Ako zvládnuť neempatického manžela a fungovať pre deti?
Baby som hotová z toho, ako sa zachoval môj muž. Ja som uspavala staršie dieťa, ktoré nechcelo spat a vystrajalo na posteli, muž v druhej izbe prebaloval mladšie. Čo čert nechcel, starsia spadla z postele na hlavu, ešte si ju obuchala o postieľku, začala silno plakať, tak som ju okamžite zobrala na ruky, išla s ňou do pracovne (na svetlo), mala som ju na rukách kým plakala, že skontrolujem poranenia. Môj muž sa z druhej izby ani nepohol, ani neopýtal čo sa stalo, nič. Mala má hrču na hlave, poškriabané čelo, obity nos, plakala a muž došiel do izby s bodyčkom v ruke a opýtal sa či je toto body dobre malému.. Ja kukam na neho, netuším čo za body v ruke má, starám sa o dcéru tak mu vravím, že neviem, sak v komode v supliku má veci, nech vyberie nejaké body tam. O 10 sekúnd bol spat s celým suplikom vybraným z komody, že ktoré z toho je bodycko?! (lebo to je brutálny problém vybrať a pozrieť či to má krátky či dlhy rukáv, podotýkam, že je doma s malým 2 mesiace a tie veci sú stále na rovnakom mieste). Na dcéru sa vôbec neopýtal, hoc hrča cez celu hlavu.. Keď som ho konfrontovala, či sa neopyta na malú, tak že veď spadla mne, že čo som robila (opat stav nič, iba koho vina)… A nakoniec má ešte obvinil, že maly bol pokakany a bohvie ako dlho, že ako sa o deti starám keď mi jedno padne a druhé má plnú plienku.. Ešte sa rehotal, keď som mu opísala ako mala padla.. Taký prístup nebol prvý krát. Ja už s ním nevladzem, všetko na mojej hlave, on vidí len seba (dieťa nespadlo mne = nemám JA problém), že dieťa možno má, to ho asi netrápi.. Ničí má, všetko dáva za vinu len mne, vo vsetkom hlada seba.. z normálnej ženy je zo mna troska.. dá sa v takom vzťahu nejako fungovať? Odosobniť sa a fungovať len pre deti? rozviesť sa nechcem, lebo by deti mal určite v striedavej starostlivosti a to by bolo len telka, hranolky a hotovo…:/ Žije niektorá tak, že v podstate s mužom riesi len nevyhnutne? Dá sa to aspoň kým deti vyrastú (majú pol roka a 2,5 roka).. Prosím nepíšte mi, načo som si ho brala, či deti mala, to už nezmením :/
Nerozumiem, že rozviesť sa nechcem? Veď ak Ti tak hrozne vadí aký je, načo si kaziť roky života? Tú striedavku nakoniec ani nemusí chcieť, ak nezvláda deti už teraz.
@michaela329 určite by chcel.. už len z principu aby mi škodil.. vôbec by ho netrápilo, že deti hore dole sa pohadzujú, len aby on dosiahol svoje
nuz, niet ti pomoci.. sama si sa zabetonovala.. najprv musis pripustit, ze situacia moze mat nejake riesenie, inak sa z toho nepohnes
good luck
A teraz autorka sa opýtaj sama seba:
Načo ti toto bolo treba posielať manžela na materskú? A ty pracuješ a máš vlastne deti stále na starosti?
Akože keď už šiel na materskú, a ty si chcela do práce, tak si sa mala vykašľať na home office. Takto len robíš na dve šichty.
Pekne krásne materská u muža koniec a nech ide do roboty. Ty zruš home office a venuj sa len tým dvom deťom.
Toto vymýšľanie a kombinovanie všetkého možného - to len vyhoríš..
nuz, niet ti pomoci.. sama si sa zabetonovala.. najprv musis pripustit, ze situacia moze mat nejake riesenie, inak sa z toho nepohnes
good luck
@reanda nemyslela som to v zlom, ale viem, že striedavú by dostal :/ beriem to tak, že aspoň kúsok vydržať kým deti podrastú alebo sa dať dokopy psychicky aby ma jeho bludy už neovplyvnovali tak
No po tomto dalsom dlhom prispevku ti odporucam, aby si si v prvom rade chranila deti, lebo tvoj muz je na tu starsiu (stale malicke dieta) uplne otrasny. lutujem ju.
