Ako zvládnuť napäté rodinné vzťahy so svokrom?
Caute, prosim vas.. ako reagovat v takej situacii?
Svokor je rozvedeny, uz ma asi tretiu priatelku. S muzom a s detmi obcas na vikend tam ideme mu pomoct na zahradu , poupratovat byt atd... trochu mu pomoct, nech sa aj s detmi pohra. No ale uz si myslime, ze mu tam zavadzame. Lebo muz mu potreboval dat novy kontakt do mobilu a zhodou okolnosti mu prisla od terajsej priatelky sms. Aj tak pred nami povie, ze je to len znama, aj ked vieme, ze to tak nie je, lebo tam chodi spat. Svokor ma 64 rokov. Jasne, ze mu nemozme do toho kecat. No a v tej sms bolo, ze ked odideme nech jej zavola a , ze pride ku nemu. Z nas nikto nefajci ale hned v8eme, ze tam bola, lebo ona je silny fajciar, mne to vadi, nie to este detom. Citim sa akokeby uz nas tam ani nechcel. Mal niekto podobnu situaciu? Ako to vyeriesit ked navstevy nechceme obmedzovat lebo mu treba pomahat? Ale je to divne ked nachadzame zenske veci, skryvaju sa ako pubertiaci.
@anna777115 a preco by sa nemal bat o majerok, vies co su taki oblbnuti chlapi schopni povystrajat❓
@anonym_b019ec No, tak povystraja, veď len zo svojím povystraja.
Je to len a len svokrovci rozhodnutie, komu majetky odkáže.
@anna777115 a preco by sa nemal bat o majerok, vies co su taki oblbnuti chlapi schopni povystrajat❓
No ok, keby sa dala tema zmazat tak to urobim, ale neda sa. Ide o skor o majetky, co ked to na nu prepise atd? Toho sa muz boji
@anonym_autor takže vám nevadí, že ste tam “nechcení”, vás hnevá, že chodíte pomáhať a obávate sa, že muž príde o prípadné dedičstvo, keby sa svokor pobláznil… Kým je svojprávny, stretávať sa môže s kým chce. Aj nakladať so svojim majetkom ako chce…
@anonym_b019ec ľudom už akosi nemyslí. 🤦🏻♀️
@evaachesa To sú už diagnózy, ale áno nájdu sa ľudia ktorí sú tohoto schopný, ale takto postihnutých jedincov.nie je možné nijako ochrániť.
Na druhej strane sme aj radi, ze niekto na nho dohladne..
@anonym_autor Má 64 rokov! Nie 94!
Moja sestra a švagor sú starší. Keď si predstavím, že by som im teraz išla pomáhať, či dohliadať na nich. 🙂
@anonym_autor Je len na vás, ako sa zachováte. Majetky sú jeho, tu vám "báť sa" nič nepomôže. Svokor spraví, ako uzná za vhodné. Takže na tvojom mieste by som pustila celé majetky z hlavy - o "mentálny" problém menej. A k tomu upratovaniu. Upratala by som vtedy, kedy to mne vyhovuje, tak, aby som sa necítila zneužívaná a zároveň vo všetkej úcte k rodičovi/svokrovi. A túto hranicu by som si veľmi dobre strážila - či je to pre mňa ok, alebo sa cítim zneužívaná ako bezplatný servis a keď upracem, tak mám hlavne rýchlo vypadnúť, lebo už som splnila svoju úlohu. Frajerka - detto. Ak sa ide tváriť, že "nemá", tak nech si ju "nemá" - bolo by mi to fuk, nebudem ho presviedčať ako 5 ročné decko, že mi klame.
@anonym_autor Má 64 rokov! Nie 94!
Moja sestra a švagor sú starší. Keď si predstavím, že by som im teraz išla pomáhať, či dohliadať na nich. 🙂
@abbey1 však? Ja mám kolegyňu o pár rokov staršiu, už robí len na čiastočný úväzok, pred mesiacom sa vrátili z Austrálie, zbehli aj do Thajska a teraz sú na road trip s mužom po Alijaške… nepotrebuje žiaden dozor, ani jej dcéry nechodia upratovať a starať sa jej o dom… normálne funguje, aj je pri zmysloch 😅
@abbey1 však? Ja mám kolegyňu o pár rokov staršiu, už robí len na čiastočný úväzok, pred mesiacom sa vrátili z Austrálie, zbehli aj do Thajska a teraz sú na road trip s mužom po Alijaške… nepotrebuje žiaden dozor, ani jej dcéry nechodia upratovať a starať sa jej o dom… normálne funguje, aj je pri zmysloch 😅
@sisaka Ja si myslím, že tak fungujeb98% ľudí v tom veku a aj výrazne starších. Teda pokiaľ sa u nich niekto netrasie na majetky
Neviem si predstaviť môjho manžela (67), že by mu, ak by ostal sám, chodili upratovať a pomáhať dcéry so zaťmi, aby privítal priateľku pekne v čistom. A ešte by sa na ne osopoval! Hneď by ho zrovnali 🙂 . Pritom ho milujú a naozaj držíme spolu. Len nás nepodceňujú. Vedia, že si poradíme. To sa svokor v tom veku nehanbí (pokiaľ nie je vážne chorý, imobilný a pod.) takú pomoc prijímať, dokonca vyžadovať?
