icon

Ako zvládať starobu a osobné výzvy?

25. dec 2024

Je po Vianociach a blíži sa Nový rok a mne je ťažko.Nikam som sa v živote neposunula.Aj keď si každý rok hovorím že zmením prácu a najdem si lepšie platenú, ostávam v starej.Starnem, čo vindo nielen na tvári a postave ale práve prechádzam menopauzou.Trpím nespavosťou a mávam silné návaly.Zistila som už dávnejšie že priateľ vyhladáva cez zoznamky ženy na sex.Ale rozhodla som sa to neriešiť a robím sa že o ničom neviem.Pretože sama by som nevyžila.Ale jedného dňa príde realita a viem že pôjdeme od seba.Lebo už dlhšie mi hovorí že som stará.A ako nastúpila menopauzu, má poznámky typu že budem stará, vyschnutá ženská.Ktoréj prechod udrie na hlavu a bude mi j...ť.Už sa mu nepáčim ako žena, plus on potrebuje veľa sexu a ja nevládzem.Ak sú tu ženy ktoré sú/boli v podobnéj situácii, budem rada ža každý názor.Ďakujem.

autor
25. dec 2024

@anos18 Aké dlhé obdobie si mávala návaly?

anos18
25. dec 2024

Asi pol roka. Brala som tie kvapky, bolo lepšie. Potom som si ďalšie nekúpila, tak sa to zhoršilo, ale už to bolo lepšie, ako predtým. A teraz už návaly skoro vôbec nemám. Občas ma to chytí na chvíľu, ale to je už nič. Pre mňa je teraz oveľa horšie, že veľmi zle spím

lucka_ke
25. dec 2024

ja asi 3 mesiace, najskôr som myslela, že je to kvôli horúčavám kým to nebolo každú polhodinu, alebo každých 20 minút, aj nespavosť som riešila... ja som si na staré kolená robila ešte externe jedno štúdium čiže stres tomu tiež pomohol, ale Melatonín z lekárne na nespavosť a čaj na návaly mi veľmi pomohli, zatiaľ to prešlo, dr. sa vyjadril, že mám ešte pomerne vysoké hormóny estrogény čiže uvidím čo ma čaká v budúcnosti, zatiaľ mi nedal žiadnu hormonálnu liečbu, ale verím ti, že je to extrémne vysiľujúce

pipimonterova
25. dec 2024

Preboha,to co mas za priatela??????5 minut by som s nim nebola.By som sa nasackovala niekam do ubytovne a oslobodila sa od takeho parazita.Lebo ak sa mu nepacis ako zena-je jasne ze na tebe parazituje a ma z teba neaky uzitok.Nenechaj sa vyuzivat

autor
Autor odpoveď zmazal
anos18
25. dec 2024

Ja mám šťastie, že robím z domu a keď v noci zle spím(každú noc sa budím okolo pol štvrtej), tak môžem si pospať aj do pol deviatej, takže bývam ako tak vyspatá. Ale veľakrát spím extrémne zle aj celú noc, neviem zaspať, alebo sa stále budím. Je to hrozné. Nič ľuďom nezávidím, iba to, ak vedia dobre spať. 😊

la_dolce_vita
25. dec 2024

Inak s tym spankom to mam podobne, horsie spim, uz nie celu noc a unavu tiez pocitujem, inak ale v pohode, skus to riesit, aby si viac vladala. A neplat mu uz nic, ked je na tom financne dobre, mysli konecne na seba!

juliet86
25. dec 2024

ahoj. velmi,ma mrzi co zazivas. v ktorom meste byvas? ake vzdelanie maju deti? v BA naor funguje hlidacky.sk tam si vies vytvorit profil ako upratovacka. V BA opatrovatelkam k detom pripadne upratovackam bezne platia 10-15eur na hodinu. Pripadne pracovat,ako predavacka v butiku tam,sa nestrhas. pripadne v zalozni. pripadne vydajna obedov sukromnej skole felix v ba tam tiez hladaju a nestrhas sa. poziadat,si,o,mestsky byt mozes tiez s tym by som,taktiez nevahala. moc ti drzim palce