A teraz autorka sa opýtaj sama seba:
Načo ti toto bolo treba posielať manžela na materskú? A ty pracuješ a máš vlastne deti stále na starosti?
Akože keď už šiel na materskú, a ty si chcela do práce, tak si sa mala vykašľať na home office. Takto len robíš na dve šichty.
Pekne krásne materská u muža koniec a nech ide do roboty. Ty zruš home office a venuj sa len tým dvom deťom.
Toto vymýšľanie a kombinovanie všetkého možného - to len vyhoríš..
@lenkakravcova a odkiaľ vieš, že som ho chcela na materskej ja? On mi oznámil, že ide a do prace sa nechystá… a ja s tým nemám čo urobiť, právo mna materskú ma.. ja som doma s mladším ešte a pracujem z domu od začiatku, je to len pár hodín mesačne nič hrozné, dohodli sme sa tak ešte dávno aby sme mali nejaké financie naviac.. akurát pozabudol že na prácu treba aj cas
No po tomto dalsom dlhom prispevku ti odporucam, aby si si v prvom rade chranila deti, lebo tvoj muz je na tu starsiu (stale malicke dieta) uplne otrasny. lutujem ju.
@deedol veď preto aj píšem, že či sa dá nejako obrniť aby som s deťmi ostala.. že ich mám “pod kontrolou” ja.. nechcela by som aby s ním boli samé.. stačí mi keď si ju zoberú svokrovci na pol dňa, počúvam len o strašidlach atd ako ju vždy strašia ak nechcu aby robila čo sa im nepáči :/
Prečo očakávaš od muža, že sa bude pýtať na stav dieťaťa? Tiež som nikdy neriešila, keď sa daktorý syn strieskal a bol tam muž. Beriem ho ako kompetentného človeka, ktorý vyhodnotí situáciu, keď bol už kľud, tak mi buď sám povedal alebo som sa až potom opýtala. Rovnako reaguje môj muž. Načo budeme davať zbytočné otázky, keď tomu druhému vrieska dieťa pri ušiach. Strašne preháňaš. Ste obaja unavení a frustrovaní. Takže miesto debilénho urážania sa kvôli drobnostiam si povedzte pekné slová, obijmite sa, dajte si pusu… fakt posledné čo potrebujete jeden aj druhý je podkopávať si nohy takýmto správaním sa k sebe…
A načo popri tom pracuješ? To si robíš len sama.
To že on šiel na materskú, okej. Ale načo ty popri dojčati pracuješ, keď si unavená a nezvladas to? To sú tí peniaze prednejsie než tvoje zdravie?
Keď je to len pár hodín, tak vás to ani nezachráni ani nespasi finančne. A tebe to robí záťaž na psychiku, keďže vidno že to proste nezvladas. Vykašli sa na to, venuj sa len deťom. On sa o pár týždňov vráti do roboty a bude to lepšie. Evidentne mu tá materská neprospieva.. (stáva sa z neho ponorkovy domaci ufrflanec, lepšie by bolo keby sa do práce vrátil čo najskôr a ty si mala doma pokoj).
Vsak ale tebe spadlo dieťa, nie jemu. Za mňa strašne preháňaš.
A načo popri tom pracuješ? To si robíš len sama.
To že on šiel na materskú, okej. Ale načo ty popri dojčati pracuješ, keď si unavená a nezvladas to? To sú tí peniaze prednejsie než tvoje zdravie?
Keď je to len pár hodín, tak vás to ani nezachráni ani nespasi finančne. A tebe to robí záťaž na psychiku, keďže vidno že to proste nezvladas. Vykašli sa na to, venuj sa len deťom. On sa o pár týždňov vráti do roboty a bude to lepšie. Evidentne mu tá materská neprospieva.. (stáva sa z neho ponorkovy domaci ufrflanec, lepšie by bolo keby sa do práce vrátil čo najskôr a ty si mala doma pokoj).
