icon

Ako zvládnuť problematický vzťah so svokrou?

18. nov 2024

Ked vidim kolko je tu prispevkov, tak az mi je trapne pisat tu. Ale predsa zaujima ma Vas nazor.
Som nevesta 60 rocnej pani, ktora vychovala dve deti s 10 rocnym rozostupom.
Odkedy som sa dala dokopy s jej synom som nebola najlepsia volba. Som po 2 vaznych chorobach plus mala som po liecbe obrovsku nadvahu. Manzel predomnou mal fitnessku cize ja uplny kontrast...
Bolo to od zaciatku, budes lutovat, je tucna, zas ti ochorie uz jednu nevestu vazne choru mam, pozri ako to znicilo brata.
Od zaciatku si ma podla rodneho cisla ci inych udajov preklepkavala na socialke cez kamosky, na zdravotnej atd.
Prezeranie mojich veci, hrabanie sa mi v karte, ci spodnom pradle, ci v suflikoch v mraziaku beriem uz iba ako vtip.
Snazila sa nam zmarit uver, nevyslo, potom druhy uver na dom - nevyslo, naucila som sa ju obist a nehovorit jej vsetko az nema moznosti.
Dlho sme sa snazili o babo, po liecbe mam nizku rezervu vajiciek, same na co a preco atd. zazili sme si peklo o5 som priberala.
Vyjaslali sme sa na to, zacala som makat, tolko co zdravie dovolilo. Schudla som na 62 kg.
Otrhotneli sme s problemami som donosila krasneho syna. Zacalo peklo na tretiu. Uz nebolo vsetko zle ohladne nasho zivota, rozhodnuti ci nas ako takych ale uz aj syn. Skusala mu v 9. mesiacoch davat zincicu, 2 mesacneho nechala sameho na gauci a ona na povale, velmi nam grckaval az sa vedel dusit do 4M, nonstop volala 1000 ludi k sebe a on to nedaval vrieskal, ked nam ho vratila vzdy neprespal noc alebo zvracal doma. Dietu od Dr. nedodrziavala, ked som jej hovorila pokyny zabuchla dvere v strede vety. Stopla som to. Viac menrj na manzelov podnet. Dostala som aj poporodnu, neslo mi kojit. Tvrdila, ze to robim naschval lebo chcem ist orezat k

Strana
z2
autor
18. nov 2024

sa a upravit az som pekna. Ani som nevedela ako na mna podvedome vplyva. Furt som bola negativna pocuvala ako kto ma zit z ich rodiny. Manzel hovori, ze odkedy nie je s nami v kontakte ani s malym, som stastnejsia, pokojnejsia, nebojim sa nicoho, nikto ma nestrasi pred operaciami na smrt. Ze on si rodinu znicit neda.
Som hyena? Ale predstava dat jej ho, ma roztrasie - neverim jej. 🙈

Viem je krute odstavit ju od vnuka ale odstavila som aj jeho od "to je ale sprosta mama, co ti zakazuje", "to mas ale chorych rodicov", atd. Nikdy sa s nim nesla kocikovat lebo sme nakazali do parku ci kdekolvek inde ako v casti dediny kde zijeme. Cesta ledva pre 1 auto a lietaju tu ako blazni. Takze nikdy nic, kedze sa s nim nemoze ukazovat. Dr. s ktorou sme sa o nej ako manzelia porozpravali boli 2, ze vyzera na poruchu osobnosti a je toxicka pre nas aj nase dieta.

pininka1
18. nov 2024

Už by som to dávno urobila na tvojom mieste, naozaj je tvoja tolerancia voči nej vysoká. Určite bude lepšie keď sa budete vídať co najmenej

kiki68
18. nov 2024

Najlepsie odstrihnut My sme odstrihli svokra. Lebo to neslo skrz jeho zenu. Nedalo sa. Tak nazdar a mame pokoj

autor
18. nov 2024

@pininka1 dakujem 😒 svokor tlaci na manzela, je medzi 2 kamenmi, chapem ho ale my mame pravo byt stastní 😒

colsami
18. nov 2024

Ja sa len cudujem ze napriek vsetkemu ste stale udrziavali kontakt. Ze to muz nestopil uz pred dietatom, ak je to takto. Nevidim dovod sa tvarit ze vztahy su super a udrziavat ich, ak je takato.

kiki68
18. nov 2024

Aj u nas boli taketo tahy, muz je ako skala, prekvapil ma. Normalne kus ladu ked dojde na kontakt s otcom a to ho mal velmi rad. Ale neustupi

autor
18. nov 2024

@kiki68 u nas to tak nejde, svokor dost tlaci a chapem ho, zije s nou ale zial ak sa nezacne liecit nepojde to inak...

kiki68
18. nov 2024

@colsami ono vacsinou nez dojde dieta to clovek stale nejako prekusne. Rovnako u nas. Ked bolo dieta, tak tam nastal zlom

oceanahory
18. nov 2024

Ona by si zakazdym nasla nejaku zamienku, aby do vas mohla rypat, nikdy by ste pre nu neboli dost dobri. Bud rada, ze mas rozumneho muza, ktory sa pre blaho svojej rodiny sam rozhodol svoju vlastnu matku odstrihnu od vas. Nemaj vycitky!

