Ako zvládnuť neempatického manžela a fungovať pre deti?
Baby som hotová z toho, ako sa zachoval môj muž. Ja som uspavala staršie dieťa, ktoré nechcelo spat a vystrajalo na posteli, muž v druhej izbe prebaloval mladšie. Čo čert nechcel, starsia spadla z postele na hlavu, ešte si ju obuchala o postieľku, začala silno plakať, tak som ju okamžite zobrala na ruky, išla s ňou do pracovne (na svetlo), mala som ju na rukách kým plakala, že skontrolujem poranenia. Môj muž sa z druhej izby ani nepohol, ani neopýtal čo sa stalo, nič. Mala má hrču na hlave, poškriabané čelo, obity nos, plakala a muž došiel do izby s bodyčkom v ruke a opýtal sa či je toto body dobre malému.. Ja kukam na neho, netuším čo za body v ruke má, starám sa o dcéru tak mu vravím, že neviem, sak v komode v supliku má veci, nech vyberie nejaké body tam. O 10 sekúnd bol spat s celým suplikom vybraným z komody, že ktoré z toho je bodycko?! (lebo to je brutálny problém vybrať a pozrieť či to má krátky či dlhy rukáv, podotýkam, že je doma s malým 2 mesiace a tie veci sú stále na rovnakom mieste). Na dcéru sa vôbec neopýtal, hoc hrča cez celu hlavu.. Keď som ho konfrontovala, či sa neopyta na malú, tak že veď spadla mne, že čo som robila (opat stav nič, iba koho vina)… A nakoniec má ešte obvinil, že maly bol pokakany a bohvie ako dlho, že ako sa o deti starám keď mi jedno padne a druhé má plnú plienku.. Ešte sa rehotal, keď som mu opísala ako mala padla.. Taký prístup nebol prvý krát. Ja už s ním nevladzem, všetko na mojej hlave, on vidí len seba (dieťa nespadlo mne = nemám JA problém), že dieťa možno má, to ho asi netrápi.. Ničí má, všetko dáva za vinu len mne, vo vsetkom hlada seba.. z normálnej ženy je zo mna troska.. dá sa v takom vzťahu nejako fungovať? Odosobniť sa a fungovať len pre deti? rozviesť sa nechcem, lebo by deti mal určite v striedavej starostlivosti a to by bolo len telka, hranolky a hotovo…:/ Žije niektorá tak, že v podstate s mužom riesi len nevyhnutne? Dá sa to aspoň kým deti vyrastú (majú pol roka a 2,5 roka).. Prosím nepíšte mi, načo som si ho brala, či deti mala, to už nezmením :/
Vôbec sa neobviňuj, nie je to tvoja vina, áno dá sa odosobniť od narcistu. Od akej miery, závisí na tebe, tvojom uvedomení, vôli, samosštudiu, výdrže. Doporučujem YouTube kanál Ján Dvořák, Spodnej svého psychopata, alebo Evolúcie vzťahu, aj zahraničných autorov ak vieš anglický, Danish Basir, Richard Grannon, alebo Sam Vatkin. Je toho na internete kopec, toxická vina, narcis, narcistické vzťahy, manipulátorom. Len si to všetko pozri, prijmi a začni podľa toho správať. 👍🥰
@rejka7 Spoznej svého psychopata (oprava)
Prečo si si snim robila druhé dieťa?
Nedá sa v takom vzťahu žiť verím že vie byť aj horší ten tvoj pako. Ja som zo zlého vzťahu odišla ale teda postarala som sa o to aby už ďalšie dieťa nebolo...
Príde mi to ako bežná reakcia chlapa na zranenie: kým nie je veľmi viditeľné a krvácajúce, tak je to "len" hrča, dieťa sa naučí.. to isté s tým body - bežná reakcia na oblečenie.
Mne osobne to nepríde ako niečo závažné.
