icon

Ako zvládnuť finančné a rodinné problémy po pôrode?

Dnes o 08:31

Dobrý deň, ospravedlňujem sa za výlev, ale som na pokraji vlastných síl..Som 6 mesiacov po pôrode, možno som ešte rozladena, ale proste som extrémne vyčerpaná psychicky a neviem ako ďalej..V decembri sa nám narodilo dúhové bábätko (objavilo ako zázrak ♥️ keďže mám zdravotné problémy a prirodzene sme nemali šancu 🫣) za čo som nesmierne vďačná samozrejme, ale odkedy prišlo bábätko, všetko sa nesmierne komplikuje..Dieťatko prišlo predčasne, 4 týždne sme boli v nemocnici..Manžel mal hneď na to dva mesiace ťažkú nehodu, čo si vyžiadalo dlhú liečbu a z dávok čo máme nevyužijeme..Ja proste nevládzem..Oslovila som okolité charity, všade je toho veľa a čakacia doba dva mesiace 😒 Chodím si privyrábať popri RD upratovaním..ale keďže kojim bábätko, na dlhšie preč z domu nemôžem. Máme pred sebou ďalší mesiac ťažkého obdobia a ja proste neviem ako ďalej..MM odchádza do práce ( týždňovky) čiže musím ostať s deťmi doma a vôbec neviem, ako kam ďalej vykročiť..Kúpila som za posledné peniaze tento týždeň plienky a základné potraviny a tým som skončila..vôbec netuším kde vezmeme financie na ďalší mesiac kým sa vrátime do normálu a budeme mať späť príjem, strava, plienky, prikmi a zvyšné potreby do domácnosti..Na rodinu sa žiaľ obrátiť nemôžem, moja mama žije sama, druhá strana žiaľ žije mimo nás..Prosím neodsudzujte ma, viem, že je to dočasné a zlé veci nás tiež učia, len jednoducho táto neistota a zviazané ruky sú pre mňa neskutočná záťaž na psychiku..Som vďačná , že sme to doteraz ustáli, že sme zdraví a že máme strechu nad hlavou, ale pozerať sa na to, jak si aj staršie dieťa pýta niečo čo vidí v televízii napríklad, mi láme srdce, keďže doteraz deťom nikdy nič nechýbalo , a už aj tak sú posledné mesiace neskutočne obmedzované..Po vrátení požičaných peňazí, keďže aj benzín musíme teraz už riešiť, mi tento mesiac nezostáva zasa ani cent a ja už naozaj neviem, ako pozbierať poslednú silu na to, aby sme to prežili.. Ešte raz sa ospravedlňujem za výlev..

miui
Dnes o 17:55
@anonym_autor

@kalifka Nitra

@anonym_autor teraz som presvedcena ze ty si nejaky troll, mi nehovor ze v Nitre je problem prenajat byt rodine s detmi. Sama prenajimam byt a mam tam mamu s dietatom, predtym som mala rodinu s 3 detmi a poznam aj dalsich ludi co nemaju problem prenajat byt rodine s detmi...podla mna problem u vas nebude v detoch, ale v niecom inom. Netreba si prenajimat dom v satelite, treba sa uskromnit a najst dvojizbak niekde na sidlisku a rozdiel pouzit na zakladne zivotne potreby.

oskvarka
Dnes o 18:04

Podľa mňa mesiac zvládnete ak ste doteraz zvládli so skúsenosti viem že sa dá vždy ešte viac uskromniť aj keď s tým nájmom je to blbé že ho máte taký vysoký...lebo tak sa to nedá scvrknut. Nemôžeš aspoň cez víkend na nejakú brigádu keď bude muž doma na chvíľku že by si mala kľud trochu psychicky že to zvládnete? Skús chodiť nakupovať do malej jednoty tam mávajú zľavy na mliečne výrobky každý deň 75 percent..a hlavne ja by som ako už radili predala tu telku to je pre malé deti zbytočnosť a film si pozrieš aj na mobile ...a zbytočne reklami kukaju to je čisté vymývanie mozgu hlavne škôlkarov...a potom nebude nič pýtať...chápem že ak doteraz nič nechýbalo je to ťažká skúška...keď není človek naučený sa uskromnovat ťažšie ho to zasiahne ale samozrejme zase sa to viac da...držím palce...a s tou rodinou si nič nerob som na Tom podobne..dotujem svokru a ak by som na ňu bola odkázaná to rovno môžem sa ísť past a s rodičmi je to ešte ťažšie...aj keď verím že čosi by pomohli... Veľa by to nebolo lebo vzťahy sú chladné....

