icon

Ako zvládnuť situáciu so svokrou na vystúpení vnučky?

thendka
10. dec 2024

Ahojte, prosím Vás ako zareagovať keď svokra chce ísť na Vianočné vystúpenie dcéry, na ktoré ju nikto nepozval, len jej to spomenula dcéra., že bude mať vystúpenie v triede. Na minuloročné vystúpenie som ju zavolala, ale bola tam sama ako starý rodič. Proste chodia len rodičia a ja ju ešte aj tam nepotrebujem mať, pretože je to ten typ ženy, že ju "vyhodíš cez dvere a vojde oknom". Jej určite nebude prekážať, že tam bude jediná babka, čiže ani tento argument asi neobstojí. Viete mi nejako poradiť ako jej to normálne ale jasne oznámiť? Len dodám, že dcéra by bola asi rada, keby tam bola, skôr ide o to, že je to pre nás ako rodičov.

Strana
z7
anika
10. dec 2024

@thendka aj stari rodicia chodia bezne na triedne vystupenia

betulinka1
10. dec 2024

@thendka ak by ju tam dcera chcela, kludne tam zoberiem aj celu rodinu. Bolo by mi jedno, ze niekto iny tam neberie babku iba ja.

1gramofon
10. dec 2024

Myslím, že to bude vadiť len tebe, ostatným rodičovm asi ťažko. Za mňa je to milé, musí byť pekne mat vzťah s babkou

nyphadora
10. dec 2024

@thendka nerozumiem preco by nemohla isť aj babka, neverim ze jedna owoba navyse bude niekomu vadiť a ešte aj vnucka sa potesi.

lindous
10. dec 2024

Na všetky moje vystúpenia, školské aj z klubu, chodila pomaly celá moja rodina, tak trochu ako Hurejovci 😅😅 ale bolo to veľmi milé… je to nejaký organizačný problém, aby prišla? Je obmedzený počet miest alebo niečo podobné? Ak nie, nevidím najmenší dôvod prečo by nemala, takéto vystúpenia bývajú pre blízkych, je jedno či rodičov alebo starých rodičov, podľa mňa je to milé, že má záujem a bolo by mi srdečne jedno či tam chodia/nechodia iní starí rodičia, to je ich vec… myslim, že skôr ty máš problém so svokrou akoby bol problém, že tam príde

stankadu
10. dec 2024

A starý rodič nie je rodič? Keď chce ísť, tak prečo nemôže? Aj dcéra by ju tam chcela. Za to že tam nechodí iný starý rodič, nezmamená že je to zakázané, alebo "iba" pre rodičov. Ak by bola protivná alebo dačo také tak nepoviem, ale tu veru nevidím dôvod.

rivini
10. dec 2024

@thendka pokial by to nevadilo vnucke, skole/skolke, tak by mi to nevadilo, ze babka si ide pozriet vnuckino vystupenie. Ak by to skola/skolka nechcela, povedala by som svokre, ze ist tam si dana institucia nepraje. Nejak v tom nevidim problem: vnucka sa potesi, ocividne to ani organizatorom nevadi…

ivik4
10. dec 2024

? A komu to bude vadit? Len Tebe ci ?
Inym rodicom to bude jedno

zuzanockamt
10. dec 2024

@thendka Tohto by som sa ako svokra/babka dožiť nechcela. Niečo otrasné z tvojej strany. Len takéto čosi nedostať do rodiny ako nevestu.

vanilkovazmrzka
10. dec 2024

Mne pride uplne chore ze ju tam nechces. No ajkeby tam bola jedina babka, jedina zena, jedina neviem co, je to jedno. Ostatnym dospelym to bude uplne ukradnute a tvoja dcera ju tam chce. Ale asi je dolezitejsie co si myslia cudzi ludia nez tvoje dieta.

oriesocek
10. dec 2024

U nás aj keď je napísané, že rodičia, tak chodia aj starí rodičia. Minule sa išlo s lampionmi a jedno dievčatko malo všetkých starých rodičov - ostatní iba väčšinou mamičky. A mne to bolo akože jedno, či jej príde celá rodina. Jedine niektoré deti už nemajú starých rodičov, tak na besiedku zháňajú koho môžu … tety, ujov…keď učiteľka povie, že je to pre babky, dedkov.. moja mala sa minule rozplakala, že tu nemá starých rodičov a nemá koho mať, tak babka prišla na besiedku 450 km….

suzitok
10. dec 2024

Buď rada, že má záujem a že chce ísť...niektoré deti to šťastie nemajú...

