icon

Ako zvládnuť manžela, ktorý sa správa ako dieťa?

12. dec 2024

Ahojte, idem sa sem len vyzúriť, lebo psychológa mi aj tak od 1.1. asi zavrú do basy, dík, ujo 🤡.
Som na rodičovskom, popri rodičáku ťahám dve práce, jednu mám ako hobby, druhú mám na 90% z domu, okrem toho si robím VŠ a čakajú ma teraz štátnice, v skratke, nenudím sa - ale nesťažujem sa, lebo mi to vyhovuje.
Čo mi nevyhovuje, je dodrbaná výchova môjho manžela, za ktorého jeho mamička podľa mňa aj wc splachovala keď bol malý.
Navarí, to nemôžem povedať.
Ale to je všetko. Prádlo, riady, prevádzkový bordel, hračky a veci po malej, resp. čokoľvek po malej, to akoby neexistovalo. Funguje štýlom, čo ku kde od zadku odpadne tam to nechá. Ja poupratujem, pre mňa je to forma terapie, ale ocenila by som, keby som aspoň 2 dni videla po sebe ten výsledok, že, ah, ako tu je čisto. No bačov.
A už sa idem zblázniť. Bambilion x som mu hovorila nech si aspoň po sebe poprace, že nechcem aby mi tu zubnou kefkou leštil špáry medzi obkladačkami, len aby mi nepridával robotu svojim bordelom. Ne.
Ja už neviem či mu to nakresliť.
Dnes už som buchla, lebo mladý pán nechal zasa po sebe mrdník, normálne som sa ho pýtala, či by nebol taký zlatý a nemohol to hneď po sebe vziať, lebo som včera pratala celý byt. No, nemohol, že on to potom. Že čo som nervózna 🤣 Joj bože daj mi trpezlivosť lebo keď mi dáš silu ho zabijem.
Že veď on si včera upratal veci! Ja som si skoro cvrkla 🤣 2 mesiace ho prosím nech si uloží do skrine veci čo som poprala a požehlila a až včera teda nabral silu a odvahu a teraz som to dostala na tanieri, že on si popratal veci.

Povedzte mi prosím, čo máte doma tiež ďalšie takéto dieťa, kedy sa to odplienkováva, alebo, jak s tým? Dajú mi na to aspoň prídavky?

Strana
z2
tundra
Autor odpoveď zmazal
oceanahory
12. dec 2024

Chcalabohu nemam a teda ja by som si s prepacenim takyto exemplar ani nebrala 🫣...
Inac dole klobuk, ze to vsetko zvladas! 💪

gejb
12. dec 2024

Nie nemám také doma. Keď som na také niečo v mladosti narazila tak som to nechala jeho mame.
S mojim terajším som bývala pred svadbou takže som zistila čoho je a nie je schopný. Vy ste spolu nebyvali?

janickacrazy
12. dec 2024

No vybrala si si ho sama, tak si vedela, aký je. Možno by si mu mala dať nejakú konkrétnu prácu, napríklad v sobotu povysávať celý byt. Keby som mala obchádzať 2 mesiace veci, ktoré sú oprate tak ma rovno porazí. Veď už museli byť aj zaprášené. 🫣

melanta
12. dec 2024

Nie, nemám toto doma. Niečo takéto by som nechcela ani krátkodobo ako partnera, už vôbec by som si takéhoto chlapa nezobrala, už vôbec by som s ním nežila v jednej domácnosti a už vôbec by som z takéhoto chlapa neurobila otca svojho dieťaťa. Chápem, že si na nervy, ale nech to vyznie hocijako kruto - máš doma to, čo si si ty sama a dobrovoľne vybrala.

miska1997
12. dec 2024

Mať také nemohlo doma neručila by som za seba 😅

thereisabear
12. dec 2024

Môj dá riady do umývačky a vyniesie smeti. Kedysi toho robil oveľa viac, no reálne nemá čas, takže to po ňom ani nechcem. Hračky po deťoch ani prádlo vôbec nerieši. Ak by som však mala všetky tvoje povinnosti, tiež by som na to mala nervy.

amy2807
12. dec 2024

prosim vas taketo komentaru typu vybrala si si ho sama si nechajte:..ja som mala s mojim ex nieco podobne ale to vobec nebolo tak ze bol od zaciatku taky..prave naopak..ako prislo dieta tak vtedy nastala zmena ja na materskej a on zrazu ani prstom nepohnut lebo vsak ja som doma a vsetko stiham..miliarda hadok okolo toho..dovtedy to bol chlap co vedel umyt riad navarit poupratovat povysvat..ako prislo dieta koniec..samozrejme ja som bola stale ta zla co nestiha a len komanduje a neviem co ešte..ved tak potom ten vztah aj dopadol..