Skôr cítiť z toho čo píšeš to, že to ozaj nezvladas a potrebovala by si asi oddych. Alebo lepší režim k deťom a tým pádom čas aj na oddych.
Skús si to vziať z lepšej stránky: existuje xy žien, kde muž neprebalí dieťa vôbec, takže tvoj sa aspoň v tomto ohľade snaží.
Vôbec sa neobviňuj, nie je to tvoja vina, áno dá sa odosobniť od narcistu. Od akej miery, závisí na tebe, tvojom uvedomení, vôli, samosštudiu, výdrže. Doporučujem YouTube kanál Ján Dvořák, Spodnej svého psychopata, alebo Evolúcie vzťahu, aj zahraničných autorov ak vieš anglický, Danish Basir, Richard Grannon, alebo Sam Vatkin. Je toho na internete kopec, toxická vina, narcis, narcistické vzťahy, manipulátorom. Len si to všetko pozri, prijmi a začni podľa toho správať. 👍🥰
@rejka7 tiež som ficala na tomto na kanale kým sa mi podarilo konečne odísť. Myslím že pán Dvorak pomohol veľa ľuďom. Ale aj on tvrdí že s takým človekom sa byť nedá. Z mojich skúseností áno dá sa odosobniť ale on si nájde spôsob ako sa vám dostať pod kožu napríklad verbálnymi/neverbalnymi útokmi na deti a to už sa ignorovať nedá
Príde mi to ako bežná reakcia chlapa na zranenie: kým nie je veľmi viditeľné a krvácajúce, tak je to "len" hrča, dieťa sa naučí.. to isté s tým body - bežná reakcia na oblečenie.
Skôr cítiť z toho čo píšeš to, že to ozaj nezvladas a potrebovala by si asi oddych. Alebo lepší režim k deťom a tým pádom čas aj na oddych.
Skús si to vziať z lepšej stránky: existuje xy žien, kde muž neprebalí dieťa vôbec, takže tvoj sa aspoň v tomto ohľade snaží.
@lenkakravcova a to ma byt akože čo? Že existujú muzi čo neprebalia...daka náplasť? Existujú aj muži ktorým keď dieťa treskne na hlavu sa aspoň obzru a existujú aj muži čo za všetko nevinia partnerku. Potom by iste ani autorka nebola taká unavená všakže keby cíti oporu a pomoc
@lenkakravcova aj minule si v diskusii psychický deptanej žene radila aby sa s ním porozprávala už ťa mám plné zuby
@lenkakravcova a pre takych ľudí ako si ty sa stále normalizuju a prehliadajú rôzne formy domáceho násilia mimo fyzického
mne nepride ze je psychopat alebo narcis ci toxicky. mne pride ako klasicky chlap, ktory nerobi z komara slona. skor mi pride ze ty prehanas a chces aby bol ako ty-zena, ale on je chlap, on ma ine zmyslanie, iny postoj k veciam, jemu mozog funguje trochu inak ako zenam.
takí su chlapi,niektorí. neriesia co nemusia a vyhybaju sa tomu co musia. netreba si to tak brat k srdcu. on vedel ze ked spadla tak bola s tebou a on vie, ze sa na teba moze spolahnut a ze si poradis, tak neriesi - naco by to robil? zbytocne sa zatazovat
moj muz uz 7rok netusi kde ma syn pyzama, tricka, teplacky, nohavice, a to je stale ta ista skrinka a obledenie je vzdy na tom istom mieste a ja sa tiez neustale rozculujem ze mu musim stale hovorit kde co je. to uz ma aj nalepky nalepene na policke kde co je 🙈 ked hlada tricko tak len poviem: v strednej policke , to je ta druha, vpravo a vpredu. ...pridem si jak retard ale vyberie ho 👏 🎉
s tym suflikom sa teda vynasiel 😅 to by ma asi roztrhlo vtedy od zlosti ale robi to ako je to jemu najjednoduchsie a vytiahnutie to je. vsetko su to logicke riesenia danej situacie. je to naozaj o tom aby si ulahcil svoj zivot.
