icon

Ako zvládnuť rozvod po 26 rokoch manželstva?

2. nov 2025

Všetko chce zahodiť. Vraj on není spokojný so mnou, ja s nim, tak co. Lebo občas sa pohasterime. Po 26 rokoch vzťahu. Deti ešte na základke. A teraz, keď odrastaju a konečne máme troska voľnosti, tak on to odhodi. A budeme sa musieť priskrtit v tejto ťažkej dobe. Domácnosť len z jedného platu. Podľa mňa má krízu stredného veku, a depky, možno andropauza, ponorka. Ale nechce ani počuť o nejakej liečbe, alebo akejkoľvek návšteve niekoho, psychológa a pod. Vraj to je jeho vec. Ešte sa vyuráža. Zrazu mi napadli paranoidne myšlienky, ze to plánuje dlhšie. On si aj popol na hlavu nasype. Ze kde sa nezachoval dobre a tak. Toto je úplný podraz. Toto nerozchodim. Zmietaju mnou emócie. Od nenávisti, cez sebalutost až po pocit, ze ho budem prosiť, aby nevymyslal. Za celým je komunikácia. On tak málo komunikuje. Vždy som veci z neho ťahala. Ale časom som to akceptovala a snažila sa žiť v súlade s týmto faktom. Prispôsobila som tomu okolností, aj keď mi to niekedy nevyhovalo. On si riešil všetko sám, ci už lekárov, ale aj peniaze, vraj všetko máme, tak sa nemusím zaujímať. Normálne mam pocit, ze neviem s kým žijem. Ze ci len nepotrebuje aby som ho prehovarala, prosila. Sa mi zle dýcha. Obral ma o najlepšie roky, dosr. l mi život. Som žila "len" pre neho.

Strana
z2
anonym_5e594f
3. nov 2025

Ty máš čakať na jeho konečné rozhodnutie? Lol, takú ešte nehrali.

By som započala také manipulácie, že by mi prepísal aj posledné osraté trenky a potom ho vykopla balkónom :D

anonym_6b1824
3. nov 2025
@anonym_5e594f

By som započala také manipulácie, že by mi prepísal aj posledné osraté trenky a potom ho vykopla balkónom :D

@anonym_5e594f 😄😃😄😆

anna777115
3. nov 2025
@anonym_5e594f

@anonym_5e594f Pán tvorstva sa ide rozhodovať a vsetci budu čakat v pozore na jeho verdikt. No to určite. Mala si mu povedať, že mu uĺahčiš rozhidivanie tym že ziadaš všetky spoločné financie a majetok na polovici, starostlivost o deti a domacnost rovnako na striedacku. A tovno si to može vyskúšať v najbližšej dobe, kedže ochádzaš na týždeň do kupeĺov.Chlap v strednych rokoch chce byť zaujimavý a z nudy vymýšla kde aké chobotiny a ty sa z toho, ideš zblaznit prosím ťa ten nikde nepojde, to by mal už davno dobre premyslene a postavil by ťa pred hotovu vec. Toto, je len take naťahivanie a vydupavanie si svojej pozornosti .

krasneleto
3. nov 2025

tiez sa priklanam k nazoru, ze muzi neodchadzaju len v snahe, najst svoje nove ja... v drvivej vacsine preto, ze niekoho maju... 26 rokov aby zhrnul do dvoch viet, ze rozvod cau... tak to mi pride trochu lacny pristup k vsetkym tym rokom. neviem, ci je co zachranovat

viera012345
3. nov 2025

@anonym_autor Teraz to vnímate inak, ale verte mi, takýto chlap je ako ťažká kovová guľa na nohe väzňa.V momente, keď to budete vidieť aj Vy, uľaví sa Vám.Zatial riešte praktické veci, týkajúce sa fungovania bez manžela.Clovek by mal byť pokorný,ale nie v tejto situácii.Neponizujte sa pred pánom manželom.

betulinka1
3. nov 2025
@lentakyterapeut

Rada muza. Rozvod je blbost ak jeden vidi neistotu sam tahat rodinu. Ty deti a jeden plat. Nech je aky je sam sa uprace. Ty zi pre seba a deti. Nedavaj mu najavo slabost. Skus v sebe najst silu a byt nad vecou. Verim ze je to tazke ale ked bude aky chce bud mila nech ho hneva ze vies byt stastna aj bez neho. A ver muzov stastie zien prepac za vyraz serie. Je fuk ci ma ci nema milenku takeho rozhodeneho by aj tak ziadna nechcela. Ak ano nie dlho.