@lenkakravcova nevraví, lebo ide aj s druhým na materskú :/ Takze bude doma ešte dalších 7 mesiacov cca… Tá práca bola zo začiatku taký mentálny relax pre mna, pri jednom sa dalo.. teraz už ju maximálne obmedzujem, zdravie a deti sú mi prvorade
Vsak ale tebe spadlo dieťa, nie jemu. Za mňa strašne preháňaš.
@aurora33 no lebo kebyže má dieťa muž a počujem za plače tak sa asi opýtam čo sa stalo.. a keď by mi povedal, že padlo na hlavu tak logicky druha otázka by bola či je všetko OK… neviem si predstaviť že mi dieťa reve ako o dusu a ja si sedím v klude, sak je s mužom… a keď mi muž zahlási že padlo na hlavu a má hrču a oskrete čelo a nos tak si sedím ďalej že sak asi je ok bez toho aby som sa aspoň kúsok zaujímala 🤷🏽♀️
Opakujem, za mňa neskutočne preháňaš.
Opakujem, za mňa neskutočne preháňaš.
@aurora33 ok, tvoj názor… za mna je normálne sa opýtať či je všetko ok a nie sedieť ako soľný stĺp..
No tak muž nereagoval tak ako si si predstavovala ( podla mna taka typicka chlapska reakcia, dieta place= nie je v bezvedomi , ty ho nevolas =takze to zvládaš), preto ešte nie je psychopat preboha , si hysterka ak hneď rozmýšľaš nad rozvodom a ze budete mat striedavku.
Neviem, či je to hormónmi, vyčerpanosťou alebo všetko dokopy ale preháňaš. Pokiaľ potrebuješ hodinu týždenne sama pre seba aby si nevyhorela tak si ju dopraj, nepýtaj sa, rovno mu to oznám. Skúste si nájsť k sebe cestu, nič hrozné sa zatiaľ nedeje len máte maličké deti.
Nesedel ako soľný stĺp. Prebaloval mladšie dieťa. A sory, ale myslím si, že kebyže sa to stane naopak, a dieťa spadne z postele mužovi, tak s tvojou hysterickou povahou naňho kričíš ešte teraz. Takže za mňa má aspoň jeden z vás rozum a ten niekto nie si ty.
Nesedel ako soľný stĺp. Prebaloval mladšie dieťa. A sory, ale myslím si, že kebyže sa to stane naopak, a dieťa spadne z postele mužovi, tak s tvojou hysterickou povahou naňho kričíš ešte teraz. Takže za mňa má aspoň jeden z vás rozum a ten niekto nie si ty.
@aurora33 tvoje prispevky inak milujem.. čo príspevok to perla .. napísala si niekedy aj niečo milé? nemusíš so mnou súhlasiť, každý mame svoj pohľad na vec, ale aspoň nesud toho, koho nepoznáš
Jaj, čiže kebyže tu s tebou teraz nadávam na tvojho muža, aky je narcis a psychopat, tak by to bolo v poriadku?
Autorka ides si svoje ale skutocne... s tymto rozbehnutym serie ma uz len preto, lebo dycha... ano skonci to rozvodom, mozno striedavkou, ale kazdopadne tahanim deti ako macence medzi dvoma domovmi, nebudes s nim kazde druhe vianoce, kazde druhe narodeniny a polku prazdnin. Budes na vsetko uplne sama, ale ze uz uplne sama. Financne, casovo. Kvoli kravinam. Kvoli neschopnosti si kusnut do jazyka. A hlavne kvoli ne-pochopeniu druhej strany, ze veci robi a vnima a riesi inak. Mate narocne obdobie, ked to doma nedavas a mas ponorku, tak chod do prace,. Nemusite byt dvaja doma, presne tak.
