icon

Ako zvládnuť situáciu so svokrou na vystúpení vnučky?

thendka
10. dec 2024

Ahojte, prosím Vás ako zareagovať keď svokra chce ísť na Vianočné vystúpenie dcéry, na ktoré ju nikto nepozval, len jej to spomenula dcéra., že bude mať vystúpenie v triede. Na minuloročné vystúpenie som ju zavolala, ale bola tam sama ako starý rodič. Proste chodia len rodičia a ja ju ešte aj tam nepotrebujem mať, pretože je to ten typ ženy, že ju "vyhodíš cez dvere a vojde oknom". Jej určite nebude prekážať, že tam bude jediná babka, čiže ani tento argument asi neobstojí. Viete mi nejako poradiť ako jej to normálne ale jasne oznámiť? Len dodám, že dcéra by bola asi rada, keby tam bola, skôr ide o to, že je to pre nás ako rodičov.

66simonka66
13. dec 2024

Nechcela by som ozaj takú nevestu ako si ty. 😐 Je mi tvojej svokry ľúto.

aurinia
13. dec 2024

@thendka zmen svoj pristup...ja by som si toto v zivote nedovolila ...su to ich vnučata, maju pravo ich vidat.

sisska96
13. dec 2024

Na detske vystupenie je potrebna pozvanka? Akože prečo by nemohla ist? Fuh mať taku nevestu... no ďakujem pekne

ouwecka
13. dec 2024

@thendka chapem,my sme oznamili ze je besiedka az na nej a na vstupenkach sme mali kasne dane ze len rodicia(dve miesta)

katusskaa
13. dec 2024

my byvame mimo starych rodicov. aj ked nie su velmi daleko, predsa len, vedlajsie mesta. nikdy neboli na vystupeni nasich deti, aj ked sme ich niekedy volali, ked boli deti male. mali by radost, aj deti, aj my.

sisska96
13. dec 2024

@bu1bu no ak ste odišli bývať ďaleko tak nečakajte že budú chodiť....

moonlight1210
14. dec 2024

Jediny dovod ju nepozvat, ci jej branit tam ist, by bol, keby nahlas pred vnuckou skritizovala ich triedne vystupenie, ze bolo na figu a ubohe.

Ak toto povie len mne, bokom, pomyslim si svoje, pripadne sa jej k tomu vyjadrim, ci cakala od malych deti televizne variete.

Ale skazit duetatu radost a hrdost na to, co dokazalo a ze to zvladlo, pripadne mu tym podkopat sebavedomie, tak to zase prrr.

andreatytler
14. dec 2024

@thendka Ja umriem. Dcera zavola babku na vystupenie. Babka chce ist a ty sa do toho montujes a chces obom pokazit radost.
Myslim ze dcera by bola radsej aby isla babka ako ty.

jana_eyre_2
14. dec 2024

Vidíš a ja som toľko krát zavolala babku svokru na vystúpenia a koncerty deti a vôbec neprisla az som ju volať prestala.. neviem nejako veriť, že na vianočnej besiedke nie sú ini starí rodičia, mám tri deti - za sebou xy besiedok a koncertov keďže aj hrajú na hud.nastroje a vždy sú tam nejaki starí rodičia, len nie tí naši.. dcéru by to potešilo tak čo riešis..

vesimelonimarsista
14. dec 2024

O dedičstvo po nej sa budete biť, ale na vystúpenie vnučky nemôže ist, hoci si to to úbohé dieťa želá? Vy musíte byť veľmi “milá” osoba. Keď už svoju svokru nemusíte, nechajte si svoje negatívne pocity pre seba. Pre deti sú starí rodičia tiež dôležité osoby.

dadka1997
14. dec 2024

@thendka tak jedine komu to očividne vadi si ty, je to bežné že aj stare mami tak chodia

mircalla
14. dec 2024

@thendka U nas chodia aj stari rodicia. Vzdy mohli prist, posledne vystupenie, kde bola moja mama si dobre pamatam, potom zomrela. A je to v Bratislave. Ale teda mozes sa hanbit, co tu stvaras. Dceju ju tam chce a ty riesis seba?

