icon

Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?

4. jún 2024

Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.

3petka
4. jún 2024

Ježin tak už jej nie je len zle ale už aj hnackuje.
Prestaň si vymýšľať a začni sa správať ako dospela zena. Ak ti je tak zle smer nemocnica, ale podľa mna len zneužívaš tehotenstvo.
Ostávam pri názore že chudák chlap. Toto budúcnosť nemá… tomu ver

mk22
4. jún 2024

Véd ty si ani raz nespomenula strach či obavu o dieťa.. V ani jednej odpovedí.. Špinenie ti príde ôk?
Ja som 2x potratila..v 13tt dokonca..
Ty tu riešiš hladného muža a nie seba a už vbc nie dueta..

mircalla
4. jún 2024

@mk22 Vsak od zaciatku hovorim, ze to je fake. Takto sa normalna zena nesprava

3petka
4. jún 2024

@mircalla dúfajme že to je fake naozaj, v opačnom prípade je to veľmi smutne že niekto taký existuje.

sisska96
4. jún 2024

Ja si dám popcorn :D

mk22
4. jún 2024

@mircalla kedd som po potratoch ostala tehotná.. Bála som sa aj cikať, či neobjavím špinenie.. Tu ho opisuje ako bežnú vec.. Od rána píše, ako zúfalo sa cíti, neje, nepije, grca a hnačkuje plus spini..ale problém je hladný zduty muž..

ivik4
4. jún 2024

Krista pana vsak ak aj HNACKUJES nielen vracias a si mimo, bola si u lekara ? Ved mozes mat kludne vazny problem v traveni ako som mala ja. Hnackovanie nieje v ziadnom pripade v poriadku a ani bezny prejav tehotenstva. Ano ja som sice hnackovala a vracala, nejedla nepila lebo mi zlyhaval organ, ale denne od rana do veceera do mna liali infuzie a nik by ma z tej nemocnice nedostal lebo som mala zodpovednost ked uz nie za seba tak za svoje dieta . Nevedela som vtedy sice co mi je lebo sa na to neprislo, ale nemohla som byt bez tekutin a vyzivy . Teda, NEMOHLI, ani moje dieta v bruchu. Uz vtedy som bola sakra zodpovedna za svoje dieta.
Sama by som ziadala doktorku o hospitalizaciu

lucitta9
4. jún 2024

Ja ked som bola 1.krat tehotna, trpela som strasnym nechutenstvom a nevolnostami. Len som spala a zo vsetkeho ma napinalo. Moj muz sice nefrflal ze som neuvarila ale ze som mohla aspon nakupit, ze obchod mam cez cestu. Je pravda ze on vtedy vela makal a prisiel domov a doma prazdna chladnicka.
Ked som bola na gynekolog.prehliadke tak ho zavolal dnu gynekolog a spustil na neho, ze sa musi o mna starat, lebo inak ma hospitalizuje. Ze mam vela odpocivat a musim jest vyzivne jedla.
No tak mojho muza vydesil, ze mi kazdy den obed z restauracie nosil a stacilo len spomenut ze by som mala chut na hrozno a uz letel nakupovat 😀
No nic ine nepomoze len hodit s milym buducim oteckom pohovorit, ze proste teraz nevladzes nic a potrebujes pomoct - s upratovanim, nakupmi a mozno aj varenim. Ved to nebude vecne trvat a nevolnosti prejdu, tak hadam vydrzi par tyzdnov bez teplej vecere. Pre seba jedlo ries cez donasku. Neviem sice kde byvas, alebo mozno z nejakej jedalne obedy objednat.

lija22
4. jún 2024

ja len ze v dnesnej dobe za parklikov mam tesco nakup pred dverami a akekolvek menu tiez. Cize kazdy den moze byt "navarene" aj "nakupene". Bohaca ved uz budme prakticke a vyuzime co sa da

mircalla
4. jún 2024

@mk22 Vsak to. Ked som objavila spinenie, bola som hned na pohotovosti.

daniela2202
Odpoveď bola odstránená
autor
4. jún 2024

@lija22 Uz som to tu pisala ku nam nedonasaju z Tesca do dzedziny. A mam donasku jednu - pizza.

