Ako zvládnuť problémy vo vzťahu s manželom?
Dobry den chcem poradit som tu prvy raz Velmi ma trapi vztah s manzelom sme zamoznejsia rodina s manzelom sme 10 rokov spolu mame 9 rocneho syna. Ked som ho stretla bol to muz ktory sa tvaril skromne po case sa mu zacalo darit vela som mu aj pomahala. Po pol roku sme mali dieta to som mala 33 teraz mam 41. Vsetko zacalo posledny rok zacal casto chodit s kamaratmi von. Podnika takze cez den si robi co chce ma firmu ktora uz zaraba sama na seba. Vela cvici, posiluje otuzuje proste vedie zivot ako slobodneho mladenca len mi oznami idem behat, idem otuzovat, idem na vino a podobne vsetko bez zien. Ja sa staram o domacnost o seba a o syna mna uz nebavi takto sa flakat a su mi vzacne chvile doma mam to tak rada. A ak mu o svojich pocitoch poviem a postazujem sa ze niekedy stou slobodou prehana len drzo odvrkne mam to rad a iny nebudem. Raz ma aj podviedol to mal maly tri roky bola to bezcitove zamotanie. Odpustila som ale uz mu nedoverujem. Dalsia vec je financie ja som podnikala vsetko investovala zo svojho predaneho bytu ale bohuzial podnikanie stroskotalo nie mojou vinou to je na dlho. A on ma vydeluje mesacne sumou z ktorej vsetko platim ale o nicom nemozem rozhodovat vacsinou tomu predchadza hadka potom na druhy den sa vyspi a je po mojom ale som uplne odseknuta od financii, neviem kolko mame. Ak chcem nieco navyse vzdy si to platim z uspor zdedila som niake peniaze a z podnikania ostali. Vsetko je na jeho firmu pisane aj som ho ziadala aby ma napisal do firmy keby sa nieco stalo aj suhlasil ale nikdy to neurobil. V podstate ak sa rozvedieme mam holy zadok a to som bola ked ma stretoluspesna s nehnutelnostou usporami a po 10 rokoch som sa stala pani v domacnosti 41 rocna odkazana nanom s nevydarenym podnikanim. Ten nas vztah mi prijde jednostranny vsetko ako on chce. A to ma nenaplna. Len som uplne sama. Nemam uz rodinu vsetci mi umreli, kamaratky minimum postupne sa to niak povzdialovalo. Takze by to bolo velmi tazke zacat niekde a ani neviem kde. Ale viem ze takyto jednostranny vztah je o nicom a to mam pocit ak ma ist niekam somnou tak ho to nebavi. Ak sa ho pytam ci ma inu zenu tvrdi ze by to uz neurobil.
@athia precosi nezaplatil niekoho kto by ti chodil pi syna a pobudol doma s nim kym prídeš z roboty? Koľko má syn rokov? Aj ja som sa obetovala a bola doma a vôbec to nebolo ocenené. Finančne sme si to mohli dovoliť l. Ale som si povedala dosť a idem do prace a zrazu musí aj on robiť domáce práce aj varit a pod. A vieš čo? Psychicky mi to veľmi pomohlo aj sa na mňa muž už inac diva
Tv všetko nadobudnuté počas manželstva je na polovicu. A teraz kde bývate? Dokonca aj peniaze na jeho účte, keď ich nestopi. Treba zistiť koľko má na účte. A čo tak vymyslieť byť pre syna ?
Milenky sú veeelmi tolerantné....chcú drahe darčeky, takže budú tolerovať všetko. Ak je to slobodná matka, tak takú má veľmi ľahko kúpenú. A kto vie čo jej narozprava, keď ide na dovolenku Mne raz jeden podnikateľ povedal 90% podnikateľov podvádza.
Čo keby si z tých 3000 eur zaplatila niekomu doprevádzanie dieťaťa na krúžky a učenie sa.
Stále ti ostane dosť a kým sa rozvedies budeš hlavne zabehnutá v práci a syn už samostatný.
Pohni sa, lebo nikdy nevieš kedy ťa opustí...nespoliehaj sa, že jemu tento scenár vyhovuje. Aj milenka môže mať svoj plán a po čase pritvrdiť, že ho chce len pre seba alebo otehotnie.
Tak keď Ti nevadilo že "zasuval" inde 🤔. Myslím si že keď raz chlap prekročí tu hranicu robí to stále. Syn ma 9r, nie mesiacov, tak kde je problém??? V podstate máš asi veľa voľného času, máš nasporené, už celkom veľkého syna. Keď nevidíš budúcnosť manželstve, začni žiť samá zo synom. A určite mu viac prospeje ( myslím synovi), keď sa mu menej budeš venovať, v tom zmysle že sa postupne potrebuje osamostatnovať, lebo ženy tak rada vychovávajú mamankov.