svokor je imobilný,bez rúk? Keď si nevie upratať? Keď vládze sexovať,nech vládze aj okolo domácnosti.Neupratovala by som mu.
Autorka, svokor sa môže ešte aj oženiť a manžel už nebude jediný dedič.
Autorka, svokor sa môže ešte aj oženiť a manžel už nebude jediný dedič.
@sima234 mozno ma mladu pipku preto ich nechce zoznamit. Este aj dieta moze mat
Ako to chcela autorka uhrať že sa cíti nechcená a pritom sa len boji o svokrove peniaze 😃 teraz keby jej zaplatil a išiel s ňou All inclusive dovolenku čo spravíte? 😱🙈😃
@anonym_autor nerobte zo svokra stareho deda, ved to su v dnesnej dobe ludia, ktori len koncia pracovny zivot a chcu si uzit dochodok. Nechajte mu jeho frajerky a nevnucujte sa. Ked mu tetka neuprace, nenavari, sam vas zavola. A vola vas vobec on na pomoc ci to sami ste si vydedukovali, ze pomoc potrebuje?
@anonym_autor nerobte zo svokra stareho deda, ved to su v dnesnej dobe ludia, ktori len koncia pracovny zivot a chcu si uzit dochodok. Nechajte mu jeho frajerky a nevnucujte sa. Ked mu tetka neuprace, nenavari, sam vas zavola. A vola vas vobec on na pomoc ci to sami ste si vydedukovali, ze pomoc potrebuje?
@0silvia0 ja by som nešla na zavolanie,nech si sám uprace alebo nech uprace tá ženská,nie som jeho slúžka
@0silvia0 ja by som nešla na zavolanie,nech si sám uprace alebo nech uprace tá ženská,nie som jeho slúžka
@rozculena ved ani ja by som nesla na zavolanie. Moj muz ma 62 rokov a vie si navarit, upratat, vsetko zvlada, vsetko stiha. Nechapem preco sa mu tam trepu upratovat. Mozno raz za cas pomoct s nejakymi narazovymi pracami nepoviem, pekne maju ist k svokrovi posediet na kavu.
@anonym_autor 64 rocnemu, co este beha za zenami chodite upratovat? Akoze nema ruky?
@anonym_autor moji rodicia maju 73 a nikdy som im nemusela upratovat. Trosku sa treba zamysliet a nezavadzat mu. Ako by ste sa citili opacne?
😄😄😄 paci sa mi, ako sa to postupne vykrystalizovalo z autorky...najprv slo len o to,ze ta zena fajci a je to poznat, lebo nikto iny nefajci, potom ta sms, ze pride ked oni odidu, potom na zaklade toho,ze su nechcení tam, potom,ze ich svokor nechce predstavit....a nakoniec tu ide vlastne o to, ze sa obavate o svokrov majetok🤦♀️😄 Autorka a to si nemohla hned napisat? to ozaj muselo ist z teba ako z chlpatej deky, kym to tu kočky z teba dostali?
No ale, ked si predstavim,ze svokor ma 64, co je vlastne vo veku mojho otca, tak mi je to az smiesne😄Ved pokial nieje chory, co predpokladam,ze nieje kedze mu tam chodia kamosky, tak sa po 1. nemate do toho co starat, 2. aj keby raz prepise majetok na uplne niekoho ineho, tak je to jeho rozhodnutie. Moj otec ma tiez priatelku, z ktorej niesom celkom nadsena, ale pokial mu ona vyhovuje, tak to akceptujem...a raz ak aj majetok prepise na nu, pomozem si? Bude to len a len jeho rozhodnutie, tak prestante byt hamizní, svokor este stale zije mimochodom a vy sa tu trasiete uz o majetky po jeho smrti?🤦♀️ A nemyslim si,ze je tak blby aby sa nechal obrat o miliony ako bolo v clankoch...a keby nedajboze bol, no tak sa pouci...co na to povedat? Nie je stary, nieje nesvojpravny, aj OP ma, zrejme aj v dobrej fyzickej kondicii tak co riesite? Mozno mu ozaj ani netreba tolko pomahat ako si vy myslite a uplne by stacilo, kebyze dojdete na hodku-hodku aj pol na kavu a za tej cas sa stihne pohrat aj s deckami. Takze skor si vy vstupte do svedomia za vasu hamiznost🤷♀️
😄😄😄 paci sa mi, ako sa to postupne vykrystalizovalo z autorky...najprv slo len o to,ze ta zena fajci a je to poznat, lebo nikto iny nefajci, potom ta sms, ze pride ked oni odidu, potom na zaklade toho,ze su nechcení tam, potom,ze ich svokor nechce predstavit....a nakoniec tu ide vlastne o to, ze sa obavate o svokrov majetok🤦♀️😄 Autorka a to si nemohla hned napisat? to ozaj muselo ist z teba ako z chlpatej deky, kym to tu kočky z teba dostali?