zmrzlinka2021
26. dec 2024

Autorka,
Keďže ste sa s priateľom nevzali, kto nechcel manželstvo? A ako ste riešili prípadne tvoje zabezpečenie po jeho smrti? Keďže ty nededis

eva8
26. dec 2024

Menopauza ti zmeni postavu. Zacni cvicit. S tym clovekom si dohodni pravidla, ze budete len spubyvajuci, nic viac. Rob veci v domacnosti ako doteraz, skus si popritom hladat inu, alebo este druhu pracu a nejaky podnajom, mozno zdielanu izbu. Je to tazke, ale ked sa rozhodnes a kazdy den sa prinutis pozriet pracovne ponuky a inzeraty na byvanie, plus, zacvicis si ( mam aplikaciu 5- minutove denne cvicenie), stane sa ti to rutinou a casom sa nieco najde - aj praca, aj byvanie. Druha vyhoda - zaplnis si mysel a neprepadne ta depresia z menopauzy a slov toho chlapa, ktore velmi ublizuju

macko_usko222
26. dec 2024

a staršie deti sú kde?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
26. dec 2024

A on je mladsi od teba, ci ste rovesnici, ked je taky sexualne nabudeny?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
26. dec 2024

@0silvia0 Starší ale zachovalý, nikdy manuálne nepracoval.

dadis
26. dec 2024

A co urobil muz s tolkymi usporami? Za tie roky ziadna hypoteka, investicie do druhej nehnutelnosti, ty si cely cas prispievala polovicu na chod domacnosti? Ved nech kupi nejaky maly investicny byt detom, kde budes mas dozivotne uzivacie pravo a nech si zije zivot podla seba 🤷‍♀️.

autor
Autor odpoveď zmazal
mateson2004
26. dec 2024

Toto by ma v živote nenapadlo, prepáč. Mám o tri mesiace 55 rokov a neviem si predstaviť, že by som teraz chcela po mojom dieťati , aby sa zadlžilo, nech mám kde bývať. Kvôli tomu, že matka sú s prepáčením takto debilne nastavila život. Veď on si bude potrebovať riešiť svoj život, nie teraz riešiť tvoj 🤦 Ten si si mal riešiť ty, čo si čakala že bude?

mateson2004
26. dec 2024

Ja sú začínam myslieť,že toto celé či tu vypisuješ je vymyslené.

la_dolce_vita
26. dec 2024

Ach jaaj, cele zle. To vysvetluje, ze si nemala na hypoteku. Som si ista, ze by ta vysla lacnejsie ako prispievat muzovi, ktory to nepotrebuje, nevazi si ta a nie je ani tvoj manzel. Niekedy sa zle veci casom ukazu ako dobre. Ja som po rozvode ostala tiez s holym zadkom, ale nakoplo ma to konat, nastastie som bola mladsia.

autor
Autor odpoveď zmazal
macko_usko222
26. dec 2024

vieš čo? Nespoliehaj sa na priateľa.Ja myslím že som už nieco pred časom od teba čitala a nenadobudla som pocit žeby tvojmu akože priateľovi na tebe niekedy záležalo.
Aj tak si na všetko sama a ten ťa len využíva.
Viem že tam vznikla už asi aj závislosť na takom toxickom vzťahu toľké roky ale nádej máš.
Choď za psychológom, poradí ti ako sa oslobodiť.
Choď už životom radšej sama ako takto, žiješ len 1 život, buď už štastná.
Nie si na použitie.

autor
26. dec 2024

@macko_usko222 Nie som na všetko sama, žijeme normalne, rodinným životom.Len ako sme zostarli tak máme rozdielne postoje k životu.

sasa1310
26. dec 2024

takto to dopadne, keď má žena deti s priateľom, so spolubývajúcim....

mateson2004
26. dec 2024

@sasa1310 tak debil môže byť aj manžel.

autor
26. dec 2024

@sasa1310 Čakala som taketo odpovede.Ale nie som jediná.

sasa1310
26. dec 2024

@mateson2004 môže, ale on sa aspoň má dobre

autor
26. dec 2024

@sasa1310 Ale to nie je všetko.Na prvom mieste je zdravie a nie peniaze.

macko_usko222
26. dec 2024

teraz si protirečíš.Nepísala by si sem keby si cítila že je všetko v poriadku.