Ako zvládnuť finančnú krízu pri plánovaní svadby?
Ahojte baby, prosím vás o pochopenie každý sa v tejto situácii môže ocitnúť, aj keď som to ja sama nečakala, mám snúbenca dve nádherné detičky máme domček hypotéku ako každá iná rodinka. Šetrili sme si peniažky na svadbu ktorá bude v júli 2026, priateľ je živnostník a nemali by sme problém to zaplatiť aj bez šetrenia, ale v jeho práci prepúšťajú ľudí firma začala náhle krachovať majú málo práce čo znamená aj menej hodín a menej peňazí. A tu sa to začalo kaziť, máme peniaze pre deti na hypotéku stravu všetko ako by sa malo, ale nebudeme mať toľko na svadbu keď to pôjde takto ďalej a keby si priateľ musel nájsť aj inú prácu, v kostole sme si už nahlásili termín, zaplatili zálohu za sálu, priateľ povedal že nemám nič rušiť do septembra sa uvidí ako sa všetko vyvinie. Keby sa firma dala dokopy tak by sme svadbu spravili, je mi to veľmi ľúto lebo prišlo to nečakane že firma sa takto začala rútiť, peniaze ktoré máme našetrene momentálne neexistuje aby šli na svadbu, keďže nevieme čo nás "čaká" a potrebujeme mať vždy nejakú rezervu keby priateľ prišiel o prácu zo dňa na deň tak ten týždeň dva kým by si našiel inú prácu. Ani neviem čo chcem počuť nechcem lutovanie, len mi je ľúto ako sa dokážu veci zo sekundy na sekundu zmeniť, ja som na materskej zo synčekom a nemôžem ísť ani pracovať, lebo malý ma 10 mesiacov obe babičky pracujúce. Normálne rozmýšľam že zrušim aj ten termín, čím skôr tým lepšie😏
Mate domček na hypotečku, dve nadherne detičky. Jejdanenky to vážne idete rusit svadbičku lebo nie sú peniažky? Uskromnite sa pozvite len najbližšiu rodinku a bude to oki 👌
Má tu niekto nenádherné detičky?
Má tu niekto nenádherné detičky?
@anonym_410372 ja mam stvornohe dzeci a pre niekoho su to len skarede hole potkany 🙈 ale pre mna su to nadherne deticky 🤗 Jak pravil klasik- Krasa je v oku pozorovatela 🧐
@anonym_autor nemáte peniaze, a chcete zaplatiť v tej sále za dvojnásobok? To už nato budete mat?
Toto je fakt buď výmysel alebo nechapem, ako takto môžu ľudia rozmýšľať. Všetko už je, dom, deti, ale to, co ma byt prvé, nie🙈. Co je problematické na tom, ze svadba v kostole a večera v reštaurácii v nejakom salóniku, kde môže byt aj nejaka hudba mozno. Do reštaurácie sa dá objednať autobus, vždy to vyjde lacnejsie, ako to, o čom píšeš. Za tie roky si to uz dávno mala mať zistené.
Zrušila by som sálu, píšeš že máte dvor tak spravte miesto tradičnej hostiny grilovacku a nie že máte 25ludi ale jedlo máte platiť za 50
@anonym_autor Byť tebou zájdem na matriku a so snúbencom sa vezmem najbližšiu sobotu pri dvoch svedkoch. Lebo stať sa môže čokoľvek a dve nádherné detičky a domček budeš živiť sama. Keďže ako frajerka/milenka nemáš v prípade tragédie nárok na nič. A nie čakať do leta 2026, lebo sa treba predvádzať.
Nehovoriac, ze "zivnostnik", ale "v jeho firme prepustali"... Proste v tom prispevku je problem "on so many levels", ze az...
Kostol najbližšia rodina ( krstný rodičia súrodenci nejaký svedok ) pekná reštika a obed a hotovo ...
Nehovoriac, ze "zivnostnik", ale "v jeho firme prepustali"... Proste v tom prispevku je problem "on so many levels", ze az...
