icon

Ako zvládať starobu a osobné výzvy?

25. dec 2024

Je po Vianociach a blíži sa Nový rok a mne je ťažko.Nikam som sa v živote neposunula.Aj keď si každý rok hovorím že zmením prácu a najdem si lepšie platenú, ostávam v starej.Starnem, čo vindo nielen na tvári a postave ale práve prechádzam menopauzou.Trpím nespavosťou a mávam silné návaly.Zistila som už dávnejšie že priateľ vyhladáva cez zoznamky ženy na sex.Ale rozhodla som sa to neriešiť a robím sa že o ničom neviem.Pretože sama by som nevyžila.Ale jedného dňa príde realita a viem že pôjdeme od seba.Lebo už dlhšie mi hovorí že som stará.A ako nastúpila menopauzu, má poznámky typu že budem stará, vyschnutá ženská.Ktoréj prechod udrie na hlavu a bude mi j...ť.Už sa mu nepáčim ako žena, plus on potrebuje veľa sexu a ja nevládzem.Ak sú tu ženy ktoré sú/boli v podobnéj situácii, budem rada ža každý názor.Ďakujem.

Strana
z7
0silvia0
27. dec 2024

A na inzerat pridany @aandrea9 nechces zareagovat?

dadis
27. dec 2024

Pokial viem, tak uz sa neoplati chodit opatrovat do Rakuska. Ked mas z toho zaplatit odvody, mas menej ako zarobia opatrovatelky tu v Bratislave. A je to fyzicky dost namahava praca. Ale pocula som, ze niektore opatrovatelske domy tu v Bratislave poskytuju aj ubytovanie, neviem ci pravda, popozeraj inzeraty. Ale teda jednoducha praca to nebude

dharmasanata
27. dec 2024

Ahoj, nečítam všetky komentáre, k tej práci v zahraničí zameraj sa napríklad na práce v skleníkoch a podobne. Tam ti netreba ani školu, často krát ani jazyk, a pracujú tam aj staršie ženy pred dôchodkom. Je to krok k tomu aby si zmenila svoj život. Spoznaš nových ľudí, iný život, budeš mať viac peňazí, začneš investovať viac do seba. Nikdy nieje neskoro začať od znova.

eva8
27. dec 2024

Tych 10 dni by si nemohla byvat u syna v Rakusku? Popratala by si mu navarila, poprala, rozmaznala 😉 Prispela mu na byvanie, ak by bolo potrebne

pipimonterova
27. dec 2024

@dharmasanata myslis napr v Holandsku?

zmrzlinka2021
27. dec 2024

Autorka

Oceňujem, že sa aspoň teraz zaujimas o nové príležitosti.

eva8
27. dec 2024

Alebo aj na striedacku. 10 dni u starsieho syna, o mesiac 10 dni u otca deti s mladsim synom. Aj by si uvedomili, ze im chybas

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
dadis
28. dec 2024

@eva8 Ja neviem, mne to nepride koser byvat u syna a priatelky. Mladi chcu svoje sukromie, ja by som to detom nespravila, najma ona potrebuje trvale riesenie..

diaamax
28. dec 2024

Sanitarka? Celorocna praca aj s ubytovanim v Nemecku? Je to hnusna praca, ale ubytko free a ak sa prace nebojis… len tam musis absolvovat pohovor v nemcine. Znalost na minimánej urovni nutna (aspon aby si vedela co po tebe chcu). Mam kamosku opatrovatelku ma 64r a klby v haji. Ona moze mat vyhradne mobilnych pacientov, lebo nemoze zdvihat, ale chodi pracuje na turnusy 2/2tyzdne. Ale tak isto nemcina nutna. Ale teda 55€ na den je velka almuzna

eva8
28. dec 2024

@dadis povodne som nevdela, ze syn byva s priatelkou. Samozrejme, ze by to nebolo prijemne

zuzina1988
28. dec 2024

citala som nedavno knihu :” Jemne Umenie mat veci v p… “ , tam sa pisalo o podobnych situaciach, ze proste keď nevieš kudykam, treba “NIEčo” urobiť, a nie len lamentovat.
vsetci co ti tu radia maju dobre napady ako to riesit, len ty asi nie, nechces ? lebo teda problemy si si dobre pomenovala, tak uz si len po malych krocikoch zacat robit backup plan an zlepsenie…nikto to neurobi za teba…ci uz viac penazi zarobit, alebo zacat cvicit… cokolvek.
a len mimochodom, hentakeho chlapa co by ma takto urazal, si neviem predstavit ani na den dychat s nim jeden vzduch. popracuj na sebaucte a maj sa trochu radsej…(byt tvoja kamoska tak ta prefackam). drzim Ti palce ❤️👍🏻

lucka_ke
29. dec 2024

na 2-3 mesiace začni s tým upratovaním súkromných domov - to si vieš nastaviť tak, že vezmeš toľko koľko budeš vládať, peniažky si odkladaj a dovtedy rozmýšľaj, zisťuj si možnosti, moja švagrinka chodí do Belgicka opatrovať a zarobí viac ako si písala že platia v Rakúsku, ona chodí na 6 týždňové turnusy

lacibo
29. dec 2024

Juj..ked nemas vlastny byt a priatel uz teraz na teba kasle..ty sa musis cim skor vzchopit a ist si riadne zarabat a kup si aspon maly byt...aj p sychicky sa ti polepsi ked sa postavis na vlastne nohy..necakaj kedy ta vyhodi..to je otazka casu..nemate ziadne zavazky..100% to urobi

mirage
29. dec 2024

@lacibo ty aj citas jej dalsie odpovede, ci len tak zbrucha strielas?

lacibo
29. dec 2024

@mirage preco? Autorka pisala, ze nevyzije sama a zije v jeho byte..na to som reagovala..neviem co zle som jej poradila..necitala som 7 stran diskusie, to je pravda..ale ty nechaj na autorku, ako to zhodnoti, nie je to tvoja vec

mirage
29. dec 2024

@lacibo tak potom ani tvoja..

lacibo
29. dec 2024

@mirage ty co ma tu oznacujes prosim ta..kazdy ma pravo sem prispiet a autorke poradit, ked sa radi..co je teba prosim ta po tom..vela zien jej radi postavit sa na vlastne nohy, nie iba ja.. ty si asi v podobnej situacii, ked sa ta to takto dotyka

mirage
29. dec 2024

@lacibo nie som.. iba ti pisem, ze ked reagujes v diskusii, je dobre si prejst vsetky prispevky autora, lebo castokrat sa vela veci ozrejmi neskor v diskusii.

lacibo
30. dec 2024

@mirage a co sa ozrejmilo? Ze ma autorka svoj byt ci ako? Ja som reagovala na to..

Strana
z7