oskvarka
Dnes o 18:22
@anonym_0a6cbd

@oskvarka odpovedala mi na otazky na opatrovateľku? Zámerne ignoruje a odpisuje iba na to co jej vyhovuje

@anonym_0a6cbd akú opatrovateľku ? Pýtaš sa koľko má deti... No a koľko má rodička či materskú ..píše že má rodičak tak asi na materskú už nemala nárok...rodičak vieš koľko je ...pointa je že teraz bez príjmu z brigády keď zráta prídavky rodičak a PN ku tak ma pocit že jej nevyjde na nájom a základné potreby a má z toho stres...ja som pochopila že sa chcela vyrozprávať prípadne nejaký nápad počuť ak niekto má... Ja by som v tomto prípade pre jeden mesiac niečo založila ak by fakt bola kríza...predala na Vinted nejaké veci hodnotnejšie neviem ...napríklad za mňa je televízor zbytočnosť doma ho nemám ale možno ani autorka lebo všimla som si že odpovedala často neurčito mne osobne to prišlo že je to preto že si chce chrániť súkromie ..nevidím na Tom nič zle...ak.naozaj nečaká že jej teraz niekto ide posielať peniaze na účet...čo mne sa z jej príspevku zdá že nie....jednoducho na ňu doľahla psychická tazoba...podľa mňa to že sa tu všetci do nej pustia za každé slovko a ešte jej na záver začnú vytykat gramatiku fakt nie je moc milé... Okrem toho ak niekto napíše vetu doteraz deťom nič nechýbalo a teraz je to ťažké za mňa je to vždy znak toho že je z čoho uberať a že to zvládnu len je ťažšia situácia už dlhšie...úplne chápem tiež mám 4 deti tiež muž dva roky dozadu mal depresiu a bolo to fakt zle..áno my sme mali veľký vankúš lebo ja som bojazlivo na nepredvídateľné udalosti a naozaj sme to ani nepocítili ale my sme zvyknutý žiť skromne a naozaj nemôžem povedať že by som deťom dopriala čokoľvek po čom túžia práve naopak mám inú predstavu o výchove a preto aj verím že niekto sa môže cítiť v lepšej situácii ako ja dosť vo finančnej tiesni a niekto naopak môže mať pocit že je v pohode viac ako ja ...je to podľa mňa prudko individuálne...je konzumna doba a žiaľ veľa ľudí je naučených zit riadne konzumne a to ani nemusia fajčiť a piť ...

