icon

Ako zvládnuť partnerove agresívne amoky?

18. máj 2024

Ahojte.
Čítam momentálne veľa psychologických prirucok, videí na YouTube som s mm 5 rokov.
Ma agresívne amoky, pravidelne. Aj každý tretí deň. Trasie sa, zúri, úplne pena okolo úst, bordovy, vypálené oči,úplne ním trhá, nemôže sa nadýchnuť, zúri, strašné nadáva mi, tými najhoršími nadávkami. Sme mladi, deti nemáme. Čo je to za choroby ?
Čítala som že to môže byť porucha hraničná, explozívna hnev, amoky, agresivita, schizofrénia? Narcisticka porucha ?
Je to aj fyzické. Ide do fyzických atakov.
Potom sa obleje vodou alebo vyjde von na balkón že sa schladiť. Minule otvoril chladničky a dycha do chladničky.
Päsťami bije. Že do pi..som pi..nech mazem do pi..že som taká makova
Úplne neskutočne, za pol hodinu hodinu sa ukľudní, tak a zas je oka, po Tom výbuchu plače, alebo sa ospravedlni, alebo je smutný, alebo sa tvári akoby nič sa neudialo. Mne to vždy ublíži. Strašné niečo. Už to nezvladam psychicky.

Ja už neviem čo mám robiť. Je to neúnosné.bol vždy strašný cholerik, ale toto je už neúnosné..zhoršuje sa to a nechce ist na vyšetrenie.
Ma aj svetlé chvíľky, pekne dni máme. Ešte preto som s ním. I ak by som už dávno nebola..

autor
19. máj 2024

@luccija ano, chcela som, aby ma objal, lebo ho milujem a chyba mi, ked ma neobjima, logicky, sme manzelia, chcem aby ma objimal a pobozkal pred spanim napr. a ked to neurobi, mam nervy ze preco to nerobi, tak som si to vynutila, a na to konto sa udialo zase teatro agresivne ako som opisala vyssie. Zevraj ho stale nutim a ze on chce spat.

autor
19. máj 2024

neviem vlastne, preco som zavisla na nom, nechapem to, asi preto ze ho milujem. Lebo je manzel.

lienka.7
19. máj 2024

Autorka, ja ti veľmi rada odpoviem za seba. Prečo ti neverím? Pretože nie je možné, aby bol niekto tak neskutocne naivný ako ty (zamerne nepíšem blby).
Mas doma regulerneho psychopata a ty ho ešte branis... a psycho diagnózy sa nevysetruju z krvi. To nie je HIV alebo čosi podobné. Snáď ta jedného dňa neprizabije

yoxinka
19. máj 2024

Poslednýkrát sem píšem. K tomu tvojmu opakujúcemu sa, že je absolútne zdravý a nemá žiadne príznaky, len toľko, príznakom nádoru môže byť JEHO SPRÁVANIE!!!!!! Nič iné mu byť nemusí! JEHO SPRÁVANIE je príznak!!! Bez CT/magnetickej rezinancie to nezistí nikto. Nechápem, kde berieš tú istotu, že nemá nádor, to nezistíš z krvi, moje nervy 🤦‍♀️. Ale myslím, že si tak zaslepená, že ti nepomôže nič a nepomôže, ani keď na teba zautočí 🤦‍♀️.

lujza123
19. máj 2024

Autorka pozri napr sem
http://www.psyche.sk/web/index.php/domace-nasil...

Ono je to naozaj veľmi ťažká téma a pre teba ako obeť nesmierne narocne sa z toho vymotať. Skús teda inu psychologicku, možno centrum pre týrané ženy.
Len tak sa porozprávat, nie o ňom ale o tebe

Je to veľmi dlhá cesta od uvedomenia si ze niečo nieje v poriadku až po odchod. Kolkokrat spravíš krok vpred a dva dozadu a málokto z okolia ta pochopí. Preto treba požiadať o odbornú pomoc od ľudí ktorý vedia a rozumejú tomu co prežívaš.

