Ako zvládnuť spoločné bývanie po rozvode?
Viem ,že to nie je ideálna situacia.
Iná možnosť nie je.
Žili ste s mužom po rozvode v jednej domácnosti?
Máme 3 deti a naozaj sa momentálne nedá,aby niekto niekde išiel...
Zaujíma ma,na čo si dať pozor,čo možno pred rozvodom vyriešiť...ako ste fungovali.
Ak niekto bude chcieť nabrizgat,nech sa odsťahujem,naozaj to teraz nejde ...
Dusím sa v tomto manželstve,nevládzem a som vyčerpaná...
Prešla som si psychológom, psychiatrom aj manželským sedením a výsledok žiadny ( ja som mala len lieky na ukludnenie-podla psychiatricky som ževraj ok) .. nevládzem
Cítim,myslím si,že síce budeme žiť pod jednou strechou,budem emocionálne, psychický voľná....
Ja sa pytam ci je byt tvoj, ak sa muz nema jam odstahovat. Lebo ak je tvoj teve moze byt sumafuk kam pojde. Ak je spolocny tak ta necaka nic ine ako hladat si byvanie, on to robit nebude.
Pises-Dusím sa v tomto manželstve,nevládzem a som vyčerpaná...
Prešla som si psychológom, psychiatrom aj manželským sedením a výsledok žiadny ( ja som mala len lieky na ukludnenie...
Takze lepsie to s nim pobrozvode nebudes mat.
mám a musím aj po rozvode žiť v jednej domácnosti.Je to moje rozhodnutie - ty si sa rozhodla zit v spol.domacnosti.
V uvode si pisala ze muz sa nemoze odstahovat.
@natalka13 Este raz ,kde som písala,že sa muž nemôže odsťahovať???
Nikde som to neuviedla , nenapísala....
Skús čítať prosím ta s porozumením,viac podrobností k tomu nenapíšem.
Mám dôvody,pre ktoré budeme musieť žiť spolu isty čas ale nikde som to neuviedla ani uvádzať nebudem....
@dominikakoll a takto žiť?no sláva...To sa nedá dlhodobo určite.Načo sa potom rozvádzať keď s ním musí bývať v jednom byte....Aj keby som mala byť v jednej izbe ale určite nie takto...
Tebe nepomôže nikto,je to akoby si ho chcela iba postrašiť,že budete rozvedení a on sa ti bude potom doprosovať aby si sa k nemu vrátila.Píš si čo chceš si nedozretá osoba čo si chce chlapa pripútať.Aby si nebola potom prekvapená že ON si zbalí švestky a tvoj plán sa nepodarí.Keď sa ľudia rozvádzače znamená že chcú ísť od seba a nie spolu bývať.
Ty jediná si tu narcis čo chce počuť a čitať to čo si myslí a nepáči sa ti to že ti píšu a to napíšem teraz slušné šiši na hlavu.Nepýtaj rady keď ich nerešpektujes🤣🤣🤣a urážať tu iných.Sa čudujem že tomu tu niekto nedá stopku.
@zuza2252 podla mna existuju pre ine osoby situacie, kedy chcu/musia spolu ostat zit napriklad nehnutelnost este nema 5 rokov prerobili by pri predaji alebo ak by sa jeden odstahoval musel by dalej a nevedel by vyplatit toho druheho zaroven deti by sa museli vozit daleko do skoly skolky a nemaju druhe auto.... alebo deti su male a okrem toho, ze sa oni dvaja nevedia vystat tak sa o deti vzorne spolu staraju a chcu pockat kym budu starsie....tych alebo je plno.... suhlasim vsak a sama som napisala, ze fungovat to dlho nebude a tak ako autorka teraz nevidi ine vychodisko po nejakom cas ich bude vidiet aj 15 roznych lebo bude psychicky na dne, ale tym si musi prejst sama, teraz jej ine neostava len vydrzat to preco sa rozhodla, ze je najschodnejsie riesenie pre teraz
@zuza2252 nič o mojom zivote absolútne nevieš,ani o mojej situácii...Ja žasnem,aké bludy dokážu si ľudia dômysliet
Odporúčala by som ti pozerať menej telenoviel.
A toto presne robia narcisti...obviňujú z niečoho,co nie je pravda...majú fantasmagorie,ktorým sami nevedia...snažia sa nasit veci a obvinit z klamstiev.
Odporúčala by som ti podstúpiť liečenie na narcizmus....
Si neskutočne arogantná...
Ďakujem ,že sa tu našlo pár osôb,ktoré majú nie len rozhľad a možno aj skúsenosti napríklad ako
@fairyy
🤣🤣🤣🙏
@dominikakoll hmmm tak hlavne že on bol spokojný...
Blbosť stratila 10 rokov života...
