icon

Ako zvládnuť problémy vo vzťahu s manželom?

athia
14. jan 2025

Dobry den chcem poradit som tu prvy raz Velmi ma trapi vztah s manzelom sme zamoznejsia rodina s manzelom sme 10 rokov spolu mame 9 rocneho syna. Ked som ho stretla bol to muz ktory sa tvaril skromne po case sa mu zacalo darit vela som mu aj pomahala. Po pol roku sme mali dieta to som mala 33 teraz mam 41. Vsetko zacalo posledny rok zacal casto chodit s kamaratmi von. Podnika takze cez den si robi co chce ma firmu ktora uz zaraba sama na seba. Vela cvici, posiluje otuzuje proste vedie zivot ako slobodneho mladenca len mi oznami idem behat, idem otuzovat, idem na vino a podobne vsetko bez zien. Ja sa staram o domacnost o seba a o syna mna uz nebavi takto sa flakat a su mi vzacne chvile doma mam to tak rada. A ak mu o svojich pocitoch poviem a postazujem sa ze niekedy stou slobodou prehana len drzo odvrkne mam to rad a iny nebudem. Raz ma aj podviedol to mal maly tri roky bola to bezcitove zamotanie. Odpustila som ale uz mu nedoverujem. Dalsia vec je financie ja som podnikala vsetko investovala zo svojho predaneho bytu ale bohuzial podnikanie stroskotalo nie mojou vinou to je na dlho. A on ma vydeluje mesacne sumou z ktorej vsetko platim ale o nicom nemozem rozhodovat vacsinou tomu predchadza hadka potom na druhy den sa vyspi a je po mojom ale som uplne odseknuta od financii, neviem kolko mame. Ak chcem nieco navyse vzdy si to platim z uspor zdedila som niake peniaze a z podnikania ostali. Vsetko je na jeho firmu pisane aj som ho ziadala aby ma napisal do firmy keby sa nieco stalo aj suhlasil ale nikdy to neurobil. V podstate ak sa rozvedieme mam holy zadok a to som bola ked ma stretoluspesna s nehnutelnostou usporami a po 10 rokoch som sa stala pani v domacnosti 41 rocna odkazana nanom s nevydarenym podnikanim. Ten nas vztah mi prijde jednostranny vsetko ako on chce. A to ma nenaplna. Len som uplne sama. Nemam uz rodinu vsetci mi umreli, kamaratky minimum postupne sa to niak povzdialovalo. Takze by to bolo velmi tazke zacat niekde a ani neviem kde. Ale viem ze takyto jednostranny vztah je o nicom a to mam pocit ak ma ist niekam somnou tak ho to nebavi. Ak sa ho pytam ci ma inu zenu tvrdi ze by to uz neurobil.

athia
autor
14. jan 2025

@luciad7 ale ja to pre toho syna chcem robit vybrala som si rodinu a starostlivost o nu ale ako vidim vtedy sa ti muz odvdaci jedine asi podvadzanim lebo chcu lovit

athia
autor
14. jan 2025

@luciad7 a hlavne mi kauˇzde dva mesiace cestujeme takze manzelik by zobral len syna s ja chodila do prace? Daju mi len 25 dni dovolenky. Proste je ho zivot s mojim ak by som klasicky pracovala sa neda sklbit.

luciad7
14. jan 2025

@athia a syn môže toľko meškať zo školy? Keď cestujete každé dve mesiace.

lion777
14. jan 2025

@athia pozri, ja som s mužom nemala toľko peňazí , ako ty prezentujes, ale aj z toho čo sme mali, sme hodne precestovali. No a v domácnosti mi zo všetkým pomáhal, lebo chcel. Aj s dieťaťom.. chodili sme po reštauráciách aj viackrát za týždeň. Nemáš tam rovnováhu.