Je to chlap, nad niektorymi vecami je lepsie pre zeny sa nezamyslat.
ber to tak, ze je lepsie ze sa zasmial akokeby ta mal zmlatit, ci po tebe mal vrestat ze si nedavala pozor na malu ze spadla.
A ze ti potom vytkol, ze bol maly pokakany, ved sama si na neho predtym utocila, tak ti to samozrejme vratil. toto je normalna reakcia
Nerozumiem, že rozviesť sa nechcem? Veď ak Ti tak hrozne vadí aký je, načo si kaziť roky života? Tú striedavku nakoniec ani nemusí chcieť, ak nezvláda deti už teraz.
@lenkakravcova a pre takych ľudí ako si ty sa stále normalizuju a prehliadajú rôzne formy domáceho násilia mimo fyzického
@nin12345 tak toto mi ozaj nepríde ako psychické násilie.
Vieš čo je psychické násilie? Dám tu príklad: vrieskanie po druhom človeku, že je nanič denno denne.. alebo denno denne zhadzovanie druhého za všetko. Nie za konkrétnu vecz ktorá je ozaj nevydarená, ale za zjavne banality, ktoré daný človek nevie ani ovplyvniť. Alebo finančné týranie: kedy jeden finančné závislý na druhom musí druhého prosiť o jedlo, zaplatenie základných životných potrieb..
Toto tu popísané hore v príspevku nie je psychické týranie. Tí dvaja znejú skôr ako večer unavený pár, kedy ani jeden nechce tomu druhému zle ale situácia je natoľko pre oboch unavujuca, že riešia veci unáhlene, nahnevane, vycitavo.. v prípade, žeby boli viac zrelaxovani, riešili by túto situáciu inak. Proste zatazkavacie obdobie vzťahu popri dvoch maličkých deťoch.
Keď ti tak moje príspevky vadia, normálne ich preskoč. Nerob si nervy. Pekný zvyšok dňa.
Vieš čo je psychické násilie? Dám tu príklad: vrieskanie po druhom človeku, že je nanič denno denne.. alebo denno denne zhadzovanie druhého za všetko. Nie za konkrétnu vecz ktorá je ozaj nevydarená, ale za zjavne banality, ktoré daný človek nevie ani ovplyvniť. Alebo finančné týranie: kedy jeden finančné závislý na druhom musí druhého prosiť o jedlo, zaplatenie základných životných potrieb..
Toto tu popísané hore v príspevku nie je psychické týranie. Tí dvaja znejú skôr ako večer unavený pár, kedy ani jeden nechce tomu druhému zle ale situácia je natoľko pre oboch unavujuca, že riešia veci unáhlene, nahnevane, vycitavo.. v prípade, žeby boli viac zrelaxovani, riešili by túto situáciu inak. Proste zatazkavacie obdobie vzťahu popri dvoch maličkých deťoch.
Keď ti tak moje príspevky vadia, normálne ich preskoč. Nerob si nervy. Pekný zvyšok dňa.
@lenkakravcova lenže ona tam píše klasické pocity deptaneho človeka, všetko má na hlave ona, vinu za všetko hadže na ňu (to je inak jeden z prejavov psychického násilia neustále obviňovanie), z normálnej ženy je z nej troska. On sa rehoce na tom ako dieťa spadlo🙂 a takéto klasické obvinovacky že sa o dieťa nestará lebo bolo pokakane. Ja verím že autorka má toto doma denne ale tak nech sa sama vyjadrí
@lenkakravcova a áno psychické násilie je to čo bolo opisované v minulom príspevku kedy si opäť obhajovala agresora a vytklo ti to tam niekoľko žien
@lenkakravcova a ešte ti odpíšem že áno viem čo je psychické násilie prežila som si ho v oveľa horšej forme ako opisuje autorka ale začínalo nejako takto a toto čo píše bol denný chlieb mimo ostatných veci čo sa diali
@rejka7 tiež som ficala na tomto na kanale kým sa mi podarilo konečne odísť. Myslím že pán Dvorak pomohol veľa ľuďom. Ale aj on tvrdí že s takým človekom sa byť nedá. Z mojich skúseností áno dá sa odosobniť ale on si nájde spôsob ako sa vám dostať pod kožu napríklad verbálnymi/neverbalnymi útokmi na deti a to už sa ignorovať nedá
@nin12345 áno máte pravdu, nedá sa mať vzťah s narcistom, ale dá sa vydržať pokiaľ napríklad pôjde žena do roboty a bude mať peniaze na právnika, alebo na prenájom
@rejka7 ďakujem, pozriem istotne!
