Ako zvládnuť manželské problémy a zachovať rodinu?
Ženy,nevladzem. Moje manželstvo je v keli, mame tichu domacnost takmer 2 mesiaca. Mame 3 deti, 2 teenagerov a malu 1,5 rocnu slecnu. Nechapem co sa manželovi porobilo, ignoruje deti, aj mna, jedine s najmladsou sem tam travi cas. Vraj nam robil 15 rokov sluhu a uz nebude. Som zufala, smutna, sklamana. Deti to vnimaju zle. Netusim ako dalej. Byvame v rodinnom dome, on sa stale vyjadroval, ze odtialto neodide, lebo dom staval on. Pozemok som dostala do daru od mamky, tu vyrastala ona a ja som tu travila cele detstvo. Nemozem a nechcem odist...a vobec...kam s tromi detmi a na rodičovskej? Ziadat o rozvod? Problemy sme mali bo vztahu aj v minulosti ale co robi teraz je uz extrem a moja psychika je v keli. Deti si toto budu niest so sebou cely zivot. Je mi hrozne, nevládzem a ani neviem co dalej.
Vraj ich nevychovavam, robia si co chcu, nepomahaju, neupratuju a pod. A pritom urobia, samozrejme na vela, ale su to pubertiaci a ja to beriem s nadhladom. Posledny porod som mala kriticky, takmer som zomrela a zivot beriem uplne inak. On vsak chce mat vsetko na 100 percent a po svojom. Mame dom, zahradu, statok. Staram sa o deti, varim, pečiem, upratujem, zavaram, staram sa o zahradu....a furt neni dobre ani dost. Ako dalej?
Prisla som si tu vyliat srdce, kedze som sa nechcela zdoverit znamym aby ho nevnímali inak ako doteraz. Nechcem a nikdy som nechcela ublizit mojmu muzovi, ale aj ja mam urcite hranice a tie uz prekrocil. Velakrat a stale som stala pri nom. Neznasa moju rodinu, trpim ja aj deti, ze nemozeme spolu za jeden stol, ze neslavime spolu sviatky, a pod. Tych krivd je strasne vela, no ostala som a ako sa hovori, ticho suchala nohami. Ale ked uz ide o to co robi detom, uz je to moc. Ja tiez nakricim na deti, maju svoje ulohy, ktore musia robit, a nie, nie je to hodit riad do mycky. No, mam svoje chyby, muz robil a stale robi pre nas veľa ale evidentne sa v nom nieco deje a uz nie sme pre neho priorita. Musim sa s tym vysporiadať ja a deti tiež. Terapiu odmietal, vraj ma dostatok sedliackeho rozumu.
Tymto uzatvaram tuto diskusiu, ďakujem za podporu tym, ktori podporiť chceli. Pekny den
@zuzkaadusko Čo sa týka tvojho manžela, i tu platí že nemému ani vlastná mama nerozumie. Keď on nič nepovie, môžeš iba hádať čo sa mu premieľa v hlave. Držím palce, nech to ako rodina ustojíte.
@zuzkaadusko buchla by som mu na stol rozvodové papiere, ze podavas na sud. Necakala by som. Navrh vies vzdy zobrat spat a aj sud vas nemusi rozviest na prvom pojednavani. Získaš cas a odpoved od neho, ci sa spamätá. Potom doriesis majetok. On teda asi teba nevyplatí ale ty jeho asi vies vyplatit. 1,5 rocne dieta mu kludne nechaj od piatku do nedele a postupne styk rozširuj. Hned uvidi, ze si nic nerobila. Iná cesta nie je. Cim viac budes prosit, tym viac sa bude odťahovať od teba.
Tiež mám pocit, či nejde o vyhorenie z jeho strany. Deti, záhrada, statok, práca,... to je dosť aj na mladého človeka, v neskoršom veku je to veľa. Chodievate nedeľami do chrámu? Má vzťah s Bohom? Lebo to môže spojiť manželstvo.
Vy ste z mojho pohladu otroci domu , zvierat a deti. Zivot nie je len drina ,ale aj zabava , u vas na nu nie je zjavne priestor.Ja by som uz pri tomto zivotnom style bola zhorena na popol.