anonym_0a6cbd
Dnes o 18:37
@oskvarka

@anonym_0a6cbd akú opatrovateľku ? Pýtaš sa koľko má deti... No a koľko má rodička či materskú ..píše že má rodičak tak asi na materskú už nemala nárok...rodičak vieš koľko je ...pointa je že teraz bez príjmu z brigády keď zráta prídavky rodičak a PN ku tak ma pocit že jej nevyjde na nájom a základné potreby a má z toho stres...ja som pochopila že sa chcela vyrozprávať prípadne nejaký nápad počuť ak niekto má... Ja by som v tomto prípade pre jeden mesiac niečo založila ak by fakt bola kríza...predala na Vinted nejaké veci hodnotnejšie neviem ...napríklad za mňa je televízor zbytočnosť doma ho nemám ale možno ani autorka lebo všimla som si že odpovedala často neurčito mne osobne to prišlo že je to preto že si chce chrániť súkromie ..nevidím na Tom nič zle...ak.naozaj nečaká že jej teraz niekto ide posielať peniaze na účet...čo mne sa z jej príspevku zdá že nie....jednoducho na ňu doľahla psychická tazoba...podľa mňa to že sa tu všetci do nej pustia za každé slovko a ešte jej na záver začnú vytykat gramatiku fakt nie je moc milé... Okrem toho ak niekto napíše vetu doteraz deťom nič nechýbalo a teraz je to ťažké za mňa je to vždy znak toho že je z čoho uberať a že to zvládnu len je ťažšia situácia už dlhšie...úplne chápem tiež mám 4 deti tiež muž dva roky dozadu mal depresiu a bolo to fakt zle..áno my sme mali veľký vankúš lebo ja som bojazlivo na nepredvídateľné udalosti a naozaj sme to ani nepocítili ale my sme zvyknutý žiť skromne a naozaj nemôžem povedať že by som deťom dopriala čokoľvek po čom túžia práve naopak mám inú predstavu o výchove a preto aj verím že niekto sa môže cítiť v lepšej situácii ako ja dosť vo finančnej tiesni a niekto naopak môže mať pocit že je v pohode viac ako ja ...je to podľa mňa prudko individuálne...je konzumna doba a žiaľ veľa ľudí je naučených zit riadne konzumne a to ani nemusia fajčiť a piť ...

@oskvarka pytala som sa jej, preco neporieši opatrovateľku pre deti aby mohla pracovať. Alebo jasle. Na tpp zarobí aspon 800-900€ opatrovateľka/jasle vyjdú menej.
Dalej pisala, ze roky robila pred dietatom na nejakej dobrej funkcii a ked ma dieta pol roka este by jej mala vyjsť materská ale nevie sa k tomu vyjadriť. Keby chcela vyjadrí sa aj k jasliam a opatrovateľke ale zámerne sa vyhýba určitým otázkam a nemyslim, ze je to kvoli ochrane súkromia. Aj ten muž je volajaky divný, ze nemaju z coho kúpiť detom jest dalsi mesiac a on nic? Ani brigáda? A este platia dva krat byvanie aj pre neho lebo býva inde pritom autorka pisala, ze pracuje v meste kde predtým bývali. No dost sa zamotala. Ja by som jej neverila obzvlášť v dnešnej dobe plnej podvodov.
Ale tak každého vec.

autor
Dnes o 18:42
@anonym_9ca4e7

Aku pomoc vlastne cakas, ak peniaze nechces? Co Ti mozem priviezt? Do NR to mam na skok. Kupim plienky a priveziem? Pomoze to?

@anonym_9ca4e7 áno samozrejme ♥️

autor
Dnes o 18:43
@anonym_d861b8

Asi budem jedna z mála, ale tiež ťa chápem. Dám sa radšej ako anonym, keďže áno, tiež som tá nezodpovedná čo má deti a nemá vlastné bývanie 🤷‍♀️ Žiaľ, človek mieni a rozvod mení. Kto si nemusel hľadať podnájom s deťmi tak ťa nepochopí. My sme na jednom mieste pomaly 6rokov a možno budú musieť majitelia po novom roku predať byt a už teraz ma desí predstava hľadania nového. Možno budeme musieť ísť preč z rodného mesta inde a deti meniť školu a škôlku 🤦 Hypotéku by sme určite nedostali.

@anonym_d861b8 ďakujem ♥️ Držím palceky aby sa podarilo

autor
Dnes o 18:45
@oskvarka

@melanta chápem že si podozrievava ale ona odpovedala na všetky tieto otázky tak si to len musíš nájsť a prečítať.

@oskvarka ďakujem ♥️ presne preto už neodpovedam, myslím, že som napísala všetko , presnejšie jak na výsluchu ..

anonym_0b5b3d
Dnes o 18:52
@anonym_c71831

Raz je to manžel, potom je to priateľ, vodíš ľudí za nos.

