Ako zvládnuť situáciu so svokrou na vystúpení vnučky?
Ahojte, prosím Vás ako zareagovať keď svokra chce ísť na Vianočné vystúpenie dcéry, na ktoré ju nikto nepozval, len jej to spomenula dcéra., že bude mať vystúpenie v triede. Na minuloročné vystúpenie som ju zavolala, ale bola tam sama ako starý rodič. Proste chodia len rodičia a ja ju ešte aj tam nepotrebujem mať, pretože je to ten typ ženy, že ju "vyhodíš cez dvere a vojde oknom". Jej určite nebude prekážať, že tam bude jediná babka, čiže ani tento argument asi neobstojí. Viete mi nejako poradiť ako jej to normálne ale jasne oznámiť? Len dodám, že dcéra by bola asi rada, keby tam bola, skôr ide o to, že je to pre nás ako rodičov.
@lenkakamen presne tak svokra nemože
Keby moja svokra byva blizko, bola by na kazdom vystupeni mojej dcery, mne by to nevadilo….
@thendka Však si tento príspevok nemyslela vážne? U nás chodila ex svokra na synové vystúpenia aj po tak ťažkom rozvode s jej synom kde on aj ona narobili toľko zlého, že som s ňou dva roky neprehovorila. Každá sme sedeli na inej strane triedy ale jej právo starého rodiča potešiť sa s jediným vnukom som jej nikdy neuprela a ani neupriem (aj keď vzťahy sa jemne upravili).
@thendka Aj Tvoja mama by ti vadila?
Deti sa tešia záujmu blízkych,pre nich to hlavne robia. Dcérka bude pyšná, že tam má aj babku. Som v škole,a veru chodia aj starí rodičia, dokonca aj tety, ujovia. A deti sa nimi pochvália pred kamarátmi.
@thendka nechaj prist aj babku, nie kazde dieta ma to stastie, ze ma este starych rodicov, a este aj takych, ze sa na nich chcu prist pozriet 🙂 nemyslim si, ze to bude niekomu vadit, neber si to nijak osobne
@thendka ved ona chce ist na vystupenie SVOJEJ vnucky, nepotrebuje tvoje pozvanie. Je uplne normalne ak sa ozve aj sama, ze by tam chcela byt. To uz fakt neviem kam sme sa dopracovali, ze babka moze travit cas s vnucatami len ked ju rodicia vnucat pozvu 🙄 a pokial to kapacita skolky dovoluje, tak nie je na tom nic zle… hlavne, ze tam budu oteckovia, ktori budu cumiet do mobilov a zivat, lebo ich to strasne nebavi…
@nika11103 tiez nechapem co su to teraz za nevesty , ze silou mocou len potrebuju narusat vztahy medzi detmi a starymi rodicmi ... Ja teda so svojimi svokrovcami nemam dobry vztah, mne ublizili viac krat, nemaju ma radi, ani ja ich, ale s mojou dcerou sa mozu stretavat kolko len chcu .... kym som kojila, navstevu som pretrpela, potom do dvoch rokov chodil manzel s dcerou knim, a teraz v troch rokoch uz tam dcerka je len snimi .... jej neublizili nijak, a to ze ja snimi mam problem s mojou dcerou nema nic spolocne
V čom je teda problém? Že si svokru nepozvala a nemáš ju v láske? U nás na takéto akcie chodia celé generácie a nikoho to nepohoršuje. Poniektoré nevesty sú hotové "poklady". Treba si uvedomiť, že tiež raz z nich budú svokry a....
@64jarka64 tak to je veľmi smutne.
Čo si ty za človeka, dcéra chce ale ty nie tak babka nikam nepôjde? Wtf. Máš byť rada, že má záujem.
Bežne chodia aj starí rodičia na vystúpenia, nerozumiem,prečo ti to vadí 😳veď deti sa len potešia
Nasi maju vianocnu besiedku a je iba pre rodicov, maju nejake kapacity a respektujeme to, v oktobri mali zasa posedenie so starymi rodicmi a my rodicia sme to tiez respektovali.
Takze ak skutocne je to tak, ze pozvali iba rodicov, svokre treba normalne povedat, ze vam explicitne povedali, ze iba rodicia, kvoli kapacite triedy. Ak je to tak, ze moze prist kto chce a len ty tam svokru nechces (ci uz z objektivnych alebo inych pricin, tak nech jej to vysvetli tvoj muz, on je jej syn, ty by si to riesila s tvojou mamou)
Hrozné je, že ako si vedia partneri ubližovať cez deti po rozchode, ty to máš so svokrou. Ty ju neznášamš, aj keď Ti táto žena porodila a vychovala muža a Tvoje dieťa má aj jej gény. Ešte aj povieš, že dcéra by ju tam mala rada a Tebe je to jedno. Nedávno boli na vianočnom vystúpení u nás v rodine starí rodičia /nie jediní/ a nikto to neriešil!Pretože starí rodičia, ktorí svoju vnučku ľúbia, sú naj. Normálne mi je ľúto Tvojej svokry, čo za hada nevestu má v rodine.🙄
@jarmila2010 Myslela som to v tejto situácii...keď vnučka chce, sama jej o vystúpení povedala
Ja moju svokru nemusím, snažím sa ju nestretávat, ale keby chce ísť na vystúpenie, tak by som jej nebranila.
Je to vzťah dieťa x babka...
Nie ja x svokra...
Neriešme si vzťahy so svokrami ci tetami, sesternicami a neviem kým inym dalsim cez deti. Vlastne deti.
Nevies čo bude o mesiac, rok, dva.
Dieta si z toho zapamata, ze na vystúpení mala mamku aj babku. Bude mat peknu spomienku
A kde je napísané že je to LEN pre rodičov? Možno iní starí rodičia záujem nemajú a neurobiť radosť dcére???
No vy ste obaja SUPER rodičia!!!
Ejha teba by som nechcela za nevestu.
Ak sa babka dozije tak ani na promocie ju nepozves(te), lebo je to svokra?
Tvoja alergia na svokru je už taka že na vystupenie ju nechceš čo sa tam budu podavať švédske stoly.Normalne starý rodiča sa chodia pozerať na vnučky a vnukov nie len rodičia.Keby chceli ísť tvoji rodičia tiež by si povedala v žiadnom prípade vás tam nechcem.Tak ako sa chováš TY strašne dôležito že to až hnus.Dúfam že tvoji rodičia tam budu sedieť v prvom rade na čele s tebou.Si uvedom je to mama tvojho muža a ked si si vzala jej syna tvojho muža bolo dobre.Načo si si ho brala ked jeho matka je na nič.
Nemám problém, vyrobím si. Nechaj babku na pokoji, nech sa teší z vnúčat
U nas tiez v skolke z casu nacas niekto privedie starkych. Je to mile. Vzdy tam nejaki su. Bud rada moja svokra ani nevie, ze zijeme.

@thendka a je to vyslovene vedením škôlky nariadené, ze len rodičia?Je problém kvôli priestorom? Lebo bežne inak sa zúčastňujú aj starí rodičia takých vystúpení, nikdy to nebol problém. Keď dcéra chce tam mat babku, tak prečo reálne nemôže ísť? Lebo ak to nariadila školka, ze len rodičia, tak normálne jej to povedz. Ale ak ide len o tvoje pocity ze ty to nechceš, tak tam by som zahodila svoju sebeckost a vyhovela dcere, ktorá babku tam túži mať a poteší ju to