Ako zvládnuť dovolenku so svokrou doma?
Ahojte. Moja svokra -nie sme zobrati no žijeme už roky spolu a pred troma rokmi sa ku nám nasťahovala do domu, ma samostatný byt. Ma cez 80, dvoch synov po 50tke, slobodných, bezdetných- s jedným žijem. Ideme s priateľom na dovolenku letecky na týždeň druhýkrát za tie roky a robí scény - plače, kričí že my si ideme dovolenkovať a čo tu ona sama si pocne. Aj minulý rok to robila, vtedy som si to odniesla ja že jej beriem syna a že kto sa o ňu postará, teraz je to na nás oboch, strašne scény. Mňa to mrzí, ale mám pocit že na mňa žiarli hlavne že jej ,,kradnem " syna
Prečo sa vysťahovala zo svojho bytu? Kto je vlastníkom domu? Je tvoj, partnerov alebo spoločný? V každom prípade by som jej vysvetlila, že dovolenka je pre každého samozrejmosťou a aj v jej mladšom veku vždy bola. Vyčíňanie z jej strany pre dovolenku je z jej strany zákerná schválnosť aby úmyselne robila zle vám obom. A to by som jej priamo tak povedala. Ak sa jej u vás nepáči a nechce tam zostať sama, nech sa vráti do svojho bytu alebo nech si vybaví starobinec, kde spoločnosť mať bude. Treba na ňu tvrdo, lebo to nie je žiadna chudinka podľa správania, ale vypočítavá zákerná žena, ktorá ak to dovolíte, bude vám ešte dlho robiť zákernosti a prípadne spôsobiť aj zdravotné problémy zo stresov, ktoré vám obom spôsobí. Jej zákernosti sa budú stupňovať do absurdnosti.
@evkatk ona žila v ich rodnom dome na druhom konci SK, synovia už vyše 35rokov tu v BA v bytoch. Môj partner kúpil dom s dvoma bytmi (lebo nechcel aby byvala doslova s nami), aby ich mala nablízku na staré kolená. Ten ich rodný dom už predali, tento dom je len partnerov. Môj bol vždy trochu ,,mamickar", nedal na ňu dopustiť, ale to aj preto že ich sama vychovala, takže absolútne chápem. Bohužiaľ kvôli jej vplyvu si asi mali problém nájsť životné partnerky, privlastnuje si ich. Na mňa žiarli, to viem, a vždy keď sa jej niečo nepáči, myslí si že som ho nahovorila ja- ideme na padlleboard či splav,=utopí sa, ideme k mojej rodine na svadbu či oslavu= to sa nepatrí keď nie sme svoji....O to viac si cením od neho ako sa k tomu stavia, aj za cenu toho že sa s ním potom nebaví či narieka. Proste ideme. Sme na dovolenke a je šťastný ako malý chlapec 🙂

@cacianka no pekne 😲 podobne to aj u nás vyzeralo. Ešte keď sme odchádzali,dala mu krížik na čelo, mne nie, lebo si myslí že to ja ho nahováram (dovolenku vyberal on). Ja som mu ešte hovorila že tak to zrušíme, zaplatím zmenu mien a pôjde moja najstaršia s priateľom. On nato povedal že nemieni teraz sedieť len doma, a riadiť sa tým čo jej vadí , že chce žiť. Teraz jej volavame každý deň, samozrejme všetko v poriadku a my máme naozaj nádhernú dovolenku.
@anonym_autor mne by babka nerobila takéto tyátro, alebo ak by aj robila, upratala by som ju. slušne, kľudne, ale úmerne a asertívne. poprosila by som nejaké susedky, aby sa zastavili a občas jej robili spoločnosť, prípadne poštárku (veď podľa okolností a možností), alebo obvodnú lekárku na návštevu chorých, farára alebo niekoho z farníkov. nabudúce už vieš čo vás čaká, tak sa obrňte a upracte.