icon

Ako zvládať tlak rodiny a porovnávanie úspechov

28. nov 2023

Pekný deň 🙂
Chcela by som poprosiť nejaké rady, tipy ako sa zachovať, ako reagovať v podobných situáciách. Keď ideme niekam na oslavu alebo len tak sa stretneme ako rodina (tety, ujovia, babka, dedko, sesternice, bratranci, partneri a partnerky..) tak mama má potrebu ma riešiť pred ostatnými členmi. Moju prácu napríklad , že prečo pracujem tam, že je to práca o ničom atď proste hneď vyzerám zle v očiach rodiny. Mám pocit, že sú všetci lepší, každý je lepší než ja. Vnímam, že aj zvyšok rodiny ma berie ako nímanda. Takmer všetci majú vysokú školu, sesternica je právnička, druhá je lekárka. Ja si Vš robím teraz popri práci. Sesternica si so snúbencom postavila dom, boli sme pozrieť a zas babka mala narážky, že prečo ja ešte nemám dom a aká je sesternica úžasná a úspešná. Jej snúbenec je dosť zaťažený na mamon, pozerá sa na mňa zhora. On sa baví len s ľuďmi, ktorí sú na jeho úrovni (podľa neho). Niekedy má hlúpe narážky. Cítim sa ako niktoš. Neviem či prestať úplne chodiť na takéto stretnutia alebo sa skôr snažiť naučiť sa brať veci s nadhľadom. Vždy ma to mrzí, keď vidím, že sú úspešnejší než ja. Ani nie úspešnejší, ale že mňa berú ako nulu.

Strana
z2
888elizabeth
29. nov 2023

mne kurz od Michala pomohol veľmi, zbavila som sa trémy, nervozity a toho divného pocitu, kedy som si nechala skákať po hlave a trápila som sa iba vnútri. 🙂 Teraz sa spätne smejem, keď si spomeniem, aká som bola. Je to asi 3 mesiace už 😅 ... reagujem na otázku 🙂

autor
29. nov 2023

@888elizabeth Ďakujem za tip, 🙂 ja som zas taká, že som ticho lebo neviem reagovať, neviem čo povedať na obranu a vždy akokeby zamrznem. Toto by som chcela zmeniť.

Strana
z2