy?

6. mar 2025

Chcela by som asi pocut nezainteresivany nazor. Manzel ma 5 rocneho syna. My este nemame, chceme, mali sme zdrav.problemy. Maleho zboznuje. Ked bol maly mensi, tak chodieval ku nam kazdy druhy vikend plus 3 dni do tyzdna. Bola som s tym uplne ok, bolo to takto naplanovane, ale tym, ze uz je vacsi, tak u nas byva aj kazdy vikend - aj chce, je tu rad, ale jeho mama zrazu chce stihnut vsetko zameskane, a nonstop niekde chodi. Je mlada. Chaty, stretavky, oslavy, nechty, atd. Pointa celeho je, ze cele vikendy sa tocia okolo maleho, robime co chce on, prisposobujem sa vareniu pre neho (a pritom som milovala varenie rozmych specialit), nemozeme ist vecer nikde, dokonca o 8 uz cely dom stichne. Po novom, ked ma muz robotu, tak maleho si zoberie od ex, a mne akoby zrusi plan, ze ja sa mu musim venovat. Ono ja nemam problem, mam ho rada, je to vzajomne. Ale preco v pripade, ze on ma surnu pracu, ktoru musi vybavit a nie je to vec na 10 minut, tak ho proste ten den nenecha ex? Ked som sa to snazila odkomunikovat, tak mi povie, ze ale v ten den mal byt s nim, tak podla dohody si ho zobral. Na druhej strane, kazdy piatok tu spi u nas (potom je az so spboty vecera, ak to bol vikend, ktory nemal byt s otcom; ak mal, je do nedele vecera), lebo jeho ex ma ine plany na piatkovy vecer a tam uz akakolkvek dohoda pada. Ako si nastavit tie pravidla? Priznavam ze mi to zacina vadit a nechcem aby maly to nejako pocitoval. Alebo aby som zle zareagovala ako dnes: mame listky do kina na zajtra, teraz mi volal, ci sa daju zrusit lebo ex maju nejake posedenie z prace. Ked som zacala ziapat, ze toto uz neni mozne, tak sak rodicom skusi zavolat. Jasne, maly tam pojde rad, aj oni budu radi, ale toto je uz moc na mna….

Strana
z7
abbey1
6. mar 2025

Svoje deti budete odkladať kam?

biba_18
6. mar 2025

len pevné nervy, čo iné ti? keď budeš nabudúce s mužom sama, urob dobrú večeru tak ako máš rada, dajte si vínko, proste relax doma - a vysvetli mu to čo si tu vysvetlila nám ...
a @abbey1 sa pýta na vaše deti - to je jedno a to isté - keď sa niečo dohodne je to dohodnuté, nie? je jedno koho deti sú to...

pribinak
6. mar 2025

Hm, chlap so záväzkom je vždy problém. Neziap ale vysvetli mužovi že nemôže skákať ako ona píska

pribinak
6. mar 2025

@abbey1
Matka dieťaťa ich kapanek zneužíva.

autor
6. mar 2025

@abbey1 preco by sa mali niekam odkladat? Sa pytam ako to maju ine pary nastavene ked maju podobny pripad

deti95060810
6. mar 2025

načo ziapeš - už zbytočne ... mala si si nájsť muža bez decka. Nikdy som nechcela muža s deckom - pretože viem že by to bola zbytočná komplikácia v mojom živote....
ešte dlhé roky sa mu budete prispôsobovať.... min. 10r
urobila si chybu keď si súhlasila že bude u vás pod chvíľou - aj mimo návšt. hodín. exka si na tento luxus zvykla.

abbey1
6. mar 2025

@pribinak Zneužíva, a? Otec je rovnako rodič. Nechá dieťa u matky, ktorá sa nezaujíma? Vlastne deti budú mať 24/7, pokiaľ nezaplatia pestúnku, alebo nemajú vitálnych a ochotných starých rodičov.

minenkaa
6. mar 2025

Stoj si v tomto za svojim ak je niečo naplánované tak je naplánované ,dieta ma dvoch rodičov na staranie sa o neho

abbey1
6. mar 2025

Keď budete mat vlastné, budete ich natv24/7. Tak isto by syna mohol mať tvoj partner u seba vo výlučneh starostlivosti. Keď vie, aká je jeho ex, radšej malého vezme. Keď si dupne a nevezme ho, kam ho ex dá? Vyvŕši sa na ňom, že nemohla ísť von. Je to malé dieťa. Aspoň niekde sa potrebuje cítiť chcené a vítané.
Máte lístky do kina? Zaplatiť opatrovateľku, alebo poprosiť starých rodičov, kamarátku. Presne ako by ste to urobili pri vlastných deťoch.

biba_18
6. mar 2025

@abbey1 ale veď nakoniec muž povedal že osloví rodičov. o to autorke ide ... aby sa nemenili veci za pochodu ...

abbey1
6. mar 2025

@biba_18 Tak ale to sa menia pri deťoch vždy. Tu zjavne nie je problém len to kino teraz. Píše o prespávabí, varení. Pri deťoch si proste treba nájsť kompromis a byť pripravení na všetko.
Je to raz jeho syn. Bohužiaľ, vybral si pre svoje dieťa takú matku. Keď jeden rodič zlyháva, musí riešiť druhý rodič.