@anonym_ec69de Aj môj brat robí na živnosť ale pre veľkú firmu...čo je na tom divné? Niektoré firmy chcú živnostníkov...aby mali s nimi o starosť menej, zaplatia im, čo majú a oni už nech si odvody riešia samí...takže áno, môže pracovať na živnosť a zároveň vo firme, kde sa prepúšťa....
Autorka toto čo opisuješ.je na míle ďaleko od finančných problémov
Iný si bola v obraze. Finančná kríza u nás ja má matesrskej deti kojené bábätko a druhé 18mesačné. Muž hoc chodil do práce ale už 3 mesiace nedostal ani halier. Hypo na krku. Dostal výpoveď slovné ale papiere šéf sa vyparil do zahraničia. Po mesiaci sa nahlásil sa na úrade , keď došlo rozhodnutie zistili sme že ho nezákonne prehlásili na nízky úväzok jeho podpora nestačí ani na jeden nákup. Ale ešte stále sa držíme, veď máme rezervu. Potom došla svokra, keďže jej muž nevedel požičať a už mesiace k nej nešiel hodila na nás exekúciu a zablokovali nám účet.
Nemala som na plienky ani mlieko, lebo z toho šoku som o svoje mlieko prišla. Tak si predstav že uprostred noci nevieš nakŕmiť bábätko ani auto ani peniaze či inú možnosť kúpiť niečo. Teraz si porovnaj s tým že možno, podotýkam možno nebudete mať na svadbu čo má byť na budúci rok.
A mimochodom živnostníci nemajú zamestnávateľa ktorý by ich prepustil. Môžu s ním ak tak rozviazať zmluvu čo je schwarc systém.
@anonym_ec69de Aj môj brat robí na živnosť ale pre veľkú firmu...čo je na tom divné? Niektoré firmy chcú živnostníkov...aby mali s nimi o starosť menej, zaplatia im, čo majú a oni už nech si odvody riešia samí...takže áno, môže pracovať na živnosť a zároveň vo firme, kde sa prepúšťa....
@earlgrey a preco sa zivnostnik spolieha na jedneho odberatela?? Bud je pan nastavajuci manzel zamestnanec a nechc si teda hlada ineho zamestnavatela ked tu prepustaju, alebo je zivnostnik a ma dvere otvorene aj k iny odberatelom - problem vyrieseny, do roka moze mat vlastny biznis a mozno este zarabat viac ako teraz
@autorka uskromniť sa treba, keď vy už ste teda na vec išli z opačnej strany.
A darmo niekto komentuje, ze je to staromódne neviem aké, ale ono to predsa ma svoje opodstatnenie a niečo do seba, zobrať veci v živote v spravnom poradi- svadba, hypo, deti....
🤔🧠🤌
@anonym_autor to vazne chces zaplatit za 50 ludi, ked vas bude cca 25 a ty namiesto hladania alternativy a logickeho rozmyslania chces zrusit svadbu? ... to zas je nejaka " luxusna" dedinska restika v ktorej vsetky chcu mat svadbu lebo su odtial super foto na IG? .... rychlo odvolaj tu restiku, lebo vas tam chcu pekne oklamat ...
@anonym_autor ja chápem za niekto má vysnívanú svadbu a chce aby to bola taká klasická svadba, sála, kostol, hostia, zábava.. ale podľa mňa je to prežitok. Mne by úplne stačilo na úrade, poprípade obrad v kostole, svedkovia :D a ty sa stresuješ či budú financie na svadbu. Načo.. šak si spravte niečo jednoduchšie, nejaký obed, budete svoji a tie financie nejak praktickejšie využiť a nie sa stresovať kvôli pád hodinám ceremónii
@anonym_autor da sa urobit jednoducha svadba, mozno s menej ludmi, len nejaky obed, skor.teda vecera, uzavreta spolocnost. Alebo pockajte, svadba nie je nutnost podla mna, naco to silit ak saneda.
@anonym_autor Autorka, budem zla. Vasa financna gramotnost je nula bodov.
tak ja len dúfam že domček ktorý máte na hypo , máte obaja . Teda je aj na teba napísaný . Tvoj priateľ nie je živnostník v pravom slova zmysle ale je súčasťou nelegálneho švarc systému ktorý sa ťažko potom vypomstí . Čo sa týka svadby , buď flexibilná , kreatívna a prispôsob sa situácii. Je ohrozená vaša finančná stabilita, vydaj sa , ale samotná oslava nech prebehne omnoho , omnoho lacnejšie .