@anonym_c754bf 3 deti, obce, sliepky, zahrada, no este kravy a kone im chybaju a 50 stromov ovocnych...plus este 3 brigady si k tomu vsetkemu treba zobrat...ach Boze. To by bol kazdy na prasky. Treba sa ustvat, zivotny ciel🙄
Tiež mám pocit, či nejde o vyhorenie z jeho strany. Deti, záhrada, statok, práca,... to je dosť aj na mladého človeka, v neskoršom veku je to veľa. Chodievate nedeľami do chrámu? Má vzťah s Bohom? Lebo to môže spojiť manželstvo.
@evienmk nechodime do kostola. Je toho vela, suhlasim, on sak ocakava, ze moja mama pride a pomoze. Akosi nechce pochopit, ze nie je jej povinnost nam pomahat a uz vobec nie ked sa sprava ako sa sprava. Aj ku nej. Je to komplikovanejsie ako sa zda 😔
@domkakvet niekedy si hovorím ze kiez by v tom bola ina zena a nech je stastny s nou a necha nas zit v klude
@zuzkaadusko No neviem..Veľmi silné slová a s tromi deťmi sama v dome na materskej tiež nie je výhra.
@zuzkaadusko No neviem..Veľmi silné slová a s tromi deťmi sama v dome na materskej tiež nie je výhra.
@anonym_72de52 netvrdim, ze sama v dome je vyhra, vobec nie, riesenie vsak nemam
@anonym_98386d VZDY je potrebne pocut obe verzie a nie vyvodzovat zavery len z jednej. To je zasada napriklad aj u takeho psychologa. Ty poznas len jednu verziu a z tej je len ten chlap zly. Zaujimave by bolo pocut, ako to vnima on a mozno by to nebolo take ciernobiele a mozno by pravda bola inde.
@anonym_9db699 Ty nechápeš? Nikde nehovorím, že mužova verzia by nepomohla. Hovorím, že ju nemáme ako získať, preto reagujem na to, čo píše žena, ktorá sa rozhodla zdôveriť. Keď si nevieš urobiť názor bez mužovej verzie, načo tu píšeš štvrtý príspevok?
@anonym_9db699 Ty nechápeš? Nikde nehovorím, že mužova verzia by nepomohla. Hovorím, že ju nemáme ako získať, preto reagujem na to, čo píše žena, ktorá sa rozhodla zdôveriť. Keď si nevieš urobiť názor bez mužovej verzie, načo tu píšeš štvrtý príspevok?
@anonym_98386d boze, ty si zaostala? Ty nemas uz duplom cim prispiet, ked nepoznas muzovu verziu. Myslis si, ze autorke pomoze, ked ju tu bude dakto chlacholit, aky je muz zly?
Ja si budem aj 30x opakovat to iste, lebo je to pravda. Pisala som to autorke, nie tebe a teba do toho nemusi nic!
@anonym_98386d boze, ty si zaostala? Ty nemas uz duplom cim prispiet, ked nepoznas muzovu verziu. Myslis si, ze autorke pomoze, ked ju tu bude dakto chlacholit, aky je muz zly?
Ja si budem aj 30x opakovat to iste, lebo je to pravda. Pisala som to autorke, nie tebe a teba do toho nemusi nic!
@anonym_9db699 Kľud, lebo ti praskne cievka. Hneď prvá odpoveď tebe od autorky - @anonym_9db699 ja by som ju tiez rada počula. Napriek tomu to píšeš stále dookola, pričom nikto ti neprotirečí, že mužova verzia by asi znela inak. Prídeš na diskusné fórum MK aby si napísala autorke, nech nepíše diskusie na MK 😀 Hej, ale ja som zaostalá... ale dík, pobavila som sa takto na koniec týždňa.