bystrozraky
14. jan 2025

Podľa mňa ty potrebuješ zapracovať na vašom vzťahu. Ale musíš dávať pozor, lebo cesta tlaku a nedôvery je v tomto prípade skoro určite kontraproduktívna a všetko sa môže eskalovať veľmi rýchlo. Ja odporúčam rafinovanú cestu - znova ho zbaliť. Podľa toho, čo píšeš, k nemu nechováš žiadnu nenávisť, tak by to malo fungovať. Buď šarmantná, úsmev, milá provokácia, nenápadný dotyk, hlboké pohľady do očí a zároveň rozprávanie s úsmevom... možností máš nekonečne veľa a vieš, na čo letí 🙂 Pekné na tom je, že takých "prvých rande" môžeš mať s ním koľko len chceš a ani nemusíte ísť von z domu. Keď mu niečo chceš oznámiť, tak najlepšie je dať sa do jeho náručia a hlboký pohľad do očí. Môžeš si s ním aj začať písať a dostať to do takej roviny ako pri prvých rande. Čo sa týka tvojho finančného rozpoloženia, tak najlepšie je založiť novú firmu - však nemusíš podnikať v rovnakom sektore ako si podnikala kedysi. Niečo malé s ľahkou škálovateľnosťou... takých vecí je dosť. Porozprávaj sa o tom s manželom ako by sa to dalo financovat a uvidíš... ale všetko milo a bez tlaku. No ťažko súdiť z tých pár riadkov. Prajem večer plný zábavy s manzelom 🙂

zuzana76
14. jan 2025

@nevenka tiez neverim, uspesna podnikatelka a nevie co robit, tie gramaticke chyby a vyjadrovanie

autorka si cudzinka?

betulinka1
14. jan 2025

@athia ale tvoj muz zase musi vediet, ze takto nie si spokojna, ze asi aj potrebujes nejaku svoju pracu. Ved nemusis ist ako zamestanec. Nevies robit projekty ako externý pracovník. Napr. na sro? Zoberies len tolko kolko budes stihas, pc si vies zobrat aj na dovolenku. A teda co sa tyka vztahu s manželom, to je len na vas dvoch. Mozno sa s nim porozpravat o tvojej nespokojnosti ale nie ako kritiku, skor ako co s tym urobíte spolu.

rorino
14. jan 2025

@athia Chcela si si tu otvoriť oči,tak skús prečítať nejaké príspevky,aby si vedela o čom je skutočný život.Netvrdim,že si to nejaká ľahké,a že si si to nevydrela,ale ber situáciu akú máš teraz,čo bolo ti nepomôže.Aj tak si na Tom lepšie možno ako 80% žien.(Neber má doslovne,to som len tak hodila).Proste si na Tom lepšie ako veľká väčšina nielen žien ,ale aj rodín.Nemyslim to v zlom,ale máš čo si chcela.Bud si to zariadis po svojom,alebo budeš ďalej v nefunkčným vzťahu,hlavne ,že sa budeš mať nadštandardné.Zel ti,aby si to vyriešila k svojej spokojnosti,nech je to akokoľvek.

lienka.7
14. jan 2025

@athia a teda kde si zamestnaná?

julish
14. jan 2025

@athia ved ale syn ma 9. Chod do prace, urcite by som sa hrabala na vlastne nohy

subartic
14. jan 2025

ak nemáte rozdlené BSM firma patrí aj tebe cez obchodný podiel ktorý spadá do BSM. Takže ak sa chceš rozviesť , rozveď sa a žiadaj čo ti patrí , teda nech ta vyplatí z toho čo ste nadobudli ako manželia a z ocenenej firmy teda ak je taká úspešná ako vravíš.

bobulka109
14. jan 2025

@athia sorry, nedá sa to čítať, žiadna interpunkcia, gramatika… vobec to neposobí doveryhodným dojmom… teraz tú o červenej čiapočke poprosím

liv1
14. jan 2025

@bobulka109 ja napr. nepisem interpunkciu nikdy, nechapem preco mas s tym problem

kvadrinkaaa
14. jan 2025

Ešte koľko krát napíšeš, že si krásna?😆

earlgrey
14. jan 2025

jasné, mám 180 tisíc na účte a rozmýšlam, že pri rozvode ostanem s holým zadkom 🤣 keby si mala 180tisíc už dávno kúpiš nejakú nehnuteľnosť, ktorú prenajmeš, budeš mať z toho príjem a s holým zadkom by si nikdy neostala...😃 lepšie by som to ani ja nevymyslela...a to mám bujnú fantáziu

marcellka32
14. jan 2025

Toto je pekne vymyslené...že vôbec na to odpovedate

bobulka109
14. jan 2025

@liv1 ja problém nemám, nemožem si napísať svoj názor? to každý potrebuje na všetko regovať? proste je to totálny blud a bodka

marsilea23
14. jan 2025

@athia Ahoj, ja by som ti odporúčala vzťahový mentoring. Pretože presne je to tak, že niekdy stratíme ten odosobnený pohľad na vec, na seba, na určitý problém a mne osobne pomohlo dosť, keď som si vypočula názory na určité veci od ľudí, ktorí na sebe pracujú, pracujú na svojom vzťahu a pracujú v tejto oblasti.