Nie som psychologička, no moja veľmi blízka priateľka sa v takomto vzťahu motala niekoľko rokov kým sa jej podarilo zachrániť
Našťastie je z toho vonku, aj ked ma doživotne nasledky.

luccija
19. máj 2024

Domáce násilie máš, že sa striedajú výbuchy zlosti s medovymii týždňami, že seká dobrotu.A ich intenzita sa bude zrýchľovať.Az bude len zle.

luccija
19. máj 2024

Až Ta tak zmagori, že si nebudeš veriť, aby si od neho odišla, lebo kto by Ťa chcel, keď som hlúpa, veď vie byť aj dobrý,každý má starosti a pod...ty máš tie hranice čo si ochotná ešte znášať úplne posunute.Najdi si psychologicku pre tvoje dobro

cacianka
19. máj 2024

By som si pýtala povolenie. Idem na wc a volám, keď sa otočí ujdem von a volám. Ale ty si taká blbá ako traky, ja si to už dovolím napísať, lebo ty si vynucujes objatie a bozky na dobrú noc !!! Len opakujes že nemá nádor - ako to ty vieš, máš v 👀RTG prístroj?!?
Budova noha, ty si asi nakreslená žena.

stanulienkat
19. máj 2024

@yoxinka nema ziadny nador!!! Takychto chujov beha po svete na mraky. Naco hladate za jeho debilitou diagnozu? Je to agresivny chuj a agresivitu by stlmil hned, co by dostal od jej rodiny dobru nakladacku. Kym mu to prechadza, tak mu sluzi ako boxovaci vak na ventilaciu jeho komplexov. Dlho musel cakat na taku blbanu, krora si ho zoberie a trpu mu to.

yoxinka
19. máj 2024

@stanulienkat
Toto je inak tiež úplne reálny scenár.

alickapusinka
19. máj 2024

Preboha skonči to deti nemáte rozvod sa a odsťahuj sa zničí ťa ako psychický tak fyzický. Budeš potrebovať psychiatra neskôr. Ak si rozumná nič nebudeš zisťovať a požiadaš o rozvod už v rámci zachovania zdravého rozumu a tvojho psychického zdravia. Odsťahuješ sa sama nadávky ak je láska žiada p..k.. a iné vybrane slova chlap žene nepovie. Toto čo popisuješ nie je zdraví človek toto je človek chorý a veľmi nebezpeční. TY vieš čo v amoku dokáže aj ťa zabiť to fakt myslíš vážne s nim zostávať .Skonči to pokiaľ na to nedoplatíš vlastním životom zo strany toho nebezpečného človeka. TY si videla aký je že už predtým bol taký a TY si takého vezmeš. Dakuj bohu že s nim nemáš deti skonči tento nebezpečný vzťah a založ si časom normálnu rodinu zo zdravím mužom. Tento ťa ťahá iba ku dnu. A prečo TI vlastne nadáva ak by ťa ľúbil toto by nerobil a nenadával TI.TY ho asi zlé chápeš ON je k tebe dobrý len občas fakt len občas 5 krát do týždňa ma také výbuchy skonči to pokiaľ mu nerupne v hlave a neublíži TI tak že budeš mať trvale následky. Chceš radu a však nechceš ho opustiť. Tie tvoje múdre knihy brožúry v tých nenájdeš nič pokiaľ ON svojprávny šuhaj nepôjde dobrovoľne k lekárovi nedostaneš ho tam. Ani keby si kľakla na kolienka. Toto dobre nedopadne. TY mu chceš pomôcť a ON ťa častuje p..a keby to mňa už by ma nebolo a vyseriem sa na takého chlapa. Ale to musí mať silu ta žena odisť a nie ešte ho obraňovať a chrániť. Zvlášť ak máš v rukách obrovské eso nemáte deti. Možno TY deti s ním chceš prosím ak chceš s nim žiť nemaj s ním deti neznič život deťom ak chceš si zničiť TY nemaj deti. TY vlastne chceš čo za pár rokov budeš sama odkázaná na psychiatra ak s ním zostaneš. TY mu nijako nepomôžeš je svojprávny TY sa môžeš aj rozkrájať možno na neho tlačíš o odbornú pomoc tak TI nadáva zapamätaj si jednu vec pokiaľ je svojprávny TY nič nemôžeš urobiť.

mircalla
19. máj 2024

@autor Cakas, kedy ta zabije ci na co cakas?

stanulienkat
19. máj 2024

@alickapusinka ona by uz teraz mala chodit aspon k psychologovi. Predpokladam, ze to poslapane pradlo tomu chujovi este raz s laskou oprala. By som mu to nechala lezat tam, kde to nechal.

