icon

Ako zvládate rozhodnutia vašich deti?

7. máj 2023

Ako matky zvládate rozhodnutia detí? Moja dcéra urobila jedno rozhodnutie. Vedela som, že to nie je.ok. Vzdala jednu vec a teraz to banuje. A ja si vyčítam,.že som vtedy viacej na ňu netlacila. Mohlo jej to teraz uľahčiť život. Ako to teda ako matky zvládate? Nechať deti nech sa učia z vlastných chýb?

Strana
z3
autor
10. máj 2023

Vyjadrujem sa hromadne. Nebudem konkrétne uvádzať o čo išlo. Nakoľko druhá dcéra bola aj v TV, takže nechcem aby to bolo ďalej rozmazavane. Nešlo ani o EU. A áno, bola to sanca, ktorá sa vyskytne raz za život. Preco je ťažké tomu uveriť, že také niečo je možné? A že niektoré šance sa už opakovať nebudú? Budú iné, ale nie tie iste. A ako nikto písal, stačilo trochu viacej zatlačiť na tú druhú dcéru. (A toto si vyčítam, sama sebe). A znova opakujem, že to nerozmazavam. Dcéra chodí ako kopka nešťastia. Uvedomujem si, že prídu oveľa horšie životné situácie. Tak to neviem ako matky zvládate

kaktusik007
10. máj 2023

viem. a uz mam predstavu o co ide a teda ano ---- toto uplne meni situaciu.
fuuu, neviem co ti poradit - tie vycitky budes mat stale, ze si mohla zatlacit viac... obzvlast, ked druha dcera sa v tom uplatnila --- a verim ze tuto to neskonalo se.ie.... tu podla mna pomoze jedine ak sa odstrihne od rodiny - a zazije uspech v uuuuplne inom odvetvi.... asi by som ju smerovala na jazyky, zahranicne studium na strednej, nech je hlavne mimo diania druhej sestry....

kofa77
10. máj 2023

Ja to znasam velmi zle a zle aj budem. Uplne ti rozumiem, sama som clovek, na ktoreho keby zatlacili soma som uplne inde, vycitat nahlas to nebudem, ale viem co viem. Navyse v mojom okoli, ak pride na to tema, skoro kazdy povie, ze na nho mali rodicia zatlacit… nepomohla som ti, co?😢 urcite prilezitosti sa nezopakuju a ked ujde vlak, pride iny, ale urcite vlaky sa nevratia. Vsetko zle je na nieco dobre, kazda negativna skusenost ta posili a podobne motivacne pindy su pre mna klise.

namornicka
10. máj 2023

Autorka, ak sa aj tato sanca nezopakuje, pride ina. Zivot je plny sanci. Tvoja prva dcera isla do neznama a rizika, druha na to nemala chut/odvahu/volu. Teraz ked vidi, ze sestre to vyslo uz by chcela aj ona. Ale takto to v zivote nechodi. Ked je sikovna tak si svoju cestu najde, inu ako bola tato, svoju a jedinecnu. A neviem ako to mysli kaktusik, ze odstrihnut od rodiny, to by ju asi dorazilo, to by bol trest pre vsetkych. Ved nikto nic zle neurobil.

bluka2
10. máj 2023

Mňa by fakt zaujímalo, aká úžasná šanca v 15tich to mohla byt, lebo si takú, ktorá alebo jej obmena alebo niečo lepšie ešte nemôže prísť v budúcnosti ani neviem predstaviť.
V takom veku, keď sa posnažím teraz, absolútne nič nie je stratené

yanni
10. máj 2023

@bluka2 no to sa nedozvieme. Tiez som sa uz pytala. Velke tajomstvo, lebo vies, boli v TV, tak to nesmie ist na verejnost🙄🙈😂

bluka2
10. máj 2023

@yanni haha, to som prehliadla. Tak asi to bude Hollywood…

reanda
10. máj 2023

ale vsak ked su dvojicky, tak nech sa na chvilu vymeni so sestrou a uzije si aj ona 😀

yanni
11. máj 2023

@reanda 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

kvetinka75
11. máj 2023

autorka - ak to vyšlo jej sestre, nemuselo by to aj jej. Nie každému víde alebo sadne tá istá príležitosť. Sestra sa uplatnila alebo ja neviem čo, (neviem o čo išlo), druhá dcéra by nemusela byť v tom taká dobrá alebo by možno nebola na tom tak dobre. Jedna a tá istá príležitosť nemusí byť dobrou príležitosťou pre každého.

autor
11. máj 2023

@yanni fakt ta netrápi nič viac, len o čo išlo? Veď to je v podstate jedno.

@reanda mohli by sa 😀

namornicka
11. máj 2023

Autorka, ber to z tej lepsej stranky, aspon nedopadli ako Twinsky 😀

kaktusik007
11. máj 2023

@namornicka 🤣 👍

Strana
z3