@autorka clovek s odstupom a triezvym pohladom na dabu situaciu ti naozaj nebude prikyvovat,ze tvoj muz je prvotriedny psychopat a zasluzi si ritualne obetovat.. zeny a muzi proste v takych situaciach reaguju rozne, zeny zvacsa ovela emotivnejsie a muzi pragmaticky... inak moj dva a pol rocny sa tiez minule strieskal z gauca, hrca na pol hlavy a ked som poriesila najvacsi plac, zacala som sa rehotat, ked som si prehrala znova obraz ako sa strepal
Jaj, čiže kebyže tu s tebou teraz nadávam na tvojho muža, aky je narcis a psychopat, tak by to bolo v poriadku?
@aurora33 nie, to že si na “muzovej strane” je ok, vravím, názor rovnaký mat nemusíme ale prosím nepíš ľuďom ktorým nepoznáš vety ako “aspoň on ma rozum ak Ty nie” a podobne… Ja som sa pýtala, či sa dá fungovať vo vzťahu (ak v ňom nie som šťastná a spokojná) tak aby má jeho prístup nezranoval, nepytam si schválenie mojich pocitov či názorov na to čo sa stalo… hľadám riešenie ako fungovať bez toho aby som sa utrápila.. ak vieš, poraď, nekritizuj
No ja neviem... Chcieť sa rozvádzať za takúto blbosť... Čo budete robiť, keď prídu naozajstné problémy? Zdôrazňujem naozajstné, lebo toto je len bežný komunikačný šum, nie žiadna tragédia.
Autorka ides si svoje ale skutocne... s tymto rozbehnutym serie ma uz len preto, lebo dycha... ano skonci to rozvodom, mozno striedavkou, ale kazdopadne tahanim deti ako macence medzi dvoma domovmi, nebudes s nim kazde druhe vianoce, kazde druhe narodeniny a polku prazdnin. Budes na vsetko uplne sama, ale ze uz uplne sama. Financne, casovo. Kvoli kravinam. Kvoli neschopnosti si kusnut do jazyka. A hlavne kvoli ne-pochopeniu druhej strany, ze veci robi a vnima a riesi inak. Mate narocne obdobie, ked to doma nedavas a mas ponorku, tak chod do prace,. Nemusite byt dvaja doma, presne tak.
@anjelicek26 ja sa nechcem rozvádzať práve kvôli deťom a aby neboli ako mačence… ono sa ťažko píše v jednom príspevku čo ja cítim dlhodobo… to nie je len o dnešnej situácii, proste dlhodobo mám pocit, že zo mna vysal radosť zo života, že zo mna urobil nervacku… od kedy rano vstanem, makam do 21-21:30 kým deti nezaspia a aspoň potom, že človek naberie tej energie napríklad zo vzťahu, ani toto nemám.. lebo len výčitka za výčitkou… vieš koľko som sa s ním rozprávala? mnohokrát.. aj v klude.. no on nepočúva alebo nerozumie.. skúšala som aj tak, aj tak.. nech poviem akomkoľvek, vždy si to pretočí len na seba.. a ja už nevladzem, no musím… niekto napísal “ak potrebuješ hodinku, neoznamuj, urob”.. ale ako? ak mi deti nepostrazi? Alebo aj keď vybehnem do obchodu, tak buď musím hneď jedno brat (aby nemal dve) alebo mi za 2 minuty vola že kde som… ťažko je to opísať, len hľadám navod ako si lepšie nastaviť svoj vnútorný svet, ako ignorovat jeho poznámky, jeho vytky aby sa zo mna nestalo len vyhorena kopa nešťastia 🤷🏽♀️
@autorka clovek s odstupom a triezvym pohladom na dabu situaciu ti naozaj nebude prikyvovat,ze tvoj muz je prvotriedny psychopat a zasluzi si ritualne obetovat.. zeny a muzi proste v takych situaciach reaguju rozne, zeny zvacsa ovela emotivnejsie a muzi pragmaticky... inak moj dva a pol rocny sa tiez minule strieskal z gauca, hrca na pol hlavy a ked som poriesila najvacsi plac, zacala som sa rehotat, ked som si prehrala znova obraz ako sa strepal
@maximiliana áno uznavam, že to pôsobí, že len kvôli dnešku.. ťažko sa opisujú veci v príspevku, písala som potom v komentári aj dlhší príspevok o tom, ako vždy je všetko moja vina a ako on robí všetko atd… len hľadám možnosti ako sa dať dokopy po psychickej stránke aby som ustala tie jeho výlevy.. ten dnesny deň je možno z neutrálne pohladu banalita, no pre mna asi posledná kvapka
mne to pride akoby ste kazdy mali podelene jedno dieta o ktore sa starate a neviete sa zosuladit. ked chcem spat cez den, poviem mu, idem si na hodinu, dve zdriemnut nech sa paci mas deti..ked povie, ze aj on chce spat tak poviem ok za 2 hod ked si pospim ta vystriedam .....zamknem sa v izbe a spim.
