icon

Ako zvládnuť sviatky, keď je muž preč?

17. dec 2023

Baby ako by ste reagovali ak by bol vás muž každý rok celý december preč? Môj pracuje v medzinárodnej firme kde kvôli biznisu cestujú niekoľkokrát do roka do ďalekej cudziny. V priemere je preč každý každý treti mesiac na približne 3-3,5 týždňa. Je to dobre platená robota, ale časovo e náročná a každý rok je od 1.12. do .1.1. preč. Kým sme boli slobodní, dalo sa to. Vhodila som s kamoškami na lyžovačky, brala som vianočné služby a tak. Teraz máme dve deti a je to dosť citeľne, že s nami nieje doma 🙁

vevesh
18. dec 2023

Vsetko zavisi od rodicov- kde som napisala, ze deti to zvladaju super? Treba cestovat? Treba. Tak sa tomu prisposobim a nie, nebudem prisposobovat svoj zivot v tychto ohladoch detom. Ak si dieta poznas, pripravis sa aj na vystrajanie, na nepohodu, na zabavenie...

vevesh
18. dec 2023

@mk22 bezne to je. Vidim sama, kolko zien cestuje na letisku. Mozno z ba letiska to nie je standaerd, ale chod sa prejst na ine medzinarodne letiska, kolko malych deti tam je (pretoze za deti do 3 rokov sa listky neplatia- iba letiskovy poplatok, drviva vacsina zien to vyuziva na cestovanie na medzikontinentalne lety- a teda letia za rodinami ci muzom v inych krajinach....)

mk22
18. dec 2023

Samozrejme ze lietajú maminky s deťmi, samé.. Ja netvrdím ze nie.. Ty to zvládas, autorka zatiaľ nie.. A teda ma skúsenosti s lietaním..pozna si deti.. Tak možno neskôr, keď vyrastú.. Nie každá má odvahu letieť sama s malými deťmi..

mclissa
18. dec 2023

Autorka ja ti neviem. Baby ti tu radia a ty si stale ides to svoje. Neda sa, nejde, nechcem. No co teda ti ostava? Bud to predychat a byt Vianoce bez manzela, alebo sa prisposobit situacii a urobit si Vianoce v iny den, alebo inde.

maciatkolulu
18. dec 2023

Prosím ťa pekne,lietajú s bábätkami,aj do iných zón a tie deti to zvládajú lepšie ako dospelí,zabookuj nočný let,teraz sa priamo lieta skoro všade,máš kočíky do lietadla,máš všetky vymoženosti,ak tvoj muž má takú pôžičkou,ako tvrdíš,peňazí máte viac než dosť,buisnnes trieda,prípadne prvá trieda a ani nevieš,že ste leteli.

maciatkolulu
18. dec 2023

Rovnako neverím,že ste ti neriešili skôr,tak isto,že pokiaľ je na pozicii takej ako na sk skoro niktotak,že by nedostal na pár dní voľno,prípadne edostal možnosť mať rodinu pri sebe. Skoro všade vychádzajú v ústrety rodinám s deťmi. A tobôž vip zamestnancom. Takže niečo je tu divne,či sa ti páči,či nie.

evaachesa
18. dec 2023

@maciatkolulu presne tak...už keď nechce ísť sama, tak mohla ísť spolu s ním toho 1.12. a mali by parádny mesiac spolu s tatom niekde v zahraničí. A aj cesta lietadlom by bola pre dvoch úplne v pohode.

rivini
18. dec 2023

Ja velmi nechapem, aku chces radu. Praca ocividne prinasa podmienky, za ktorych pracuje pocas Vianoc. Mas vcelku len tieto moznosti:
1. muz si najde inu pracu
2. muz si pracu ponecha, ty sa zmieris s aktualnym stavom
Letiet s malymi detmi je narocne, sami s nasim cestujeme vela a casto, no sama si to predstavit neviem a je to riadny stres.

rivini
18. dec 2023

@evaachesa a ked ten tato funguje niekde v jednoizbovom B&B? Fakt by si sa trepala a detmi do exotiky za nim na mesiac sama? Navyse, on tam pracuje, cize by mala deti, vsetko na svojej hlave a estev cudzom prostredi. Vy nemate deti zeny😂? S mojim lietam 3x rocne z DE na SK plus cestujeme fakt vela aj cez dovolenky a teda mam vzdy dost…a sama by som sa ani s jednym dietatom neodvazila, nieto este s dvoma…a to pritom to moje zvlada cestu skvelo…to sa neda porovnat s letom na dovolenku, kde idete dvaja rodicia, obaja pohodovo naladeni, priamy let..tiez je rozdiel letiet s babatkom (pohoda, prespi v nosici, nakojis) a letiet s 2-5 rocnymi detmi (katastrofa).