@anonym_c71831
A raz je to benzín a raz nafta, čo potrebuje tankovať 😂😂😂. Ani sama nevie, čo má a čo potrebuje. Podľa mňa tiež odrb, či sa nenájde dobra duša, co pošle peniaze. No nie, nenájde...

autor
Dnes o 19:01
@oskvarka

@oskvarka na materskú som nárok nemala, keďže pracovný pomer mi zrušili ešte počas RD s prvorodeným ..do materskej mi chýbalo 10 dní, žiaľ nedalo sa to doplatiť poistné, aby mi ju dali..keby som mala materskú, tak mám trojnásobok toho čo teraz a nemusím riešiť nič.. takže áno, som na rodičovskej dovolenke..

autor
Dnes o 19:04
@anonym_0b5b3d

@anonym_c71831
A raz je to benzín a raz nafta, čo potrebuje tankovať 😂😂😂. Ani sama nevie, čo má a čo potrebuje. Podľa mňa tiež odrb, či sa nenájde dobra duša, co pošle peniaze. No nie, nenájde...

@anonym_0b5b3d pohonné hmoty...bude to takto v poriadku?

autor
Dnes o 19:05
@miui

@anonym_autor teraz som presvedcena ze ty si nejaky troll, mi nehovor ze v Nitre je problem prenajat byt rodine s detmi. Sama prenajimam byt a mam tam mamu s dietatom, predtym som mala rodinu s 3 detmi a poznam aj dalsich ludi co nemaju problem prenajat byt rodine s detmi...podla mna problem u vas nebude v detoch, ale v niecom inom. Netreba si prenajimat dom v satelite, treba sa uskromnit a najst dvojizbak niekde na sidlisku a rozdiel pouzit na zakladne zivotne potreby.

@miui neviem čo je satelit a neviem odkiaľ berieš že bývame v Nitre

anonym_0a6cbd
Dnes o 19:07
@anonym_autor

@oskvarka ďakujem ♥️ presne preto už neodpovedam, myslím, že som napísala všetko , presnejšie jak na výsluchu ..

@anonym_autor aha ok. Ja som ti napisala prvý krat o tej opatrovateľke. Chcela som pomôcť. Ale ak sa cítiš kvoli tomu ako na výsluchu nemala si sem pisat. Ty si chcela pomôcť nie my. Vela šťastia so svojim problémom, ktorý sa tak aktívne snažíš riesit. Dufam, ze ti nikto nenaleti