@nevenka mozne to je, ze sa necha udupat. Staci ak ju muz zrucne zdepta a zacne pochybovat o svojej sebahodnote. A on u neho to vyzera na krizu stredneho veku. Zrazu okolo 40-45r precitnutie, ze uz sa zivot preklapa, ale stale sa citim predsa pri sile a idem opat "zit" rodina nerodina, ide sa zabavat.
Blbe je to, že je všetko na firmu. Nemáš ty nič a vlastne ani on. On môže peniaze rozflakať, firma skončí na nule, neručí svojim majetkom a môže začať od znova čistým kontom. To je taká klasika a v tomto blbé zákony. On ti nebude povinný vyplatiť nič, ako píšeš, pretože nie si spoločníčkou vo firme, preto ťa tam doteraz nenapísal. Ty keď si odložíš nejaké peniaze, tak pri súde a dokazovaní sa aj tak na to príde. V tomto je to náročné. Ja by som na tvojom mieste zvážila kroky, vyhľadala služby právnika a spýtala sa ako sa toto dá riešiť po právnej stránke, bez toho aby o tom manžel vedel. A k tomu ostatnému sa vyjadrovať, asi len toľko že skôr či neskôr aj tak vaše manželstvo dospeje ku koncu. Myslím, že to aj sama vieš. Veľa šťastia
A prečo vlastne on nesúhlasí s tým aby si pracovala? Veď keď ste sa brali ty si bola úspešná? Mne keby manžel povedal, že keď nestíham dieťa rozvazat na krúžky a učiť sa s nim nebudem robit., tak by som si tie 3000 opýtala od neho. Inak po škole starostlivosť o dieťa by mala ísť 50:50. Je to vaše spoločné dieťa ! On stíha rozvazat a učiť sa ? A nevadí ti, že budeš mať problémy s dôchodkom ? Keď ťa opustí ? Pokiaľ viem, stále má vyživovaciu povinnosť kým si nenájdeš prácu....ale ak mas príležitosť choď pracovať a polovicu na zaplatenie rozvazania dieťaťa a učenie sa s dietatom nech hradí manžel.
@athia toto je finančné týranie. Pretože on cielene z teba robí finančne závislú na ňom a ty nemáš možnosť spolurozhodovať o financiách v rodine.
Ale hlavne: vyhoď si z hlavy, že tvoja povinnosť je starať sa o dieťa a dokonalú domácnosť. A vyjasni to hneď aj jemu.
Povinnosť starať sa o domácnosť a dieťa máte obaja rovnakú. A obaja máte rovnaké právo realizovať sa a zarábať, rozhodovať o spoločnom prijme do BSM.
Takže by si mu mala oznámiť, nech sa zariadi, že ty ideš do práce, pretože žobrať o prídel je pre teba ponižujúce. Ešte by som mu povedala, že v prípade rozvodu bude striedavka a voľno mu skončí.
A tvoje peniaze pred ním určite utaj, a už na ne nesiahaj, keďže si bez práce kvôli nemu. Raz ich budeš potrebovať.
@athia podaj ziadost o rozvod a poriadne vyzivne... ale najdi si najprv advokata
@kvadrinkaaa hej, toto, je krasna 😊
Mam pocit, ze ty ani nechceš. Tak nájdi si niekoho kto po syna pôjde do školy. Tebe ide viac o štandard ako o seba. Kašli na prachy . Kašli na štandard už len kvôli synovi a sebe. Normálne chod do práce. Bud v kolektíve. 9 rokov je veľký chalan...vy si nie ste rovnocenni partneri. Takto vzťah nemôže fungovať. Pozri, poznám ľudí čo prachy majú, ale žijú normálne, nepotrebuju chodiť na luxusné dovolenky,nepotrebuju drahe auta, nepotrebuju sa oháňať ze na to majú...pozri sa o 10 rokov kde chceš byť. Dieťa samostatne 19 rocne a ty doma? To už sa ti bude ťažšie budovať niečo pracovne. Nakoniec zostaneš v tomto vzťahu až do konca. Lebo veď štandard.
Do kelu človek sa už začíta a nakoniec zistí,že je to len rozprávka 🤣🙈
Takže niekdajšia úspešná podnikateľka, krásna a šikovná, 180.000€ na účte, cíti sa vyhorená a frustrovaná, momentálne v domácnosti a bez nejakých spoločenských aktivít...
Hmmm, odporúčam začať Pravidlami slovenského pravopisu a štylistikou.

@liv1 píšeš aspoň čiarky. Autorka nie, pôsobí ako generátor náhodných slov...
@autorka nikoho nebaví žena, ktorá len doma tupo sedí a vyčkáva, kým sa manžel uráči. Skús ti to predstaviť naopak... Mňa by jeblo, keby som doma stretávala stále ten istý nesamostatný úkaz. Nemusíš ísť nikam hákovať na tri zmeny. Rob niečo sama, podnikala si, tak určite vieš ako na to