Prečo si si snim robila druhé dieťa?
@timea301196 napísala som, že presne tento typ otázok nepotrebujem, lebo už nezmením.. ak vieš dať radu do budúcna a nie otázku do minulosti, budem rada 🙂
@lenkakravcova len mne ide o to, že on to dieťa ani nevidel… on bol v druhej izbe, zrazu buchot a silný plač a jeho ani nehlo sa opýtať: čo sa stalo? je mala v poriadku? proste sedel tam ďalej a v klude si prebaloval dieťa (ktoré ani neplakalo, nič, spokojne bolo) a došiel za mnou s otazkou na body a vrieskajuca dcéra ako keby ani neexistovala
Ty vieš v akom si vzťahu, veta " z normálne ženy je troska" hovorí za všetko. Rieš toho Jana Dvořáka a uvidíš že sa v tom nájdeš.
mne nepride ze je psychopat alebo narcis ci toxicky. mne pride ako klasicky chlap, ktory nerobi z komara slona. skor mi pride ze ty prehanas a chces aby bol ako ty-zena, ale on je chlap, on ma ine zmyslanie, iny postoj k veciam, jemu mozog funguje trochu inak ako zenam.
takí su chlapi,niektorí. neriesia co nemusia a vyhybaju sa tomu co musia. netreba si to tak brat k srdcu. on vedel ze ked spadla tak bola s tebou a on vie, ze sa na teba moze spolahnut a ze si poradis, tak neriesi - naco by to robil? zbytocne sa zatazovat
moj muz uz 7rok netusi kde ma syn pyzama, tricka, teplacky, nohavice, a to je stale ta ista skrinka a obledenie je vzdy na tom istom mieste a ja sa tiez neustale rozculujem ze mu musim stale hovorit kde co je. to uz ma aj nalepky nalepene na policke kde co je 🙈 ked hlada tricko tak len poviem: v strednej policke , to je ta druha, vpravo a vpredu. ...pridem si jak retard ale vyberie ho 👏 🎉
s tym suflikom sa teda vynasiel 😅 to by ma asi roztrhlo vtedy od zlosti ale robi to ako je to jemu najjednoduchsie a vytiahnutie to je. vsetko su to logicke riesenia danej situacie. je to naozaj o tom aby si ulahcil svoj zivot.
Je to chlap, nad niektorymi vecami je lepsie pre zeny sa nezamyslat.
ber to tak, ze je lepsie ze sa zasmial akokeby ta mal zmlatit, ci po tebe mal vrestat ze si nedavala pozor na malu ze spadla.
A ze ti potom vytkol, ze bol maly pokakany, ved sama si na neho predtym utocila, tak ti to samozrejme vratil. toto je normalna reakcia
@lauruska_sumienka no sa nezasmial že haha ale jemu prišlo to vtipne ako sa dcéra doudierala.. a jasne, že zdôraznil, že veď spadla mne, že prečo by sa on mal zaujímať… to s tými vecami je u nás na dennom poriadku, tiež ho navigujem, že kde čo nájde, väčšinou aj tak počujem ako naprd navigujem lebo stredná polička či nemôžem povedať druha od spodu a podobne, len má nasralo, že vidí, že na rukách dieťa čo rici, bozula na hlave a on so suplikom za mnou.. a na dcéru ani slovkom..
