icon

Ako zvládnuť manželské problémy a zachovať rodinu?

zuzkaadusko
Včera o 20:39

Ženy,nevladzem. Moje manželstvo je v keli, mame tichu domacnost takmer 2 mesiaca. Mame 3 deti, 2 teenagerov a malu 1,5 rocnu slecnu. Nechapem co sa manželovi porobilo, ignoruje deti, aj mna, jedine s najmladsou sem tam travi cas. Vraj nam robil 15 rokov sluhu a uz nebude. Som zufala, smutna, sklamana. Deti to vnimaju zle. Netusim ako dalej. Byvame v rodinnom dome, on sa stale vyjadroval, ze odtialto neodide, lebo dom staval on. Pozemok som dostala do daru od mamky, tu vyrastala ona a ja som tu travila cele detstvo. Nemozem a nechcem odist...a vobec...kam s tromi detmi a na rodičovskej? Ziadat o rozvod? Problemy sme mali bo vztahu aj v minulosti ale co robi teraz je uz extrem a moja psychika je v keli. Deti si toto budu niest so sebou cely zivot. Je mi hrozne, nevládzem a ani neviem co dalej.
Vraj ich nevychovavam, robia si co chcu, nepomahaju, neupratuju a pod. A pritom urobia, samozrejme na vela, ale su to pubertiaci a ja to beriem s nadhladom. Posledny porod som mala kriticky, takmer som zomrela a zivot beriem uplne inak. On vsak chce mat vsetko na 100 percent a po svojom. Mame dom, zahradu, statok. Staram sa o deti, varim, pečiem, upratujem, zavaram, staram sa o zahradu....a furt neni dobre ani dost. Ako dalej?

Strana
z2
anonym_4edcb2
Včera o 20:49

Zlata moja tu len dobrý právnik pomôže
Sama do ničoho nechod

domkakvet
Včera o 20:50

@zuzkaadusko nebude v tom ina zena?

zuzkaadusko
autor
Včera o 20:59
@domkakvet

@zuzkaadusko nebude v tom ina zena?

@domkakvet niekedy si hovorím ze kiez by v tom bola ina zena a nech je stastny s nou a necha nas zit v klude

anonym_9db699
Včera o 20:59

Rada by som pocula jeho verziu. Nikdy to neni tak, ze len jeden je ten zly

zuzkaadusko
autor
Včera o 21:04
@anonym_9db699

@anonym_9db699 ja by som ju tiez rada počula. 15 rokov robi sluhu? Nie je rodic tak trochu sluha ked sa stara o deti, domacnost? Zrazu mu to doslo a riesenie je ignorovat deti? Tie, a teda hlavne 17 rocny syn je z toho hotovy. Neviete si predstavit ako sa k nemu sprava

anonym_392804
Včera o 21:05

To môže byť u neho začínajúca andropauza. Môj tak tiež zblbol. Začalo mu po 22 rokoch všetko vadiť. Ja v menopauze, on v andropauze. Navrhla som nám poradňu. A čakala som, bola som trpezlivá. Asi po pol roku povedal, že dobre, ideme to skúsiť. Poviem vám, zabralo. Všetko sme si tam povedali, aj to, čo sme celý život v sebe držali. Samozrejme v rámci slušnosti a v tichosti. Žiadne hádky a výčitky, žiadne ty si, ja som a ty si... Teraz sa na tom smejeme, akí sme boli márniví. Manželstvo sme zachránili a s láskou kráčame spolu ďalej. Nešlo to len lúsknutím prstov. Bola to makačka, zamakali sme na sebe. Ja a aj on. Veľa kompromisov, veľa sebadisciplíny a veľa lásky k sebe a aj k tomu druhému. Skúste to aj vy, podľa mňa nie je všetko stratené. Držím vám obom palce!