🤣
@fairyy stratí ďalších xy rokov života a podľa toho ako reaguje asi si to potrebuje prežiť lebo je prchká...Ale tak písmenká znesú veľa keby bola zoči voči tak vyzneje pri takých reakciách ako cholerik...A držím jej palce pri tom ako komunikuje aby to všetko u stála bez ujmy akejkoľvek.Lebo rozvod je proces a ona zjavne ani nevie čo chce...Voľnosť?Muža na gumičke?Čo vlastne
No tak čo riešiš,žij si ako chceš.S mužom,bez muža...neviem čo si tu chcela počuť?že to bude fajn?
No nebude ale pre teba asi áno😅
@zuza2252 milá Zuzana,v úvode príspevku som upozorňovala na to,čo nechcem riešiť....
Som rada,že pár diskutujúcich rešpektujú požiadavky autora,majú rozhľad, skúsenosti a vedia slušne diskutovať na úrovni...
S takými ako ty,je to strata času....lebo všetko čo napíšem,jevsrtko zle.Ja som zlá,ja som arogantná,ja som....(Doplnil si tie bujné príbehy)
Ty si tu neprišla vôbec radiť ale ventilovať svoje komplexy,praychicke problémy a traumy
Ale špeciálne pre teba áno ja som ten problém,áno držím za krk muža ,áno všetko to čo si popísala máš pravdu (dúfam,že si aj orgazmus dostala)
Tebe jednoducho len treba pritakavat.
Aj keď je realita úplne niekde inde .
Ak by si poznala zámer,by sú akurát tak hanbila sa a suchla nohami.ale na sa na tebe smejem a zosmiešňujes sa ...
Možno ,to ,z čoho má obviňujes,si sama robíš čo si robila.zje to z tvojej hlavy,nie z mojej.
Ešte raz, nepoznáš absolútne moju situáciu,a ani ju nebudem verejne riešiť,lebo pred takými ako si ty by som si len uškodila
Prajem ti pokoj v živote a hlavne sebe aby som všetko prežila.
@zuza2252 a cholericke správanie je pre teba čo?
Pre teba je teda vzor komunikácie ten tvoj :"
Tie 4 správy od teba, čo má tú bombardujes,arogantné,vysmevne vystupovanie,snažiac sa má urážať, ponižovať ,nadávať ,do toho plno emotilonov?
Takto komunikujes aj v reálnom živote?
Či to tá tvoja klávesnica len musí pri tebe trpieť?
Autorka, v dobrom, na vysvetlenie... dievcata ti nemozu vediet poradit, lebo si nespecifikovala presne, v com sa tvoja situacia zmeni, ked budete rozvedeni. Resp.aku vyhodu od toho ocakavas, ktoru v manzelstve nemas.
Napriklad: Myslis si, ze budes moct v pohode stretavat kamaratov a on sa k tomu uz nebude moct vyjadrovat? Take nieco sa sudne dohodnut neda.
Alebo: Po rozvode si nebudes musiet plnit manzelske povinnosti. Ani to sud riesit nebude.
Mozno ocakavas radu o zmluve o prenajme. Ze vy ako skupina budete prenajimat byt vam jednotlivo. Ale on ak zmluvu dodrziavat nebude, tak sa hadam z bytu nevyhodi.
Ak on nezaplati svoju polovicu za elektrinu, tak vam odpoja cely byt.
A znova priklad. Mozno sa chces rozviest, lebo je gambler. Tym ziskas vyhodu, ze exekutor nezoberie tvoj majetok. Dievcata by ti urcite vedeli poradit viac, ale naozaj, hoci sa ti v dobrom snazim pomoct, nerozumiem, pred cim sa chces chranit, alebo aku vyhodu rozvodom ziskavas.
@oliolijanka ešte raz,otázka bola jasná
"Zaujíma ma,na čo si dať pozor,čo možno pred rozvodom vyriešiť...ako ste fungovali." A tak som sa pýtala,čo je možné do žiadosti zahrnúť alebo nutné"
Nikde som nepísala ,že chcem riešiť čo sa po rozvode zmení(to by mohla padnúť tvoja otázka aj na tých,ktorí tu zdieľali skúsenosti a žili tak niekoľko rokov, dokonca 10r -alebo ich známi)
Prečo iní sa tak rozhodli a ja nemôžem?
Práve pre to,že tu niektori nevedia rešpektovat a držať sa hlavnj otázky,témy,nebudem a nemienim odkrývať svoje súkromie,problémy,hlavne dôvody prečo ....
Ja som tu nechcela vobec polemizovať o tom ,či sa mám rozviesť či nie,či sa mám hneď odsťahovať alebo nie ..
Ale to sú tie nevyžiadane rady,a poviem to na rovinu zakomplexovanyh ,ktorú musí riešiť to,čo autor riešiť vôbec nechce....
