icon

Ako zvládať tlak rodičov na časté návštevy?

8. apr 2025

Zijem so snubencom (obaja 25). Mame svadbu v lete. Moji rodicia byvaju asi 40 km od nas v inom meste ako my. Snubencovi rodicia ziju od nas cca 100 km od nas. Jeho rodicia sa ho nepytaju nonstop, ze kedy prideme tak ako moji. Aj ked ideme tam na vikend ale pre mna to nie je oddych. Samozrejme najlepsie oddychneme doma.

Uz som z toho unavena ako sa ma pytaju , ze ci prideme na vikend. Aj ked nic im netreba pomoct. My by sme aj prisli ale oni len sedia pri tv, ked sa s nimi chceme porozpravat alebo len tak, tak sedia tam , my v kuchyni... no co vam poviem..

Chceli sme byt na velku noc sami, ale asi sa budeme musiet rozdelit, ze kazdy ku svojim.... Bojim sa, ze co bude na vianoce ked budeme manzelia.

A zase aj ten benzin nieco stoji chodit hore dole. Cez vikend 300 km, ked aj ku partnerovym..

Raz za mesiac alebo dva mesiaca nevidim problem prist na kavu, pomoct ale nonstop ma s tym mama , ani nechcem povedat otravuje. Oco mi nepovie nic k tomu. Su to dochodcovia.

Aj v piatok sa mi stala cudna vec. Som im v sobotu volala , ze ako sa maju a na mna vyhrkla s tym, ze nas cakala v piatok s jedlom, ze sme neprisli.. som jej vysvetlila, ze sme sa predsa nedohodli, ze prideme... ach

Strana
z3
gamercc0
Odpoveď bola odstránená
oli18
10. apr 2025

@michaela329 pisem po lopate a priamo bez servitky to, co vy ostatne zaobalujete.

bonboniera
10. apr 2025

@oli18 nie, ty si vymyslas, fabuluje a citovo vydieras. Nečudujem sa ze musis byt taká aktívna, rodina sa ti zrejme vyhýba ;)

michaela329
10. apr 2025

@oli18 píšeš akurát dosť nevyrovnané citové vydieračky - tu máš bez servítky, ako to je.

beronsche
10. apr 2025

@oli18 a na moju otázku neodpovies?

Schvaľujes konanie autorkinych rodičov?
Stojíš si za svojím prvým príspevkom?
Používaš rovnaké manipulatívne metódy aj v komunikácii s vlastnými deťmi?

autor
10. apr 2025

Dakujem dievcata, ale uz sme si to vydiskutovali

simca06022011
10. apr 2025

pozri, niekedy sa pytaju zo zvyku.. ty normalne povies, ze nie neprideme.. a vybavene. A rozdelit sa na evlku noc? vsak si spravte velku noc ako chcete. To sa budete teraz stale natahovat s rodicmi? jeden rok priapdne skocite na den tam, druhy rok onam...
Ak budete vo vsetkom pocuvat rodicov, nic ine nebuede mat na praci len vysvetlovat. Proste "nie neprideme", preco?, " no lebo mame iny program". Bodka. Vybavene. casom ich to prestane bavit. Nech si urobia svoj program, telku mozu kukat aj spolu.
Proste ist na navstevu raz za cas, ok... ak si stanovite ze dobehnete na par hodin aj kazdy tyzden.. ale vy tam vobec nemusite sediet, vikendovat a uz vobec nie velku noc travit... Mama sa nauci anpr. ze nema vyvarat a vychystavat ak nema dohodnute navsetvy.

autor
10. apr 2025

@simca06022011 dakujem za nazor, uz je to vyriesene teda nemusite sa rozculovat

simca06022011
10. apr 2025

ja sa nezorculujem :D

0silvia0
10. apr 2025

no a ako ste to vyriešili? Zaujíma nás to. A dnes pridala iná užívateľka zaujímavé myšlienky, odporúčam prečítať všetkým v tejto diskusii, aj mladším, aj strednej generácii, aj ten seniorskej. Nikto nemusí citovo vydierať, stačí si stáť sám za sebou:
https://www.modrykonik.sk/blog/bjnr/article/zvoni-vam-v-hlave-co-by-na-to-po-9wloav/

autor
10. apr 2025

Komunikaciou.. najprv s muzom .. a potom s rodicmi... sice hucali ale potom pochopili

0silvia0
10. apr 2025

čo to znamená že hučali?

autor
10. apr 2025

Ako som uz povedala , je to vyriesene... s partnerom sme spokojni, rodicia pochopili tiez..

autor
10. apr 2025

Nemusite dalej to rozoberat

autor
10. apr 2025

@modrykonik @admin zmazat diskusiu

bonboniera
10. apr 2025

Taký neuveriteľný problem ze trebalo písať na MK a potom stačila jedna diskusia ako dospeli ľudia a problem vyriešený 🙂 no aký happyend

beronsche
10. apr 2025

Autorka - ako to už býva, diskusia sa posunula.. ty si tu anonymne, z akého dôvodu to potrebuješ mazať?

tiez síce nerozumiem, že keď sa tu niekto radi, prečo nakoniec nenapíše, ako to vyriešil, ale samozrejme, tvoja voľba. 🙂

0silvia0
10. apr 2025

Anonymné diskusie admini nezmažú

autor
10. apr 2025

@beronsche ved som napisala ako... sme sa porozpravali... nic ine

luccija
10. apr 2025

Pre mňa je zvláštne ísť k rodičom raz za mesiac či dva, keď bývajú 40 km.A neviem čo čakáš od 70 tnikov s bolavymi nohami, že pôjdu s vami na turistiku?Ale už ste to vyriešili super.

clementisa
12. apr 2025

Prídite prídete čakáme vás a prečo ste neprišli to je stále dookola treba rázne povedať máme svoj život prácu koníčky .Treba si aj oddýchnuť zvyknú si nato len to treba vysvetliť aby sa neurazili zavolám dnes ani zajtra nám to nevyhovuje a jeto

dominikak4
15. apr 2025

No myslím, že rodičia tu už dlho nebudú a treba využiť ten čas čo ostáva. Naozaj človek po 70 už môže kedykoľvek odísť zo dňa na deň. Ja byť na tvojom mieste navštevujem ich skutočne často. Chcú byť s tebou. Až keď zostarneš pochopíš ako sa cítili osamelo. Je to minimum čo môžeš pre nich urobiť. Predstav si, že by bolo treba obetovať sa a starať sa o nich 24/7 o ležiacich po porážke, alebo napríklad s alzheimerom.

Strana
z3