anonym_0e7d0d
Včera o 21:17
@anonym_392804

To môže byť u neho začínajúca andropauza. Môj tak tiež zblbol. Začalo mu po 22 rokoch všetko vadiť. Ja v menopauze, on v andropauze. Navrhla som nám poradňu. A čakala som, bola som trpezlivá. Asi po pol roku povedal, že dobre, ideme to skúsiť. Poviem vám, zabralo. Všetko sme si tam povedali, aj to, čo sme celý život v sebe držali. Samozrejme v rámci slušnosti a v tichosti. Žiadne hádky a výčitky, žiadne ty si, ja som a ty si... Teraz sa na tom smejeme, akí sme boli márniví. Manželstvo sme zachránili a s láskou kráčame spolu ďalej. Nešlo to len lúsknutím prstov. Bola to makačka, zamakali sme na sebe. Ja a aj on. Veľa kompromisov, veľa sebadisciplíny a veľa lásky k sebe a aj k tomu druhému. Skúste to aj vy, podľa mňa nie je všetko stratené. Držím vám obom palce!

@anonym_392804 dakujem za vasu radu. Zial dostal ma do stavu kedy uz nemam sil na zmierenie, na zmenu, na zachranu. Kazdodenne ublizovanie svojim spravanim, a v tom 2 mesacnom tichu sa ozve len ked ide nieco vycitat. Som na deti sama, nemam cas na chvilu vypnut, no on sa zbali a na vikend odide so slovami, ide prec.... neviem ci je este priestor na zachranu

domkakvet
Včera o 21:18
@zuzkaadusko

@domkakvet niekedy si hovorím ze kiez by v tom bola ina zena a nech je stastny s nou a necha nas zit v klude

@zuzkaadusko aka je tvoja situacia okrem citoveho vztahu k domu, mala by si kam ist a mal by ti kto pomoct?

anonym_b776d8
Včera o 23:44

V manželstve iba žena vychováva deti? Zaujímavé 😵‍💫 ak deti on ignoruje, to je aká výchova?🫣 ja by som statok rozpredala, záhradu nechala chátrať (aspoň časť), varila by som iba pre mňa a pre deti.

biba_18
Dnes o 04:20

neviem ako ďalej 😔 ale toto vás premelie. andropauza ako vyšitá, tu sama nezmôžeš nič. len prispôsobiť sa tomu že už nemáš muža a deti nemajú otca. lebo to nie je tvoje rozhodnutie. ani ich. a preto musíte stáť pri sebe, ty musíš stáť pri nich…
a od toho ako to ty spracuješ, od toho sa bude všetko odvíjať…
rozhodne by som na začiatok vynechala starostlivosť o všetko ostatné okrem detí, domácnosti a kúska dvora aby ste mali priestor. statok by som úplne prenechala jemu, nech sa stará, ak nie, nevidím dôvod ho mať (vyslovene keď ty buď nechceš alebo nestíhaš).
nemá zmysel tlačiť ho do trávenia času s deťmi. deťom vysvetliť, apelovať na ich zdravý rozum čo sa týka pomoci tebe a toho xuja čo najmenej zapájať do vášho života.
ale určite mu nerob slúžku, varenie, pranie, to vie aj sám, má kopec času keď sa nestará o deti, on nemusí robiť sluhu nikomu - ale ani ty jemu 😏
každopádne držím palce, teraz to bude iba na tebe a potrebuješ veľa síl…

biba_18
Dnes o 04:27
@anonym_9db699

@anonym_9db699 vieš čo ti poviem? áno je len jeden zlý… pretože je rozdiel nerozumieť si s manželkou, prestať ju mať rád, nechcieť zdieľať dobré aj zlé. to áno, tam sú na to dvaja…
ale všetko čo sa týka detí, to nie je obojstranne vyrovnaný vzťah. tu je zodpovednosť za vzťah vždy, naozaj vždy, iba na strane rodiča…
tento rodič o ktorom je reč robil deťom sluhu. áno, je otázka na neho - prečo? prečo sluhu a prečo nie rodiča…

kikikat
Dnes o 05:10

Úplne chápem že si muž myslí že robil sluhu keď je to ten typ človeka čo si nevidí ďalej od nosa a žije v Tom že len on pracuje a to čo všetko robí žena je jednoducho jej povinnosť ako keď on musí dýchať tak asi podľa neho žena musí doma makať od rána do večera a nič to neznamená. Podľa mňa je v tom ina žena. Ja by som mu zbalila kufre a vyhodila ho z domu. Ináč je zvláštne že sa nijako nevyjadril že prečo je taký aký je.

