Ako zvládnuť, keď svokra varí lepšie ako varím ja?
Neviem ci to tu niekto tiez zaziva ale dnes som mala taky moment ze som sa skoro rozplakala pri umyvani riadu Moja svokra nam cez vikend navarila obed – klasika vyvar pecene masko zemiaky a moj muz s detmi sa pri stole uplne rozplyvali ake je to prave domace ako od babky a ze takto chuti ozajstne jedlo. Ano viem ze vari dobre A aj rada A ze ma skusenosti Ale ked to pocujem dookola a este aj deti zahlasia ze u babky chuti lepsie niekde vo mne sa to zlomi Snazim sa Varim kazdy den Skusam nove recepty aby nebolo stale to iste Ale nikto to tak neoceni ako to svokrickine
mam sa urazit prestat sa snazit alebo to jednoducho nechat?
Tak to si na tom ešte dobre , horšia kombinácia je keď som navarila a rodinný príslušníci neskutočne pochvaľovali a moja svokra povedala ,, no veď áno vie variť , ale ja varím lepšie ,, 🙈 no hold niekto musel seba sa pochváliť ✌️len si neuvedomuje že ja nesutazim ako ceresnicku som dostala od nej na najbližšej návšteve trtac z kačice na tanier , samozrejme som pochválila že je úžasne prepečena
Tu je vysledok, ked sa zena zodiera pre rodinu, vyvara kazdy den a vsetci to maju aj tak za nic...
@luccys To kto kde napisal? Treba sa opytat svokra......mozno je aj v sexe lepsia. Moja svokra vyborne vari a nikdy sa mi nepodarilo k tomu priblizit a co ma byť? Poviem jej na co mam chut a tesim sa,ze si omastim bruško.
Zapoj muza a deti do pripravy jedla. Spolocne alebo na striedacku. Problem nie je to, ze kto vrai lepsie/horsie, ale ze si nevazia/neocenia Tvoju snahu. Tak si to vypytaj. A svokrou sa inspiruj, vypytaj si typy, ma viac skusenosti, to nie je hanba, ze jej to ide "lepsie" ale to zas nema znehodnocovat /prehliadat Teba
Zapoj muza a deti do pripravy jedla. Spolocne alebo na striedacku. Problem nie je to, ze kto vrai lepsie/horsie, ale ze si nevazia/neocenia Tvoju snahu. Tak si to vypytaj. A svokrou sa inspiruj, vypytaj si typy, ma viac skusenosti, to nie je hanba, ze jej to ide "lepsie" ale to zas nema znehodnocovat /prehliadat Teba
@sasesoe Ona napisala,ze jej jedlo nikto tak nevychvali ako svokryne. Nie ze jej niekto povedal,ze vari hnusne. V tom je rozdiel. Ja pobehnem par metrov,ale nebudem sa urazat na maratoncov.
Ja by som sa pozastavila nad vetou - takto chuti ozajstné jedlo.
Autorka píše, že stále skúša nové recepty, tak keď si to dám dokopy mám pocit, že autorka skratka vytvára kadejaké “moderné” jedlá, možno nejaké zdravé verzie, možno s nejakými náhradami masa, možno nejaká exotika atď, takže keď sa im na stol dostane obyčajný vývar a obyčajné pečené mäso so zemiakmi sú všetci nadšení a muž je rád, že si konečne dá “ozajstné” jedlo.
Myslím si, že autorka dobre vie, čo tým myslel.
Možno je problém v tom , že vymýšľaš kadejaké iné recepty.Skús navariť starú dobrú klasiku.
toto posudzovanie varenie je podla mna vacsinou tak strasne subjektivne… niektori chlapi proste nepriznaju, ze niekto by mohol varit lepsie, ako mamicka, to je potom tazko. na druhej strane, nie kazdy ma telent na varenie…
my s muzom nastastie nemame takuto uchylku, ze nase mamicky varia najlepsie.
kazdy z nas ma nejake oblubene jedla, ja viem, ze moja mama robi najlepsi perkelt a plnenu papriku (nech robim co robim, neviem to tak dobre dochutit), muz vravi, ze ja robim najlepsi vyvar, aky ked jedol, ze jeho mama sa nechyta, zato moja dcera doma polievku neda do ust a v skolke zje skoro vsetky, u vietnamcov sa nevie dojest. Moja mama robila nalepsie fasirky, ale tie som okukala a viem spravit uplne rovnake, svokra ma naucila robit obratene rezne rovnako dobre ako ona, na moje rezne sa nechyta ani jedna. Kolace mi zato vobec nejdu, tam sa na svokru nechytam. Byvaleho mama zas robila taku nadievku do kurata, ze lutujem, ze ma ju nenaucila 😂
Za mna je to o tom, ze vsetci si vieme bez emocii povedat, ze co nam komu chuti a neurazame sa, ze niekto vie nieco lepsie ako druhy.
Otazka je, ci tvoj manzel nema triezvy pohlad a neda dopustit na mamicku, aj keby uvarila ozaj zle, alebo proste mozno nevies varit…
S toho si nič nerob. Ja mám o chvíľu päťdesiatku na krku a počúvam to stále, že starká vari lepšie ako ja😀😍 Aj jedna aj druhá a ja im vždy nato poviem, keď budem mať ja toľko tak budem tak dobre variť tiež 😀A varia lepšie a som vďačná,že nám ešte navaria 🙏🙏♥️
Nechaj to tak ako je, nerieš somariny. Ja variť neviem. Vždy som mala k vareniu odpor a preto to tak aj chuti. Môžem sa snažiť ako chcem, nikdy to nebude také dobré, ako od svokry. A je mi to úplne jedno. Nie každý má nadanie na varenie. Ja to robím na silu. Preto je to na nič. Buď rada, že deťom chutí. Horšie by bolo, keby od teba nikto nechcel nič zjesť.
Veď to nerieš, jedlo od babky je jednoducho babkovske 👍😉. Určite aj tvoje je dobré a chutne, časom ocenia tvoje jedlo tvoje vnucatka 🫣😉.

Bola by som vďačná za dobrú svokru, ktorá pre celú rodinu navarí chutné jedlo a bolo by mi úúúplne jedno, že varí lepšie ako ja (takých ľudí mimochodom je veeeľa). 😅