Ako zvládnuť pocit straty života po narodení dieťaťa?
Ahojte, mám pocit že mi uplne skončil zivot :( mám ročnú dceru a okrem partnera nám s ňou nikto nepomaha, nemame ju kde odložiť aspoň na hodinu. Ani z jeho a ani z mojej strany. A ide o to že mi to už prerastá cez hlavu, kazdy večer placem a chyba mi moje staré ja. Už sa ani neviem najest v klude, lebo aj keď spi tak zo zvyku to zhlcem na dve susta. Z nicoho sa netesim, nemam už žiadne sny. Milujem sport, cestovanie ale nemam pre seba ani dve hodiny, partner robí stále od rana do vecera, vikendy trávime spolu.. ale ísť niekde s malym dietatom je vyčerpávajúce, nie je to pre mna take super niekde ísť, vkuse striehnut baliť xy veci, brat kocik, prispobit režim a potom pretrpieť to že dieťa poriadne nespalo.. je mi z toho tazko, nič nemozem.. a navyse aj keď dieta bude väčšie, ok zoberiem ho so sebou ale už to nikdy nebudem ja.. chcela som sa strasne ísť lyzovat ale nemozme.. je tazke zohnať opatrovateľku a partner je zas taky že neveri hocikomu. Čo vlastne aj ja takze neviem ako z tohto von ale je mi strasne smutno.:(
V dedine si pozisťuj, kto by bol vhodný ako opatrovateľka na pár hodín. Vždy sa niekto nájde.
Prepáč, ale mad tým si mala myslieť pred tehotenstvom. Teraz je už pozde. Myslím, že nieje veľký rozdiel baliť na dovolenku 2 alebo 3. Zaplatiť si vikend v horách a kym ty sa budeš lyzovať, muz sa bude sankovat. Vystriedate sa pri dietati. To pospi aj na svahu v kočiku alebo sankach. V dnešnej dobe zozenieš všade šrudentku alebo dochodkynu na strazenie. Aspon na hodinu dve tyzdenne, neskor viac. Daj dieta do jasli a choď do práce, na pol uväzok , vypadneš zo stereotypu a po práci stihnes aj čas pre seba kým pôjdeš do jasli pre dieta. Alebo nech muž menej pracuje a ty maš aspoň hodinku pre seba.
Fnukas ako rozmaznane decko a co si cakala? Dostala si najkrajsi dar od zivota a ty fnukas,ze nemas cas? To dieta sa na svet nepytalo,ty si si ho vyrobila a je tvojou zodpovednostou chranit ho a srarat sa. O tom je rodicovstvo ako co si cakala? Nechapem,preco je takymto nevdacnym zenam dopriate a pritom inym milujucim zenam nie je dopriate.
Neviem koľko máš rokov, ale to.ozaj nie si schopná sa vzdať na 2-3 roky lyžovania?
Vezmi boby, sánky a chod sa s dcérkou posankovat. Ja som si kúpila nové lyze a 7 rokov čakali na to, kým ich vytiahnem, a naučia sa aj deti lyžovať a teraz lyzujeme spolu.
Alebo choďte všetci 3 ja na svah, a ty s partnerom sa polyzujte na striedačku. Je to také ťažké?
My sme s manželom mimo SK. Deti nám v núdzi (kef mame obaja prácu) strážia kamaráti...skus si nájsť niekoho v okolí s dieťaťom v rovnakom veku a pstražte si deti navzájom.
Riešenie sa nájde vždy, alebo na pol dna do jasli.
Porieš si riadnu antikoncepciu, rodičovstvo je naozaj o sebazaprení, ktoré dáva človeku zmysel. Za mňa strašne preháňaš. Tvoj problém s lyžovaním je maličkosť, ktorá sa dá riešiť jednoducho, stačí porozmýšľať.
Skús detské jasle, povedzme 2-3x do týždňa, trebárs dopoludnia a máš tri hodinky sa v kľude najesť, prejsť sa, niečo porobiť v kľude.
@lenkahvh ako presne si to vystihla.
@marca12 aj toto je milujúca matka. Ak ste nepochopili jej správu tak sa radšej nevyjadrujte
@beata_k urcite nema
Ešte môžu hľadať iný pár, ktorý je tom takto, stretávať, spoznávať a môžu si vypomáhať.
Myslíš si, že iné matky majú kam "dať" deti aby išli lyžovať? ... Veď ale tak daj ju do jaslí na pár hodín, alebo neviem 🙈
@hederamonstera Tiez si myslim. Strasna zloba z toho prispevku ide.
Neboj za rok to bude ešte horšie 😂😂 to nevydrží nikde ani sekundu a za všetko sa bude hádzať o zem a vrešťať….