anonym_96bfc5
Dnes o 05:27

Ako pisu vyssie 1. Andropauza 2. Mas 17 rocneho a predpokladam, ze 2 dieta uz ma tiez 10 + ….. 3 ma 1,5 roka … no posledne dieta nezvladol. Unaveny, financne atd … poriadok si s nim musis narobit ty. Nie starat sa na sto percent, ale otvorit usta. Rodic nie je sluha, ospravedlnovat 17 rocneh … no nie, ten je uz skoro dospely … nesnaz sa byt ako helikoptera, ale pomenuj veci ako sa maju … takze myslim, za porozpravat by ste sa mali najskor ty s nim a potom vsetci dospeli … zmen v prvom rade tvoje nastavenie .. nie si nikoho sluha a neskac nikomu okolo zadku … max 1,5 rocnej… dom atd ries s pravnikom, ale najskor skus priamy rozhovor

anonym_e5785a
Dnes o 05:51
@kikikat

Úplne chápem že si muž myslí že robil sluhu keď je to ten typ človeka čo si nevidí ďalej od nosa a žije v Tom že len on pracuje a to čo všetko robí žena je jednoducho jej povinnosť ako keď on musí dýchať tak asi podľa neho žena musí doma makať od rána do večera a nič to neznamená. Podľa mňa je v tom ina žena. Ja by som mu zbalila kufre a vyhodila ho z domu. Ináč je zvláštne že sa nijako nevyjadril že prečo je taký aký je.

@kikikat jasné, vyhodila by si ho z domu, ktorý postavil vlastnými rukami 🤣 skôr on by ťa kopol kdesi.

@zuzkaadusko prečo je 17-rocny hotový? Stratil sluhu a bankomat? Deti sú vymaznane a lenivé? Treba zmeniť pravidlá, chlap je vyčerpaný, vzdal to. Nie, deťom netreba slúžiť, máš to popletené. Možno chcel v minulosti niečo zmeniť, ale cez teba to neprešlo. Ja by som nechcela byť chlap, ktorý len drie a financuje a nič zo života, aj keď ty si si to pre seba asi nastavila rovnako.

a0
Dnes o 05:55

Prečo si ty a kopec iných žien myslíte, že týmto robíte mužovi nejakú službu a že to stačí “Staram sa o deti, varim, pečiem, upratujem, zavaram, staram sa o zahradu”? Keby si nemala muža, tak to nerobíš? Toto robila aj jeho matka a odišiel od nej 🤦‍♀️. Samozrejme, muž by mal pridať taktiež ruku k dielu.
Ja ti k tomuto poviem len jedno, nemusí mať ďalšiu, nemusí mať žiadnu andropauzu, proste ste v bežnej šednosti zabudli úplne na váš vzťah a tu je výsledok. Miesto hádzania špiny po sebe, by ste mali ísť niekde sami dvaja na víkend a vyjasniť si budúcnosť.

janinah
Dnes o 05:59

Nikam neodchadzaj a nerozvadzaj sa.Vydrž kvoli deťom.Choď sa sama poradiť k odbornikom...manž.poradňa.psycholog.Treba zabojovať.Rob čo doteraz uber z dom.prac ak nevladzeš a najsu si čas aj pre seba. Kludne odid ku kamoske.na kavu.ku kozmeticke a najmladsie nechaj s jeho otcom.nech služi deti sa na svet nepýtali.