vevesh
18. dec 2023

@rivini ja by som si to uzila. Kupila mesacnik na dopravu a oblietala s detmi vsetko v okoli pokial by bol muz v praci- od muzei po detske parky🙃🙃🙃 a vecer by som bola s muzom ako rodina - vzdy lepsie ako 24/7 sama na 2 batolata, aj ked doma.....

rivini
18. dec 2023

@vevesh a kolkokrar si s detmi letela sama? A teraz nepocitam 8-10 rocne. To uz je pohoda…ale fakt cesta s dvoma malymi detmi. Jedno chce spat, druhe mravci, chce behat po letisku, jedno bolia uska v lietadle, druhe zgrcia sedacku😂.

evaachesa
18. dec 2023

@rivini no tak zjavne autorke veľmi záleží na tom byt s mužom a stráviť s ním Vianoce. Takže treba robiť nejaké kompromisy. Mesiac v 1izbaku sa dá zvládnuť...rodiny žijú aj v horších podmienkach a verím že jeho ubytovanie nie je ako špajza. A keďže manžel zarába veľké peniaze tak by si isto vedel dovoliť zaplatiť niečo väčšie aj keď zo svojich na ten mesiac. Autorka si zatiaľ môže obehať okolie a fungovať v inom, prispôsobenom režime a hlavne aj s mužom po večeroch. Keď sa chce, zvládne sa všetko.

evaachesa
18. dec 2023

@rivini ale autorka môže letieť jeden krát do roka s mužom...takže dvaja to zvládnu v pohode. ;)

rivini
18. dec 2023

@evaachesa mne proste pripada, ze si to vsetko tak romanticky predstavujete😂. Mam tiez muza, ktory chodi obcas na sluzobky a ma aj velmi pekne ubytko. No ked si predstavim, trepat polovicu domacnosti a ist za nim na sluzobku, kde on aj tak cely cas pracuje a sediet s dietatom v 1,5 izbovom apartmane v cudzine na Vianoce, vsetko chystat sama no dakujem. Navyse to vobec nie je udrzatelne riesenie. To budu deti travit kazde Vianoce mimo rodiny, priatelov, rodinnych zvykov…budu mesiac v cudzine? A skolka, skola…nic? Ak mas deti do troch rokov, este sa to mozno nejako da. No s vacsimi sko na mesiac odist? To sa vam tu tak lahko vypisuje…

evaachesa
18. dec 2023

@rivini no ja by som toto určite sama neriešila lebo takto by sme s mužom nemohli a ani nechceli fungovať. Toto sú návrhy pre autorku. Lebo zjavne by s tým chcela niečo robiť aj keď teda ona si primárne žiada len názor a nie radu čo má robiť.
V podstate ani nechápem o čo autorke ide lebo ani názory neberie a stále len píše že nie je ona možnosť.
Ostáva jej len žiť ďalej takýto nespokojný život a zaťať zuby. Veď možno bude mať aspoň slušné alimenty, keď už nič.

mclissa
18. dec 2023

@vevesh moj manzel keby takto cestuje koli praci, by som bola prva zbalena aj so synom a hrabala sa s nim. Aj nasilu keby ma tam nechcel 😂😂

vevesh
18. dec 2023

@rivini nespocetne velakrat a roznymi dopravnymi prostriedkami a rozne streky. 3 zo 4 deti mi grcali v aute, 2 v lietadle, 1 mi grca pravidelne vo vlaku- stale mam pri sebe sacky na grcanie a nahradne oblecenie (ktore mas aj keby sa dieta olialo, precikalo atd.). Uz som spala na palube lode pocas burky v spacaku s ani nie rocnym babom. Dve deti pod 3 roky som tahala na 4500km streku autom - auto, trajekt, autovlak, auto. Lietadlo do azie na 2x prestup (z dojazdom vlakom) je asi najprijemnejsie cestovanie zo vsetkych. Na sk som cestovala z danska vlakom- prestup na 6x s detmi, kociarom a batozinou, atd. atd. Z nemecka mi dojdu uz deti aj same, co sme tak casto sli vlakom- priamy spoj neexistuje uz roky rokuce. Momentalne minimalne 2-5x prestup mi isti. Jednoducho, ked sa chce, da sa- ked sa nechce, neda (na margo toho, moja znama nevie s 2 detmi prejst ani 30km a prestupit z autobusu na vlak...)🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

vevesh
18. dec 2023

@rivini a preco chces trepat pol domacnosti niekde? Vsak akokeby si sla na predlzenu dovolenku= najnutnejsie veci. Vela sa da poslat postou, ak urcite veci suuurne potrebujes a nechces sa bez nich zaobist (zo skusenosti, zaobist sa da naozaj bez vacsiny veci- toto je o pohodlnosti...).

