icon

Ako zvládnuť manžela, ktorý sa správa ako dieťa?

12. dec 2024

Ahojte, idem sa sem len vyzúriť, lebo psychológa mi aj tak od 1.1. asi zavrú do basy, dík, ujo 🤡.
Som na rodičovskom, popri rodičáku ťahám dve práce, jednu mám ako hobby, druhú mám na 90% z domu, okrem toho si robím VŠ a čakajú ma teraz štátnice, v skratke, nenudím sa - ale nesťažujem sa, lebo mi to vyhovuje.
Čo mi nevyhovuje, je dodrbaná výchova môjho manžela, za ktorého jeho mamička podľa mňa aj wc splachovala keď bol malý.
Navarí, to nemôžem povedať.
Ale to je všetko. Prádlo, riady, prevádzkový bordel, hračky a veci po malej, resp. čokoľvek po malej, to akoby neexistovalo. Funguje štýlom, čo ku kde od zadku odpadne tam to nechá. Ja poupratujem, pre mňa je to forma terapie, ale ocenila by som, keby som aspoň 2 dni videla po sebe ten výsledok, že, ah, ako tu je čisto. No bačov.
A už sa idem zblázniť. Bambilion x som mu hovorila nech si aspoň po sebe poprace, že nechcem aby mi tu zubnou kefkou leštil špáry medzi obkladačkami, len aby mi nepridával robotu svojim bordelom. Ne.
Ja už neviem či mu to nakresliť.
Dnes už som buchla, lebo mladý pán nechal zasa po sebe mrdník, normálne som sa ho pýtala, či by nebol taký zlatý a nemohol to hneď po sebe vziať, lebo som včera pratala celý byt. No, nemohol, že on to potom. Že čo som nervózna 🤣 Joj bože daj mi trpezlivosť lebo keď mi dáš silu ho zabijem.
Že veď on si včera upratal veci! Ja som si skoro cvrkla 🤣 2 mesiace ho prosím nech si uloží do skrine veci čo som poprala a požehlila a až včera teda nabral silu a odvahu a teraz som to dostala na tanieri, že on si popratal veci.

Povedzte mi prosím, čo máte doma tiež ďalšie takéto dieťa, kedy sa to odplienkováva, alebo, jak s tým? Dajú mi na to aspoň prídavky?

Strana
z2
ivangeline
12. dec 2024

@gejb … len skôr som to myslela tak, že nespomína, že by deti robili nejaký neporiadok. :D

bonboniera
12. dec 2024

@mabenn chciet od chlapa aby sa choval ako priemerne inteligentný človek co vie upratat ASPOŇ po sebe znamená ze autorka chce doma “dokonalý poriadok”?

Mňa extrémne udivuju všetky tieto debaty keď sa z chlapa retarda robí ešte chúďatko a z autorky harpya zaťažená na poriadok. Autorka je to vlastne tvoja vina a tvojho dieťaťa to ma po sebe tiež upratovať samé, asi aj po mužovi ideálne 🤯

miriamzba
12. dec 2024

@amy2807 presne aj u nás

januska12323
12. dec 2024

Vrátila by som ho na prevychovu k mamičke. Však ti len robotu pridáva.

mili2016
12. dec 2024

A tvoj manžel pracuje ? Či je doma

autor
12. dec 2024

Ženy, pobavili ste ma, ďakujem! 🤣♥️ kľudne sa môžeme kamošiť, rozblikám vám obáločku, môžeme si potom vzájomne posúvať návod na použitie 😬.

A takto hromadne,
- mám dvojročné dieťa
- na MK som to capla bez akýchkoľvek očakávaní, naozaj, primárne išlo o to sa vyventilovať, účel to splnilo, som rada, že sa rozpútala príjemná debatka, možno tu nájdem aj kolektív zúfalých manželiek 🥂
- nie nebol taký keď sme spolu bývali, inak by som si ho nebrala
- keby nemal čas, držím ústa a krok, to sú všetko akceptovateľné veci, nevyžadujem aby išiel po 12stke v bani umývať okná (tie umývam ja a nerobí v bani, dokonca ani 12stky, v zime majú menej roboty, čiže je viac doma ako v práci)
- jeho veci som neodložila, lebo keď otvorím jeho skriňu a sa to na mňa zvezie, pod tou kopou by ma do Vianoc nenašli; bolo by jednoduchšie upratať to? Určite áno. Strihlo by ma od nervov a preukladala by som mu celú skriňu a stratila tak 3 hodiny času, ktorý môžem venovať inde? Určite áno 🤣 Stačí že to robím 2x do roka keď mením a vákuujem sezónne veci.
- nie som úchylák na poriadok, mám rada čisto, ale s rozumom
- téma svokra je druhá pandorina skrinka, ktorú z úcty k nej nechám v pekle kam patrí. Skrinku myslím.

