Ako zvládnuť boj o zverenie dieťaťa?
Ahojte, nemám manžela len priateľa a máme spoločné 9 mesačne dieťa. Už dlho sa hádame. Už pred 2 mesiacmi som mu hovorila že sa môže vrátiť naspäť domov, že ho tu už nechcem ( byt máme prenajatý od mojej sestry a jeho rodina býva o 3km ďalej). Nikdy som mu nezakazala sa s našou dcérou stretávať ani by som si také niečo nedovolila ale on na mňa aj vtedy, aj teraz vybehol s tým, že on má kontakty a zoberie mi ju. Ja len chcem, aby odo mňa odišiel ale dcéru mu nikdy nezakazem. Dala som mu ešte pred 2 mesiacmi možnosť, buď pôjde on preč (3km a má auto) alebo ja za rodinou (300km) aj s dcérou. Od vtedy sa mi stále pri hádke vyhráža že mi ju zoberie súdnou cestou a už ju neuvidím. Chcem sa spýtať, aké má v skutočnosti právomoci? Stále mi hovorí, že má prácu, má peniaze, tým ju získa a mňa ponižuje že nemám nič (som MATKA na materskej čo sa stará o domácnosť) nie sme manželia a dcéra má jeho priezvisko. Žiaľ keby viem čo sa stane, nikdy jej nezmením priezvisko a nechám moje....
Daj si dieťa zveriť do tvojej starostlivosti a jemu zrus trvalý pobyt v byte, ak ho tam má. Také malé dieťa mu nedajú, to sa báť nemusíš. Môj bývalý sa tiež vyhrážal a boli to len silné reči, na súde bol ticho ako pena. Zrazu už dieťa nechcel.
A čo by asi tak s dieťaťom robil? Nič, len silne reči. Nemusíš sa ničoho báť.
90 % chlapov sa po rozchode vyhraza rovnakou zamienkou ... a vies kolko z nich to dotiahlo na sud ? cca 10% a z toho mozno tak 2% vyhrali ... ak neberies drogy, niesi alkoholi,neohrozujes dieta na zivote nik mu ho neda... a ak on ma kontakty povedz ze aj ty a rovno do televizie-takze si nik neda na krk verejne uplatkarstvo kvoly takej nule ako je on
Ale prosím ťa čo by s ním robil? Hovorí to len preto že vie ako ti ublíži, reálne ho nechce.
Silne reci, ale ak by mu ju naozaj zverili, poskladal by sa. Musel by prestat pracovat a starat sa o malu, hned by sklopil usi. Nenechaj sa takymi vyhrazkami zneistit. O dieta sa urcite vzorne staras a po rodicovskej (mozno aj skor) sa predsa vratis do prace a aj ty budes mat peniaze.
Normalne mu hod naspat, ci prestane robit a bude zit zo 400 eur mesacne. A ci mu po RD budu v robote tolerovat home officy a stokrat OČR. A ze so este nevidela, ze by dieta do 3 rokov zverili otcovi, pokial ty nepijes nefetujes. on vie, ze sa toho desis a pouziva to na zastrasovanie. Zivo si pamatam zo skolky ten pocit, ked chalani chytili zivu dazdovku a chceli ju dat dievcatam pod tricko. Ked si ukazala, ze sa nebojis, prestali s nim provokovat. Ukaz mu, ze sa ho nebojis
Nezastávam sa ho, ale existujú predsa aj jasle, súkromné škôllky a opatrovateľky 🤷♀️ takže postarať by sa možno vedel.
Zastrašuje ta, dieta ak sa o neho staráš, ti nikto nezoberie. Povedz mu nech to dá na súd ak ma na poplatky a nevie kam dať peniaze, ale nech ide prec od teba. Nedaj sa manipulovať nezmyslami.
Ešte si mu nezbalila saky páky ?! Včera bolo neskoro.
Zober vrecia na smeti, alebo škatule od banánov , prebehni všetky kúty bytu a narvi mu to do nich.
Hneď v pondelok naklus na upsvar, poziadaj o pomoc , alebo si sama prečítaj podobne príbehy tu na mk, je ich tu stovky, tisícky. A k nim mrte rád a postupov. Stačí čítať, inšpirovať sa a aj sama si napíšeš návrh na zverenie dieťaťa do tvoje starostlivosti, výšku výživného a termíny stretnutí.
Drvivá väčšina chlapov takto vybľakuje " vezmem ti dieťa ", no 💩 vezme ! Jalove reči, 99,5% nevezme, nikto mu tak malé dieťa nezverí ! Iba tá straší, honka si ego na tebe, aby ťa rozhodil, vynervoval, ublížil, urazil.
Využi kým je dieťa takéto malé , a všetko si uprac.
Aj sestra nech ho vyhodí z jej bytu, to si neviete poradiť s takýmto debilkom ?
A ty ? Aj keby ti riť lepilo, tak sa pozviechať a tvar sa hrdo, smelo, budcsilna a s úsmevom na perách mu zahraj také divadlo, že sa poskladá. Uvidíš ako sklapne. A najviac keď ho predvolaju na súd sa predvedie, tupelo blbé.
Os. Asi začnem robiť kurzy pre ženy, cvičiť etudy na takýchto drbkov.
@cacianka ale ved to je jedno. On sa jej vyhráža blbostami ( vezmem ti decko, a čo s nim bude robit ? Pôjde na materskú no to isto), ona sa môže vyhrážať rovnako blbostami - zákazem ti súdom prístup, nikdy dieta neuvidis a vybavím vyšie výživné budeš nás živiť že ti na chleba neostane. Akú dostala takú nech vráti. Je úplne jedno či “je to legálne, či je to mozne” on trepe tiež hlúposti tak rovnako na neho. A ešte: odstahujem sa 300km za rodinou ak nevypadnes okamžite teraz.

Priezvisko nemá s tým,komu bude zverené dieta nič spoločné. Dieta pod 2 roky nedajú mužovi prakticky nikdy. Ak kojis,ešte lepšie. On chce prestat pracovať a starať sa o dieťa hej? S čoho bude žiť? Toto sú také kecy a vyhrážky urazeneho ega po rozchode,ked dôjde na lámanie chleba, už mu tak veselo nebude...pokiaľ nie si drogovo závislá, násilníka ci alkoholicka, bud úplne v kľude.