rorino
10. dec 2024

@thendka zbytočne z toho robíš vedú,ak bude dcéra rada,že tam má babku,tak nech ide,popri všetkých rodičoch sa babka stratí😉

lenkakamen
10. dec 2024

@thendka skús sa vžiť do toho , že aj ty raz budeš babka a budes chcieť vidieť svoje vnúčatá aj pri takejto príležitosti...jaj ale.to je svokra nie tvoja mamička tak nič😁

lenkasarka
10. dec 2024

@thendka moja dcéra mala na vianočnom vystúpení dokonca obe babky🤷‍♀️

ariannazara
10. dec 2024

U nás chodia aj babky bezne a nikto to nerieši to nad niečím takým sa fakt mas potrebu pozastavovat?

stanulienkat
10. dec 2024

My sme nasu bravali. Vzdy sme ju zavolali. Nech sa potesi vnuckou.

ukulela
10. dec 2024

Staci veta, ze dcera by bola rada, keby tam bola .... toto ta nevie presvedcit? Radost vlastneho dietata? Nasi - ked sa im da - chodievaju. Nevidim v tom najmensi problem.

ivangeline
10. dec 2024

Mne chodila veľa x len babka. Bola som rad, že tam je. A áno, zvyčajne tam bola sama medzi rodičmi..

pralinka25
10. dec 2024

uplne bezproblemov by som ju vzala. a kludne aj vsetkych starych rodicov. kolko takchto vystupeni este bude moct zazit? zivot je kratky krehky naco si robit mindraky z takchto veci. mozno ine deti maju starych rodicov daleko, mozno nemaju dobre vztahy a mozno uz ziadnych nemaju. je fajn ze ju este mate, ze sa zaujima o vnuca a ze ju vnuca este chce. raz budes aj ty babicka. mysli na to. ja som nasu zavolala sama aj ked mozno tiez bude jedina.

belllinka
10. dec 2024

no ty si dobre hnusná nevesta 🙄

dori2
10. dec 2024

@thendka bud rada, my sme volali a nik neprisiel. 😬

nikaeli
10. dec 2024

Nerozumiem, kde je problém. Či už na synove vystúpenie, či na vystúpenie v našej škôlke chodia okrem rodičov aj súrodenci, starí rodičia, tety,.. ktokoľvek z blízkych. A o tom to je. Deti sa chcú pochváliť, predviesť a diváci potešiť 🤍 škoda je, že ste ju nepozvali a ešte ťa aj štve, že je zvedavá na úspechy svojej vnučky. Nie každá babka to tak má....

Asi si čakala iné odpovede, no tvoj príspevok je v súvislosti s blížiacimi sa sviatkami (rodiny, lásky, súdržnosti) viac ako smutný. Prepáč. Aj moja ex.svokra bola taká, že radšej pomlčím, ale keby chcela ísť za vnučkou do škôlky, bola by som len rada. No ona nechcela. A nechce dodnes, hoc už má 17 🙁 chcela by si radšej takú babku pre svoju dcérku?

viera77
10. dec 2024

Nerozumiem, prečo ti prekáža, aby bola svokra na dcérinom vystúpení? To aj iní rodinní príslušníci by ti vadili? Veď tam nebude kvôli tebe, ale vnučke. Pracujem v MŠ a je normálne a bežné, že na akékoľvek vystúpenie detí počas roka prídu aj starí rodičia. Mám skôr pocit, že tebe svorka prekáža ale že úplne, že?

nika11103
10. dec 2024

Ženy čo máte synov, pripravte sa , že raz budete babky a schytat takúto nevestu ….. ja by som mohla mať akýkoľvek strašný vzťah so svokrou ( a to ja teda so svokrou nejaká kamoska nejsom ), ale zakazovať jej ísť na vystúpenie vnučky ? Prosím to fakt ? Nechápem niekedy a nečudujem sa niekedy svokram že nadávajú na svoje nevesty .

earlgrey
10. dec 2024

Smutné...veľmi smutné...chúďa babka...

jarmila2010
10. dec 2024

si si ista,ze ini stari rodicia nechodia?!lebo tieto akcie su vo vseobecnosti aj pre ostatnych clenov clenov rodiny...preco chces dcere pokazit radost ?!

jarmila2010
10. dec 2024

@earlgrey tak,nie kazda babka je chuda,ale aj tak....

luccija
10. dec 2024

@thendka u nás na dedine chodia celé rodiny🙂
Chce spraviť radosť vnučke a ostatní možno závidia, že máte babku blízko.Ved nebuď taká dolezita

64jarka64
10. dec 2024

@zuzanockamt tiež mám takú nevestu,mama može všetko a vždy a já nemožem nič

Strana
z7