hytal
Dnes o 06:07

Píšeš že cez víkend si zbalí veci a ide preč. Kam odchádza? Za dákou milenkou, za kamarátom, ku rodičom? Možno je len unavený a všetko mu zovšednelo. No ty máš na krku 3 deti, dom, záhradu, ty asi nemáš kedy rozmýšľať že by si vypla, lebo si unavená. Snažila by som sa s manželom porozprávať bez prítomnosti detí. Keď chce voľné víkendy, prosím. Nech vypadne raz on a druhý raz ty. Skúsila by som i manželskú poradňu, ak nemá manžel záujem, išla by som tam i bez neho.

anonym_d94731
Dnes o 06:14

@zuzkaadusko A jeho naplna tena Vas dom zahrada statok ?

anonym_392804
Dnes o 06:26
@anonym_0e7d0d

@anonym_392804 dakujem za vasu radu. Zial dostal ma do stavu kedy uz nemam sil na zmierenie, na zmenu, na zachranu. Kazdodenne ublizovanie svojim spravanim, a v tom 2 mesacnom tichu sa ozve len ked ide nieco vycitat. Som na deti sama, nemam cas na chvilu vypnut, no on sa zbali a na vikend odide so slovami, ide prec.... neviem ci je este priestor na zachranu

@anonym_0e7d0d To ma mrzí, čím si prechádzaš. Nedá sa to aplikovať všade, pri každom človeku. Veľa záleží od povahy oboch a od ochoty na sebe pracovať. Keď tam z jeho strany nie je a má ego po strop, tak s tým už sa nedá nič robiť. Ale tebe želám aby si v sebe našla silu zmeniť svoj život a úplne sa od neho odosobniť. Neviem koľko máš rokov, ale vždy sa dá začať odznova. Držím ti palce!

zuzkaadusko
autor
Dnes o 06:38
@anonym_e5785a

@kikikat jasné, vyhodila by si ho z domu, ktorý postavil vlastnými rukami 🤣 skôr on by ťa kopol kdesi.

@zuzkaadusko prečo je 17-rocny hotový? Stratil sluhu a bankomat? Deti sú vymaznane a lenivé? Treba zmeniť pravidlá, chlap je vyčerpaný, vzdal to. Nie, deťom netreba slúžiť, máš to popletené. Možno chcel v minulosti niečo zmeniť, ale cez teba to neprešlo. Ja by som nechcela byť chlap, ktorý len drie a financuje a nič zo života, aj keď ty si si to pre seba asi nastavila rovnako.

@anonym_e5785a syn ma 3 brigady, pomaha doma, len videl nespravedlnost kolko robil on a kolko jeho sestra. Ocko dovolil dcere viac ako jemu tak sa vzburil. Vari, pomoze ale trapi ho to ako sa k nemu otec sprava, neodzdravi mu, neodpovie, za vsetko ho drbe. Ano, robi chyby, ale to snad vsetci. Uci sa. Takze nie, nie vymaznany a manzel nemal pol roka pracu, syn chcel zabezpecit rodinu.

anonym_7a6324
Dnes o 06:45

@zuzkaadusko nemás preco odchadzat..rozvod a potom delenie majetku...chalupa sa preda a mozes si kupit byt hoc mensi ale bez uveru a zit..zit po svojom..ked budes mat doma neporiadok tak budes...klud je na nezaplatenie...najlepsie by bolo aby si ho vyplatila a prášil odkial prisiel ale nato zrejme nemas

anonym_7a6324
Dnes o 06:46
@hytal

Píšeš že cez víkend si zbalí veci a ide preč. Kam odchádza? Za dákou milenkou, za kamarátom, ku rodičom? Možno je len unavený a všetko mu zovšednelo. No ty máš na krku 3 deti, dom, záhradu, ty asi nemáš kedy rozmýšľať že by si vypla, lebo si unavená. Snažila by som sa s manželom porozprávať bez prítomnosti detí. Keď chce voľné víkendy, prosím. Nech vypadne raz on a druhý raz ty. Skúsila by som i manželskú poradňu, ak nemá manžel záujem, išla by som tam i bez neho.