matkahelka
6. mar 2025

Budes ok s tym, ak zajtra ex-ka navrhne striedavku a sud ju schvali? budes ok s tym, ak sa cosi zomelie a to dieta pride zit k vam navzdy? pisala som to sem milionkrat a zopakujem, preco si zeny bez zavazkov zavesia na krk chlapa so zavazkom a potom bedakaju ako im nevyhovuje to ci ono. ak budes mat svoje dieta, zistis, ze s detmi sa plany menia uplne bezne za pochodu a to, co platilo dnes, zajtra uz nebude. ci potom to bude ine, lebo to bude tvoje dieta?

nin12345
6. mar 2025

Planujete vlastne dieta tak ako to sa priprav ze budes musiet sa vzdat toho ovela viac nez teraz a neviem ci si na to pripravena ked nie si ochotna sa prisposobit tomu ze mate momentalne dieta parkrat do tyzdna (a to podotykam uz celkom velke). Keby sa teraz ex tvojho muza dietata vzda alebo sa jej nieco stane a chlapec by bol nonstop u vas tak co? Brala si si muza hold s dietatom a s tymto treba pocitat on nie je hracka bude u vas uz navzdy a casom to bude tak ze bude u vas vzdy ked bude chciet. Jedine ze by si mu zacala davat najavo ze ti jeho pritomnost vadi co by bolo dost smutne a nespravne.. ber to ako trening pretoze ked budete mat vlastne dieta toho sa uz nebude ako ,,zbavit"

puertorico
6. mar 2025

chudák chlapček ......

pribinak
6. mar 2025

@abbey1 my Nehovor že tá mama nevedia o večierku apr dni vopred
To sa nerobí že zavolám deň vopred, musí aj iná chápať že aj oni môžu niečo mat

biba_18
6. mar 2025

@matkahelka je to pravda, dala som ti aj palec hore - mení sa to - ale tam ide aj o to, že mama chlapca to zneužíva ...

zuzanita1609
6. mar 2025

@puertorico áno,tiež mi prišlo ľúto toho chlapčeka,keby bol starší, určite to chápe,ako by bol len príťaž.

abbey1
6. mar 2025

@pribinak Vedela, a? Proste je to taká ženská. A čo teraz s tým drobcom?

7miriam77
6. mar 2025

Tu asi veľa neporiesis. Matka malého ho má z polovice na háku,tak sa musí postarať ocko. Takú matku si nezaslúži žiadne dieťa, no ale vidíš, deje sa to. V žiadnom prípade na muža neziap, on tiež chudák robí čo môže. Ak sú jeho rodičia ochotní, tak keď máte program, tak dieťa môže byť u nich, veď sú starí rodičia, na Tom nič zlé nie je. Musíš to brať ako to je, nebrala si si len svojho muža, no s ním si si obrazne povedané brala aj jeho syna.

minenkaa
6. mar 2025

Tu pokiaľ viem nejde o jej dieta a muz rozhoduje o tom kedy dieta príde bez toho aby sa o tom s ňou porozprával a mení plány .Matka dieťaťa sa môže flakat koľko chce .ale macocha ma držať hubu a krok

minenkaa
6. mar 2025

Nedaj sa ,mužovi povedz,že proste musí riesit s tebou kedy dieta príde ,samozrejme aj je niečo vážne tak je to iné ale maminka flakajuca nieje tvoj problém

pribinak
6. mar 2025

@abbey1 je to taka ženská…..a? Teraz budú všetci skákať ako ona píska?

biba_18
6. mar 2025

inak autorka, keď môj brat žil s rozvedenou babou s 2 dcérami - strážila ich občas aj moja mama 🙂 samozrejme, keď nemala svoj program ... ale mala s nimi dobrý vzťah, mala ich rada, aj dievčatá ju, nebol problém ich raz za čas postrážiť ...

mabenn
6. mar 2025

fakt uzasni rodicia...prehadzuju si syna a nakoniec ho mas ty ako cudzi clovek...co na to povedat...asi len, ze mas obraz o partnerovi ako buducom otcovi tvojho dietata

biba_18
6. mar 2025

a dokonca si spomínam - k mojej starej mame chodil na prázdniny aj syn jej bývalej nevesty z ďalšieho manželstva - proste súrodenci išli spolu k "babkám" ... 😂

abbey1
6. mar 2025

@pribinak Otec sa bude starať. To sa pri deťoch očakáva. Že sa rodič postará. A keby som vedela, že jeden rodič nemá záujem, tak beriem dieťa ku sebe.

pribinak
6. mar 2025

@abbey1 je rozdiel starať sa a rozdiel zneužívať “systém”

abbey1
6. mar 2025

@pribinak A kto sa teda postará? Tá matka, ktorá nemá záujem?

kitycat
6. mar 2025

Jediny na koho sa mozes hnevat si ty sama.

Vybrala si si muza s dietatom. Ty este nie si mama, ale on uz otec je a musi riesit. Ze si necha skakat od ex-ky po hlave mozes skusit riesit, ale nie starostlivost o maleho, tam nikdy nevyhras.

Chapem, ze ta to stve lebo to skratka nie je tvoje dieta, tak preco sa mas prisposobovat,ale na to si mala mysliet ked tq ziadal o ruky a ty si povedala "ano".

nin12345
6. mar 2025

@pribinak tak ale nejde mu asi o jeho ego ale o to ze sa treba postarat o syna. A to je jedno co si ona zmysli nezmysli no bohuzial chlapcek by nemal pocitovat ze ho tam ci tam nechcu/neprijmu/je na pritaz

Strana
z7