number19
18. dec 2023

Ja by som takyto set up akceptovala len ak by mal zopar peknych nul na paske a rocnom bonuse.
A dobre tu odznelo, ak sa zarobkovo pohybuje tak ako spomenute hore, tak by som to s detmi odletela v business class (aj 2x rocne).
A je mi divne, ze nie je schopny si zobrat nejakych 7 dni volna na takto zaplatenej pozicii.

rivini
18. dec 2023

@vevesh ale ved to je super, ze to zvladas so 4 detmi a ze je to pre teba pohoda. Ale zas nerob tu z toho standard, ze ak nieco zvladas ty, tak isto zvladne kazda. A tiez nemozes tvrdit, ze to je len pohodlnost. Nie kazda takuto cestu zvladne a naozaj to nie je realne riesenie pre kazdu zenu. Niekto ti to tu uz pekne vysvetlil-su zeny, ktore neboli ani same vlakom v Bratislave, ci nemaju vodicak, ine maju strach z lietania, narocne alebo citlive deti... Tak asi sa im orientuje inak, ako nam, ktore cestuju casto a vyznaju sa. Ako som pisala, tiez zial musim pomerne casto cestovat a lietat s dietatom. Kym to bolo babatko, nebol to absolutne ziaden problem. No zazila som aj vlastnu laktacnu krizu s vypuknutim na letisku s odsavanim na letiskovom zachode a hladanim dojceneckej flasky, hadku so zamestnancom, ci mozem dietatu vziat 1,5 litra vody, nezmyselne meranie skladacieho kocika, ktory ma presne vyhovujuce letiskove pomery, crevnu chripku s vypuknutim v lietadle, prenocovanie s dvojrocnym dietatom na letisku kvoli 6-hodinovemu meskaniu letu a podobne “zazitky”. A nepovedala by som, ze to bola pohoda a uz vobec si nedovolim tvrdit, ze to zvladne kazda s detmi pod 3 roky. Tiez je rozdiel, ci si cestovala vela uz pred detmi a ovladas 2-3 svetove jazyky a proste vies, ze sa nestratis, alebo ci nevies ani povedat “Help me, please”. A deti su tiez rozne…su take, ktore prespia aj na zemi, aj v kociku, aj v manduke a take, ktore spia vylucne v postielke alebo vobec. No cestuj s takym a este v dvojitom baleni. Urcite je to zas ine, ked su pri tom vacsie deti, ktore uz aj pomozu, nieco same odnesu, zabavia mensie. A ako som uz pisala, aj tak to neriesi ich rodinnu situaciu, lebo ten stav vyzera byt dlhotrvajuci. Cize dojst jeden rok za muzom na Vianoce do cudziny asi nevyriesi problem systemicky😊

autor
18. dec 2023

Takže moja posledná správa v tejto diskusii. Opakujem, nestojím o rady a riešenia, pytalasom sa výlučne na názor. Ďakujem za všetky nevyžiadané rady, ale naše možnosti poznám. Rovnako tak aj deti a rovnako to mam odkonzultované aj s pediatrickou. Letieť do ďalekých exotických krajín obnáša omnoho viac, ako zbaliť deti a vyraziť. Sú to papierovacky, ockovanie atd. Ale opäť to tu nebudem vysvetľovať, lebo za počítačom ma každý riešenie. Hlavne ten, čo bol na jednej all inclusive dovolenke v Egypte.
A teda argumentácia, že letiska sú plne mamičiek. Tak Mila mamička, ktorá sa tu tým oháňaš, dufam, že si sa s každou jednou z nich bavila a každá ti povedala, že si to užíva s že je to super. Mam okolo seba kopec žien, ktoré cestujú s mužmi/za mužmi keďže sa pohybujeme v tomto náročnom sektore a narovinu ti poviem, že 75% z nich ro robí kvôli deťom a nadáva na každú jednu cestu..

