Ako zvládnuť susedove dieťa v záhrade?
Nedávno sme sa sťahovali, ešte nemáme oplotený pozemok a bránu, hneď vedľa bývaju susedia s malým cca vo veku syna, ale je starší už chodí do škôlky. Boli sme pár x s nimi von na odrážadle, kolobežke... aj u nich na dvore raz, ale to bolo všetko po dohode. Ale nejako neviem, ako ďalej reagovať na situácie.. keď prídu zo škôlky poobede, začne nám klopať na dvere..cez víkend bez dovolenia ušiel ku nám na záhradu. Manžel bol von, niečo robil aj s našimi deťmi, mám aj staršieho ešte a ja som bola na nákupe. Tak povolil, že ok však nech sa zahrá teda. Ale len krik bol na dvore. Ja som nemohla ani variť, lebo sa o všetko naťahovali. Včera to isté, malý počul, že sme na záhrade, už sa chcel hneď ísť hrať. Nebudem to tu do detailov písať. Ale čo by ste robili vy. Ako slušne odmietnuť, hlavne keď je to dieťa ktoré vyslovene vrieska, keď mu mama niečo chce zakázať.
@babydesire nie nemam poslusne deti ale je ine dohovarat svojom ako cudzim.. 🙃 nasi sa aj pobiju medzi sebou.. ale potom sa zas objimaju, ale na dvore sa ako tak vedia zahrat, len toto uz bolo na manzela vela von 😆
Susedia z vás majú au pair a animátora v jednom a zadarmo.
@777januska777 zavesiť skolkara susedom na cele dní na krk a tváriť sa, ze to ani nie je moje dieťa ,absolútne nie je v poriadku.
My sme normalne ako deti chodili od kamarátky po kamarátku po celom okoli. Ak sa niekto s niekým nechcel hrat, tak mu to normalne povedal, alebo rodicom sa nieco nepáčilo normalne to povedali danému dieťaťu, ze nech ide domov za mamou. Teraz vsetko kazdemu vadi, vsetko je problem akákoľvek interakcia so susedom sa pokladá za neslušnú. Tak si postavte ohradnik s elektrikou okolo domu, vymontujte zvonček a mate dokonca zivota od kazdeho suseda pokoj.
Plot nepomôže v lete vás bude vidieť počuť bude na vás kričať. Čo sa budete tváriť že ho nepočujete? 😁
@gagik ale toto ide o 3 rocne dieta - nie 5 nie 6 nie 7...ani viac.
@gagik a trosku asi prehanas nie? 🙂
@gagik tiez som sa chodila hravat ku kamoske ako mala, ale najskor od 6 rokov a nik na nas nedaval pozor, hrali sme sa vnutri, alebo sme si pozreli nejaku rozpravku, vredy boli na videach este kratke rozpravky..alebo neskor na ceste s loptou, tam vobec nechodili auta. Ale nechodila som tam kazdy den zvonit, alebo som na nu nevykrikovala a nehucala pod sa hraaat a ked by sa nesla, tak som nezurila... dohodli sme sa v skole so susedou a bolo.
@michelle567 ked bude zamknute tak mu pojdeme povedat normalne ze sa dohodneme inokedy - ked sa nebude dat ale horsie je, ked vbehne na dvor, tak to je hlupe mu to uz potom hovorit.
Ale že to nie je hlúpe tej matke. Veď musí vidieť že sa jej stratilo dieťa. Veď na 3r treba dávať pozor. A nie to hodiť na susedov s ktorými sa ani nedohodne či ho tam môže nechať, či naň dozrú...
@michelle567 nechcem to tu do detailov rozpisovat, aby sa nezpoznali ... potom uz samozrejme vedela, ze je u nas. Ono je to skor tak, ze si s nim asi nevedia rady.
Proste jej ho odviesť zakaždým keď nemáte na neho čas/náladu, že teraz máte nejaký program, že nemôžeš naňho dozerať a nech mu to už vysvetľujú oni
Ked bol prvy syn maly chodil k nam takto sused, 4 rocny. Mama mala na salame kde ma syna, v klude si robila na zahrade, doma oddychovala a dieta u nas aj 4 5 hodin. Zo zaciatku menej samozrejme, aj som bola rada ze sa syn ma kamarata, ale po par dnoch mi to doslo. Dieta aj hladne, aj smadne, domov sa mu nechcelo ist najest tak u nas full servis kedze dam jest synovi nebude sa na neho chudak hladny pozerat. Zacalo ma to obmedzovat, syn odmietal aj niekam chodit kedze mal kamosa doma, ziadny program mimo zahrady. Tak som to stopla, nebudem predsa robit dennodenne opatrovatelku. Obcasne hranie mi nevadi, ale nie kazde poobedie.