minenkak
4. jún 2024

Téma je možno troll,ale chudata ženy,čo to musia prežívať

kvadrinkaaa
4. jún 2024

@michaelam2 vidis a ešte som bola aj chora 😅 tehotenstvo nie je choroba, bežne som chodila do školy zo školy s malym, na menšie nákupy a každý bozi den varila a aj na výlety chodila… co by som neurobil pre milovaného syna a muža 😍 nebudem sa opúšťať na posteli a ľutovať sa, ake sok chudatko. Prepac, ja neuznávam ženy, ktorým dokopy nic neni a stale vyplakavaju a vynucuju si nasilu pozornosť. Ano ten chlap by sa mohol postarať o svoju tehotnú ženu, ale nie sme tam a nevieme celu situáciu. Mozno sa doteraz staral ale ked nevidí ziadnu ochotu a snahu z jej strany, tak sa nasral a je ticha domácnosť.

timi247
4. jún 2024

Autorka je mi ťa ľúto že musíš fungovať s takýmto ..ak je pravda, čo píšeš, tak sa nezamýšlaj nad tým, čo a ako variť, ale sa radšej zariaď ako budeš do budúcna fungovať s dieťaťom sama, lebo s týmto ťa nič dobré nečaká

autor
4. jún 2024

@3petka Ved uz davno to tu pisem od zaciatku ze mavam aj hnacky, tak teda neviem ako si to pani premudrets citala. Ano chhudak chlap, poslem ho za tebou radsej, ty mu navaris fajne domacke jedlo a este zaplatis polku hypoteky a vecer nohy pomasiruj chudacikovi. Ako spravna puťka

culienka
4. jún 2024

@michaelam2 sú chlapi, ktorí by už OČRku brali na takúto ženu. A áno aj takí sú 😄. Ale tu takých asi nemajú, lebo tu sú také, ktore by ešte zo smrteľnej postele vyliezli, nakúpili a keby len to ešte aj navarili mužíkovi, ktory by si zatial v klude pofajcil na terase 🤣🤣🤣 aj upratali by popri tom a ešte sa aj postarali o rodinu, ktorú ešte ani nemajú 🤣🤣🤣. To sa ani nedá brať vážne.

michaelam2
4. jún 2024

@kvadrinkaaa ako vravi moja doktorka, tehotenstvo nie je choroba ale ani uplne bezny stav a treba sa tomu prisposobit. Neriesim co robis pre milovaneho muza a syna ale co robil milovany muz pre teba ked si bola tehotna a chora a on ta necha ist na nakup a varit. Za mna nepochopitelne. Ale ok, to je vase fungovanie.
A ze neuznavas zeny ktorym nic nie je a opustaju sa? Autorka zvracia, hnackuje a ma spinenie kazdu chvilu, to je nic? Opakujem, pre normalneho chlapa by to bolo automaticke sa o zenu v takomto stave postarat. A nie sa nechat obskakovat a este sa urazat.

michaelam2
4. jún 2024

@culienka presne tak 😀 ja vlastne tie zeny lutujem, ze maju takychto magorov doma, okolo ktorych len skakat treba a je jedno ci je zena tehotna alebo chora alebo co...hlavne ze je o muza dobre postarane, na zene nezalezi 🙈

culienka
4. jún 2024

@autorka áno autorka pošli ho, takéto sa o neho potrhaju a ešte v smrteľných kŕčoch ho budú obskakovať 👍 a ty sa ho aspoň zbavis lebo ozaj toto nie je materiál do manželstva a ked sa uvolni miesto mozno sa tebe lepší objaví💕.

kvadrinkaaa
4. jún 2024

@michaelam2 ja som napísala, že ho to položilo a mal teploty nad 39, vieš… chlap je tiež len človek a nie je stroj! A neboj sa o mňa, keby mala každá manzela takeho ako mam ja, tak svet by bol krásny. Dobrú noc.

michaelam2
4. jún 2024

@kvadrinkaaa chora si bola aj ty a navyse tehotna. Ale ved to je jeho svedomie, mne to moze byt jedno. Len vravim ze takymto chlapom proste nerozumiem.