Prečo to pár ľudí dokázalo rešpektovať,držalo sa tému a otázky, a priamo odpovedalo na otázky,neriešilo prečo,za čo ,na čo ,a hneď mi tu niekto diagnostikoval psychické poruchy a arogantnost
No samozrejme že má nasrdi,keď sa človek otázku a opäť sa musí niekto sparát do toho,do čoho ani nechcem a v úvode som vyslovene o to žiadala.
Také arogantne,....
Sú aj právnické poradne zadarmo...skús pogooglit, oni majú kopec skúsenosti.
Ja osobnú skúsenosť nemám ale treba striktne pravidlá detailné na všetko....veď aj on tam chce žiť a mať pokoj.
Keďže si neuviedla podrobnosti, veľa sa nedá poradiť. Možno sa snažiť vyhýbať. Nech sa zavrie do jednej izby.
Keď ti lezie jeho neporiadok na nervy, tak mu návrhmi prijateľnú taxu za upratovanie. Podeliť si čas a deťmi a vtedy radšej choď preč, alebo on nech s nimi ide von.
Samozrejme náklady na bývanie rozdeliť a jednu poličku v chladničke pre neho.
Keď sa stará o deti, tak si sprav program pre seba...relaxuj, stretni sa s kamoskou, potrebuješ vypnúť.
Aky bude mat autorkin ex postih, ak bude vyuzivat jej polovicu chladnicky?
Aky bude mat postih, ak sa nebude podielat na nakladoch na domacnost?
A co ak exmanzelke zje v jej hrnci navarenu polievku?
@mantilka Prepac, neoznacila som ta v prispevku hore. Bol adresovany tebe.
@mantilka ďakujem ti,zatiaľ keď som zháňala právnika,vždy zastupuje len jedného z manželov (pochopiteľne)
Možno práve na tejto bezplatnej poradní by mi/nám pomohli na spolocnej dohode a nejak nás spoločné naviesť... impulz návrhu na rozvod bol môj popud,po dlhých komunikáciách sme docielili k názoru,že návrh chceme podať nejak spoločné,nech to nemá zbytočne natahovanie ,či už časového či finančného dôvodu a nech je tam nejaká spoločná dohoda ...aby sme si zle nerobili a spĺňalo to ten hlavný dôvod,pre ktorý sa teraz nemožné rozviesť...
Žijem/e naozaj vo veľmi komplikovanej situácii
Viem,že je to ťažké pochopiteľne,ale nemôžem a nechcem viac opisovať....na majú hlavnú otázku v téme.by to nemal vôbec nejaký vplyv ...len možno to,že by mi drvivá väčšina dala za pravdu a netušila by to,že sa mám odsťahovat ...
@oliolijanka toto sú už mimo otázky. Takisto aj ona mu môže vyjesť jedlo....a prestane s tým. Žiadne postihy neexistujú, buď nejako budú fungovať...alebo nebudú. Aj keby sa dohodli na striedavke a nebude spolupracovať nič sa mu nestane.
Treba to jednoducho prežiť, nejako rozdeliť. Platiť za byvanie bude musiet, to sa dá dokázať.
Autorka držím palce, keď si teraz dole je to len dočasne. ♥️
Jedna Znama tak zila ale bol to dom ex ostal dole ona na poschodi, musela si na chsobu namontovat mreze, chodil tam stale, prehladaval skrine, vyjedal chladnicku jedol jej jedlo, kradol, vydrzala to rok potom ex umrel ale vraj keby ma este vydrzat viac nevydrzala by to ona
Dalsia znama to nedala, vydrzala 3 mesiace a to iste, nic sa nezmenilo akurat ze sa spolu nebavili, byvala vsak v byte upratovala aj po nom aj po sebe vyjedal chladnicku, prala mu atd, odstahovala sa do podnajmu, dala navrh na sud a byt bol prideleny jej a detom, exmanzel sa musel vystahovat, musela mu dat nejake peniaze, pred vystahovanim ex rozbil komplet byt neostala tehla na tehle
Sú fakt šibnutá.Zbytočná každá rada,to už potrebuje odbornú lekársku pomoc.Ži si doma so zatiaľ svojim mužom lebo keď sa takto s ním bavíš tak neverím že s tebou býva dobrovoľne. Snáď iba kvôli deťom aby načisto pri tebe nezmagorili.Ty nechceš pomoc,ty sa nudíš a preto tu vypisuješ...
😂drísty a narcizmus obľúbené slová tejto samovytáčacej pani.
Opakovane sa tu objavujú takéto príspevky, kde autorka aj keď je anonym nechce nič konkrétne povedať, ale nepríjemná a premudrela ako ...keď ľudia neodpovedaju podľa jej predstav . Podľa mňa sú to všetko povymyslane diskusie.Len sa cudujem,ze niekto takto arogantnej osobe vôbec odpisuje a snaží sa poradiť.