icon

Ako zvládať požiadavky manžela na varenie počas tehotenstva?

4. jún 2024

Ahojte zeny mam taky problem. Som momentalne tehotna v prvom trimestri cize som strasne unavena, prespim aj cely den. A potom idem este aj na noc spat. Je mi dost zle, zvraciam, napina ma, ale zaroven som strasne hladna a vzdy nieco pojedam nejake snacky a somariny. Som doma na PN. Moj muz ked pride domov z roboty, sa uz ako prvu otazku s nasratostou pyta ci som aspon uvarila nieco ( pocas dna som taka dodrbana ze nevladzem ani varit ani prat ani upratovat proste nic iba lezat). Muz je nasraty ze nie je navarene ale ja jednoducho nevladzem. Mame kvoli tomu tichu domacnost nebavi sa so mnou ze ked som cely den doma nech aspon ma navarene. Nezaujima ho ze mi je zle a ze nevladzem.. Neviem co robit.. Mam tu objednavat hotove jedla z restiky a tvarit sa ze som to ja navarila? Nedavam to uz.

autor
4. jún 2024

@maryetta ano ja som uplne spomalena mam uplne spomalene realcie, chodzu, len sa tak vlacim s nohami po zemi…

@jarkap1 Parada … A co si mu na to povedala? Pochopil to ze asize nebdues varit po tom co ta prepustioi z nemocnice ?

autor
4. jún 2024

Som z toho velmi nestastna a placem. Necakala som ze tehotenstvom mi bude takto zle ze nedokazem robit zakladne cinmosti. Ja sa nevladzem ani osprchovat. To je pre mna normalne uloha dna, na ktoru sa musim pripravit psychicky, ze no teraz pojdem do vane. Umytie vlasov a nasledne susenie a uprava ami nehovorimy

krasolienka1
4. jún 2024

Presne viem čo prežívaš mňa napínali z každej vône keď som si jedlo predstavila napínalo ma
Hoci som mal na konkrétne jedlo chut keď som ho uvarili už ma prešla chut bolo to ťažké ale partner mi pomahal

misinka0611
4. jún 2024

To si presne už nepamätám, mám 3 ročnú dcéru už 🙂 Ale aj hematologička že ako pekne mi to zabralo. Takže ja na to nedám dopustiť aj keď je tam vyšší doplatok, ale naozaj super a ani problém na WC nie je ako pri nejakých iných zelezách. Treba povedať dr. nech zoberie krv.

maryetta
4. jún 2024

Mala som to iste. Hlavne teraz pri poslednom tehu. Ani len na dvor som nevladala ist. A k dr na poradne ma vozil muz. A kyblik v aute. Sacok v taske lebo aj to som grcala. No hroza.
Opakujem-kto toto nezazil nikdy ta nepochopi a neuveri ☹

la_dolce_vita
4. jún 2024

Co poradit.. bud sa nejako prekonas alebo jedlo objednas, co ine? Vravi sa, ze tehotenstvo nie je choroba, ale taketo tazkosti by si mala konzultovat s lekarom, to mi uz nepride bezne. Moje tehotenstva boli ok, ale napriklad choroby a migreny, to som sa musela prekonat, nemal kto pomoct a deti boli hladne..

tomasisa
4. jún 2024

@melanta ale daju sa zobat snacky? to mi nejak nejde dokopy, zeny co som poznala co vracali od rana do vecera, mozno tak jogurt ci jablko...ale snacky?
ako vyssie niekto pisal, minutky, jednoduche jedla, alebo polievky co sa prakticky varia seme...ale to by chcelo trochu sebazaprenia, vyjst z ubolenej bublinky a netvarit sa ze tehotenstvo je choroba...

autor
4. jún 2024

@tomasisa Dooobre moja, ked tebe nikdy takto nebolo zle tak sa nevyjadruj.

ivik4
4. jún 2024

Komentare vobec necitam ale ako sa poznam, naozaj by som bola velmi frustrovana keby pridem utahana z prace a este by som bola nutena si navarit,inak by som bola hladna . Ano, si celi den doma, aspon par dni skus navarit nieco rychle , co nieje aromaticke...premôž sa. Nepoviem keby si bola na tom tak ako napr. Ja v tehotenstve ze som odpadavala akonahle som sa postavila na nohy ci lezala stale na infuzkach v nemocke, jasne zeny sa nedalo.
Alebo mu jedlo objednaj , preco nie, je to jedna z moznosti a spoko budete obaja.
Kazdopadne, normalne lutujem obe strany 😀. Viem pochopit aj Teba , to prvotne vracanie by malo postupne prejst
Inak, aj ja som vracala ako besna
Vies, ano nemusis sa starat o muza ako o decko, no na druhu stranu on sa o Teba tiez stara, zaraba peniaze pre Vas

foxanda
4. jún 2024

Ja budem teraz asi za veľmi zlú, ale miesto tohto vypisovanie na MK si už mohla mať navarený obed.

matullienka
4. jún 2024

Pozri zeleninovú polievku máš za pár minút hotovú, hodiť stehná do rúry s ryžou tiež. Ak to jemu nechutí nech si uvarí sám. Ak naozaj nedáš ani to objednaj si obed z restiky niečo ľahšie, vývar, zeleninovú polievku

blonde_bella
4. jún 2024

@tomasisa toto je na facku komentár. Ja mam hypermesis gravidarum, vracam aj vodu a môjho muža by ani nenapadlo ma ťahať do kuchyne.
A ty si to očividne nikdy nezažila preto tu vypisuješ takéto kraviny. Strašne ma vedia nasrať takéto primitívne komentáre.