culienka
4. jún 2024

@michaelam2 ja som myslela ze v tejto dobe už ubúdajú takýto muži. V mojom okolí mladšieho ani takéhoto nepoznám všetci pomáhajú zene a starajú sa či už viac alebo menej. Ale o takejto ignoracii som už dávno nepočula skôr u tej starsej generácií kde žena musela obskakovat muža tam áno. Keby mali ešte 3 malé deti o ktoré by sa chudáčik musel sám starať ze žena by vypadla tak nepoviem, ze sa musi dako vzchopit, ale ľutovať ho ze zdravý mladý chlap sa nevie postarať sám o seba to už čo je 🤣🤣🤣. Keby nebol ženatý tak co kto mu navarí keď dôjde z roboty??? To už je tragikomédia

michaelam2
4. jún 2024

@culienka no presne, ja mam nastastie v okoli tiez vacsinou pripady kedy chlap dokaze byt plne samostatny a plnohodnotne sa postarat o zenu, deti aj domacnost. Ale zial poznam aj pripad kde chlap nepohne ani prstom a ked je zena chora, o dieta a domacnost sa im chodi starat jej mama.

jarnajar
4. jún 2024

@kvadrinkaaa mne prvé napadlo, či u vás nefunguje donáška, prečo si chorá a vo vysokom štádiu tehotenstva išla s plačom na nákup a varila obed? Veď také Tesco vozí asi všade, aj termíny sú už slušné, na druhý deň, občas aj v ten istý. Toľko doma každý má, aby jeden deň prežil. Obed tiež poriešiť výnimočne donáškou. Považujem sa za veľmi odolnú, ale treba si život zjednodušiť. Len tie lieky môžu byť problém, ak sú na predpis. Voľnopredajné by som si tiež objednala a nejaké základné proti teplote alebo hnačke a pod. snáď každý má doma.

feeewa
4. jún 2024

K tym donaskam… stiahni si tuto appku… dole v menu je cast “obchody”, v kazdom meste maju zazmluvnene potraviny, odkial robia rozvoz (casto aj zadarmo)… vacsinou je tam Billa, Tesco, ale aj ine… objednas tam pecivo, mliecne, ovocie, sladkosti, mrazene, polotovary, maso, dokonca drogeriu a dovezu ti to do hodinky 🙂 to len taky tip 🙂 drzim palce a prajem, nech ti je rychlo lepsie 🙂

autor
4. jún 2024

@culienka
@michaelam2

Ano ved predsa oni umreli už boli v hrobe ale zabojovali, vyliezli a ešte im navarili :D aby chudacik mal co jest !! Chudak chlap!

lienka.7
4. jún 2024

Milá autorka, keď si taka slabucka a nič nemôžeš celý deň urobiť, co uz nespis? Ja, zabudla som, pri vypisovani ti zle nie je, že?

culienka
4. jún 2024

@kvadrinkaaa a ako vieš ze jej nič nie je. Keď je PN asi jej niečo je, mala pravdepodobnosť ze by ju len tak doktor vypísal keby jej nič nebolo. Vy ste boli chori obidvaja ty si sa postarala asi Ti bolo lepšie jak jemu. Ale jej manželovi nie je NIČ, nema žiadny zdravotný problém, dokonca ani ďalšie deti o ktoré by sa musel starať, tak povedz PREČO by ona chorá mala obskakovat zdravého chlapa. Túto logiku nikdy nepochopím. Okrem toho len leží a je dake suché veci pije vodu tak ani toho moc nerozhadze. Tak čo mu vadí??? Ty chorá si sa starala o svoju rodinu lebo tvoj muž bol ešte horšie na tom ako ty a on zdravý nepomôže svojej chorej manželke a ešte od nej žiada služby ktoré zvládne aj sam . A nielen to v podstate ohrozuje aj ich dieťa už len tým ze jej nepomôže. Ako toto môže prísť niekomu ok.

janickacrazy
4. jún 2024

@jarnajar ku nám napríklad tiež nevozi Tesco ani iný obchod potraviny, naozaj to nevozia všade, ako si niektoré ženy tu myslia