@sidicek v poriadku to nie je. Ale rodičov neprevychovaš, môžeš ale pre svoje dieťa získať kamaráta. Ved susedove dieta v záhrade, ktorému dáš vodu a možno niečo malé pod zub, nemôže byť predsa veľký problém. Tvoje dieťa z toho vztahu môže získať viac.
@miroslava21 dakujem, ze si napisala svoju skusenost.. no uplne tomu rozumiem. A suseda sa neurazila?
Zažila som niečo podobne.. Susedia nemali dokončený plot, nonstop nalepené deti s matkou na tom plote.. koľkokrát ku nám preliezli, ja som bola sama doma, chcela som si čítať v altánku, proste oddychovať a ona, že nevadí? veď ich potom pošli domov.. Vždy som mala už nervy keď som šla domov z práce... Na dvore bazén, deti preliezli, posielala som ich domov, nechceli ísť domov. Ja som musela odísť... Začala som ich ignorovať na vlastnom dvore. Boli u nás ja som naštartovala auto a šla preč z domu.. Až raz, moja dcéra prelizla ku nim a nejak im odrazila plast zo šmýkalky.. To mi už suseda zvonila, že im zničila šmíkalku, preliezla ku nim... Vtedy dostala čo pes nežral.... Odvtedy sa sa s ňou pozdravím raz za pol roka na ulici.. Je to už asi 11_12 rokov.. a k životu mi absolútne nechýba...
@laila22 fuha ale toto je celkom sila, nie? Tak este si plot preliezali no tak to by som nedala. Ako sa poznam uz by som na nich naziapala ak by to bol takyto extrem, ze by som musela odchadzat z vlastneho dvora.
Asi ano, ale bolo mi to jedno, prednejsie mi bol moj klud doma ako jej urazenost.
@777januska777 ďakujem za tento komentär 🙏
A toto je bezneaj u nas na ulici. Zial, niektore mamy to vidia inak. O dieta je u susedov postarane, lepsie ako doma, tak im je hola hej. Stopni v co najkratsom case. Ako sa urazi, tak sa odrazi. Ak nema chochmes, taku kamaratku susedu nepotrebujes.ona bude doma v klude kavicku popijat a Ty strazit cudzie dieta. Ked budu vacsi, stretnu sa na ulici.
To vážne 3 ročne dieťa??? Ved to som ja osobne bez dohľadu mimo domu nenechala🤦. Akože stavať plot skrz dieťa je fakt iný tlak. My sme stavali skrz psa od susedov🤣. No pekne za ručičku doviesť k mame s nevinným pohľadom a so slovami že sa bojíš či vedia kde je, či im náhodou neušiel a aby im nepodbehok pod auto. Vy pôjdete o chvíľu preč 😉. Je to trápne vymýšľať výhovorky no tým že ho tam máš máš naozaj veľkú zodpovednosť a ešte, keď ty si vo vnutri a variš.
Plot , odporúčam elektrický
@777januska777 vodu ?Ved ty si zaň zodpovedna keď je u teba , niečo sa mu stane a rodicia ta povlacia po súdoch, ved bol u vás a ty si nedala pozor.
@sidicek nepovlacia nikoho, ved predsa rodicia nepriniesli zodpovednosť na mňa. Skôr by oni mali problém, že ho nenechali so zodpovedným dospelým, ktorého sa opýtali.
@sidicek
@777januska777 dievčatá mna by skôr povláčilo vlastne svedomie. Už keby došlo k dákej tragédii tak ja by som to nikdy nedala preč z očí. V skratke je to nezodpovedné nechať troj ročne dieťa niekde mimo dohľadu a spoliehať sa,, ved mi ho niekto zabaví,, 🤦.
U nas je len krik uz odo dveri auta ako prijdu dom 🫣 su dvaja ale rusno je a to kazdy den ako keby ich bolo sest..v susedstve su tiez deti ale bud ich nepocut alebo len smiech a vesely dzavot...
Mam niečo veľmi podobne za sebou a boli to návštevy denno denne a pohár pretiekol keď sme mali návštevu a otecko s deckom zazvonil ze ona sa chce u nás hrať aj keď máme návštevu.Wtf?! Vtedy som sa nadýchla a slusne povedala ze ssa nemôžu spolu s mojou hrať každý deň nakoľko máme veľa prace ale ze ved určite ss spolu ešte zahrajú len nie stále..vravela som to malej a kukala pri tom na otca-suseda....pomohlo..teraz je tomu už cez 3 roky a je to o veľa lepšie....hlavne deti vyrastli

Ja by som uvitala keby sa kamaratili s detmi zo susedstva..nechcu,,ale zas co je moc to je moc..ako pises, dovolit si behat hocikade na cudzi pozemok bez nejakeho pardonu, to nie..a rusit pritom rodinu susedov..lenze, to by malo rodicom toho chlapca docvaknut a riesit to. Plot treba ale ci ho to odradi..vies,ploty sa daju preliezt...deti este nemaju zabrany,musia sa to naucit