icon

Ako zvládnuť manžela posadnutého poriadkom?

2. jan 2025

Ahojte potrebujem radu lebo už nevladzem. Počas dňa som sama s novorodencom a 2 ročným dieťaťom keď je manžel v práci. Každý deň navarím, povysavam, utriem prach, vycistim sprchovy kút, zachod, sporák, linku a každý deň periem.Kazdy deň po obecnom spánku musím ísť s deťmi na pár hodín vonka lebo mi vynadá že len sedím doma.Iba minimálne sa stane že tieto činnosti nie sú hotové a aj to keď idem s deťmi k lekárke alebo na nejakú návštevu počas dňa. Na konci sa som z deti a všetkého totálne vyčerpaná. Keď príde manžel domov dostanem studenú sprchu že je všetko spravené zle, jedlo je zle okorenené, cestovina zle vyvarena atd. V tom začne všetku robotu po mne prerábať a vypočujem si aká som neschopná. Ako by nebolo malo k bábätku vstávam v noci sama a aby som ho nezobudila zvyčajne chodím do obývačky. Už som z teho na prášky a sama seba začínam vidieť ako neschopní ženu i keď zo seba davam každý deň maximum.

unicornlady
2. jan 2025

Nie, nie je dobrý otec. Dobrý otec by si vážil matku svojich detí.
To sú ako tie príspevky, je to dobrý manžel, ale ..... píše si s inými, priveľa pije, nadáva mi...

mimikarol
2. jan 2025

Dočkaj aká sranda to bude keď budeš chodiť do práce, do toho stíhať upratovať, variť a on, otec roka príde a zdrbe ťa aká si neschopná....

marcellka32
2. jan 2025

Ako sa pán domu spolupodieľa na chode domácnosti? S čím pomôže keď príde? Nepíš mi že príde unavený z práce, lebo to ma len naštve, má rodinu, má pomôcť..
V piatok ráno odíď aj s deťmi preč k máme/do hotela na celý víkend

beronsche
2. jan 2025

Prečo, PRECO mas s takým človekom 2 deti???
Hádam nechceš tvrdiť, že predtým bol dokonalý..

Si finančné nezávislá? Máš kde bývať? Uživis seba aj deti?
V tom prípade sa s ním otvorené porozprávaj, že takto to ďalej nejde a daj mu ultimáta, nech chápe, že takto žiť nebudeš. choďte do manželskej poradne. Dohodnite si pravidlá fungovania domácnosti.
A ak sa situácia nezmení, odíď. Ak nie kvôli sebe, tak kvôli deťom..

Ak nič z vyššie uvedeného nemáš, máš problém..
Skús sa s ním porozprávať, ale veľkú šancu pre zmenu nevidím.
V tom prípade sa zameraj na dosiahnutie finančnej samostatnosti, aj keď to chvíľu potrvá a opakuj si, že neschopná rozhodne nie si!
to len on ťa do takej polohy manipuluje, pretože mu robí dobre ťa ovládať. Páči sa mu, že si neschopná (samozrejme nie naozaj), lebo tým pádom ťa má v hrsti..

A že čo majú deti s tým, že vy dvaja máte problém, že teba muž neustále zhadzuje a kritizuje?
Zartujes?
Alebo iba máš fázu popierania skutočnosti a racionalizovania tých sr@ciek, ktoré zazivas?

Toxické prostredie dieťa poznačí. Doživotne a nezvratne. Veľa sa dá ovplyvniť pomocou terapii v dospelosti, ale dieťa vyrastajúce v toxickej rodine si so sebou jednoznačne nesie celý náklad traum. Dosť na figu "darček" od rodičov..

A áno, je to aj tvoja rodina, to nech nie si na pochybách!
Nie je normálne, že otec si užíva život (pivko sem, pivko tam) a matka je len terčom kritiky, ako je to u vas.. Že on z teba robí neschopnú, lenivu, otrasnu, atď.atd. (dopln si podľa vlastných skúseností). Že si ta neváži, nerešpektuje..
A ešte niečo, zrejme bude horšie...

koniarova
2. jan 2025

Že dobrý otec. 😂😂😂Pobavilo na ráno. Z teba robí slúžku a neschopného debila a ty ho ešte aj obhajuješ. Nuž, dobre ti tak. Zjavne si spokojná. Doma zavretá a on si ešte aj na pivko má čas zbehnúť.

ahhola
2. jan 2025

Dnes ti uz vypindal? Sustred sa na neho. On
-zle sa umyla wc
- no to som chcela, ty to urobis 100* lepsie, odteraz to rob ty.
Ja varim jedlo pre vas, kojim,viem ze zle, ale to ty leosie nespravis, to musim len ja zle spravit.... aspon nas hajzlik obriad ty. Tak to mal tvoj tatko na vojencine a neubudlo z neho. 🗽🎊🍄

blah24
2. jan 2025

@yoxinka pak prida dalsi polozku ze nevydelava zadne penize

nevenka
2. jan 2025

Dobre, Ty si toto vypocujes a ani obraz a zvuk? Ja by som si usta veru otvorila a daco fajne mu splechla do ksichtu, a ti, co ma poznaju, tak vedia, ze som max. nekonfliktny typ. Toto vh som zarazila hned v zaciatku. Nepaci sa Ti, tak si to rob vsetko sam.