Som rada že som niektorých pobavila, som rada, že nie som jediná s týmto problémom a keď uvidíte v správach, že našli telo muža v sude od vína, spomeňte si na mňa (alebo radšej nie) 🤟🏼😄

nin12345
12. dec 2024

Haha tak toto je vtipne u nas detto pred dietatom este on mna glbal ze za sebou vraj nechavam bordel, vysaval, upratoval, varil a teraz? Normalne sa zo mna stal clovek co sa tesi z malickosti napriklad ked po sebe trenirky zanesie do kosa na pradlo a nenecha ich drbnute na zemi. Ale teda ty to beries asi s vacsim nadhladom mna dakedy ide od nervov porazit lebo poupratujem a on mam pocit ze funguje na principe tornada lebo za nim vidno trajektoriu kade po byte sa asi pohyboval. Potom to zase vzdam lebo vsak nechce sa mi cely den upratovat po nom a dietati nonstop a potom sa zas naserem a poupratujem to lebo ja mam diagnozu ze ked je okolo mna velky bordel neviem zit, dychat a sustredit sa... ked zacnem tuto temu zakonite skonci hadkou a jeho argument je ze (a teraz sa podrz): Vsak ja si po sebe upratujem🙂))))) kludne mozes zanechat spravu. Inak to s tou svokrou bude mat asi daky suvis a tiez sa k nej vyjadrovat nejdem🤣 ma tvoj muz aj surodenca bordelara? To len tak ci maju aj to spolocne

merrysa
12. dec 2024

@bonboniera autorka sa sama v úvodnom príspevku prezentovala ako osoba zaťažená na poriadok, čo musíme všetci uznať, že pri malom dieťati je proste nemožné dodržať. Po druhé, nevidím nič zle na Tom, aby sa dieťa viedlo k tomu, aby po sebe upratalo hracky. Zvyšok si si domyslela a prekrútila.

stanka_k
12. dec 2024

@tundra a ešte aj prdel aby mu utrela, nieeee???? 🤮🤮🤮

aileen_mt
12. dec 2024

ja sice neporadim, ale musim vyzdvihnut, ze je to skvele napisany prispevok! 😄👍

lujza123
12. dec 2024

😂😂😂😀😀ďakujem, pobavil ma vtipne napísaný prispevok s nadhľadom opisujúci bežný ľudsky problem - spolužitie bordelara a poriadkumilovneho človeka …

Ak to chceš aspoň čiastočne zmeniť treba sa s ním úprimne porozprávať ze takto to ďalej nejde. Treba sa trochu prispôsobiť (jeden aj druhý) aby ste spolu dokázali fungovat viac v pohode. Ja ako sa poznam by som ho skratka prestala obsluhovať a nerobila veci za neho. Skutočne nerobila. Kúpila nejaký veľký box a tam mu všetko co zanechá zhŕňanala, od ponožiek po špinavé riady a obaly z jedla. Zíde z očí, zíde z mysli. Nech sa tam v tom hrabe
A snažila sa nejak rozdeliť aj domáce prace, aspoň čiastočne, s milým hlasom a jemnými manipulačnými technikami typu - pozeráte spolu večer film tak doniesť kôš čistých ponožiek a môže sa triediť. Keby varím dostane za úlohu nasupat zemiaky. U mňa doma na dceru aj partnera platí - pod vyložiť/nalozit umývačku aby som mohla variť . Lebo ja vazne neviem variť v rozbordelovanej kuchyni, takže ked chcu jesť musia byt riady hotové.

Ono to isto odplienkovat ide, len treba zhovievavosť, trpezlivost a vytrvalosť. Súhlasím s babami, podľa mňa si až príliš akčná, uber trochu. Ono sa ti to zíde aj pri dieťati, nerobiť všetko za neho len preto ze to vies rýchlejšie a lepšie

tundra
Autor odpoveď zmazal
veselo_neveselo
12. dec 2024

Nic, ked nebudes mat nerva, tak si sadnite, daj mu precitat toto a potom sa o tom porozpravajte.

https://www.google.com/amp/s/www.huffpost.com/e...

bonboniera
13. dec 2024

@merrysa prosim ta ukaz mi kde je to prezentovanie ze je autorka zaťažená na poriadok (zjednoduším ti to - nikde nie je)

jana_eyre_2
13. dec 2024

My máme doma bordel, mám tri deti a zväčša musím povedať mužovi a detom presne konkrétne čo maju spraviť.. proste to tak je, toto sú veci čo mňa už daaavno nerozculuju...

mameha7
13. dec 2024

@mabenn Nie pre psychické zdravie všetkých, ale iba jeho. A jej psychické zdravie, na tom nezáleží? Ona chce mať čisto a to je jej priorita.