liv1
14. jan 2025

@bobulka109 ja hovorim o tej interpunkcii. Ty to uvadzas ako dovod nepravdivosti prispevku. Prispevok moze byt nepravdivy, ale to nic nema s interpunkciou. Nic viac nic menej.
@earlgrey za 180 tisic si v ba nekupis ani jednoizbovu novostavbu. A asi je zvyknuta zit v trocha inom standarde, ako sa tu na MK smie napisat 😅

vikiki29
14. jan 2025

@zuzana76 nie cudzinka, ale rozprávkarka 🤣 aj múdra som aj pekná…. 😂🤣

earlgrey
14. jan 2025

@liv1 to je jedno, v BA či niekde mimo...ale ok, aj tak pri 180 tisícoch sa obávať čo bude ak bude? neverím...

janickacrazy
14. jan 2025

@earlgrey skôr nechce prísť o tie dovolenky exotické

liv1
14. jan 2025

@earlgrey no ja verim. Asi ide o to, v akom standarde clovek zije. Mame znamych kde muz zarobi 500k mesacne. Ja poznam vela takych ludi co fakt maju vela. Minut 100 tisic eur mesacne pre takych ludi nie je ziaden problem

eternity24
14. jan 2025

@athia autorka, pokiaľ máš 180 000 tak si kup zatiaľ aspoň nejakú nehnuteľnosť na prenájom. Kanceláriách obchodný priestor alebo garáž, malý byt, neviem… Pokiaľ nemáš čas sa venovať biznisu ani praci, tak sa to bude tato suma, trošku zhodnocovať kým syn podrastie. Lebo peniaze v banke na úcte strácajú rýchlejšie na hodnote. Alebo sa stretni s nejakým skúseným maklérom, aby si poradil ako peniaze zhodnotiť. Máš peknú sumu.

liv1
14. jan 2025

@eternity24 inak tiez si myslim, ze by to mohla zhodnotit. Akoze je jasne, ze cokolvek investuje je 50:50 aj manzelove a kludne jej na to moze prist, lebo kataster (i ked teraz neviem 😂🙈), alebo danove a tak. Ale mozno skusit aj ine investicie ako nehnutelnost. Ale s tym velmi opatrne

sante81
15. jan 2025

@athia neverím ti ani slovo 😅

sofinka107
15. jan 2025

Riadne odvecy. Druhé ženy odídu s holým zadkom bez toho aby mali financie a neplaču tak ako ty a vedia sa zaradiť do života. Radšej budem robiť predavačku ako keby môj muž má ma podvádzať a nejaviť záujem o mňa. Všetko sa dá keď chceš poznám veľa žien slobodných s deťmi a idú ďalej

kadika123
15. jan 2025

@koniarova uplny suhlas♥️ spravila by som presne to,co.pisete😅🙏♥️
A co sa tyka toho chlapa,je to sebec,a ocividne svoj cas radsej travi inde a asi aj s inou nez s vami..neverim v opak,ked uz raz podviedol😏 autorka..drzim vam.palce..♥️

tamitamitami
15. jan 2025

Tiež súhlasím že by pomohlo keby sa začneš realizovať. On je v životnom strope, má peniaze, čas, záujmy...ty sedíš doma a čakáš ako ťa on zabaví a koľko financií ti pridelí. On má doma postarané, je oddýchnutý, robí si čo chce jasné že nič nechce meniť.

Nájdi si prácu ktorá ťa bude baviť, máš priestor a čas hľadať niečo čo ti bude vyhovovať. Za peniaze ktoré máš si kúp nehnuteľnosť, daj ju do prenájmu a ak sa rozhodneš odísť budeš mať kde ísť.

A čo s ním? Buď sa nastavíš tak že ti to nevadí alebo odídeš. Ak on sám nie je ochotný pracovať na vašom vzťahu tak stým nič nespravíš.

sense
15. jan 2025

@athia tak keď ste tak dobre zarábali čiže nemáte finančnú núdzu prečo na tie jednu dve hodiny si nezaplatila niekoho kto by syna vyzdvihol. Mala by si sa pozbierať a nebyť závislá na mužovi aby si o možno ďalších desať rokov neostala sama bez práce bez príjmu, keďže už teraz si v podstate závislá len na ňom. Alebo na úsporách ktoré si mala už dávno investovať aby zarábali keďže za tie peniaze si mohlaat aj dva investičné byty pred pár rokmi