icon

Ako zvládať neohlásené návštevy svokrovcov?

1. máj 2025

Baby ako riešite neohlásene návštevy alebo návštevy ad hoc? Moji svokrovci k nám chodia, ako to vyhovuje im, nie nám. Hocikedy zavolajú že o hodinu sú u nás. Mam rada svojich svokrovcov, vychádzame s nimi dobre, nemám dovod kydať. Len toto je niečo čo mi moc nereže. Som na RD s dvoma malými deťmi a vie mi to celkom nabúrať deň. Viackrát som muzovi dohovárala, tvrdil že im to vysvetlil. Chvíľu to fungovalo a zase s tým začali. Nechcem si kvôli tomu pokaziť vzťahy keďže inak vychádzame veľmi fajn. A teda deti von neberú, len sú proste u nás, keď prídu. Takže od deti nie som odbremenená (to len pre info, ak mi chce niekto vopred napísať, že som nevďačná, lebo isto chodia za deťmi).

Strana
z2
domkakvet
1. máj 2025

Normalne povec, ked zavolaju, ze teraz nie, lebo ides s detmi von, ides na nakup, ma prist kamaratka, nevies kde ti hlava stoji a podobne.

nin12345
2. máj 2025

Toto bol aj môj večný problém so svokrou bývali sme blízko seba a ona si hocikedy len tak prišla kľudne aj niekoľkokrát za deň a nedalo sa povedať že nie sme doma lebo ona veľmi dobre vedela že sme doma. Uplne chápem že ti to vadí lebo ja som to považovala za absolútnu stratu súkromia a jedine treba asi na rovinu povedať že ti takáto forma stretávania veľmi prekáža

hellionka
2. máj 2025

… téma by nemala byť ako zvládať, ale ako zrušiť … a ako? úplne jednoducho … dnes sa mi to nehodí, dovidenia! Milión tém o týchto veciach, donekonečna vysvetľovania a klamania … načo? Pre panajana keď sa idem večer učiť po celom dni s deckom a svokra príde na kávu??? Tak nech sa páči tu je decko! Tu je káva! ale mne by sa ani to nepáčilo, okamžite by som ju otočila v dverách že sa mi jej prítomnosť teraz nehodí! A to nieje neslušnosť to sa volá asertivita a to väčšine užívateľok MK chýba …

lilitela
4. máj 2025
@janinah

Oni pridu.sadnu v obyvačke.tvoja robota nabok a treba ich obskakovať a počuvat tri hodiny?. Lebo ja pridem k vnucatam.urobia mi kavu a robim čo vidim resp.o co ma piziadaju..od skladania pradla po varenie.od kocikovania po hranie sa v piesku.Zariad si to tak.aby ti tie navstevy boli na pomoc nie na oštaru.
A klamat,ze idete prave preč da nikomu nezda pod uroven? Lebo mne ano.Co toto radíte ste asi nikdy nepiculi o asertivite.

@janinah to klamanie podľa mňa prichádza tam, kde nie je rešpekt a asertivita je zbytočná.

bohumilabohumila
7. máj 2025

Sama som stará, deti dospelé samostatné a nikdy sme si neliezli do súkromia. Moja svokra bola svokra svokier. Môj muž jej, samozrejme, dal vždy kľúč od bytu a ona bez toho, aby dala akokoľvek vedieť, sem tam prostě přišla. Bez zvonenia. A keď sa to stalo raz ráno a ja bola s mužom v posteli a v priesvitnej košieľka som sa musela ísť pred ňou prezliecť (bývali sme v garsónke), povedala som si: dosť. Nechávala som kľúč zvnútra bytu tak, aby sa nedostala dovnútra. Nechala som ju vždy dlho zvoniť a potom nesmierne "vystrašená" otvorila a urobila jej divadlo, že "preboha, preboha!!! čo sa také strašné stalo??? niekomu niet pomoci!!??!" A pomohlo.
Inak- môj muž mamičkár a svokra príšerná. Normálne sa s nimi nedalo na ničom dohodnúť.

mamutka
7. máj 2025

Zavolajú, tak povedz, že odchádzate do parku alebo neviem kam chodíte. Bud sa pridajú, alebo prídu inokedy. Prip ich nechaj samých s deťmi a chod si niečo vybaviť. Dohodnite sa, ako ten čas využiješ

jankasmejka
9. máj 2025

Otvorte raz obaja skoro nahí, len tak ledabolo osušky omotané, strapatí....

andrea2667
9. máj 2025

Čo tak normálne povedať, presne ako si to popísala.

princezna_bosorka
13. máj 2025

ja by som to zo 2-3 razy vyriesila tak, ze "jeeej, super, ze ste tu, ale my mame taky a taky program a isla si svoje - bud sa pridaju alebo budu sediet sami doma u vas (napr. u nas by bez problemov slo pridat sa k nam, ked idem s detmi do herne alebo lekarovi, nikomu by nezavadzali, mozno by obcas aj s niecim pomohli). Podla mna pochopia a najblizsie sa zariadia inak.

mariynka
15. máj 2025
@jankasmejka

Otvorte raz obaja skoro nahí, len tak ledabolo osušky omotané, strapatí....

@jankasmejka 😆👍

Strana
z2