Ako zvládnuť finančnú krízu pri plánovaní svadby?
Ahojte baby, prosím vás o pochopenie každý sa v tejto situácii môže ocitnúť, aj keď som to ja sama nečakala, mám snúbenca dve nádherné detičky máme domček hypotéku ako každá iná rodinka. Šetrili sme si peniažky na svadbu ktorá bude v júli 2026, priateľ je živnostník a nemali by sme problém to zaplatiť aj bez šetrenia, ale v jeho práci prepúšťajú ľudí firma začala náhle krachovať majú málo práce čo znamená aj menej hodín a menej peňazí. A tu sa to začalo kaziť, máme peniaze pre deti na hypotéku stravu všetko ako by sa malo, ale nebudeme mať toľko na svadbu keď to pôjde takto ďalej a keby si priateľ musel nájsť aj inú prácu, v kostole sme si už nahlásili termín, zaplatili zálohu za sálu, priateľ povedal že nemám nič rušiť do septembra sa uvidí ako sa všetko vyvinie. Keby sa firma dala dokopy tak by sme svadbu spravili, je mi to veľmi ľúto lebo prišlo to nečakane že firma sa takto začala rútiť, peniaze ktoré máme našetrene momentálne neexistuje aby šli na svadbu, keďže nevieme čo nás "čaká" a potrebujeme mať vždy nejakú rezervu keby priateľ prišiel o prácu zo dňa na deň tak ten týždeň dva kým by si našiel inú prácu. Ani neviem čo chcem počuť nechcem lutovanie, len mi je ľúto ako sa dokážu veci zo sekundy na sekundu zmeniť, ja som na materskej zo synčekom a nemôžem ísť ani pracovať, lebo malý ma 10 mesiacov obe babičky pracujúce. Normálne rozmýšľam že zrušim aj ten termín, čím skôr tým lepšie😏
@anonym_autor Prepač ale načo mať velku svadbu ked mate deti to je už taka šaškareň.
Veď ušetrím tam, kde sa dá, trocha vezmem zo zásob a hotovo. ;D Keď chcete svadbu, tešíte sa, je to dôležité, tak iba urobiť finančne kompromisy. Menej ľudí. Menej blbosti. (Dekorácia.) Menej alkoholu alebo jedlo prispôsobiť.
Nehovoriac, ze "zivnostnik", ale "v jeho firme prepustali"... Proste v tom prispevku je problem "on so many levels", ze az...
@anonym_ec69de Taka slovenska klasika...
Máte dve deti. Svadbu urobte v malom- kostol, posedenie o pár ľuďoch a hotovo. Ja osobne svadby, kde už majú rodinu, deti a nevesta robí veselicu v bielych šatach považujem za šaškáreň.
Nehovoriac, ze "zivnostnik", ale "v jeho firme prepustali"... Proste v tom prispevku je problem "on so many levels", ze az...
@anonym_ec69de to je ale bezna vec, ze firmy si najimaju zivnostnikov 🤷
@letfenixa Biele svadobné šaty sú originálne symbolom čistoty - panenstva.
@anonym_41b8e1 biele svadobné šaty nie sú znakom panenstva 🤦♀️ doniesla ich do tradície kráľovná Viktoria. A potom sa začali opici po nej všetky ženy, až to stradicnelo. Dovtedy sa šľachta vydávala v šatách rôznych farieb, najčastejšie v zlatých. A bežný ľud vo svojich dobových lepších šatách. A SVK v krojoch
Svadbu by som nerusila. Pockaj do septembra, ako muz vravi. Potom ju oslavte len s najblizsimi. Nebude to svadba snov, ale ak sa financne bude darit, oslavite to (napr. na 1.vyrocie svadby) A budete mat "svadby" 2 🙂
… a nechceli v tej sále hneď aj nevratnú zálohu 50%?
… a nechceli v tej sále hneď aj nevratnú zálohu 50%?
@anonym_21fc42 ved písala, že zálohu už zaplatila
@anonym_4eae75 nie, nie je to tak.
@letfenixa ale áno, je to tak. Biele šaty znamenajú čistotu, panenstvo. Ty máš koľko rokov keď si o tom nikdy nepočula?
@letfenixa ale áno, je to tak. Biele šaty znamenajú čistotu, panenstvo. Ty máš koľko rokov keď si o tom nikdy nepočula?
@anonym_fa4368 dosť na to, aby som vedela, že to tak nie je. Nech sa páči https://mojasvadba.zoznam.sk/magazine/biele-sva...
@anonym_autor ty musis byt extremne fin.negramotna. Raz tolko porcii? Ozaj tak plytvat jedlom?Ako pisu vyssie, obrad a posedenie v restike NORMALNEJ a cau domov.
@anonym_autor naco sa trapis...sprav svadbu v kostole, posedenie pre Vas, rodičov a surodencov. Podľa mna, keby si nasli náhradu na termín, tak aj zalohu by ti vratili. Skus ponuknut na fb, ze postupis priestor na ten a ten datum.
To tam nemate normalnu restauraciu s 5 stolikmi kde sa bezne odbavuje krst alebo 1.sv prijimanie? Salu tym darmozracom zrus.Obrad spravte v kostole potom odchod do restiky na obed hudba sa da pustit aj z repraku torta zakusky pagace vecer bufet a o pol noci domov ved mate male deti. Naco velke svadby v dnesnej dobe?
Bože peniažky už zas🙏🙄🙄
@anonym_autor pozri, keď pri komunikácii s cudzími ľuďmi budeš používať dospelú vravu, napr. mám deti, dom, šetríme peniaze… tak uvidíš svet inak. Žena ktorá napíše že šetrí peniažky ovsem vidí absenciu sály na svadbe ako veľký problém, pochopiteľne.
Urobte to v kostole a hostinu niekde na stojáka ,píšem to preto ,lebo kopec drahých svadieb bolo a skončilo to do dvoch rokov ,tak načo to je dobre ,áno človek nikdy nevie ,ale v dnešnej dobe je viac rozvodov ako normálnych žijúcich parov
@ivik4 nemáme práveže veľa ľudí len máme väčšiu blízku rodinu, priateľ ma dvoch bratov a sestru ja tiež dvoch súrodencov. Pozývame len 20-25 ľudí tých 25 je max, len tá sála je drahšia, lebo miestnosť majú len pre max 50 ľudí a oni chcú dať aj jedlo a všetko pre 50 ľudí (aby sa im to vôbec oplatilo)
@anonym_autor tak si nájdi inú sálu. Na co platit za 50ludi?? A mimochodom priateľ ked ma malo práce na živnosť u obch. partnera (to nie je zamestnávateľ!!), nech si najde ďalšie práce okolo toho. Ľahké ako facka.

@letfenixa Biele svadobné šaty sú originálne symbolom čistoty - panenstva.
@anonym_41b8e1 nie je to pravda.