Muz prebaloval a prezliekal dieta, ty sa hnevas, ze nerozoznal typ placu druheho dietata a nesiel tam, kde si uz bola ty pomahat, hej? Ty by si mu to revuce dieta dala, ocakavala si pomoc, potrebovala si pomoc, alebo to bola len taka nasrata poznamka? A este sa cudujes, ze ti vycita, ze dieta neprebalene, zena nervna ani na normalnu otazku mu nevie odpovedat ci nieco pasuje alebo nie, druhe sa jej prizabije pod dozorom, cakala si co... ze necha to druhe dieta na prebalovaku polo nahe?
Takze tak no, ziadna slava na oboch stranach, ze... obaja ste boli unaveny, deti unavene a take sproste komenty rezu do ziveho jednej aj druhej strane a po case nebude ani pochopenie, ani tolerancia, ani dobreho slova na toho druheho... z cistej frustracie a neschopnosti normalne komunikovat...
2,5 a pol rocne dieta je zahul, si unavena, nevyspata, on ma toho asi tiez dost. sadnite si v klude, ked budu deti spat a skuste zasa nejako - normalne, ako ludia...
Muz prebaloval a prezliekal dieta, ty sa hnevas, ze nerozoznal typ placu druheho dietata a nesiel tam, kde si uz bola ty pomahat, hej? Ty by si mu to revuce dieta dala, ocakavala si pomoc, potrebovala si pomoc, alebo to bola len taka nasrata poznamka? A este sa cudujes, ze ti vycita, ze dieta neprebalene, zena nervna ani na normalnu otazku mu nevie odpovedat ci nieco pasuje alebo nie, druhe sa jej prizabije pod dozorom, cakala si co... ze necha to druhe dieta na prebalovaku polo nahe?
Takze tak no, ziadna slava na oboch stranach, ze... obaja ste boli unaveny, deti unavene a take sproste komenty rezu do ziveho jednej aj druhej strane a po case nebude ani pochopenie, ani tolerancia, ani dobreho slova na toho druheho... z cistej frustracie a neschopnosti normalne komunikovat...
2,5 a pol rocne dieta je zahul, si unavena, nevyspata, on ma toho asi tiez dost. sadnite si v klude, ked budu deti spat a skuste zasa nejako - normalne, ako ludia...
@anjelicek26 nie ja sa nehnevám že nerozoznal typ placu ale že som vyšla zo spálne s revajucim dieťaťom na rukách, vravím mu, že mala spadla z manželskej postele na hlavu a on nič.. ani je v poriadku? čo sa stalo? proste nič.. a druhé dieťa bolo tiež na manželskej posteli v hostovskej izbe, takze na 5 sekúnd ho tam bez problémov mohol nechať… a nazlostena som, že keď už prišiel k nám do druhej izby, ani sa neopýtal ako na tom dcéra je (hlavne keď videl, že má bozulu cez pol cela) ale opýta sa má či bodycko čo má v ruke je malému dobre (lebo komu asi by bolo bodycko vo velkosti 62 v rodine dobre)? A aj keď druhé dieťa doprebaloval, tak opäť žiadna otázka na to ako mala ale že veď spadla tebe, čo ja s tým 🤷🏽♀️
jednu radu este napisem: NAUC sa mat niektore veci na SALAME, ulahcis si tym zivot.
ked na prd navigujes, daj mu tam tie nalepky kde co je, a pokial on rozumie navigacii druha policka z hora tak pouzivaj to, ide o to ze mate rozdielne jazyky a nechapete sa. teraz ti povedal ze ako to on dokaze spracovat a pochopit, tak vyuzi danu informaciu, na to aby sa vam zilo lepsie, stastnejsie.
a pokial mas pocit ze si troska, zastav sa a premysli si co by si od svojho muza potrebovala, a v com ti on vie pomoct v ramci jeho moznosti. lebo ako pisala lenka, naozaj znies vycerpane, vynervovane, a logicke riesenia ti nepridu v poriadku.