@zuzkaadusko poviem to takto, chlap je vyhoreny, s prepacenim mu drblo v bedni. NIe je jediny, toto sa deje bezne. Nech zabudne, ze budes s detmi odchadzat, chce to rozhovor s tym, ze bud sa spakuje a odide, alebo vyhladate pomoc = psychologicku atd. Preco ma pocit, ze je sluha a neviem co.. to je podla mna aj skoda skumat, co je potom doma zena co vsetko robi, vsakze? AK treba tak by som riesila pravnika, vysvetlila panovi manzelov ze s detmi z domova odchadzat nebudeme, ze sibe jemu, poberie sa o dum dal, ako sa hovori. Ako to vyzera pri takom vyrovnani.
Celkovo som alergicka na reci ako niekto je sluha a robil roky to a ono, a preto ma pravo sa spravat ako blbec. Nicit zivot detom, parnerovi. Ak ma pocity ze je na zlom mieste, tak treba byt chlap, zbalit saky-paky a ist.
@anonym_72de52 preco? dieta ma 1,5r, kym sa rozvedu, ona pojde do prace a dieta do jasiel/skolky.. dve deti su dost velke. AK nebude chciet zit v dome sama, dom preda a pojde do mensieho. Hocico je lepsie ako zit v nervoch s chlapom.
@anonym_9db699 Kľud, lebo ti praskne cievka. Hneď prvá odpoveď tebe od autorky - @anonym_9db699 ja by som ju tiez rada počula. Napriek tomu to píšeš stále dookola, pričom nikto ti neprotirečí, že mužova verzia by asi znela inak. Prídeš na diskusné fórum MK aby si napísala autorke, nech nepíše diskusie na MK 😀 Hej, ale ja som zaostalá... ale dík, pobavila som sa takto na koniec týždňa.
@anonym_98386d ano, vsetci su zaostali, ktori si sem dojdu po rady vo vztahoch. Toto je totiz to něajhorsie miesto, kam si po radu ist
@zuzkaadusko podľa mňa si príliš sklaňala hlavu, šúchala nohami, boks ticho. Benton ten pán tvorstva už nevie, čo so sebou, 17 ročný má už svoj rozum a už mu nemôže diktovať ako sa mu zachce, a to asi tak robil, ty si počúvala, syn počúval, dcéra tiež, tak ego bolo pomastené. Teraz sa syn vzpiera, tak sa starému nepáči. Toto normálny, empatický muž nepovie. Je to narcis a vždy bol, len ty si to prehliadla. Pozri si dačo o narcizme a uvidíš, že to tak bude. Chudák, toľko sa narobil pre rodinu, asi čakal, že ho deti budú obskakovať a žena, ale tak nie je šejk. Kašlala by som na neho aj jeho agresivitu, nech sa v nej zadusí. Pories si dom a nech ide kade ľahšie.
@zuzkaadusko určite mu nazri do telefonu. Viem, teraz má všetky ugrilujete, ale presne takto moja kamoška dopadla, presne tak to začalo. Už sú rozvedený, on žije s druhou a ona trpí, lebo toto určite nechcela. Never tomu, že vám sluhu robiť nebude. Veď sluhu ak robil, tak svojim deťom. Prečo nevezme deti so sebou, keď ide preč?
@zuzkaadusko podľa mňa si príliš sklaňala hlavu, šúchala nohami, boks ticho. Benton ten pán tvorstva už nevie, čo so sebou, 17 ročný má už svoj rozum a už mu nemôže diktovať ako sa mu zachce, a to asi tak robil, ty si počúvala, syn počúval, dcéra tiež, tak ego bolo pomastené. Teraz sa syn vzpiera, tak sa starému nepáči. Toto normálny, empatický muž nepovie. Je to narcis a vždy bol, len ty si to prehliadla. Pozri si dačo o narcizme a uvidíš, že to tak bude. Chudák, toľko sa narobil pre rodinu, asi čakal, že ho deti budú obskakovať a žena, ale tak nie je šejk. Kašlala by som na neho aj jeho agresivitu, nech sa v nej zadusí. Pories si dom a nech ide kade ľahšie.