bjnr
Dnes o 19:09

V prvom rade sa nemusíte vôbec ospravedlňovať za to, čo nazývate „výlevom“. To, čo prežívate, nie je precitlivenosť šesť mesiacov po pôrode. Je to reálna, objektívna kríza, v ktorej sa stretlo príliš veľa ťažkých okolností naraz. Pod vplyvom obrovského tlaku ste podvedome prebrali rolu niekoho, kto musí všetko zachrániť, všetko vydržať, neurobiť chybu a hlavne nikoho nezaťažovať. Tlak, ktorý na seba vyvíjate, aby ste zostali tou „vďačnou, silnou matkou, ktorá sa nesťažuje“, zatiaľ čo vám chýbajú základné istoty, je neudržateľný. Vaša myseľ bojuje s paralyzujúcou ilúziou, že ak ukážete slabosť alebo bezmocnosť, zlyháte. Chcem vám ponúknuť inú perspektívu. Vďačnosť za to, že máte zdravé dieťa a strechu nad hlavou, nevylučuje fakt, že máte plné právo cítiť hnev, zúfalstvo a čisté vyčerpanie. Nemusíte tieto pocity maskovať vetami o tom, že „zlé veci nás učia“. Teraz nie je čas na hľadanie vyššieho zmyslu, teraz je čas na krízový manažment a prežitie. Prestaňte chrániť svet pred vašou realitou a začnite radikálne pomenovávať svoje potreby. Keď hovoríte, že sa na rodinu nemôžete obrátiť, pretože mama žije sama a druhá strana inde, naozaj vedia, v akej presne situácii ste? Že nemáte na plienky? Ľudia v kríze často filterujú informácie, lebo sa hanbia. Zaujalo ma, že sa niekoľkokrát ospravedlňujete. Akoby ste mali pocit, že už samotná potreba pomoci je niečo, za čo sa treba hanbiť. Nie je. A zároveň vás chcem jemne konfrontovať v jednej veci, byť vďačná za to, čo máte, a zároveň priznať, že už nevládzete, nie sú protiklady. Nemusíte si zaslúžiť pomoc tým, že budete statočná až na doraz. Skúste odložiť hrdosť a strach z odsúdenia. Oslovte mamu, svokrovcov alebo blízkych priateľov s úplne presnou, praktickou požiadavkou „sme na dne, manželovi nabieha príjem až o mesiac, potrebujem požičať 50 eur na plienky a mlieko, inak nemám z čoho nakúpiť“. Ak nemôžu pomôcť finančne, možno vám vaša mama dokáže nakúpiť zo svojho a poslať balík. Taktiež nečakajte len na oficiálne charity s poradovníkmi. Existujú lokálne darovacie skupiny na sociálnych sieťach (typu ,,Darujem za odvoz" alebo susedské komunity), kde matky denne zadarmo ponúkajú prebytky plienok, príkrmov či oblečenia. Stačí napísať pravdu. Dovoľte si byť tou, ktorá potrebuje pomoc. To, že vaše staršie dieťa teraz nemôže mať všetko, čo vidí v televízii, nie je dôkaz, že zlyhávate ako mama. Deti nepotrebujú rodičov, ktorí nikdy nespadnú do ťažkého obdobia. Potrebujú rodičov, ktorí ich milujú aj v období, keď nemajú nadbytok. Keby vaša najlepšia kamarátka prežívala presne to, čo teraz vy, hovorili by ste jej, že má ešte viac zabrať a nejako to vydržať, alebo by ste jej dovolili priznať si, že sama to už neunáša? Niekedy nie je najväčšou silou vydržať ešte viac, niekedy je ňou prestať od seba vyžadovať nemožné.

anonym_9ca4e7
Dnes o 19:10
@anonym_autor

@anonym_9ca4e7 áno samozrejme ♥️

@anonym_autor ok, podmienka je, ze ma presvedcis, ze je pravda vsetko, co pises, presvedcim sa osobne u Teba. Predpokladam, ze nebude problem s dokazovanim?. Ja poskytnem to, co Ti chyba, napr.tie plienky a Ty ma presvedcis

anonym_0b5b3d
Dnes o 19:13
@anonym_autor

@anonym_0b5b3d pohonné hmoty...bude to takto v poriadku?

