icon

Ako zvládnuť problémy vo vzťahu s manželom?

athia
14. jan 2025

Dobry den chcem poradit som tu prvy raz Velmi ma trapi vztah s manzelom sme zamoznejsia rodina s manzelom sme 10 rokov spolu mame 9 rocneho syna. Ked som ho stretla bol to muz ktory sa tvaril skromne po case sa mu zacalo darit vela som mu aj pomahala. Po pol roku sme mali dieta to som mala 33 teraz mam 41. Vsetko zacalo posledny rok zacal casto chodit s kamaratmi von. Podnika takze cez den si robi co chce ma firmu ktora uz zaraba sama na seba. Vela cvici, posiluje otuzuje proste vedie zivot ako slobodneho mladenca len mi oznami idem behat, idem otuzovat, idem na vino a podobne vsetko bez zien. Ja sa staram o domacnost o seba a o syna mna uz nebavi takto sa flakat a su mi vzacne chvile doma mam to tak rada. A ak mu o svojich pocitoch poviem a postazujem sa ze niekedy stou slobodou prehana len drzo odvrkne mam to rad a iny nebudem. Raz ma aj podviedol to mal maly tri roky bola to bezcitove zamotanie. Odpustila som ale uz mu nedoverujem. Dalsia vec je financie ja som podnikala vsetko investovala zo svojho predaneho bytu ale bohuzial podnikanie stroskotalo nie mojou vinou to je na dlho. A on ma vydeluje mesacne sumou z ktorej vsetko platim ale o nicom nemozem rozhodovat vacsinou tomu predchadza hadka potom na druhy den sa vyspi a je po mojom ale som uplne odseknuta od financii, neviem kolko mame. Ak chcem nieco navyse vzdy si to platim z uspor zdedila som niake peniaze a z podnikania ostali. Vsetko je na jeho firmu pisane aj som ho ziadala aby ma napisal do firmy keby sa nieco stalo aj suhlasil ale nikdy to neurobil. V podstate ak sa rozvedieme mam holy zadok a to som bola ked ma stretoluspesna s nehnutelnostou usporami a po 10 rokoch som sa stala pani v domacnosti 41 rocna odkazana nanom s nevydarenym podnikanim. Ten nas vztah mi prijde jednostranny vsetko ako on chce. A to ma nenaplna. Len som uplne sama. Nemam uz rodinu vsetci mi umreli, kamaratky minimum postupne sa to niak povzdialovalo. Takze by to bolo velmi tazke zacat niekde a ani neviem kde. Ale viem ze takyto jednostranny vztah je o nicom a to mam pocit ak ma ist niekam somnou tak ho to nebavi. Ak sa ho pytam ci ma inu zenu tvrdi ze by to uz neurobil.

Strana
z3
kristinka92
14. jan 2025

Fuha no, zakladna blbosť bola predať si vlastnú nehnuteľnosť spod zadku, ale to už asi vies. To mala byt tvoja barlička keby náhodou. Ty si na tom ako s prácou? Zarobíš dost na seba a pripadne dieta? Ja by som si asi radšej začala vytvárať nejaky plán B aby si neskončila na ulici zo dňa na deň.

deti95060810
14. jan 2025

s tou inou ženou by som si až taká istá nebola... 😉
skús sa postaviť finančne na nohy - musíš si usporiť peniaze o ktorých on nebude vedieť...

athia
autor
Autor odpoveď zmazal
athia
autor
14. jan 2025

@kristinka92 nie nepracujem ja som len podnikala od jakziva preto mam naspirene niakych 180 tis euro ale my zijeme iny standart a taki som zila aj pred nim len mala som pracu kde trebalo robit 10 hodin denne teraz musim ist o 15.00 pre syna odvazat ho na kruzky navarit proste im davam 100% servis. Ale keby ma opustil ma a vyhodil ma tak je to jedine o sudoch a bohvie ako to dopadne cele

alenka58
14. jan 2025

@athia žiadne spoločné aktivity nemáte?

kristinka92
14. jan 2025

@athia Tie financie si určite nechaj a nemíňaj. Ja by som si na tvojom mieste našla prácu na pol úväzku alebo 3/4. S jedným dietatom to budeš stihat. A nemusí byt do 15, môže byt aj do 16-17. Bežne tak rodiny funguju a ženy robia väčšinu servisu doma aj popri 8hod praci. Hlavne by som si šetrila bokom, lebo presne takýto chlapi sú nevyspytateľní. Keď ma chlap príliš veľa voľného času, nerobi to dobre. Jedna naša teta vždy hovorila že žena musí byt v dnešnej dobe ostrielana a pripravená na všetko, duplom keď ma deti.