Skús si nejaké osobne voľno poriešiť s partnerom cez pracovný týždeň nech príde z roboty skôr a je s ňou, aspoň 2 x v tyzdni s ty si chod zabehať, do fitka, skratka sama … veľmi to pomôže. Zima býva na materskej to najhoršie obdobie, nikam sa nedá ist, sociálna izolácia no hrôza des
A skúste tu opatrovateľku, stretnite sa s viacerými osobne uvidíte, neuzatvárajte si túto možnosť. Zozaciatku môže strážiť spiace dieťa raz za mesiac a vy si s muzom vybehnite von na veceru,
Aj lyžovačka sa dá poriešiť ako baby písali
Skratka ked cítiš ze je to na teba moc zastav na chvíľku, oddychni si. Aj keby mas ist lyžovať sama a chlap doma postráži dieťa, fakt to veľmi pomôže na psychiku
Iná by bola šťastná že má zdravé dieťa a pracujúceho muža. To lyžovanie mi pride fakt ako malichernost. Asi nie materstvo nie je zrovna to po čom si túžila, možno sa mýlim a ide fakt len o chronicke nevyspatie a únavu. Snáď sa Ti podarí nájsť niekoho kto rád postráži malú.
Neboj nič, je to len obdobie. Predýchaj to a snaž sa to prijať. Aj tak ti nič iné neostáva. Dieťa podrastie a budete cestovať, lyžovať, športovať, baviť sa.... spolu. Jasné že je to už iné. Život je zmena. A práve to neustále prispôsobovanie sa nás najviac zoceľuje a v konečnom dôsledku má skutočnú hodnotu. Možno sa tu to nezdá, ale (ako hovoria optimisti), bude aj horšie 😉
Lyzovacku mozes vyriesit tak, ze si najdete ubytko pri svahu a prestriedate sa. Napr. ty sa doobeda budes venovat malej a partner lyzovat a poobede sa vymenite.
Tiez sme nemali pomoc od rodiny a museli sme sa pri 2 detoch prestriedat. Neda da donekonecna detom prisposobovay - ani starsie sa neprisposobi mladsiemu. Treba hladat kompromisy a dosledne planovat program.
Ano, vieme asi vacsina z nas, co prezivas. Dieta je obetovanie vlastnych zaujmov v prospech dietata na veeelmi dlhu dobu. Neskor sa z dietata stane vas partak🫠
Vsetky ste sa chytili lyzovacky, ale tu neslo primarne o lyzovacku. Ona je milujuca matka, len by cgcela travit cas aj sama pre seba alebo s partnerom.
Casto sa tymto obetavym matkam, ktore nevidia nic len deti stava, ze ich partner opusti. Alebo deti vyletia z hniezda a nevedia co s vlastnym zivotom. Zabudli na seba a na to, ze maju aj partnera a aj na to, ze aj vztah treba budovat a nie len behat okolo dietata.
Ja som mala aj babky a aj tak som sa niekedy citila unavena a najradsej by som zdrhla sama na opusteny ostrov.
Neboj, autorka prezijete to. Lahsie to nebude ani o rok ani o dva. Lahsie je to teraz, ked uz mam deti dospele. Konecne mam cas aj na seba a travenie casu ako vyhovuje nam a nie detom. Tiez som myslela, ze sa nedozijem. Obdivujem rovesnicky, ktore si este dopriali neskor male dieta.
Ty co máš čo odložiť 1rocne dieťa? To nie je hračka. Len sa pekne starajte o ňu, je to vaše dieťa. Na lyžovačku a iné hovadinky zabudni, o pár rokov môžeš, ale nie teraz ešte, to si nevedela pred pôrodom ze sa budeš musieť o dieťa postarať? Každá sme tým prešli, nie si prvá ani posledná. Treba len vydržať.
Skús čerstvé dôchodkyne z dediny.
@bielasovicka odložiť bolo nešťastne slovo, podstata môjho príspevku ale bola ina.
Nájdi si nejaké kamarátky, čo majú deti a môžete si aj deti navzájom postrážiť.
Ak je to depresia, pomôže len lekár. Ak to je len zlá nálada, skús si vážiť čo máš. Ďakuj životu, Bohu, alebo komu chceš, lebo máš veľké, veľmi veľké bohatstvo. Užívaj si ho, lebo tento čas s týmto dieťaťom sa už nikdy nevráti
Z akeho ste okresu? Ja mam sice dost aktivit: fitko, jazykovka a samozrejme praca po-pi, ale kludne vam malu postrazim na par hodin. Je dolezite venovat cas sebe aj partnerovi, aspon vybehnut na veceru alebo do kina a byt len sami dvaja, inak ta tento zivot znici.

Ahoj, ja Ta uplne chapem, co prezivas...ze proste si len ty a muz a nikto iny...ze najblizsich 15 rokov musis stale riesit iba dieta a prisposobovat sa. My sme takto uz 10 rokov, je to narocne a tiez mam niekedy depky a zavidim tym, co maju babky a vedia si ist aj oddychnut sami s muzom aspon na 2 dni.
Tie odpovede, kde pisu, co si cakala...ma akoze mrzia aj za Teba, pretoze to casto pisu matku, ktore maju babky a cas aj na seba...ale take to nikdy nepochopia, lebo nikdy neboli v nasej situacii. A nevedia si predstavit ist non-stop iba v jednom mode, proste stale riesit dieta.
Asi som Ti nepomohla, lebo ozaj sme s muzom 10 rokov nikde nebolo sami dlhsie ako na 2 hodinky. Taky welness na 2 dni je moj sen 🙏😊
Drzim Ti palce, aby si to zvladla 💪 a neboj, ked pojdes do prace bude to lepsie, ta materska davala aj mne psychicky zabrat 🤣