@anonym_autor
Nie, lebo tu ľudí zavadzas

autor
Dnes o 19:16
@bjnr

V prvom rade sa nemusíte vôbec ospravedlňovať za to, čo nazývate „výlevom“. To, čo prežívate, nie je precitlivenosť šesť mesiacov po pôrode. Je to reálna, objektívna kríza, v ktorej sa stretlo príliš veľa ťažkých okolností naraz. Pod vplyvom obrovského tlaku ste podvedome prebrali rolu niekoho, kto musí všetko zachrániť, všetko vydržať, neurobiť chybu a hlavne nikoho nezaťažovať. Tlak, ktorý na seba vyvíjate, aby ste zostali tou „vďačnou, silnou matkou, ktorá sa nesťažuje“, zatiaľ čo vám chýbajú základné istoty, je neudržateľný. Vaša myseľ bojuje s paralyzujúcou ilúziou, že ak ukážete slabosť alebo bezmocnosť, zlyháte. Chcem vám ponúknuť inú perspektívu. Vďačnosť za to, že máte zdravé dieťa a strechu nad hlavou, nevylučuje fakt, že máte plné právo cítiť hnev, zúfalstvo a čisté vyčerpanie. Nemusíte tieto pocity maskovať vetami o tom, že „zlé veci nás učia“. Teraz nie je čas na hľadanie vyššieho zmyslu, teraz je čas na krízový manažment a prežitie. Prestaňte chrániť svet pred vašou realitou a začnite radikálne pomenovávať svoje potreby. Keď hovoríte, že sa na rodinu nemôžete obrátiť, pretože mama žije sama a druhá strana inde, naozaj vedia, v akej presne situácii ste? Že nemáte na plienky? Ľudia v kríze často filterujú informácie, lebo sa hanbia. Zaujalo ma, že sa niekoľkokrát ospravedlňujete. Akoby ste mali pocit, že už samotná potreba pomoci je niečo, za čo sa treba hanbiť. Nie je. A zároveň vás chcem jemne konfrontovať v jednej veci, byť vďačná za to, čo máte, a zároveň priznať, že už nevládzete, nie sú protiklady. Nemusíte si zaslúžiť pomoc tým, že budete statočná až na doraz. Skúste odložiť hrdosť a strach z odsúdenia. Oslovte mamu, svokrovcov alebo blízkych priateľov s úplne presnou, praktickou požiadavkou „sme na dne, manželovi nabieha príjem až o mesiac, potrebujem požičať 50 eur na plienky a mlieko, inak nemám z čoho nakúpiť“. Ak nemôžu pomôcť finančne, možno vám vaša mama dokáže nakúpiť zo svojho a poslať balík. Taktiež nečakajte len na oficiálne charity s poradovníkmi. Existujú lokálne darovacie skupiny na sociálnych sieťach (typu ,,Darujem za odvoz" alebo susedské komunity), kde matky denne zadarmo ponúkajú prebytky plienok, príkrmov či oblečenia. Stačí napísať pravdu. Dovoľte si byť tou, ktorá potrebuje pomoc. To, že vaše staršie dieťa teraz nemôže mať všetko, čo vidí v televízii, nie je dôkaz, že zlyhávate ako mama. Deti nepotrebujú rodičov, ktorí nikdy nespadnú do ťažkého obdobia. Potrebujú rodičov, ktorí ich milujú aj v období, keď nemajú nadbytok. Keby vaša najlepšia kamarátka prežívala presne to, čo teraz vy, hovorili by ste jej, že má ešte viac zabrať a nejako to vydržať, alebo by ste jej dovolili priznať si, že sama to už neunáša? Niekedy nie je najväčšou silou vydržať ešte viac, niekedy je ňou prestať od seba vyžadovať nemožné.

@bjnr ďakujem veľmi pekne ♥️♥️♥️

autor
Dnes o 19:21
@anonym_9ca4e7

@anonym_autor ok, podmienka je, ze ma presvedcis, ze je pravda vsetko, co pises, presvedcim sa osobne u Teba. Predpokladam, ze nebude problem s dokazovanim?. Ja poskytnem to, co Ti chyba, napr.tie plienky a Ty ma presvedcis

@anonym_9ca4e7 nemám s tým žiadny problém

anonym_dae7ee
Dnes o 19:21
@bjnr

@bjnr Ty a tie tvoje umelé eseje, ste prví koho zablokujem. Nechápem tvoju prítomnosť v tomto fóre.

anonym_dae7ee
Dnes o 19:22
@anonym_autor

@anonym_9ca4e7 nemám s tým žiadny problém

@anonym_autor Hľadáš tu pomoc a mňa zaujíma, ako nám môžeš dokázať, že si ju zaslúžiš?

anonym_281ac2
Dnes o 19:25
@oskvarka

Podľa mňa mesiac zvládnete ak ste doteraz zvládli so skúsenosti viem že sa dá vždy ešte viac uskromniť aj keď s tým nájmom je to blbé že ho máte taký vysoký...lebo tak sa to nedá scvrknut. Nemôžeš aspoň cez víkend na nejakú brigádu keď bude muž doma na chvíľku že by si mala kľud trochu psychicky že to zvládnete? Skús chodiť nakupovať do malej jednoty tam mávajú zľavy na mliečne výrobky každý deň 75 percent..a hlavne ja by som ako už radili predala tu telku to je pre malé deti zbytočnosť a film si pozrieš aj na mobile ...a zbytočne reklami kukaju to je čisté vymývanie mozgu hlavne škôlkarov...a potom nebude nič pýtať...chápem že ak doteraz nič nechýbalo je to ťažká skúška...keď není človek naučený sa uskromnovat ťažšie ho to zasiahne ale samozrejme zase sa to viac da...držím palce...a s tou rodinou si nič nerob som na Tom podobne..dotujem svokru a ak by som na ňu bola odkázaná to rovno môžem sa ísť past a s rodičmi je to ešte ťažšie...aj keď verím že čosi by pomohli... Veľa by to nebolo lebo vzťahy sú chladné....