mameha7
13. dec 2024

@merrysa pri malom dieťati sa poriadok udržiavať dá úplne bez problémov. Rozhádzané hračky nie sú neporiadok v pravom slova zmysle. Ona má isto na mysli manželove roztrúsené omrvinky na kuchynskej linke, ponožky kade tade po byte, neuložené jeho prádlo atď. Čiže neporiadok dospelého človeka, ktorý si ona sama za sebou a za dieťaťom uprace. To iba jej muž má s tým problém, v podstate to je jeho bordel.

wiwi28
15. dec 2024

@janickacrazy s tymto uplne nesúhlasím. Ja mam doma chlapa co sa zmenil a dosť K LEPSIEMU..... Pred krpcom veľmi veľa pracoval (220-240h mesacne bola klasika). Ja som robila v štátnej správe a on mal doma 1000% komfort a servis (boli sme dvaja v 1 izbovom byte)takze sa dalo uplne ok. Potom sme kúpili aj väčší byt a narodilo sa nam dieťa a manžel si klasický zmyslel ze som doma a bezime tym istym systemom ako predtým. No skratim to.... Za prvý rok sme sa skoro rozviedli a hadky na denom poriadku, potom priesiel lockdown a panko zistil co to obnasa. Dnes ma syn 5r a moj manzel je reálne funkčný člen - navarí, uprace riad, nakúpi, da prať a pod. Akoze upratovanie po ňom nechcem lebo ja mam iný štandard ako on. Ale sam aj priznáva, ze mam toho dosť a on rad navarí nech si oddychnem. Takze vedia sa chlapy zmeniť aj na jednu aj na druhú stranu.

janaspa
15. dec 2024

A kto sa stará o dieťa, ak máš 2 práce, školu?

janickacrazy
15. dec 2024

@wiwi28 no veď zmenil sa, áno, ale až keď boli hádky, atď. Ja som to tak myslela, že málokedy sa človek zmení takto radikálne len tak, hlavne teda ak bol poriadkumilovny od začiatku. Ale samozrejme výnimky sa nájdu.

autor
15. dec 2024

@janaspa primárne ja 😊 keď potrebujem vyslovene že odísť napr. na skúšku, alebo ak treba osobne niečo vyriešiť, alebo mám lekára a pod. tak muž, pokiaľ nie je v práci, alebo moji rodičia, ale 90% času som aktívne s dieťaťom ja.

misanthropicdann
17. dec 2024

Ja uplatňujem filozofiu ak mi zaberie viac času sťažovanie ako vyriešenie problému spravím si to sám. Je mi jedno ze som povedal priateľke ze bola celý deň doma a nevylozia myčku, sušičku pracku. Na čo sa rozčuľovať keď mi to zaberie celé 10 minút. Tu energiu na rozculovanie a sťažovanie radšej využijem na vyriešenie a je mi jedno koľko krát som prosil nech to spraví.

janettdamian
17. dec 2024

@misanthropicdann toto však drtiva väčšina mužov zoberie ako voľbu, že nemusia nič robiť, však všetko je v pohode

zazka666
18. dec 2024

Celkom ťa chápem.

zazka666
18. dec 2024

@zazka666 celkom ťa chápem. Trošku som sa aj pousmiala. Ja mám doma niečo podobné, ale je to môj syn. A nikto mi neuverí ó ale 24/7 ho upozorňujem ukazujem príklad poviem čo má robiť opakujem to a furt NIČ!!! Prišla jeho frajerka a len som raz šputla, že niečo si želám a odvtedy to robí. Ja mám taký dojem že to tí chlapi majú v génoch, alebo v neviem v čom ...zdravím

zazka666
18. dec 2024

@janettdamian toto isté mám ja. Sa môžem roztrhať, aby som ho naučila za sebou upratať, odložiť veci. Zje salámu a prázdny sáčok nechá v chladničke, papieriky od čokolády vyťahujem zo skrine! 5 rokov som ho učila upraviť ráno posteľ. Nauč úľa som ho , aleluja. A prišla puberta a sme tam , kde sme boli. to proste majú v génoch..

andrea2667
18. dec 2024

Z jeho pohľadu si stíhačka a to ho unavuje. Na tvojom mieste by som rezignovala pre pokoj v rodine, lebo inej cesty niet. Zobrala si si hotový produkt, nie dieťa ktoré môžeš vychovávať.

janette2021
23. dec 2024

Mala som také doma, a už nemám. Veľmi odporúčam, aby ste zostali len pri jednom dieťati.

maya_hi
25. dec 2024

Čo neurobila svokra, musíš ty. Takže: Vychovávať, vychovávať... Držím palce. Ja to robím už 27 rokov. Začínajú byť vidieť nejaké výsledky 😁

Strana
z2