icon

Ako zvládnuť spoločné bývanie po rozvode?

27. jan 2025

Viem ,že to nie je ideálna situacia.
Iná možnosť nie je.
Žili ste s mužom po rozvode v jednej domácnosti?
Máme 3 deti a naozaj sa momentálne nedá,aby niekto niekde išiel...
Zaujíma ma,na čo si dať pozor,čo možno pred rozvodom vyriešiť...ako ste fungovali.
Ak niekto bude chcieť nabrizgat,nech sa odsťahujem,naozaj to teraz nejde ...
Dusím sa v tomto manželstve,nevládzem a som vyčerpaná...
Prešla som si psychológom, psychiatrom aj manželským sedením a výsledok žiadny ( ja som mala len lieky na ukludnenie-podla psychiatricky som ževraj ok) .. nevládzem
Cítim,myslím si,že síce budeme žiť pod jednou strechou,budem emocionálne, psychický voľná....

Strana
z4
lubkavargova1
30. jan 2025

Zlatko, ty nepotrebujes pravnika...ale mediatora. Musis si najst mediatora co vam spise dohodu, po rozvode alebo pred rozvodom a tam si spisete pravidla, takehoto spolubyvania/spoluzitia. Do rozvodovych papierov sa taketo pravidla nepisu, a to sud ani nezaujima. To ti pisem rovno aky ma pohlad na to sud, myslim, ze toto je vycerpavajuca odpoved. Mala som takuto otazku na rodinnom a aj cez obcana sme riesili na cvickach a to sa nam docent skoro vysmial do tvare - takze nie, taketo podmienky, poziadavky, sa neriesia v rozvodovych papieroch.
To si musite fakt najst mediatora, zacvakat mu pekne, a tak si to osetrit. On vam tam vsetko popise. Neviem ako to je inde, ale su aj taky co prvotnu konzultaciu pripadu maju zadarmo alebo za znizeny poplatok, tam sa oboznamia co-ako a nasledne aj oni povedia ci idu do toho, kolko to bude stat a tak, ci to ma vobec zmysel. Nasledne po rozvode majetkove vysporiadanie, ale je to boj na dlhe lakte a podla mna vo vasom pripade to bude iny level.

lubkavargova1
30. jan 2025

a len tak btw...pravnik nezastupuje len jedneho pre sudom, ako si napisala predtym...aj obe strany mozu mat pravnika, ak si najdu...atd...atd....a nemusi tam byt ani jeden pravnik, ale len vy tam sa zastupujete....pri rozvode je to tak, ze za 10 minut sudca vybavuje taketo veci a dovi-dopo....jemu je jedno ako vas osklbeme. Trosku vela sudnej siene napozerane alebo zle poradili kamosky/rodina/suseda atd...atd... bola som pri rozvode kde sme si to presne stopli a rozvod trval 8 minut so vsetkym a vsude...a padla len 1 otazka a dovi-dopo zo strany sudcu :D A ze potom mame pomale sudnictvo :D :D

autor
30. jan 2025

@sidicek počkať,takže keď ja v úvode diskusie požiadam konkrétnu pomoc,je absurdné ak ju očakávam? Ale mám prijímať to, na čo som sa nepýtala?

@zuza2252 nech sa páči ,ešte niečo? Kľudne si môžeš v mojej diskusií riešiť komplexy a psychické problémy,ja ťa neberiem vážne ,neurazaju na tvoje útoky,lebo sú to prízemné snahy navážať sa,ako dieťatka na piesočku

@lubkavargova1 ďakujem ti veľmi pekne za rady !

lubkavargova1
30. jan 2025

V pohode to je realita, nasho sudnictva. Sudca nema cas citat zdlhave rozvodove papiere. Maju toho dost na praci aj bez toho a komplikovanejsie veci na starosti ako dvoch ludi co sa nevedia-nechcu-nemozu dohodnut. Sice vo vasom pripade, aby to nedopadlo tak, ze sa do toho zainteresuje aj kuratela, teda rozhodne by som ja trvala na tom, ze teda sprava z kurately, ako to vidi teta socialna pracovnicka lebo su tam deti...hlavne nech su hajene zaujmy deti a ich zdravy psychicky vyvin, lebo toto nebude standardna situacia a mozno tak by vam to otvorilo trosku oci a zistila by si, ze hoci ty si psychicky a emocne a financne a neviem este ako v pohode (ako si povodne nahovaras) skodis viac detom ako si dokazes predstavit. Ale vy dvaja ste ich rodicia, vy viete co je pre ne najlepsie...nie kazdy ma taky idilicky vztah po rozvode ako B. Willis a D. Mooreako nam to serviruju media.

Strana
z4