Autorka máš xonveu? Ak nie určite skús...

autor
4. jún 2024

@tomasisa Ano snacky su to co ma drzi pri zivote, ze rano otvorim oci a pocitim taky neskutocny vlci hlad ze zoberiem si croissant ktory mam uz pripraveny pri hlave pri psoteli. Ak by som ho do seba nenatlacila tak oryham od hladu celu izbu asi. Akonahle som hladna ma napina a vraciam.

@foxanda - mozno by som navarila ak by som mala suroviny doma. Moj velkomozny pan manzel sa z trucu a tichej domacnosti ani nespytal čo má nakupit z potravin ( a to uz trva tri dni). V nasom meste donasku potravin ani nemame. Cize ja momentalne ani nemam z coho uvarit. V mrazaku maso ziadne. A este naschval sa neopyta.

autor
4. jún 2024

@blonde_bella ďakujem konecne jedna co to zazila a chape … Nemám Xonveu .. :/

blonde_bella
4. jún 2024

Volaj gynekologicke a pýtaj si. Je to neškodné, konzultovala som to s viacerými lekármi a aj lekárnikmi. S deganom sa nedá porovnať.

ivik4
4. jún 2024

Jedna co to zazila ? Aj ja Ti pisem ze som nemohla stat na nohach ani chvilu, keby to mam zazit este raz, normalne muzovi jedla objednavam ,ale urcite by som ho nenechala ze pride domov a nema co jest . Mna samu by to strasne frustrovalo byt on

sisa_s
4. jún 2024

Autorka..a muz po 24h sluzbe "niekolkokrat do tyzdna" nema nahodou cely den volno?

autor
4. jún 2024

Dokonca muž vidí, že nemame uz ani pecivo , ostal tu jeden tvrdy rozok. A on normalne naschval nenakupi nic z obchodu. Ani sa neopyta co treba. Tak z coho mam varit ? hrozne.

blonde_bella
4. jún 2024

A ja to zažívam aj práve teraz a odkedy mám xonveu tak môžem zjesť iné jedlo ako suché zemiaky. Sám mi vozí obedy.

snowflakenel
4. jún 2024

A kedy chodi z prace? Ved nech on navari vecer na 2 dni....hadam nebide ko z toho. Plus mama, svokra.nech navari....

la_dolce_vita
4. jún 2024

Tak aspon nakup by urobil mohol manzel.. ach jaaj ☹

autor
4. jún 2024

@sisa_s On ma volno cely den po sluzbe. Vtedy pride domov a ide spat. Spi skoro do piatej siestej vecer. Nasledne sa zobudi a hned na**ebany ze nema jest.

petracandle
4. jún 2024

Ja chápem obe strany: 24h slúžiacimuž má doma ženu, ktorá celý deň len leží - čo by si robila keby máš doma malé dieťa??
A žena má doma sebeckého chuja, ktorý nechápe, že je ti zle a nedokážeš mu na želanie variť ťažké jedlá.
Moja rada: pomedzi to válanie sa objednaj sebe aj jemu donášku a on nech sa o teba krajšie stará a nie je taký sebec. Želám ti krajší zvyšok tehotenstva a zdravé bábo

ivik4
4. jún 2024

On sa nespytal co treba kupit ? Boze ved napis sama od seba na papier co treba kupit a daj mu ho. Co si male decko a on tvoj otec? To jak fungujete

blonde_bella
4. jún 2024

@snowflakenel presne tak. Ešte je len tehotná a takto pomáha? Keď sa narodí a náhodou prídu kolíky,náročné bábo tak čo? Zase sa urazí ako malé decko?

autor
4. jún 2024

@snowflakenel mama byva v meste o 3 hodiny dalej a prscuje kazdy den, svokra byva o hodinu dalej a riez pracuje a aj cez vikendy…..

@la_dolce_vita Áno ved to hovorim ze naschval, zeraz z trucu z tichej domacnosti nenakupi. Kedze so mnou nekomunikuje tak sa ani neopyta co treba z obchodu. Hlavne ze je tu jeden tvrdy rozok.

mondolina
4. jún 2024

a ty sa s ním nerozprávaš? dvaja dospelí čo budú rodičia sa nevedia dohodnúť?
keď ti je tak zle tak choď k dr.

ivik4
4. jún 2024

@mondolina presne 🤦‍♀️

brendaa
4. jún 2024

čudné si si postavila hlavu a on tiež

lenkakravcova
4. jún 2024

@autorka
rob obedy, kde sa nemusíš namáhať:
napr.:
- pečené kura s ryžou (ryža sa varí "sama", kurča tiež len nakoreníš a nechaš piecť
- uvar mrazené pirohy (opäť 2 mminúty pri sporáku a potom to ide samé)

Nevar blbosti kde to treba miešať, nech ťa nenapína.

Obchod vyrieš online, tak ako odpovede tu -- normálne objednaj z Tesca s donáškou.