kulumulu123
18. dec 2023

@maranco necitala som komentare 😰

lienka.7
18. dec 2023

@autorka uplne zbytočná diskusia, ty nestojís o rady a riešenia... všetko vieš, všade si bola... tak načo tu vypisujes? Máš evidentne doma riaditeľa asi VW keď je taaaaaky nenahraditeľný 👌 mimo to, všetci títo riaditelia sú na Vianoce doma, veci "riesia" za nich práve tí ich "poskokovia". Cize tvoj muz ma plat o nicom, bez tých diét a príplatkov. Na tom jedine zarába. Tak bud to toleruj a nevymyslaj, alebo nech zmení prácu a sa uskromnite. Nebývali ste spolu ani predtým, tak nemá dôvod ani teraz. Co sa cudujes?

saxana000
18. dec 2023

Ak je vsetko ostatne v potiadku neries.aj domaci chlapi pracuju cez vianoce hasici pumpari lekari..na vianoce vezmi deti k starym rodicom a s tatinom si spravite ked sa vrati..urcite.si viete.minimalne zavolat a na odlucemie ste.istotne zvyknuti.tiez a.deti sa budu tesit lebo budu mat vianoce 2x.
Poznam babu co ma muza pilota ak chce byt s nim tak musi letiet do Dubaja aj s detmi a ano robi to hlavne kvoli nim.je to dan za ten nadstandartny zivot..mne by sa to nepacilo a moj muz by bez nas na vianoce nechcel byt.my sme boli kazdy rok spolu aj za slobodna po veceri s rodinou prisiel vzdy jeden z nas za tym druhym..

autor
18. dec 2023

@lienka.7 nestojím o rady a riešenia, lebo naše možnosti poznám.. a s deťmi mam čo tomodcestovane.. opakujem 100x, pýtala som sa iba ma názor nezainteresovaných žien.. nič viac, nič menej

katkami123
18. dec 2023

Autorka, ja sa tiež desím cestovania s deťmi a to som najviac cestovala iba s jedným, od vtedy ma to tak odradilo, tie nervy okolo toho, aj počas jazdy, že už idem niekde na dlhšiu trasu, pokým vyslovene že musím. Už sme kvôli tomu s msnzelom odmietli aj 2 pozvania na svadbu, lebo by sme precestovali dokopy cez 8 hodín a to nám za to nestálo.

evaachesa
18. dec 2023

Ženy, už sa nenamáhajte. Autorka nemá záujem o RADY! ...ona chce počuť LEN NÁZORY. Asi si ich vytlačí a pripne na chladničku nech manžel vidí. 💁🏻‍♀️
Tak poďme sem s vašimi NÁZORMI. 😃

vevesh
18. dec 2023

Autorka - zvlastne, ja take zeny v okoli nemam. Ano, ziadna nedava daleke cesty na prestupovacky s prstom v nose s malymi detmi, ale v MOJOM okoli ani ziadna z toho nerobi take rodeo. A predstav si, viem, co to je letiet do a cez exotiku- ockovania si predsa nedavas kazdy den (inac domace lieky su ovela ucinnejsie na ich choroby ako nase europske). Viza poziadas tiez s par papiermi a ked muz tam robi, nie je to exhoribilne novum, co od teba potrebuju- asi si este nevybavovala viza do eu, to by si len videla, co vsetko potrebujes vybavit a zdokladovat. Prepac, ale robis z komara somara- nechces /nevies letiet, okej, sed s detmi doma a nestazuj sa, pretoze tuto situaciu si si "sama upiekla".

katy084
18. dec 2023

Môj pohľad je,taký,že to nieje život pre rodinu a viem o čom píšem,žila som tak 8r.môj priateľ chodil domov na týždeň po 3mes.a pre mňa to bol cudzí človek,čím ďalej tým viac,ale musím podotknúť, že na Vianoce bol doma vždy...máme spolu dcéru...nechcela by som už taký vzťah za žiadne peniaze...načo mať muža,priateľa, ked ho nemáš...

culienka
18. dec 2023

Ja by som si spravila Vianoce s rodinou v januári. A keby som sa necítila ísť s deťmi sama letecky tak by som určite nešla. A ani niekde prebývat na mesiac do cudziny keby som sa doma cítila lepšie. Neviem co toto tu za módu, ze keď autorka nepočúva tie super rady co jej dávajú tak už ani napísať sem nemôže. Však písala ze nechce rady iba sa o tom porozprávať však na to je asi táto stránka. A mimochodom poznám také co s malými deťmi vôbec necestovali lebo na to nemali nervy a určite ich nebudem posudzovať. Je to ich vec.