@oskvarka konečne neurázlivy koment ...co si povieme nie kazda maqme rodiny ktore by pomohli alebo su v situacii pomahat

anonym_281ac2
Dnes o 19:25
@anonym_dae7ee

@anonym_autor Hľadáš tu pomoc a mňa zaujíma, ako nám môžeš dokázať, že si ju zaslúžiš?

@anonym_dae7ee pomoc sa musí zaslúžiť?

anonym_dae7ee
Dnes o 19:26
@anonym_281ac2

@anonym_dae7ee pomoc sa musí zaslúžiť?

@anonym_281ac2 Nie, dôvera sa musí zaslúžiť.

autor
Dnes o 19:26
@anonym_dae7ee

@anonym_dae7ee napíš ako to mám dokázať?

anonym_dae7ee
Dnes o 19:28
@anonym_autor

@anonym_dae7ee napíš ako to mám dokázať?

@anonym_autor Čo si reálne urobila ty pre to, aby ste sa mali lepšie? Čo robíš pre to, aby podobná situácia nenastala zasa o pol roka?

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
anonym_dae7ee
Dnes o 19:29
@slavka1988
Odpoveď bola zmazaná

@slavka1988 Áno, umelá inteligencia jej to vždy pekne napíše a ona to potom ozaj pekne skopíruje sem.

anonym_0a6cbd
Dnes o 19:29
@slavka1988
Odpoveď bola zmazaná

@slavka1988 to je chat gpt, skopíruje cely text a sem zase skopíruje co jej napise. Robi to tak v každej diskusii

anonym_281ac2
Dnes o 19:32
@anonym_dae7ee

@anonym_281ac2 Nie, dôvera sa musí zaslúžiť.

@anonym_dae7ee tak pomoc alebo dovera sa zasluhuje pretoze pomaham preto lebo chcem..ak mozem...je ine napisat neverim nepomozem ale zasluzit si doveru? Ste anonym ja tiez ale mozem vam povedat ze kedyai som bola v situacii kedy som potrebovala pomoct a prisla cudzia osoba v ruke kolace v druhej napecene slane a v taske kopu jedla...citila som sa ponizene lebo som nevedela ci jej to v zivote oplatim.....v hlave take myslienky cim aom si zasluzila taku pomoc ...a je tomu mozno aj 8 rokov ale nezabudla som...teraz je to pre mna kamaratka v dobrom aj v zlom ....niekedy treba pomoct nehovorim peniazmi ale trebars vzdy je doma nieco co mozno druhemu ako to jaa poviem zachrani zivot lebo psoba na dne uvazuje ze je to naozaj zachrana

anonym_82c684
Dnes o 19:34

@anonym_autor prstene daj do záložne, daj si tam zásnubný, svadobný a dostaneš zato 280 eur.
Potom to vrátite na ďalší mesiac.
Keď čítam tieto rady ,tak to sú není rady, ale len kotkodakanie .

anonym_7e83ff
Dnes o 19:34
@anonym_0a6cbd

@slavka1988 to je chat gpt, skopíruje cely text a sem zase skopíruje co jej napise. Robi to tak v každej diskusii

@anonym_dae7ee
@anonym_0a6cbd Ale ona je cela ako UI, skopiruje ako robot text vo velmi vela temach. A nech jej clovek napise cokolvek nikdy nereaguje. Ako robot, da info a tym to pre nu hasne 😄. Vela bab jej uz pisalo. Odpoved od nej ziadna. Naprogramovana je iba reagovat na hlavny prispevok 🙂. A to skopirovanim odpovede od AI. Ze ju to bavi.