luccija
19. máj 2024

Tvoja mama Ta neporodila a nevychovala, aby ťa niekto takto ničil.

majusik1304
19. máj 2024

Autorka, on sa nezmení. Nikdy. Nie som za rozvody...ale toto by som nechcela zažívať do konca života.....bude to nejaká porucha, ...určite. Ťažko sa žije s takýmito ľuďmi....on nebude dobrým otcom. Si myslím
....ale ty ho nezmenis ani nezachránis. Ratuj radšej seba, lebo ťa psychicky zničí, vycicia energiu a z teba bude absolútna troska a on bude v pohodičke...svet gombička, a ty na toto doplatiš. Sorry za gramatické chyby nechce sa mi to potom mobile opravovať....drž sa a rozmýšľaj či chcete takto prežiť zvyšok života...a sama vidíš že sa to len zhoršuje...a nebodaj ak príde dieťa tak to bude peklo
...čo on Vám bude robiť. Pochádzam z takej rodinye, otec narcista, viem o čom hovorím.

fairyy
19. máj 2024

pises, ze je sportovec ...nezacal brat daco minulu jar aby podaval lepsie vykony?

ktochytavzite
19. máj 2024

a preco si s nim?

mircalla
19. máj 2024

@fairyy Aj to moze byt

autor
19. máj 2024

@fairyy nie vôbec ....neberie nič absolútne.

autor
19. máj 2024

Neviem snažím sa ho k rozumu nejako doviesť. Napr že mu vysvetľujem že tak nemôže konat. Že agresivita je zla. Podstrkujem také knihy aj filmy aby zistil že agresia je zlá. Rozprávam o Tom. Snažím sa mu ukázať lásku a nehu. Nech vidí to dobre v živote. Ak má nejaký problém, tak sa ho snažím pochopiť. Rozprávam s ním o všetkom.nech vie že som tu preňho.

denithestrange1993
19. máj 2024

@yoxinka ano uplne zdravy,hlavne ze je bordovy az mu skoro ide pena z ust. Takto si predstavujem mladeho zdraveho pekneho chlapa 🤷
Autorka a k tebe,zdravie nie je len fyzicke ale aj psychicke. A nemozes povedat ze je zdravy ked sa nevie ovladat. Ja to vidim na krimi noviny, vacsina pripadov je tam takych,ze medzi sebou mali manzelia a rodina spory. Niekto v afekte niekoho napadne atd.

autor
19. máj 2024

@denithestrange1993 máva afekkty amoky a máš pravdu. Mentálne v poriadku nie je

autor
19. máj 2024

@majusik1304 tvoj otec tiež robil ?toto ?

bessie12
19. máj 2024

autorka, ale jemu nepomozes pokial to on sam nebude chciet a podla toho co pises, tak ocividne o to nema ziaden zaujem.

autor
19. máj 2024

@stanulienkat možno ani nie je chorý. Možno je len agresívny psychopat. Ktovie. Možno dobre vie čo robí. Možno len hra tie záchvaty keď už nevie kam z konope a že prestrelil

autor
19. máj 2024

@bessie12 ja viem...snažím sa dohováral..povedala som poďme za odborníkom a tak. Ukazujeme mu knihu, filmy. Nejakých psychológov. Vysvetľujem že jeho správanie nie je normálne. Že sa bojím. On akoby sa tešil že sa ho bojím..nechápem to

sisska96
19. máj 2024

Ak nechceš aby aj o tebe bol nejaký kriminálny príbeh o vražde v telke, tak choď niekam preč, kým ťa nezabije, alebo nezmláti tak, že sa dostaneš do nemocnice

autor
19. máj 2024

@alickapusinka nadáva zúrivo rýchlo povie aj sto nadávok za pár minút. Nevie čo mu ide z huby totiž preklina má..nadáva...je hrozný proste neviem Trieska so všetkým. Skáče do mňa neviem. Snaží sa má.umlcat. šalie proste. Blaznie. Ako blázon na psychiatrii

autor
19. máj 2024

@lujza123 nemám takú psychologickú

autor
19. máj 2024

@yoxinka a si lekárka ?inak myslím, že s nádorom v hlave by veľa a tak dlho neprežil. Rok a pol či?