mircalla
14. dec 2024

A teda nemyslim, ze by tam jedna babka dakomu vadila, okrem teba

nika501
Autor odpoveď zmazal
pocahontas63
14. dec 2024

@thendka nestačím sa diviť tejto diskusii a ako do teba idú všetky ženy, akoby si bola najhoršia na svete 🫣 ja ti úplne rozumiem, sama mám takú svokru, že musí byť v každej r…, aj cez mŕtvoly. A nie je to o mojom vzťahu s ňou, ale ako písala jediná normálna mamička, keby si každý priniesol babku, musela by byť besiedka v kulturáku. Keď dcérka chodila ešte do škôlky, pre starých rodičov mali napr zvlášť program. Tak nech si tvoja svokra počká ☺️

pocahontas63
14. dec 2024

@enmery to ste fakt vyčítali z tohto príspevku? 😀

mooonika1975
14. dec 2024

@pocahontas63 áno, je to program pre starých rodičov, ale pre matky je tiež , keďže stará mama, a vianočná nie je špecifikovana, ak bude len pre tých, čo dieťa porodili, tak môžeš ísť len ty

pocahontas63
14. dec 2024

@mooonika1975 tak najlepšie by bolo, keby autorka alebo škola špecifikovala, pre koho je vianočná besiedka. Ak je však vo zvyku, že na ňu chodia len rodičia, na mieste svokry by som to nehrotila. Hlavne, že máme mobily, všakže…

mimi3008
14. dec 2024

@thendka ja ta uplne chapem. Normalne by som povedala, ze je to pre rodicov a ze ako by sa to kapacitne zvladlo, keby to vsetci takto nerespektovali a bol by tam zrazu dvojnasobny pocet?

mooonika1975
14. dec 2024

@pocahontas63 však vianočná nie je specifikovana. Môže ísť kľudne.

gab1sol
14. dec 2024

@mooonika1975 prečo si myslíš? Nemusí to byť pravidlo. U nás bola besiedka len pre rodičov bez bližšej špecifikácie. Až po tom, ako to niektorí rodičia začali riešiť, že tam príde aj tetka z druhého kolena, prišla informácia, že to je LEN pre rodičov dieťaťa, ktoré navštevuje škôlku. Pre starých rodičov urobili týždeň predtým tvorivé dielne s deťmi. A to bolo LEN pre starých rodičov.

enmery
14. dec 2024

@pocahontas63 Besiedka je mi jedno. Evidetne si nepostrehla, že autorka proste nemá rada svokru a najradšej by bola, keby ju nenávidela aj jej dcéra a neexistovala. Vzťah babka/vnučka jej nič nehovorí, žeby tam jej obrovské ego posunula nabok na tú hodinu kvôli dcére, ktorú ju tam chce mať. Rodičia by nemali do žiadnych vzťahov svojich zaťahovať dieťa.

pocahontas63
14. dec 2024

@enmery nikde nič také nepíše. Len nemá rada, keď sa nedodržiavajú pravidlá

mooonika1975
14. dec 2024

@gab1sol lebo robím v škôlke a NIKDY nešpecifikujeme, Dieťa je totiž šťastne keď tam má všetkých. A potom sú take deti či tam nemajú ani matku ani fotra. Tak preboha, ak tam babka milujúca chce ísť, tak jej to dovoľte. Otras toto .

gab1sol
14. dec 2024

@mooonika1975 ale to, že ty robíš v škôlke, neznamená, že to tak funguje v každej škôlke. A ďakujem pekne, že máme na Slovensku pedagógov, ktorí sa takto vyjadrujú o rodičoch detí, ktoré navštevujú tieto zariadenia…

ukulela
14. dec 2024

vcera sme mali besiedku, ca 30 deti (trocha menej, nejake choroby atd) - v triede a ziadny problem, kto chcel, zavolal starkych, ini mali surodemncov .... v skolke mame triedu na hranie a spalnu a vsetci sa zmestili. potom pohostenie v jedalnicke. fakt ako nechapem, ked vnicka tam starku chce a potesi sa jej, tak preco ju nepozvat?

mooonika1975
14. dec 2024

@gab1sol vďaka bohu za rodičov, ktorí DOVOLIA aj starému rodičovi zúčastniť sa na výchove deti

jaga61
14. dec 2024

@thendka no neviem, či by som Ťa chcela za nevestu. 🤢 Je to len tvoj problém, že ju tam nechceš. Neverím, že v škôlke povedali, že je to len pre rodičov. 🥶

enmery
14. dec 2024

@pocahontas63 Tak asi nevieš poriadne čítať medzi riadkami.

cimage
14. dec 2024

Asi to vadi len tebe, ked aj dcera by bola rada. Moja mama, ako babka tiez chodi na vystupenia vnucat. Ak to babke nevadi, ze je jedina, tak tebe to uz vobec nema co vadit.