ON VIE ze keby bol giganticky problem tak riesi, ale bozulu? vyleteli ste na seba kvoli bozuli, ktora sa zahoji za par dni. to nebola prasknuta lebka, ci rana z ktorej strieka krv a je to na sanitku a urgent
ja len ze mate zjavne dve male deti, to je proste tlak na vztah a taketo situacie sa stavaju. nadych vydych, upokojit sa a riesit to s chladnou hlavou. z tejto jednej situacie sa neda zhodnotit nic. mozno sa nechcel vypytovat, co sa stalo a ci je mala ok, aby si to nepochopila ako obvinenie, kedze spadla tebe. mozno si povedal, ze radsej nebude do toho rypat. co sa tyka oblecenia, ok, mohol by vediet, ale tak nevie. ak je toto jeho najvacsia chyba, tak je to este ok.
skor je podstatna ta druha cast prispevku, nie tato jedna situacia, a to je, ze ta neustale zo vsetkeho obvinuje a citis sa ako troska. toto ries.
Keby tam muz to dieta na posteli nechal a spadne, tak mu to budes este rok vycitat... polrocne dieta uz nemozes ani par sekund nechat niekde lezat same, lebo sa pretoci a mas vymalovane...
btw. moj muz sa stara o maleho komplet, ja uz chodim do prace, este len nabieha chodenie k opatrovatelke ... od ranneho vstavania cez krmenie obliekanie prebalovanie bla bla prakticky od narodenia maly visi na nom... ak by mu dam do ruky bodycko a opytam sa ho, ci mu pasuje, ani za pana to neodhadne, tie komody pretriedujem pravidellne ja, on to v oku ani nahodou mat nebude. Co plati aj pri skladani teplakov mojich synov - velkost 146 a 164, aj tak sa pyta... keby ma to ma kazdy raz vytocit... odpoviem koho to je a nerobim si nervy, som rada, ze to pradlo posklada...
Si unavena. Vsetko vnimas intenzivnejsie, lenze taketo vystupy dlhodobo znicia vsetko dobre, co medzi vami este je...
preco si myslis, ze by mal urcite deti v striedavke? nedavaj si do hlavy taketo presvedcenia, kvoli ktorym sa akoze nemozes s nim rozist.. vsetko sa da, ked sa chce.. a ked sa chce, tak sa, ako sa hovori, 'cely vesmir spoji' a pomoze ti to dosiahnut..
da sa odosobnit a fungovat pre deti, ale pomaly sa vnutorne zabijes.. co potom tym detom ostane? nehovoriac o tom, ako to bude na nich vplyvat, taky zivot.. si myslis, ze to nepocitia? ako s muzom fungujete?
a inak len kukam na tie reakcie niektorych zien, co su u muzov schopne povazovat za normalne spravanie.. ako ufff
Autorka spadne jedno dieta z postele a povies ze mohol nechat druhe tiez na posteli a prost sa pozriet na dceru ktora bola s tebou. To akosi nema logiku …za mna zbytocne vyhrotena situacia, chapem aj tvoje reakcie ale ked sa trosku upokojite tak zistite ze sa vlastne nic vazne nestalo.
jednu radu este napisem: NAUC sa mat niektore veci na SALAME, ulahcis si tym zivot.
ked na prd navigujes, daj mu tam tie nalepky kde co je, a pokial on rozumie navigacii druha policka z hora tak pouzivaj to, ide o to ze mate rozdielne jazyky a nechapete sa. teraz ti povedal ze ako to on dokaze spracovat a pochopit, tak vyuzi danu informaciu, na to aby sa vam zilo lepsie, stastnejsie.
a pokial mas pocit ze si troska, zastav sa a premysli si co by si od svojho muza potrebovala, a v com ti on vie pomoct v ramci jeho moznosti. lebo ako pisala lenka, naozaj znies vycerpane, vynervovane, a logicke riesenia ti nepridu v poriadku.