@hytal to je tak vždy muž chpdj do prace potrebuje ai oddychnut muz je unavena....žena ma toho viac jej šichta nikdy nekonci ...dovoli si zena odchadzat? Zrejme nie

janinah
Dnes o 06:57

Inak aky statok mate? Ak odide tak by som ho okamzite rozpredala po susedoch.Mas len dve ruky a maličké dieťa

zuzkaadusko
autor
Dnes o 07:18
@hytal

@hytal ma chatu kde chodi kosit a potom na ryby a kamosi. Vsetko to tolerujem ale nie ze na poslednu chvilu pri odchode povie, ze ide. A na mne a detoch ostava vsetko. Lebo ako povedal, to je nasa povinnost. Je to sikovny chlap, ktory maka. Porobi vsetko okolo domu, ale ja tiez nesedim na zadku a tiez by som rada vypadla aspon na par hodin. No on ma probolem co len do kina chcem ist. Mrzi ma zr toto vidia nase deti.

zuzkaadusko
autor
Dnes o 07:19
@janinah

Inak aky statok mate? Ak odide tak by som ho okamzite rozpredala po susedoch.Mas len dve ruky a maličké dieťa

@janinah psa, sliepky, kuriatka, ovce, brojlery

janinah
Dnes o 07:33
@zuzkaadusko

@janinah psa, sliepky, kuriatka, ovce, brojlery

@zuzkaadusko okrem psa vsetko preč...nech vidi.ze sranda skončila a ani ty nebudes robit sluzku este aj sliepkam

zuzkaadusko
autor
Dnes o 07:39
@janinah

@zuzkaadusko okrem psa vsetko preč...nech vidi.ze sranda skončila a ani ty nebudes robit sluzku este aj sliepkam

@janinah povacsinou sa o to stara on, takze sahat na to nechcem. Ja riesim kym Je v praci a prec. Cisti ich on

anonym_292be4
Dnes o 07:44

Aj ja som sa spravala ako tvoj manzel a u mna za tym bola depresia a vyhorenie na materskej. Ale to som uz aj ja na sebe videla ze to spravanie je neunosne a aj manzel mi to hovoril. Zacala som brat lieky a nastala zmena.
Zda sa, ze tvoj manzel v sebe drzi nejake krivdy. Ako vyzera manzelstvo jeho rodicov? Skus mu navrhnut manzelsku poradnu, pomoc mediatora.
Povzbudzujem ta aj k modlitbe. Vlastnymi slovami, ak nevies

anonym_9db699
Dnes o 07:55
@biba_18

@anonym_9db699 vieš čo ti poviem? áno je len jeden zlý… pretože je rozdiel nerozumieť si s manželkou, prestať ju mať rád, nechcieť zdieľať dobré aj zlé. to áno, tam sú na to dvaja…
ale všetko čo sa týka detí, to nie je obojstranne vyrovnaný vzťah. tu je zodpovednosť za vzťah vždy, naozaj vždy, iba na strane rodiča…
tento rodič o ktorom je reč robil deťom sluhu. áno, je otázka na neho - prečo? prečo sluhu a prečo nie rodiča…

@biba_18 opakujem. Toto je verzia zeny. A ta moze a nemusi byt upravena a prikraslena.

anonym_9db699
Dnes o 07:58
@zuzkaadusko

@anonym_9db699 ja by som ju tiez rada počula. 15 rokov robi sluhu? Nie je rodic tak trochu sluha ked sa stara o deti, domacnost? Zrazu mu to doslo a riesenie je ignorovat deti? Tie, a teda hlavne 17 rocny syn je z toho hotovy. Neviete si predstavit ako sa k nemu sprava

@zuzkaadusko nevyplakavaj na MK. My tu pocujeme len jednu verziu - tu tvoju. Realita moze byt uplne ina, resp pohlad od muza moze byt uplne iny a mozno by to cele bolo uplne inak. Zeny sa swm chodia casto stazovat a chcu pocut len chlacholenie, ako je ten druhy zly a ona chudinka. Ked mas problem s partnerom, ten sa riesi na parovej terapii a ked nie tam, tak rozvod

Strana
z2