icon

Ako zvládnuť súžitie s dospelým dieťaťom?

lili177
Dnes o 07:15

Dobry deň,potrebujem poradiť kamaratke,býva s dospelou dcérou ,od jesene konečne pracuje,má 24 ,školu tiež horko ťažko dokončila,jej mama si vravela vydržať kým dostuduje,no situácia sa nezmenila.dcera má komplikovanú povahu,je prudká...nedá si povedať...bojím sa aby sa nepohadali a jej mama aby neostala sama...ako to urobiť aby odišla v mieri alebo ostala s ňou bývať ale neterorizovala mamu neporiadkom,necitlivostou...dcéra má priateľa ,chodí k nemu domov na 2-3dni,on tiež býva s rodičmi,ďakujem za vaše rady....

Strana
z2
ljmmm
Dnes o 19:38

podla mna uz obe maju ponorku. A obidvom dobre padne zit samostatne

anonym_5e0d65
Dnes o 19:46

@lili177 asi k nej nemá žiadnu úctu.Snad sa tak nebojí samoty, že jej všetko toleruje.

lili177
autor
Dnes o 20:39
@januska12323

@lili177 ty aj známa žnete čo ste zasiali. Dobre vychované dieťa sa nebude denne hádať s matkou keď jej tá poskytuje bývanie. Dobre vychované dieťa si nedovolí matku nazvať sebeckou kvôli pár minútam domácich prác. Ostáva jej už len nastaviť hranice a keď ich prekročí pekne ju vyšikovať do sveta. Je len na matke či chce radšej trpieť len aby "neostala sama".

@januska12323 dakujem za odpoved, ja mam styri deti a 45 rokov a stale sa ucim...skusam...nestudovala som rodicovstvo a mnohe veci mi dochadzali postupne...sklanam sa pred ludmi ako ty, ktori to zistili a vedeli co maju robit podstatne skor....

lili177
autor
Dnes o 20:42
@anonym_31dfd7

@letfenixa ano, uplne suhlasim
Zo slov autorky mi vyslo, ze pisala o svojich detoch, mne prislo, ze su v tinedzerskom veku

@anonym_31dfd7 nie nepisem o mojich detoch, moje deti maju od 7 do 17 rokv, jej dcera ma 24 a je jedinacik

eva8
Dnes o 20:47
@lili177

@anonym_31dfd7 nie nepisem o mojich detoch, moje deti maju od 7 do 17 rokv, jej dcera ma 24 a je jedinacik

@lili177 reagovala som na prispevok autorky, ktora ta kritizovala za spravanie sa tvojich deti. Cize dobre som odhadla ich vek. Ten 7 - rocny ti snad "nepapuluje"

lili177
autor
Dnes o 20:47
@luccys

Nema to hlavu ani patu. V jednej vete je, ze sa boji ostat sama, a hned za tym, ako to urobit, aby odisla. Gulas. A "pytam sa pre kamaratku"😏

@luccys ano pytam sa pre kamaratku...ja sa bojim ze ostane sama ked dcere vsetko vykrici, 24 rokov sa o nu starala a takto by zila sama a s hnevom...podla mna ta dcera by mala odist v mieri a pokoji a nie po hadke, ja sa bojim ze bude sama,mne na nej zalezi lebo sa casto zalujeme jedna druhej...rozmyslam, ze ked dcera skoncila skolu, a tak sa uz velmi drzala na uzde aby to vtedy ustala...aby ju dokoncila, predsa stres zo skusok, no teraz uz stres nie je, dcera ma pracu....mali sa uprimne porozpravat, ale ona tvrdi ze nie je s kym, ze ta dcera ju uplne nepocuva, ze sa s nou neda...ale ja som presvedcena ze najviac konfliktov mame v rodine, ze sa hadame najviac s tymi s ktorymi zijeme, a rozmyslam preco je to tak, a myslim ze preto ze spolu travime vela casu a zalezi na m jeden na druhom a hlavne preto ze nie su naplnene nase predstavy, aj v praci sme dlho no neriesime zivor ci buducnost cudzich

eva8
Dnes o 20:53
@lili177

@lili177
Som @anonym_31dfd7, omylom sa mi zaskrtlo policko "anonymne"