No ja neviem... Chcieť sa rozvádzať za takúto blbosť... Čo budete robiť, keď prídu naozajstné problémy? Zdôrazňujem naozajstné, lebo toto je len bežný komunikačný šum, nie žiadna tragédia.
@fajnova moja chyba že som v emocii opísala dnešok.. ono to má dlhodoby kontext (taký dlhší komentár som napísala pod príspevkom)… proste čokoľvek sa deje tak vina je moja, čokoľvek poviem otočí na seba, ak dieťa plače je to moja chyba že je rozmaznané, ak nespolupracuje tak má moju blbu povahu atd atd.. dnešok bol už pre mna asi taká nejaká pomyselna čiara
mne to pride akoby ste kazdy mali podelene jedno dieta o ktore sa starate a neviete sa zosuladit. ked chcem spat cez den, poviem mu, idem si na hodinu, dve zdriemnut nech sa paci mas deti..ked povie, ze aj on chce spat tak poviem ok za 2 hod ked si pospim ta vystriedam .....zamknem sa v izbe a spim.
@klementinka58 možno u niekoho funguje.. u nás? keď som mu dala obe deti, že nech im aj telku pusti, tak mi pootvaral dvere a pustil roboticky vysávač… alebo dole pusti hudbu a že si s malou tancujú (no hučí na cely dom), alebo to dopadne tak, že mala s ním nebude chcieť byt a bude mi búchať na dvere že mamaaaaaa… nedávno som mala na návšteve moju mamu a využila som to, že som išla spat a ona pomáhala s deťmi… sama mi vravela, že toto ešte nezazila, ze môj muž normálne nazlostený, že ja spím a on nie, že stále jej hovoril, že on má ide zobudiť (spala som asi 1,5 hodiny), že ona mala pocit, že mi závidí že spím 🤷🏽♀️
ved kludne mohol zavidiet ak ma pocit, ze nema cas na spanie, prave preto sa mate dohodnut, ze nech aj on si potom moze 2 hod pospat...ponukla si mu tuto moznost? ze mu vezmes deti a on moze mat 2h cas na spanok?

preco si myslis, ze by mal urcite deti v striedavke? nedavaj si do hlavy taketo presvedcenia, kvoli ktorym sa akoze nemozes s nim rozist.. vsetko sa da, ked sa chce.. a ked sa chce, tak sa, ako sa hovori, 'cely vesmir spoji' a pomoze ti to dosiahnut..
da sa odosobnit a fungovat pre deti, ale pomaly sa vnutorne zabijes.. co potom tym detom ostane? nehovoriac o tom, ako to bude na nich vplyvat, taky zivot.. si myslis, ze to nepocitia? ako s muzom fungujete?
a inak len kukam na tie reakcie niektorych zien, co su u muzov schopne povazovat za normalne spravanie.. ako ufff
@reanda lebo dobre zarába, nemá žiaden záznam, má vlastne bývanie (byt z mladosti), takze šanca že by mu striedavku neschválili sa blíži k 0.. a deti netyra, nebije, nič 🤷🏽♀️