nevenka
2. jan 2025

Akurat, ze povaha? To najdolezitejsie! Ale nie je to povaha, to je manipulator a Ty si submisivna, az to boli.

jesenzima
2. jan 2025

Mne keby takto doma muž pindal, tak ho bez výčitky pošlem do riti a môže sa starať sám .... Nenechaj sa buzerovat ...

nevenka
2. jan 2025

@yoxinka ano, ja mam 4 deti a keby autorka videla, ako obcas doma mame, a nepokakame sa z toho, tak by asi nepredychala a jej manzel by utekal kade lahsie. Denne by som kedy stihala prach utriet? A na linke kopa veci a to stale daco odkladam, prekladam, umyvam. Ale kto chce kam,...

lienka.7
2. jan 2025

@autorka ale to je uplne jednoduché... nech si to pánko robí sám, keď sa mu nepáči. Vybavené.

nevenka
2. jan 2025

@pralinka25 snazim sa drzat, lebo mam uz lieky na tlak, tak nech nepotrebujem zachranku 🤪

mauduska
2. jan 2025

Poviem len toľkoto: nastav si hranice. Manžela nezmeníš, ale môže sa zmeniť on sám. Ty nastav hranice. Silná žena nestrpí neúctu. 🙂

Rozvod nie je riešenie ničoho. Tuto dámy rady odporúčajú rozvod aj na po sebe neumytý tanier. Ty sama vieš, že ti s ním bolo dobre, že sa o vás postará.. komunikuj s ním a nastav si hranice, obrň sa.

Držím ti palce.

som_realistka
2. jan 2025

Autorka, máš dve možnosti,1. uvedomiť si, že máš len dve ruky, a Tvoj deň iba 24 hodin, popracovať na svojom sebavedomí a asertivite a mužovi v kľude na rýpanie odovedať, že sa staráš o dve deti a čo stihneš, stihneš, a musí sa podieľať na domácich prácach. A trvať na tom. Alebo odísť. Inak, ja som bola tiež taká s prepáčením krava, ako Ty, kým som takmer nepadla na hubu. Ale našťastie som sa uvedomila, jedna z prvých odpovedí bola, "no, a? nestihla som, aj Ty máš dve ruky a žiješ tu, treba urobiť toto a toto" a nasledujúca "idem na kávu s kamoškami vtedy a vtedy, tak máš na starosti deti". Uprac ho čim skôr. A to Ti hovorím z vlastnej skúsenosti.

martinka13
2. jan 2025

Nuž tak keď všetko robíš zle, nerob nič. Opatri deti a seba a kašli na upratovanie a varenie pre muža. Ideálne by bolo, keby si mala ku komu na par dni vypadnúť. To by sa zbadal idiot

miroslava21
2. jan 2025

Ked sa ti zda malo co robis, upratuj to doobedu a druhy raz poobede, mozno potom bude muz spokojny 🤷‍♀️🙈
A teraz vazne. Normalne mu povedz, nech sa paci ked to ja neviem mozes upratovat od dnes ty. Som na materskej kvoli nasim detom, nie kvoli upratovaniu! A budes mat cas aj na seba, bude doma upratovat, deti budu s nim doma vsak je vyborny otec, a ty mozes ist na vinko s kamoskou tak ako on chodi na pivko. A vec vyriesena, len treba byt trochu sebavedoma a nie domaca putka, ktorej muz budw rozkazovat a chovat sa k nej ako k sluzke.

yoxinka
2. jan 2025

@blah24
Tá žena určite nevydelává nič. On ju má úplne pod kontrolou, všetko financuje on a tak jej to aj predáva, že on všekto zabezpečí a majú sa super. Ona je týraná žena, ale absolútne to nevidí, lebo “manžel sa o nás dobre stará” … písala to hneď v prvom príspevku.

beronsche
2. jan 2025

@mauduska áno, výborne jej s ním bolo.. a aj je..
Veď, čo to je taká buzerácia? Čo to je, keď ťa partner nerešpektuje, ma ta za handru a zo všetkého najradšej ťa udupava, aby si stratila posledný kúsok sebaúcty? Veď to sa vlastne sa zniesť, že? Obrniť sa..
čo na tom, že ta žena bude časom pochybovať aj o tom, či dýcha správne. Čo na tom, že to bude silne negativne vplývať na deti...