anonym_542e85
Dnes o 20:55
@lili177

@luccys ano pytam sa pre kamaratku...ja sa bojim ze ostane sama ked dcere vsetko vykrici, 24 rokov sa o nu starala a takto by zila sama a s hnevom...podla mna ta dcera by mala odist v mieri a pokoji a nie po hadke, ja sa bojim ze bude sama,mne na nej zalezi lebo sa casto zalujeme jedna druhej...rozmyslam, ze ked dcera skoncila skolu, a tak sa uz velmi drzala na uzde aby to vtedy ustala...aby ju dokoncila, predsa stres zo skusok, no teraz uz stres nie je, dcera ma pracu....mali sa uprimne porozpravat, ale ona tvrdi ze nie je s kym, ze ta dcera ju uplne nepocuva, ze sa s nou neda...ale ja som presvedcena ze najviac konfliktov mame v rodine, ze sa hadame najviac s tymi s ktorymi zijeme, a rozmyslam preco je to tak, a myslim ze preto ze spolu travime vela casu a zalezi na m jeden na druhom a hlavne preto ze nie su naplnene nase predstavy, aj v praci sme dlho no neriesime zivor ci buducnost cudzich

@lili177 a to jej nevie normálne povedať? Halo si dospela tak sa tak chovaj. Toto a toto od teba vyzadujem. Alebo teda ak sa nechceš prispôsobiť a chceš sa starať o svoju domácnosť tak to chápem. Si dospela. Nevyhadzujem ta, ale hádame sa, nájdi si bývanie a budeme sa stretávať raz do týždňa. Našim vzťahom to prospeje
Ja toto fakt neviem pochopiť. Aby dve dospelé ženy nevedeli spolu komunikovať.
Ja mám teda doma pubertakov. Nechcem mudrovať lebo ešte uvidím čo nám život pripraví. Ale dcéra zrovna v sobotu prišla. Mami máš niečo na programe? Chcem sa ísť korčuľovať. Okej, nemám nič. Len vylož umývačku a môžeš ísť. Žiadne ofukovanie, normálna komunikácia

lili177
autor
Dnes o 21:01
@anonym_542e85

@lili177 a to jej nevie normálne povedať? Halo si dospela tak sa tak chovaj. Toto a toto od teba vyzadujem. Alebo teda ak sa nechceš prispôsobiť a chceš sa starať o svoju domácnosť tak to chápem. Si dospela. Nevyhadzujem ta, ale hádame sa, nájdi si bývanie a budeme sa stretávať raz do týždňa. Našim vzťahom to prospeje
Ja toto fakt neviem pochopiť. Aby dve dospelé ženy nevedeli spolu komunikovať.
Ja mám teda doma pubertakov. Nechcem mudrovať lebo ešte uvidím čo nám život pripraví. Ale dcéra zrovna v sobotu prišla. Mami máš niečo na programe? Chcem sa ísť korčuľovať. Okej, nemám nič. Len vylož umývačku a môžeš ísť. Žiadne ofukovanie, normálna komunikácia

@anonym_542e85 no jo,ale toto dieťa nie je bežné...prska ako had

anonym_cc9f76
Dnes o 21:35
@lili177

@anonym_542e85 no jo,ale toto dieťa nie je bežné...prska ako had

@lili177 tak nech si prská. Uz si rady dostala
a ideš si stále svoje. Lebo ostane sama. A čo? Teraz hádam má pokoj, keď dcéra jej robí nervy? Nech si konečne žije matka svoj život a nerobí dcére sluzku a nelamentuje aj s tebou.

eva8
Dnes o 21:51

Vy nerozumiete. Matka sa neboji, ze ostane fyzicky sama. Ma strach, ze ostane s dcerou bez kontaktu, ked odide.
V preklade: ked zacne dcere nastavovat hranice, ze ona odide z domu a pretrhne s nou vazby.
To chce velmi premysleny rozhovor. Alebo aby dcera videla, ako to spolunazivanie prebieha v inych rodinach.
Alebo nech mama ide po malych krokoch
- prosim ta, pomozes mi s tym a s tym?
- zabudla som kupit to a to, prosim, cestou z roboty nekupis?
- prosim, vyves pradlo, akosi sa necitim dobre
- ak budes prat, vyperirs, prosim, aj mne?
- nenaucis ma uvarit nejake tie jedla, ktore pripravuju mladi?
- aky si mala den?
Musia najst nejaku spolocnu cestu.
- pamatas, ako mala sme spolu ...
- tak si sa smiala, ked....
- toto ... si rada nemala
Nejak sa pri nejakej prilezitosti vratit do spomienok.
Ked zavresti, alebo povie hlupost, reakcia mamy by mohla byt: "aj ja ta mam rada"
Dcere to tiez nie je jedno, alebo je az prilis zvyknuta na tu situaciu a berie to ako normal. A mama, ked bude sluzkou, dcera nou zacne pohrdat a potom nenavidiet aj samu seba, ze sa tak sprava a nasledne vrestat este viac

Strana
z2