autor
18. nov 2024

@colsami no manzel stale tlacil na mna, ze ja si musim urcit hrwnice co ho aj Dr. usmernila ze s jeho rodinou tie hranice musi mat najma on, v ich ociach je ale podpapucnik a bla bla bla 🤷‍♀️

faasx
18. nov 2024

Kokos keď toto Čítam, že aké svokry dokážu byt, tak som aj rada, že manžel so svokrou nie sú v takom kontakte .. no neviem, nedam ti radu.. ale drž sa ❤️

autor
18. nov 2024

@kiki68 ja som za to, ze rodina ma drzat spolu ale za cenu, ze som musela jest ukludnovaky po jej navsteve? to asi nie je spravne, cakam druhe a neplanujem jej ho ani ukazat, co urobila pri 1. v porodnici stacilo 🙈

kiki68
18. nov 2024

U nas to iste. Muz povedal, kym sa jeho zena nezacne liecit budeme za dva mesiace kde sme boli. Nema to vyznam. Iba otcovi sem tam ukaze vnuka. Ale to na dve hodiny mimo domu. K nim nepojde. Proste v meste idu niekde a hotovo. Povedal otcovi, ze si vybral, akceptuje to a skoncilo to

autor
18. nov 2024

@faasx dakujem moc ❤️ blizia sa Vianoce budem to potrebovat 🍀

kiki68
18. nov 2024

Presne Toto sme mali my, kazda navsteva hroza

januska12323
18. nov 2024

Dávno si to mala stopnúť, neviem vôbec nad čím rozmýšľaš.

katica06
18. nov 2024

Mala som to podobné, nám zablokoval exekútor účet kam chodila mužova výplata a moja materská a zostali sme bez €, keď muž povedal čo svokra zas vyviedla prišla som z večera do rána o mlieko a nedalo sa mi kojiť. Keďže bol účet bloknutý ani kúpiť som nič nevedela a bábätko hladné, a to som mala doma ešte aj druhé dieťa staršie 2ročné

Tiež to nemáš jednoduché, drž sa a neustúpte.

autor
18. nov 2024

@kiki68 veru, povedali sme po 20 nechodievajte, prisli 20:30 a my 14 mesacne dieta sme ledva o 21:30 uspavali, take napatie vzdy 😒

autor
18. nov 2024

@januska12323 ja som skrz manzela a to, ze byvame ani nie 2 km od seba nechcela robit peklo 🙈

autor
18. nov 2024

@katica06 dakujem velmi pekne, dufam, ze uz sa mate lepsie 🙏

evelyn246246
18. nov 2024

..cudujem sa ti ..nemaj ziadne vycitky ..je to chora osoba ktora nikdy ina nebude a silne pochybujem, ze by isla k dr ...mysli na zdravie seba, dietata a manzela ..sanci si dala myslim, ze viac ako je zdrave ..takze klud a uzivaj si svoju rodinu a na nu sa vyser ..

autor
18. nov 2024

@evelyn246246 je to tazke, postvala vsetkych z jej rodiny (tym, ze robi uvery a ma € su na nu dost odkazaní) proti nam, neboli muzovi ani k 30tke ruku podat, nikto k nam nepride, neozve sa, nic 🤦‍♀️

petamich
18. nov 2024

Nie nie si hyena, spravila si co si musela pre svoje psychicky zdravie a zdravu vychovu dietata ❤️ a ked ta manzel podporuje nie je o com

autor
18. nov 2024

@petamich ano to mam stastie, ze mam muza ako je on ❤️ je uzasny a suhlasi so mnou aj som sa ho 1000x spytala ci to citi inak aleze nie, ze v prvom rade je sklamany z nej 🙈

kiki68
18. nov 2024

To ako u nas, ved co pojdete, do 22:00 sme tam museli but s 5 mes dietatom. To proste bolo cele zle. Hlavne ona opita na mol a chcela dieta na ruky.

autor
18. nov 2024

@kiki68 fuha to by som nedala 😳

betulinka1
18. nov 2024

Za mna v prvom rade skvely muz 😉 so svokrou sa netrap, ju to casom prejde byt urazena. Hlavne ty a tvoja rodinka musite byt v pohode

autor
18. nov 2024

@betulinka1 ono ja sa nou netrapim, trapi ma manzel, povedal, ze ak im toto rozbije vztah s otcom, ze je pre neho viac mrtva 🙈

kiki68
18. nov 2024

No a to sme mali stale, ona pije a je hladinkovy alkoholik. Takze ide od rana a okolo 12:00 je to uz zle. My sme cakali, ze svokor si dupne a zastane sa nas, ale stal sa opak. Jeden raz zacala hukat aj na maleho ( vies 2,5 rocne dieta, unavene 20:30 vecer, maly plakal a chcel nejake auticko. Nechcela mu ho dat, vraj neni jeho. Svokor sa na nas osopil, ze co sme za rodicov, ze to decko je hrozne a nezvladame ho. Maly bol inak cely den super kludny. Isli sme prec a dalsia navsteva uz nebola.

ahhola
18. nov 2024

A co ked je na nieco dobra, ked by si bez jej rypov, tlakov, kydov to dietko nemala, co ked ta ona vyhecovala k nadludskemu vykonu, nechaj si ju ako hnaci motor, inspiraciu, aka nechces byt a vecny rezervoar jedu a zla🤣

januska12323
18. nov 2024

Ty si nerobila peklo, ona nie je normálna.

Strana
z2