@anonym_e7bebe keby to bolo take jednoduche. Nie je. Ja ho nemam ani z coho vyplatit, je to 10 rocny dom s obrovskym pozemkom. Moj prijem je rodicak, a z toho budem rada ak vyzijeme. Zial, kym som zarabala, bolo vsetko ok, teraz sa karta obratila a musim asi vydrzat. Kym dieta pojde do skolky a ja do prace
@anonym_e7bebe keby to bolo take jednoduche. Nie je. Ja ho nemam ani z coho vyplatit, je to 10 rocny dom s obrovskym pozemkom. Moj prijem je rodicak, a z toho budem rada ak vyzijeme. Zial, kym som zarabala, bolo vsetko ok, teraz sa karta obratila a musim asi vydrzat. Kym dieta pojde do skolky a ja do prace
@zuzkaadusko ano teraz si velmi zranitelna a zavisla. Teraz sa mu s tebou lahko manipuluje. Si uviazana k tomu najmensiemu dietatu doma a on to vyuziva. Neodpisala si na moj komentar, vzala si si z toho nieco? Zistila si nieco nove?
@zuzkaadusko ano teraz si velmi zranitelna a zavisla. Teraz sa mu s tebou lahko manipuluje. Si uviazana k tomu najmensiemu dietatu doma a on to vyuziva. Neodpisala si na moj komentar, vzala si si z toho nieco? Zistila si nieco nove?
@anonym_c6a1b9 ahoj, napisala som mu mail ale nic, ziadna odozva. V sobotu vecer sa o 10teh pobral na chatu vzdialenu 100km, rano som si nechala odkaz. Dnes ma rano specialne vysetrenie na strednom slovensku. Pride zrejme vecer. Co na to povedať. Na vsetko som sama s detmi, navyse mala zacinanbyt chora tak je veselo. Neviem co bude, ale prave nemam sil riesit to. Dakujem za podporu.
Ja neviem, či ste tu už niektoré úplne prepnute z toho "pickmegirl" obhajovania chlapov ako chudákov bankomatov, alebo ste už úplne zabudli aké je to starať sa o malé decko a ďalšie dve k tomu, no tvrdiť, že chudák chlap toho má dosť a autorka je automaticky tá zlá? Však tie deti si nerobila sama a pomedzi MD očividne pracovala, že panko vlastnoručne postavil dom? Tak snáď ona sa mu vlastnoručne o ten dom starala. Tak totiž funguje normálne manželstvo, že ľudia robia to, čo treba a pracujú na svojom. Mal by on dom, keby ona nemala pozemok? Hlavne ak on moc nezarobí? Ťažko. A hlavne, ignorovať vlastné deti? Vyčítať zlú výchovu žene. A on čo robil? Kde bol? Nech už je medzi manželmi čokoľvek, deti za to nemajú niesť následky.
Autorka, ja by som si našla právnika a podnikla kroky k rozvodu. Ste manželia, môže sa on aj na hlavu postaviť, ten dom nie je len jeho. Dom predajte, statok detto a Ty sa a deťmi zariad niekde inde, najlepšie v meste, kde nebudeš mať takú ťažkú logistiku. A nech Ti ani nenapadne, že deti len k Tebe - pekne krásne striedava starostlivosť.

Prisla som si tu vyliat srdce, kedze som sa nechcela zdoverit znamym aby ho nevnímali inak ako doteraz. Nechcem a nikdy som nechcela ublizit mojmu muzovi, ale aj ja mam urcite hranice a tie uz prekrocil. Velakrat a stale som stala pri nom. Neznasa moju rodinu, trpim ja aj deti, ze nemozeme spolu za jeden stol, ze neslavime spolu sviatky, a pod. Tych krivd je strasne vela, no ostala som a ako sa hovori, ticho suchala nohami. Ale ked uz ide o to co robi detom, uz je to moc. Ja tiez nakricim na deti, maju svoje ulohy, ktore musia robit, a nie, nie je to hodit riad do mycky. No, mam svoje chyby, muz robil a stale robi pre nas veľa ale evidentne sa v nom nieco deje a uz nie sme pre neho priorita. Musim sa s tym vysporiadať ja a deti tiež. Terapiu odmietal, vraj ma dostatok sedliackeho rozumu.
Tymto uzatvaram tuto diskusiu, ďakujem za podporu tym, ktori podporiť chceli. Pekny den