Nie, postarať sa len materiálne a pritom ženu systematicky ubijat jednoducho nestačí..
Áno, rozvod nie je vždy riešením, ale často krát je poslednou šancou na zlepšenie života...
A ak sa panko nespamata, tak aj tu bude rozvod zial jediným prostriedkom ako nestratiť sama seba a ako zabezpečiť deťom zdravé vzťahy.

liv1
2. jan 2025

Nie je to ani dobry otec a uz vobec nie manzel. Ved sa spamataj. S takymto volom si si urobila druhe dieta? On si chodi na pivko, ty si s detmi 24/7 a este dovoli ti nieco vycitat? Nadavat? A ze ty musis ist von na niekolko hodin? Boze citas to po sebe? Takeho chumaja by som hnala kadelahsie. Skusil by to prvykrat, druhykrat a potom by to uz nemusel robit lebo bud by bol vystahovany on, alebo ja.
1. Milujuci manzel ta podpori, pomoze, pochvali, podakuje. Nevycita, najma ak sa tolko snazis a mas take malinke deti.
2. Dobry otec “nosi” matku svojich deti na rukach a je prikladom pekneho spravania pre ne.
Ved sa trochu za seba postav a narob s nim poriadky. Nastav mu zrkadlo, zacni mu robit to iste, prestan pratat, nech to robi on ked sa mu nepaci, zacni si robit to co chces ty. Ale aj tak tento vztah buducnost nema. Ziadnu

mauduska
2. jan 2025

@beronsche okrem iného som napísala aj: silná žena nestrpí neúctu. Môže sa pobaliť a ísť na pár dní k rodičom, vrátiť sa domov, keď ju bude prosiť. Môže s ním ísť do poradne. Môže od neho vyžadovať slušné správanie. Môže si zachrániť vzťah.

Rozvod je únik, ľahšia cesta. Ja by som nikdy nikomu rozvod neodporučila. Pokazené treba opraviť, nie zahodiť.

sense
2. jan 2025

Môj ex manžel bol podobný až mi jedného dňa rupli nervu a som mu povedala keď vie všetko lepšie , nech sa páči.....môže robiť ja budem mať viac času pre seba ,nemať nervy a on si ušetrí prednášky a bude to mať podľa seba....
Vieš koľko mu to vydržalo až 1x a zrazu bol spokojný aj s tým ako a kedy som to ja spravila

beronsche
2. jan 2025

@mauduska áno, s tou prvou časťou súhlasím a vlastne radim to isté..
Ale ak je na ňom plne financne závislá a on si to uvedomuje, nedosiahne nič..
A silná žena najmä s takým mužom nepocne dieťa....

lenka567899
2. jan 2025

Ale muslimske ženy sú utláčané… 😂😂😂

beronsche
2. jan 2025
salome123
2. jan 2025

tak to neupratuj a povedz mu, ze on to vie aj tak urobit najlepsie a zbytocne budete dvaja robit 1 vec. Nech ju teda spravi on raz a riadne, ze ty za usetreny cas sa budes viac venovat detom 🙂

darina77
2. jan 2025

Ja mám takýchto chlapov v kolónke NIKDY, spolu s alkoholikmi, gamblermi, agresormi. Neviem si predstaviť žiť s niekým takýmto viac ako týždeň

ronie338
2. jan 2025

Veľmi rýchlo by som ho kopla do riti a nič nerobila. U nás to polovička skúšala až kým som sa nevysrala na umývanie riadu a umyla som si ak nebolo len čo som potrebovala. Pralq som len malému. Vysavala raz za týždeň. Neverila. Ani prstom som nepohla. Potom pochopil ze to teda nie je sranda všetko stíhať pri bábätku a prestal mat pindy na to ako je co umyté. Keď sa mu nepáči umytý riad, umyje ho opäť a nerieši, perie on, to tiež som mala nervy vždy som zle prala a som sa na to vysrala, nezehlim, iba keď to naozaj treba a malému som žehlila keď bol malinkx. Varíme spolu alebo raz jeden, potom druhy, vysáva aj on a mame robotický vysávač, záchod umýva on, ja umývam sprchový. Keď treba viac prsta vezme malého von aby som mala kľud. Keď príde, berie malého aby som si oddýchla, vstáva k malému aj v noci. Trebalo par debát a že je rovnako rodič ako ja a začal skôr chodiť domov z práce, s malým je vždy keď môže.

bg92
2. jan 2025

zhrniem moznosti ako to vidim ja aj podla komentov vacsina bab vyssie:
1. spamatas sa a nastavis si hranice a uvedomis si ze nie handra - uplna otocka v systeme ako fungujete, mozno to aj povedie k rozvodu lebo ocividne ta berie za sluzku
2. budes dalej doma nejakemu idiotovi robit sluzku a rohozku
podla tvojich vyjadreni v komentoch na moznost 1 nemas guraz a odvahu a vlastne problem tu ani nie je ved predsa inak je dobry manzel.

evaachesa
2. jan 2025

Čo ťa prepana presvedčilo mať s ním aj druhé dieťa? Dobrý psychopat. 🤦🏻‍♀️