autor
12. dec 2024

@amy2807 🫶🏼 preesne toto. To až po čase začínajú tieto veci vychádzať na povrch, jasné, že to bolo predtým iné.

oceanahory
12. dec 2024

@amy2807 A co je argumentom manzela autorky?
Ved autorka pracuje, dokonca si aj vysku popri rodicovskej robi 🤷... Takze tu sa ani na to nemoze vyhovarat, ze je jej jedinou povinnostou starostlivost o dieta a riesit domacnost. To co za chlapa uvazuje tak, ze ked zena porodi, tak uz nemusi doma nic robit? 😅

amy2807
12. dec 2024

ja ked som sa s nim rozisla som dostla x krat otazku a to si nevedela predtym aky je?..no nevedela!..lebo taky nikdy nebol !

janickacrazy
12. dec 2024

@amy2807 no neviem, ľudia sa málokedy takto radikálne zmenia, napríklad môj bol vždy poriadkumilovny od začiatku a je doteraz, nič sa nezmenilo ani s príchodom detí

svetlonos
12. dec 2024

Prosím ta, neviem akú hoby pracu robíš ale skusala si príležitostne standap?
Keby mam taky kasel ako este pred 3 dňami, od smiechu sa rozkaslem a dočuram 🤣😂😂!
Verím že si nasrane, ale napísala si to tak vtipné, ze normalne som ta videla na tom pódiu ako to hovoríš, akým tónom a ľudia sa rehocuuu.
Ja ti zial neporadím, unášať je to tiez vseliake, ja ked som chorá, deti ci je toho moc, hrám tiez pštrosa. Muz ked uz je toho veľa tak mala, ja tiež 😄.
Mojbzase Panda vzdy na náhodnom naplnenú umývačku riadu 😁. Plnila som ju roky v iných domácnostiach ci aj v praci a nikdo sa nikdy nesťažoval, len on to vie najlepšie 🤪 - tak nech teda plní on! Ale teda len keď chce/musi!
Inak tvoja svokra je jedna vec ale chlap je už dospelý, nech sa preberie. Moj zase bol vo všetkom super šikovný, zručný a rýchly! Momentálne je vyčerpaný a to co inokedy zľakol s usmevom supsup, dnes trva akosi dlho 🙂 Ti poviem, to až potom vytoči, keby si bola zvyknutá, ze všetko vzdy funguje super a zrazu nie.
A ja som teda inak velmi chapava, lebo to ja zabudam kluce, telefony atd. Ale keď to robi uz aj on, ide ma vystriedať! Ja výstroja 2 deti na odchod, ako tak spravím zo seba tiez človeka a on sa motá, kde ma telefón, a peňaženku. Ze isto ja lalebo deti sme mu ju zobrali 😅 No nie, kam chodi tam to položili, ma dva metre, takže na kuchynskú linku, najvrchnejsi regál, hlavne nie di výšky očí! No a to sa potom narýchlo blbo hlada 🥰
Co ti poviem...
Ale ved ty si ho takeho poznala, ci bol iný? Alebo ta vytaca aj, ze ty stíhaš za troch - a tedacklobuk dole! A on tak toľko ako to malé dieťa, ze?
Inak keď som čítala co všetko robíš, tak haleluja! Ser na bordel, urob skúšky a potom ries muza. Podľa toho čo píšeš, ste diametralne odlišní. Ty mas energie na rozdávanie a on je ťažký flegmatik so zlými návykmi.
Ak ti psychologa nezavru 😁 skus sa nim podplatiť ako zosúladiť vaše povahy. A nasad magnézium, trošku to ukludnuje 🙃

amy2807
12. dec 2024

@janickacrazy ja som to tiez nechapala..ze kde je zrazu ten muz co zobral kedysi aj prachovku aj vysavac aj handru do ruky, pozmyval podlahu a podobne..zrazu bol fuč..

janettdamian
12. dec 2024

Ja len k tej časti o výchove mamičky. Neviem ako vychovávala tvoja svokra. Ale ja mám syna 13r. a tiež má podobné chovanie ako tvoj manžel od mala. Celý život ho učím, upozorňujem, vyžadujem atď. a vieš čo, neurobíš nič. Urobí čo musí, ale proste nie je to v ňom. Proste je to taká povaha. Už teraz som mu povedala, že ľutujem jeho budúcu ženu.