@anonym_autor velmi pekne ti to vysvetlil
@lentakyterapeut a ja s nim uplne suhlasim. Pozbieraj všetku svoju silu a proste ukaz muzovi, ze ty si v pohode aj bez neho. Ci budes mila alebo budes kricat, nic nezmenis. On sa rozhodne aj tak sam. Ale ty vies ukazat, ze ta to nezlomí. Ja by som po tejto info isla niekam na tyzden prec. Bez deti a bez neho. Ked nemas financie, tak kludne k rodicom alebo ku kamoske. Povedala by som mu, ze si idem veci premysliet, co chcem ja. A kedze po rozvode jej aj starostlivost o deti, tak nech sa teraz ukaze. Detom by som to vysvetlila, ze idem pomoct babke alebo kamoske, ze tato sa o vas postara. A takto by som pokračovala aj so svojim voľným casom. Zacni cvicit, chodit von a zariaďuj si svoj zivot. Tvoje stastie nemoze byt závislé na chlapovi alebo na inom cloveku. Tvoje stastie si robis sama. Mysli na to. 🍀🍀

autor
3. nov 2025
@moonlight1210

"povedal, ze este si to premysli a konecne financne riesenie mi povie. "

A presne na toto necakaj. Uz prestan cakat, odkladat a prisposobovat sa, co si on rozmysli a kedy a ako.

Spis si tie veci a povedz mu rovno, ze ides dohodnut stretnutie s pravnikom, aby ste to prebrali po legislativnej stranke.
Ze ak nepojde s tebou, pojdes aj sama.
Uz prevezmi nieco do ruk aj ty. Nenechaj sa stale iba riadit.

Neviem, ako si zavisla/nezavisla s financiami na nom. Ci aj toto si nechavala tak, ze hlavne iba on zaraba, ty mas pracu iba na male financne prispenie, a hlavne taku, aby si mala cas byt aj po ruke doma (skolky/skoly, kruzky, OCR, ...).

@moonlight1210 Hej tak, proste som bola hlupa, verila som mu. Vela ludi to tak ma a su v pohode. Neboj, uz si trieskam hlavu do stola, ale aspon si poviem, ze to bolo pre deti, lebo bohvie, ako by to bolo inak.

autor
3. nov 2025

No dievcata, chcela by som Vasu lahkost a to myslim uprimne. By sa mi teraz hodila.

anna777115
3. nov 2025
@anonym_autor

No dievcata, chcela by som Vasu lahkost a to myslim uprimne. By sa mi teraz hodila.

@anonym_autor Ja si myslim, že on proste strhava tvoju pozornosť na seba. To su take vrtochy v strednom veku. Ale tie financie si porieš, tie patria di BSM a mate mať rovnaky životný štandart.

anonym_85dea5
3. nov 2025
@anna777115

@anonym_autor Ja si myslim, že on proste strhava tvoju pozornosť na seba. To su take vrtochy v strednom veku. Ale tie financie si porieš, tie patria di BSM a mate mať rovnaky životný štandart.

@anna777115 ako zabráni ze nevyberie z úctu peniaze a neschová niekde? Alebo nepošle niekomu

marca12
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Mnohe su tu hrdinky,ale keby im chlap zo dna na den oznamil,ze sa chce rozviest,ani jedna by nebola hrdinka. To su strasne pocity a obdobia,cim si psychika po takomto soku musi prejst. Nech ti je utechou aspon to,ze tento stav beznadeje nebude trvat vecne. Casom sa otrasies a po par mesiacoch si uvedomis,ze bez neho ti je lepsie. Drz sa. Poplac si,posmut,ale chod dalej. Budes musiet riesit prakticke veci a na to potrebujes cistu hlavu. Musis tu byt pre deti,pomoct aj im,aby to co najlepsie zvladli.

efka77
3. nov 2025

Nikto nehovori ze to je lahke. Bude to tazke,obdobie plne sklamania a slz. Ale niektore veci proste treba urobit

anna777115
3. nov 2025
@anonym_85dea5

@anna777115 ako zabráni ze nevyberie z úctu peniaze a neschová niekde? Alebo nepošle niekomu

@anonym_85dea5 Sudne sa to dá zistiť aké transakcie boli na úcte robene, pri vysporiadani BSM .

tinik888
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor autorka ak chceš napíš mi súkromnú správu....

anonym_4fc7ad
4. nov 2025

Tak teraz konečne začneš žiť pre seba a deti ako čítam taký úžasný vzťah aby ti za ním bolo ľúto to nebol

anonym_4fc7ad
4. nov 2025
@marca12

@anonym_autor Mnohe su tu hrdinky,ale keby im chlap zo dna na den oznamil,ze sa chce rozviest,ani jedna by nebola hrdinka. To su strasne pocity a obdobia,cim si psychika po takomto soku musi prejst. Nech ti je utechou aspon to,ze tento stav beznadeje nebude trvat vecne. Casom sa otrasies a po par mesiacoch si uvedomis,ze bez neho ti je lepsie. Drz sa. Poplac si,posmut,ale chod dalej. Budes musiet riesit prakticke veci a na to potrebujes cistu hlavu. Musis tu byt pre deti,pomoct aj im,aby to co najlepsie zvladli.