athia
autor
14. jan 2025

@deti95060810 nie som ista ale neovpyvnim to. Mozem ho maximalne komfrontovat. Ak s nim bude niaka, kde on sa vracia k rodine, cestuje s rodinou cestujeme kazde dva mesiace do exotiky s rodinou a jej to vyhovuje nic s tym neurobim. Ja si myslim ak ma muz peniaze a moznosti zien asi niesu verni co sa aj stretavam v okoli. Mozem len verit ze mi hovori pravdu a ak mu aj jemu stoji zato mat taketo stresy co urobim

athia
autor
14. jan 2025

@alenka58 ano travime spolu cas vela cestujeme, travime ako rodina ale skoro vsetko so synom. Chodili sme casto na dovolenky aj sami ale od kedy mi umrela mamina nema kto strazit on si chodi sam s kamaratmi a my cestujeme iba ako rodina. On sa zmenil posledny rok. Ma novych kamosov vela sa porozvadzali maju cas a on na kazdej aktivite nechce chybat

0silvia0
14. jan 2025

@athia cudujem sa ti, ze si sa takto doma usedela, bez zaujmov, bez aktivit, bez prace, putka domaca. Tvoj muz si ta prestal vazit. Najdi si pracu, urob si kurz, rozhyb sa a nefunguj ako dochodkyna.

betulinka1
14. jan 2025

@athia zacni pracovat. Prides na ine myslienky. Podla mna si 10 rokov niekde v zlatej klietke. Finančnú rezervu mas ale za mna byt 9 rokov doma aby iba tak žienka domaca, to by ma nebavilo. Skus pripadne muzovi povedat, ze chcela by si nejaku zmenu. Ja neviem nejaky salón, obchod, kaviareň. Proste nieco, kde ty nemusis byt stale ale sucasne by si sa o to starala.

athia
autor
14. jan 2025

@0silvia0 kvoli chorobam … mala som tazke dve chorobi ktore ma uplne odrovnali. Ja som mala aj taku smolu v zivote v podnikani som bola najuspesnejsia v Ba v mojom druhu podnikaniaale v priestoroch kde som preinvestovala nas oklamali a tento druh podnikania vyzaduje vela investicii a uz sa mi do toho nechce dat posledne peniaze. Bola som z toho sklamana 2 roky

athia
autor
14. jan 2025

@betulinka1 ja nie som doma 10 rokov ja som mu cely zivot pomahala v podnikani ale uz ma odsekol. A potom som podnikala ja. Som 2 roky doma len z jeho prijmov

0silvia0
14. jan 2025

@athia tak nepodnikaj a najdi si nejaku obycajnu pracu, alebo sa rekvalifikuj.

stanulienkat
14. jan 2025

Ved mu nechaj dieta a chod otuzovat a behat aj ty. Preco si to nechas? A keby som bola zamoznejsia-ako to ty opisujes, uz by ma nebolo. Keby som bola zamoznejsia, ani by ma nehlo byt za domacu sliepku a miesat v hrncoch. Snaz sa mat standard ako manzel. Mna by frustroval taky zivot. Kaslala by som na peniaze.

lienka.7
14. jan 2025

@athia zamozneksi je akurát tvoj muz, nie ty. Vsak nech zaplati opatrovateľku a môžete ísť ako predtým, kde je chyba? Na tvojom mieste by som bola veľmi opatrná a peniaze si co najviac setrila do budúcna. Lebo ti pride 50tka, milý muzik ta kopne do riti a co budeš robiť?

athia
autor
14. jan 2025

@kristinka92 pre syna mozem chodit iba do 16.00, ako som skoncila podnikanie nasla som si pracu dali mi nastupny plat 3000 eur mam vela skusenosti v obore predaja projektov ale bohuzial som nestihala chodit pre syna s manzel to neakceptoval tak mi radsej tie peniaze zacal davat.

domkakvet
14. jan 2025

@athia rezervu mas paradnu mozes utekat.

athia
autor
14. jan 2025

@stanulienkat mna to frustruje ale neda mi ten moj syn tym ze je starostlivost na mne treba ponho ist odvazat ho na kruzky, ucit sa snim a o 20.00 ide spat. Preto ja predavacku robit nepojdem len aby som robila 6 h denne zarabala som vzdy vela ale bohuzial musim sa venovat aj dietatu kym nevie chodit sam domov este.

