Ako zvládnuť finančnú krízu v rodine?
Sme mladá rodina s 3 deťmi ja som momentálne na polovičnom úväzku . Manžel mal dobre platenú prácu výdavky máme hipoteku, elektrina,plyn,voda zhruba 400 mesačne to zvládam z môjho polovičného úväzku. Manžel Dostál výpoveď asi pred týždňom samozrejme z odstupnim tá firma v ktorej pracuje nám od septembra nevyplatila mzdy čiže sme druhý mesiac bez peňazí včera nám poslali správu že aj keď už prešla zákonná lehota žiadajú zamestnancov o trpezlivosť nakoľko žiadajú o úver na vyplatenie mzdy zamestnancom máme počkať opäť do konca novembra ale ja som už zúfalá mi sme zostali bez príjmu ja už nemám ani na stravu.Blížia sa aj Vianoce a je mi ľúto detí že tento rok asi budú najhoršie Vianoce aké sme ako rodina kedi mali.Firma v ktorej pracoval asi pôjde do konkurzu bojím sa že nám vôbec peniaze nedajú a ani to odstupné ako to vidíte vy ďakujem za názory.
Mužík nech si z tohto zoberie ponaučenie do budúcna.
1.Zadarmo nepracujem.Po prvej nevyplatenej mzde mal odísť a hľadať si inú prácu.
2.Ked vidím,že zamestnávateľ sa potápa,nečakám,odchádzam.Inak ťa strhne so sebou ako vo vašom prípade.Uz mohol mať dávno novú prácu.Platenu
@doriiis ano viem ale ta firm fungovala veĺa rokou nigdy nebol problem s platom .Ale ano maťe pravdu po prvej nevyplaťenej mal sam odisť.
@petracandle Nie nečakam som tu na mk už 11 rokou nigdy som nedavala žiaden prispevok a nigdy nič niežiadala ja som len kcela niejake pozbudenie alebo radu ... o peniaze som ani rodinnu nežiadala a nie to cudzich luďi..
@lonely66 novrmber je už 3 mesiac nekcem od nikoho žiadne peniaze ano rodinna o tom vie byvaju nedaleko a ano svokra sem tam niečo kupi ale ja o peniaze nežiadam nikoho ti som na mk 11 rokou nikoho o nič nežiadala kcela som len radu porozpravať sa viac som od toho necakala a ani nekcela
@lonely66 nie nerobi na čierno ma odrobene v tej firme dosť ma narok na odstupne 2 mesačne odstupne
@mariasofiabarbora Tak má nárok aj na podporu - keď píšeš, že má odrobené dosť, to si ja predstavujem aspoň 5 rokov, bol sa už registrovať na UPSVaR? Lebo ak nie, ešte si bude aj odvody sám platiť.
@zuzanockamt ano bol sa evidovať a podal žiadosť
Prosím ? Najhoršie Vianoce ? A v čom ? Vianoce sú odkedy o peniazoch ??????
ked mal dobre platenu pracu, urcite mate nasetrene, vie ist na urad prace, kde bude mat podporu, je velka pravdepodobnost, ze nieco za pol roka najde a ty na plny uvazok, aj nas cakaju pracovné zmeny a bojim sa, ale v zivote nie je ziadna zarukaz ze niekde clovek bude robit 40 rokov a niektore zmeny su dokonca prospesne, ja by som sa napriklad lepsie citila pri polovicnom uvazku (kvoli zdraviu) ale nemozem si to financne dovolit za tak malo robit, cize ci vladzem, ci nie, musim robit na plny uvazok, ak si zdrava skus aj ty prejst na plny uvazok. Co sa tyka Vianoc, tie by som absolutne v tejto situacii neriesila, podstatne je zdravie a mat zaplatene šeky.
Má nárok na podporu? Ak áno tak to až taká tragédia nebude. Bude mať dosť času hľadať novú robotu. Zatiaľ môže ísť do Tesca, hádam v každom meste teraz hľadajú brigádnikov.
Prípadne pozrite na FB skupinu Hostess, sú tam práce pre ženy ale aj pre chlapcov. Peniaze budete mať hneď na ruku a keď pôjdete obaja tak za deň máte aj 100€.
@mariasofiabarbora no ak na východe, tak to tuším Bukoza bude. Áno, veľa dostalo výpoveď. Smutné to je veru, už či idú Vianoce či nie, veď každý by mal mať zaplatené za prácu včas.
Áno , idu sviatky o to je to ťažšie , asi to celé na teba doľahlo . A tie , čo máte silnú potrebu tu písať , že Vianoce nie sú o darčekoch , tak to vie aj sama autorka . Ale ma deti a je jej to len ľúto , to je celé , nemusíte tu do nej rýpať .
Hlavu hore , hlavné si poplatiť dokážete , muž ma nárok na podporu a do pol roka si určite niečo nájde . Drzim palce ❤️
@mariasofiabarbora ja som videl inzerat na predajni Sportisimo, ze zhanaju ludi. Ale to na predajni v B. Bystrici. Ci len tam, alebo celkovo, neviem
@mariasofiabarbora nemám manžel nárok na podporu kým si dačo nájde
@mariasofiabarbora u pravnika nechas celu vyplatu. Zatial nevyriesis nic. Potom treba podat hromadnu zalobu,nech sa spoja vsetci zamestnanci. Ak chces mat aspon ake-take Vianoce,tak na pravnika nateraz zabudni. Videla si niekedy cennik pravnika?

@doriiis nie on do prace chodil do tej co mu nebolo vyplatene ale pred tiždnom mu dali vypoveď aby ste ma rozumeli čiže je tižden bez prace stale hovorili ze mzdy budu doplaťene on v tej praci stale zostal