No ale, ked si predstavim,ze svokor ma 64, co je vlastne vo veku mojho otca, tak mi je to az smiesne😄Ved pokial nieje chory, co predpokladam,ze nieje kedze mu tam chodia kamosky, tak sa po 1. nemate do toho co starat, 2. aj keby raz prepise majetok na uplne niekoho ineho, tak je to jeho rozhodnutie. Moj otec ma tiez priatelku, z ktorej niesom celkom nadsena, ale pokial mu ona vyhovuje, tak to akceptujem...a raz ak aj majetok prepise na nu, pomozem si? Bude to len a len jeho rozhodnutie, tak prestante byt hamizní, svokor este stale zije mimochodom a vy sa tu trasiete uz o majetky po jeho smrti?🤦♀️ A nemyslim si,ze je tak blby aby sa nechal obrat o miliony ako bolo v clankoch...a keby nedajboze bol, no tak sa pouci...co na to povedat? Nie je stary, nieje nesvojpravny, aj OP ma, zrejme aj v dobrej fyzickej kondicii tak co riesite? Mozno mu ozaj ani netreba tolko pomahat ako si vy myslite a uplne by stacilo, kebyze dojdete na hodku-hodku aj pol na kavu a za tej cas sa stihne pohrat aj s deckami. Takze skor si vy vstupte do svedomia za vasu hamiznost🤷♀️
@motylik2559 ale tak uznajme,že každú z nás by neskutočne sralo,keby jeho rodič preflákal majetok....nehrajte sa na chrumkavé,mňa by to teda riadne vytočilo,nebodaj by mal ešte aj decko
Inaksie k tomu, ze svokor este moze mat deti - toto urobila svojmu univerzalnemu dedicovi, synovi-jedinacikovi jedna baronka. Syn si myslel, ze uz treba len na matkinu smrt cakat na dodedenie a zrazu mu matka v 64r doniesla do rodiny dvojicky - milovane sestricky 😂😂😂. Dvojky uz maju 18 a pani baronka vyse 80r a sa mi zda, ze skok do truhly este stale nenacvicuje😂😂😅 a na dedenie su 3 nie jeden
@motylik2559 ale tak uznajme,že každú z nás by neskutočne sralo,keby jeho rodič preflákal majetok....nehrajte sa na chrumkavé,mňa by to teda riadne vytočilo,nebodaj by mal ešte aj decko
@motylik2559 do bodky súhlasím.
@rozculena áno sralo, že si šetrí, ja tam makám a pomáham, a potom by otec daroval rozflákal celoživotné úspory s nejakou flandrou. Vtedy áno, ale nie že nedal mne, ale že si neužil pre svoje potreby, pohodlie, zdravie.
@rozculena popravde? mna nie, ja sa do otcovych financii a majetku nestaram🤷♀️ A zas zalezi aj to, akej je povahy ten svokor. Napriklad moj otec by sa nedal odrbkat takymi napr ako boli v clankoch a ani nejakym podomovym akoze predajom, je financne dost gramotny. Ked som mu medzi recou aj hovorila o takychto co naleteli tak sa zasmial, on je uplne inde rozumovo. Ale to,ze by raz nieco, alebo aj vsetko prepisal na svoju priatelku beriem cisto ako jeho vec,je to jeho majetok...mne nic nechyba a som spokojna s tym co mam...takze u mna by toto nepochodilo🤷♀️
@anonym_autor tak pánko ma frajerku, a poupratovať si nevie? Neverím. Len vás využíva.

A praveze ona mu neupratuje. Chodime upratovat my, lebo sam nevie, a pani nic neurobi...
@anonym_autor Tak, autorka sexuálna známosť chodí na návštevy za iným účelom. Čo mu tam má upratovať, on jej chodí domov kopať záhradu?