gejb
12. dec 2024

Staráš sa o dieťa, máš dve roboty a ty mu zehlis?
Pánko je digitálny?
Mužovi nezehlim a podieľa sa na chode domácnosti tak ako ku to praca dovolí.
Ked si raz 3 dni neodlozil čisté veci do skrine tak leteli do kosa na prádlo a už som to odtiaľ nevybrala. Keď si nechal špinavé veci vo vani dva dni tak som ich zatopila vodou keď som si umyvala vlasy... samozrejme ze po predchádzajúcich výzvach.
Teraz mu stačí povedať raz.
Nech sa nespráva ako decko ale ako dospelý muž a otec

mabenn
12. dec 2024

vyser sa na dokonaly poriadok pre psychicke zdravie vas vsetkych

vilma7
12. dec 2024

Môj taky zo začiatku nebol...ale ako začal pracovať, tak z práce je unavený, urobí ozaj to najnutnejšie, čiže sq venuje deťom.
Ja už neupratujem pravidelne, len keď sa mi chce. S takým exemplárov nič, jedine tie prídavky žiadať.

ivangeline
12. dec 2024

A manžel súhlasil, že toto všetko si zoberieš na plecia? Jasne, že si potom nervózna z neporiadku.. A bola nejaká dohoda a rozdelenie domácich prác? Sú deti? Lebo ak nie, nespominas ich, tak si myslím, že s poriadkom budeš prehanat. :D

petronellla87
12. dec 2024

Juuuj poznáme 😀 toto co kde mu kde odpadne od rici tam to necha🤣🤣 boli hádky samozrejme. Teraz už badať pokroky. Ešte sa naučí zasuvat po sebe stoličku a bude to super. Ale dá sa s tým pracovať 🙂

gejb
12. dec 2024

@ivangeline píše ze je na rodicovskom. Tak snáď s dieťaťom a nie s týmto chlapom 🤣

merrysa
12. dec 2024

Pri malom dieťati nikdy nebudeš mať doma upratané a dva dni už vôbec..čím skôr sa s tým zmieris, tým lepšie. Neviem koľko má vaše dieťa, ale možno by si mohlo už začať upratovat po sebe aj samo..a manžel..neviem prečo mu tie veci neodlozis keď raz odkladas sebe aj dieťatu. Mne by teda nenapadlo práve mužovu kopu nechať vonku niekde položenú (viem, že by si ju tiež odložil tak za pol roka ale teda nerobím z toho taký cirkus ako ty a odložím, je to minúta ,,práce"). Ostatne veci sú o dohode a komunikácii. Toto mi skor príde ako taký nasilu výlev. Keď nemáte väčšie problémy ako toto, tak buď rada.
Skús sa zamerať na veci, ktoré pre vás robí.

lucka_ke
12. dec 2024

čo čakáš od MK že ti niekto napíše?

salamistka
12. dec 2024

Môj muž nenarobí veľa bordelu, ale bežné odkladanie oblečenia mám na starosti ja, ale aj sezónne, t.z. že v lete odkladám jeho zimné veci, pulóvre a v zime zasa tričká, keď už pol roka ležia na stoličke...že vraj keď si ich už raz oblečie, tak potom nevie čo s nimi, tak ich nechá tak a uvidí sa "neskôr".

rorino
12. dec 2024

Smola,už je po záručnej dobe🤷

brrunetkaa
12. dec 2024

Môj priateľ predo mnou býval sám čiže je schopný sa o komplet všetko postarať sám - varenie, upratovanie, pranie, nákupy, hocičo. A teda neviem si predstaviť opak, že by som ešte jeho musela obskakovať. Teraz ho mozem obskakovat ale nemusím a rada to pre neho robím ale keď treba urobí všetko aj on bez komentárov

basulaak
12. dec 2024

Kamoska ma takeho priatela, co si vezme z kuchynskej linky pohar alebo zo suflika pribor a ani len nezavrie po sebe tu skrinku ci suflik…ze az taky level. Tvl ja by som to hnala svinskym krokom do psej matere toto…na mna uz moc…

nataly228
12. dec 2024

Nechceš sa kamošiť?😂 ja mám doma také podobné a nie, nebolo to až také predtým. Netvrdím, že nerobí vôbec nič, on aj urobí čo mu poviem väčšinou, ale žeby si sám po sebe pratal veci toho sa nedožijem asi. 🤷‍♀️ Tiež rozmýšľam či to reklamujem alebo či si to už mám nechať alebo čo už s tým😂

0silvia0
12. dec 2024

Ved si zober z neho priklad a nefic tak. Ked lietas ako vcela nad kazdou prkotinou, on nema cas sa zmobilizovat a urobit to, lebo mu tu pracu vyfuknes.
Klidecek, nechaj okolo seba bordelik aj dva dni, daj mu prilezitost prilozit ruku k dielu. Len to treba akceptovat, ze to nebude v tej sekunde v ktorej chces ty.

letfenixa
12. dec 2024

@basulaak môj otec za sebou nič nezatvara, môjmu mužovi sa to tiež stáva, keď som ho na to upozornila, povedal mi, že možno do tej skrinky/šuflika ešte pôjde. Ale všimla som si, že už si na to dáva väčší pozor.

Strana
z2