Ako zvládnuť premúdrelého bratranca?
Ahojte, mám bratranca - starý mládenec (35 ročný), ktorý žije s mamou. V rodine máme viac detí, vo veku od 5 mesiacov, do 15 rokov atu nastáva problém. On komanduje celú rodinu, ako by sa mali deti vychovávať, kedy dať do škôlky, akej, kedy a kam ísť s dieťaťom.
Darmo mu človek povie, odpoveď je mne sa to takto nepáči.
Ak máme oslavu, tiež vkuse kritizuje anavyše sú urazení, že nepohostíš tým, čo chcú oni, lebo oni povedali.
Ako to riešiť?
@anonym_autor nejaká psychologička v nejakej diskusii radila odpovedať "ďakujem za názor" a viac sa tým nezaťažovať. Tak ako ti naznačili viaceré, ideálne nechytiť sa na "diskusný" háčik a nereagovať, proste snažiť sa mať u prdele. Mne ešte občas pomáha humor (ale musím byť v dobrej fáze cyklu). Napríklad reakcie typu: "Faaasaakt? Nasekať na riť? Teba takto bili? Ahaaaaa, tak to mi dáva zmysel potom. Ty brďo, to má nikdy nenapadlo 🤔." Ja mám decká už v puberte, tak niekedy si ich v rámci debaty rovno aj doberám, oni potom tak krásne gúľajú očami pred návštevou, akože mama prosím ťa nestrápňuj sa 😁😁😁. Ale ako vravím, musím byť v tej správnej nálade, nejde to vždy. A ešte moja švagriná, tak tá zas na nevyžiadané rady proste reaguje iba že "uhm uhm uhm...hej? Uhm uhm....". A proste vidíš jej na tvári jak to má u riti... (Ale tiež jej občas ustrelí dekel, holt tie rodinné návštevy sú výzva....). A jem samozrejme čo ja chcem na návšteve (normálne poviem nie ďakujem, neprosím si, aj viackrát ak treba) a návšteva ak jej u nás nechutí, pokojne nech si nechty obhrýza, čo už narobím 🤷.
@anonym_autor musite ho pozyvat? Ci sa pozve sam?
@moonlight1210 pozve sa sám. Príde aj keď ho nevoláš.
Nech sa páči keď vie kázať tá naj robí. Nechám mu deti na pár hodín a som zvedava. Ako sa hovorí robít s jesť sú dva..
Vieš kam takýchto mama ožeň ma posielam? Vôbec by som s takýmto ..... nekomunikovala. Chlap po 30 s mamičkou to je diagnóza. Bratranec!? Prosím ťa. Úplne by som ho aj s rodinou ignorovala. To vám skáče po hlave debil čo nevie odist od mamičky? To ho nikto nedokáže upratať? To ste teda super rodinka. Čo mu dovolite to robí
Vieš čo? Mám takéhoto švagra. Vždy na všetko ohľadom detí (aj mňa) pindal. Raz ma už tak naštval, že som mu povedala, že keď splodí aspoň jedno dieťa a bude ho vychovávať, tak potom sa môžeme porozprávať. Kým žiadnu skúsenosť nemá, má si tie svoje reči - všetko viem najlepšie, nechať pre seba, lebo vôbec netuší, o čom hovorí, keďže žiadnu reálnu skúsenosť s výchovou detí nemá. Mimochodom, moje deti sú teraz v tínedžerskom veku (bezproblémové a dobre vychované), jemu tiahne na 50 a je stále slobodný, bez priateľky a býva v rodičovskom dome. No, čo mám na to povedať? Ale on je ten, čo všetko vie, všade bol a všetko videl🙈😂 S tým nič nespravíš, to sú také typy. Ja si už ale skákať po hlave od neho nedám, vždy keď má blbé reči, mu poviem, čo si myslím a áno, vždy sa pohádame😨
Pozve sa sám?zavrela by som dvere s tým,že odchádzame máme iný program. Chod do kelu. Začal by mať reči,začala by som mať aj ja smerom k nemu. A posledné...nebola by som ho nikde.k sebe domov absolútne nie. Nech ide do riti.
@anonym_autor nevieš mu povedať nech sa stará o seba? Mňa keď sa niekto pýtal prečo mám 1 dieťa odpoveď bola... čo ťa do toho! Chceš dieťa, tak si sprav. Nemiešam sa do výchovy vnučky, to rieši dcéra s partnerom, nie to ešte do života iného člena rodiny. Mám len jednu zásadu... keď potrebuješ pomôcť - zavolaj, sme tu
@anonym_autor tak toto by som mu nedovolila.
@anonym_autor Odpoveď: Naše deti, naše pravidlá a usmiala by som sa. Obmedziť kontakt. Na návštevu ho nepozývajte 😉. Očividne to nerobí nikomu dobre, ani vám ani jemu a je to vcelku jednoduché riešenie. Alebo tak kde bude, vy nechoďte. Pozvite ostatných niekedy k vám, ale bez neho.
@anonym_autor Dostala si tu rady na tri strany a chováš sa ako nesvojprávna...Pošlem do pi** a neriešim debila!
@anonym_autor Žijete sami alebo s rodičmi? Ak sami, tak už máte malé deti a nečakané a neohlásené návštevy nemusíte - treba to nahlas a jasne povedať. V telefóne to viete potom zrušiť a presunúť alebo zrušiť, že sa ozvete a neozvať sa v slobode dlhší čas. Malo by mu to časom dôjsť, že nechcete s nim tráviť čas. Nepozývajte ani ľudí, s ktorými zvykne chodiť. Ak bývate s rodičmi (je to zložité-poznám to), kde chodí súrodenec jedného s vašich rodičov spolu s bratrancom, tak požiadať rodičov, aby vám to vopred dali vedieť, keď prídu a práve na ten čas si naplánovať návštevu napr. u svokrovcov, nákup alebo nejaký rodinný výlet...
Mať iba takéto tvoje problémy🙄
@anonym_autor Zalepiť mu ústa :D Teraz vážne: Pokiaľ sa on neuvedomí, vy s tým, žiaľ ,nenarobíte nič.

@anonym_autor iba by som sa mu po každom takom výroku zasmiala do tváre. Nič by som mu ani nevravela. Škoda slov.