athia
autor
14. jan 2025

@lienka.7 ano to si hovorim nastastie som velmi udrziavana a vyzeram na 30. Mam uz za sebou aj facelift starostlivost o seba je velka a velmi na mne zalezi. A ak sa to tak do roka dvoch nezmeni asi sa rozvediem sama viem ze nebudem navzdy pekna. A tiez maly syn uz bude vediet aj sam sa niekde dopravit. Chcela som sa len poradit a z komentov vidim ze asi sa moj muz nechova normalne lebo uz mi to tu niekedy sa skresluje ako ma presviedca ze je to normalne

lion777
14. jan 2025

Ved ma 9 , nie rok. Nech ide poňho muž, alebo dôjde sam zo školy a ty si mala ostať v tej práci s 3000 eurovym platom. No co, ani peniaze ti šťastie nepriniesli. Tých 180 tis. je len tvojich? Aj keby si mala len polovicu, aj s tým sa dá čosi robiť. Hráš sa na obeť a na neschopnu. Ved ty sa daj dokopy, čo ako riešiš?

zdenka11081983
14. jan 2025

@athia nevyhovaraj sa na syna. Skoro každá mame deti, ja 4 a musím fungovať a môj mi teda tiež extra nepomôže. Musíš ty chcieť. Držím ti palce .

athia
autor
14. jan 2025

@lion777 ano su len moje, muz o nich ani nevie. Pre mojho muza je 3000 eur ako 300 takze on by sa neobetoval aby som ja robila vraj je to moja povinnost😂

lion777
14. jan 2025

@athia co ako myslíš povinnosť? S takou hotovosťou, by som mala salám parky, na hodne dlho. Ved sa postav na vlastne nohy. Trochu sebavedomia.

0silvia0
14. jan 2025

@athia vyhovaras sa na syna, ved na 9 rokov, nie 3. Nechce sa ti vyjst z komfortnej zony. Ale ved rob ako myslis.

athia
autor
14. jan 2025

@lion777 Povinnost chodit pre syna rozvazat ho a podobne. Kazdy den tepla vecera nakupene, ozehlene upratane proste stale len pocuvam ako je to moja povinnost. Ale on takyto nebol hovorim zmena je tak rok asi mu stupli peniaze do hlavy. Stretla som ho ze nic nemal alebo aspon menej ako ja.

lienka.7
14. jan 2025

@athia v žiadnom pripade som ta nechcela zhodiť alebo niečo také.... ale aby si myslela na budúcnosť a bola pripravená. Za mna si myslím, že ťa tvoj muz podvádza, a je jedno koľko máš liftingov aj ako vyzeráš. Taki chlapi proste nemajú zábrany. Pokial je všetko na firmu tak nedostaneš nič, cize setri co najviac to ide.

koniarova
14. jan 2025

Preboha. Máš 180 tisíc a ty rozmýšľaš, čo robiť? Adios amigos. 😂😂😂Už by som bývala dávno sama a robila si, čo ja uznám za vhodné. A ver mi, že tvojmu mužovi by to bolo jedno. Upratovačku by si zaplatil a jedlo objednal. 😂 A sex má určite už zabezpečený. A zodrala by som z neho, čo sa dá.😂

nevenka
14. jan 2025

@koniarova malokedy s Tebou suhlasim, ale teraz hej...takto zit a na ucte 180 tisic a jedno velke dieta 🙈.
Mne sa to kus zda vymyslene. Ak by bola zena takto uspesna, ze podnika, ma znalosti, skusenosti, odmietne robotu za 3 litre a necha sa udupat chlapom, ze vraj povinnost tepla vecera atd...? Moj Ty kvet. Neverim.

luciad7
14. jan 2025

Ved keď si mala taký plat, kludne si si mohla platiť pani, čo syna vyzdvihne zo školy, odvezie na krúžky, doma ti navari, uprace. Skôr máš len výhovorky, ako sa nič nedá.

athia
autor
14. jan 2025

@nevenka neklamem je to presne tak ako pisem som taka robim vsetko pre rodinu na ukor seba az si ma potom chlap prestane vazit. Uz sa to opakovalo aj v inom vztahu len bez dietata. Sama neviem preco pritom vsade kde pridem ze ci mi sibe ze ja krasna uspesna ano je to tak. Tak sa podriadim ze az o par rokov zistim kde som. Preto som sem aj napisala aby som si otvorila oci. Su aj taketo pribehy ale vacsinou asi nepisu tu na koniku ale pri drinku sa vyspovedaju😂 ja nemam komu

Strana
z3