@anonym_autor vsak nemusíš hostit pol dediny s veselkou do 4.rano. pozvite najbližšiu rodinu na obed/večeru a mate to. Alebo urobte garden party na záhrade.
@doriiis vsak ona to neplatí, platí to partnericek. Ona je predsa na dovolenocke 🙈
@lienka.7 ....25 ľudí v pohode dáš do nejakej reštaurácie alebo zabezpečis catering do parku,záhrady.Nas je na bežnom rodinnom obede 15 a v hociktorej reštike vieme prísť a sadnúť.
A tu sa robí cirkusicek pre svadbicku,ktorá má byť o rôčik.🙄Kristova nozicka
@lienka.7 ....25 ľudí v pohode dáš do nejakej reštaurácie alebo zabezpečis catering do parku,záhrady.Nas je na bežnom rodinnom obede 15 a v hociktorej reštike vieme prísť a sadnúť.
A tu sa robí cirkusicek pre svadbicku,ktorá má byť o rôčik.🙄Kristova nozicka
@doriiis 25 ludi po 50 euro je 1250€, 1500€ nech nezerem. To akože nema?
Aj keby ze beriem, ze chce platit 50ludi, tak je to 2500€. Neviem o akej svadbe autorka sníva. V kaštieli Tomášov za 20k???
Myslím, ze hormoniky jej zatemnili mozocek.Tak trošičku.
A najmä, pokial by som nezarabala, tak by som žiadnu svadbu ani nerobila. Lebo by mi bolo trápne, ze všetko má platiť chlap.
Toto musí fakt byt troll🙈
Aj keby ze beriem, ze chce platit 50ludi, tak je to 2500€. Neviem o akej svadbe autorka sníva. V kaštieli Tomášov za 20k???
A najmä, pokial by som nezarabala, tak by som žiadnu svadbu ani nerobila. Lebo by mi bolo trápne, ze všetko má platiť chlap.
@lienka.7 ale čoby troll, nech je rada, že krásavec si ju chce zobrať, tak šup do kostola a oslava môže byť aj skromná doma na záhrade
načo chceš vlastne svadbu. zoberte sa na úrade o dvoch svedkoch a máš ušetrené.
hádam nechceš strašiť v bielych šatách ako panna.
veľkú svadbu - oslavu si urobíte keď budete oslavovať nejaké výročie napr 10, 25 alebo 50
@lienka.7 ja si tiež nemyslím že troll, len sú ženy ktoré sa na takúto udalosť upnú , príde k zmene a sú z toho hotové. Svadba je z môjho pohľadu dôležitá , ale netreba z toho zas robiť kovbojku , ide hlavne o právny vzťah ,
@anonym_autor zistí si cenu stanu s cateringom. Myslím,že vás to vyjde lacnejšie. Ja by som nad salou za takýchto podmienok ani neuvažovala. Aj keby som nemala Fín.krizu
načo chceš vlastne svadbu. zoberte sa na úrade o dvoch svedkoch a máš ušetrené.
hádam nechceš strašiť v bielych šatách ako panna.
veľkú svadbu - oslavu si urobíte keď budete oslavovať nejaké výročie napr 10, 25 alebo 50
@deti95060810 čo majú biele šaty s panenstvom?
@letfenixa Biele svadobné šaty sú originálne symbolom čistoty - panenstva.
@letfenixa to je asi tradícia. V minulosti zvyčajne nevesty išli do manželstva ako panny v bielom. Taký symbol.

Toto nemoze byt naozaj…..nariekas ze nemate na to, svadba pre 25 ludi nemoze byt taka draha, je to jediny priestor siroko daleko? Minule tu niekto pisal o svadbe vo forme grilovacky na zahrade, preco si to neurobite nejako podobne? Aky to ma zmysel sa zadlzit kvoli par hodinam v nejakej sale? Urobte to jednoduchsie a radsej zoberte deti k moru….teda sorry za nazor🙂🙂🙂