ON VIE ze keby bol giganticky problem tak riesi, ale bozulu? vyleteli ste na seba kvoli bozuli, ktora sa zahoji za par dni. to nebola prasknuta lebka, ci rana z ktorej strieka krv a je to na sanitku a urgent
@lauruska_sumienka áno, unavená som a mega.. ale otázka skôr znie preco… mám 2 malé deti ale sme na nich doma dvaja (muž je na materskej). Keď som ho poprosila o jednu hodinu času týždenne len pre mna, tak mi bolo povedané, že nie je kedy.. Každý deň uspavam obe deti, uspim jedno, utekám za druhým, lebo starsia s ním spávať nechce.. a prečo? lebo cez deň po nej len hučí, všetko jej zakazuje.. pri mne je to normálne 2,5 ročne dieťa, pri ňom len plače.. Keď sa mala rozplače kvôli somarine - je to moja výchova, keď mu odmietne spolupracovať - je to samozrejme moja povaha.. vďaka za to, že sa vie dieťa samé nájest, obliest, obuť atd.. to neexistuje ale každé (podľa neho) vybočenie už za to môžem.. to že plánujem varenie, riešim financie, pracujem z domu, periem, žehlím, skladám, to nevidiet.. maximálne zase počujem že nema trenky lebo prehliadať kos s pradlom je asi mega veľa (poskladať už ani nevravím), ale ak on naloží umývačku a odloží detské hračky tak počúvam aj 5x do dňa ako musí ON za NAMI stále upratovať.. Vstávam v noci k mladšiemu, tak som ho poslala spat do druhej izby nech sa vyspi aspoň on a že cez deň ja.. koľko krát som spala cez deň? Možno 5x ak sa mi podarilo, že obe deti zaspali súčasne.. raz som mu doniesla deti, že nech pusti staršej aj tv, že fakt aspoň hodinu ešte potrebujem.. vieš čo urobil? pustil mi roboticky vysávač do spalne, vraj si neuvedomil že bude hučať .. a top je, že nonstop všetkým vykladá aké náročne je mat 2 deti, že je celé noci hore .. takze áno.. som unavená a zničená, lebo ak poviem, že chcem spat, počujem len že aj on, ak poviem, že potrebujem pomôcť, tak odpoved je, že sa urazí, že vraj robí malo.. keď poviem, že potrebujem aby dcéru uspal, tak ju chytí a drží násilím v posteli, že tá rici až zachripne.. a keď to prídem riešiť tak som zase zlá, lebo buď som “opustila mladšieho kvôli staršej” alebo idem zase starsiu rozmaznávať.. a to, že už sa ani neopyta či je jeho dieťa ok (lebo nemal odkiaľ vedieť že je to len bozula lebo to som v tej chvíli nevedela ani ja) je už len bodka pre mna.. čo som si vzala, mám.. otázka bola či to dokážem v sebe samej nejako ustať aby som sa nezbláznila a nebola zo mna chudera so sebavedomím -3
Autorka spadne jedno dieta z postele a povies ze mohol nechat druhe tiez na posteli a prost sa pozriet na dceru ktora bola s tebou. To akosi nema logiku …za mna zbytocne vyhrotena situacia, chapem aj tvoje reakcie ale ked sa trosku upokojite tak zistite ze sa vlastne nic vazne nestalo.
@michaelam2 tá druha posteľ kde bol on je z časti pri stene a sú tam aj take tie veľké vankúše, kebyže chcel, vedel by.. x krát tak maleho oblozil keď chcel kdesi vybehnúť… a každopádne aspoň opýtať sa dá aj bez toho aby odišiel.. a inak ak išiel vyberať suflik z komody (čo je asi 10x dlhšie nez vytiahnuť to bodycko), tak tiež ho nechal sameho 🤷🏽♀️