@marca12 to ako čítam nebolo zo dňa na deň len ona to nevidela žila ako vydata slobodna mama

autor
4. nov 2025
@anonym_4fc7ad

@marca12 to ako čítam nebolo zo dňa na deň len ona to nevidela žila ako vydata slobodna mama

@anna777115 Hej, toto mi tak veru pripadalo. Ako sme diskutovali, boli tam take naznaky. Na jednej strane, chce tu volnost a ked mu ju doprajem, tak sa mi zda, ze mu to vlastne vadi, ze sa nedoprosujem, kde je, kedy pride, co robil, jednoducho ze sa menej donho staram, a podobne. Lenze mu ide iba o ten pocit zaujmu, realne, ak by som sa doprosovala, tak on to nezmeni, lebo tu volnost potrebuje, je to jeho osobnost. Takze mne je trapne sa okolo neho liskat nadarmo. Aj ma to boli, ze ja sa zaujimam a on to vlastne ignoruje.
@marca12 Ano, teraz vobec nie som v stave triezvo uvazovat.
@anonym_4fc7ad Velakrat som mala taky pocit slobodnej mamy. Paradox je, ze mi to on vytkol v tej debate, vraj ja som ho eliminovala z rodiny, Skoro som odpadla. Vravim mu, ze ci ja som ho posielala niekam prec, alebo mu vravela, ze nech ma neotravuje so "svojimi" zalezitostami.
Pritom my sme spolu komunikovali, ale prakticky o nicom. O blbostiach. A to mna nebavilo, pretriasat, co povedal jeho pre mna neznamy kolega. Myslim, ze kebyze sa vieme normalne porozpravat, clovek by si rad vypocul aj ine temy, ale pokial sa o sebe nebavime, tak na co budem pocuvat, ake auto si kupil Jozko z financneho oddelenia. To snad jedine ze by pracoval s celebritam, tak by taka tema mohla byt zaujimava.

sidicek
6. nov 2025
@biba_18

@pipistrel13 presne tak - počula som od mužov na adresu žien že sú ako opice - nepustia sa konára kým nemajú v dosahu iný ... ale čo som vypozorovala v okolí - tak je to veruže naopak ... ženy od mužov odchádzajú aj bez toho aby mali iného muža - práve preto aby sa toho svojho zbavili - muži nie, to som vo svojom živote nezažila, aby muž odišiel od ženy aby bol sám ...

@biba_18 presne tak. Ženy odchádzajú od muža a muži odchádzajú k inej žene.

lindusss2016
6. nov 2025
@anonym_autor

@anna777115 Hej, toto mi tak veru pripadalo. Ako sme diskutovali, boli tam take naznaky. Na jednej strane, chce tu volnost a ked mu ju doprajem, tak sa mi zda, ze mu to vlastne vadi, ze sa nedoprosujem, kde je, kedy pride, co robil, jednoducho ze sa menej donho staram, a podobne. Lenze mu ide iba o ten pocit zaujmu, realne, ak by som sa doprosovala, tak on to nezmeni, lebo tu volnost potrebuje, je to jeho osobnost. Takze mne je trapne sa okolo neho liskat nadarmo. Aj ma to boli, ze ja sa zaujimam a on to vlastne ignoruje.
@marca12 Ano, teraz vobec nie som v stave triezvo uvazovat.
@anonym_4fc7ad Velakrat som mala taky pocit slobodnej mamy. Paradox je, ze mi to on vytkol v tej debate, vraj ja som ho eliminovala z rodiny, Skoro som odpadla. Vravim mu, ze ci ja som ho posielala niekam prec, alebo mu vravela, ze nech ma neotravuje so "svojimi" zalezitostami.
Pritom my sme spolu komunikovali, ale prakticky o nicom. O blbostiach. A to mna nebavilo, pretriasat, co povedal jeho pre mna neznamy kolega. Myslim, ze kebyze sa vieme normalne porozpravat, clovek by si rad vypocul aj ine temy, ale pokial sa o sebe nebavime, tak na co budem pocuvat, ake auto si kupil Jozko z financneho oddelenia. To snad jedine ze by pracoval s celebritam, tak by taka tema mohla byt zaujimava.

@anonym_autor no posunulo sa to niekam? Priznal sa uz k tej milenke?
Dufam, ze neveris tomu, ze on chce, aby si sa mu prosikala a hlavne dufam, ze to nerobis 🙏
Keby aspon priznal farbu a bol chlap, ze ta takto vodi za nos, je maximalne ubohe...

autor
7. nov 2025
@lindusss2016

@anonym_autor no posunulo sa to niekam? Priznal sa uz k tej milenke?
Dufam, ze neveris tomu, ze on chce, aby si sa mu prosikala a hlavne dufam, ze to nerobis 🙏
Keby aspon priznal farbu a bol chlap, ze ta takto vodi za nos, je maximalne ubohe...

@lindusss2016 Nie, zatial sa neposunulo nikam nic, ja som trosku kludnejsia, ani neviem sama preco. Pocity mam podobne, obcas je mi do placu, obcas si nadavam ked som sama, a tak. Len uz sa nerutim.

lindusss2016
8. nov 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 Nie, zatial sa neposunulo nikam nic, ja som trosku kludnejsia, ani neviem sama preco. Pocity mam podobne, obcas je mi do placu, obcas si nadavam ked som sama, a tak. Len uz sa nerutim.

@anonym_autor tak len vydrz, drzim palce. Prevali sa to skôr ci neskor.

anella07
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2