icon

Ako zvládnuť vyčerpanie a získať energiu?

18. feb 2024

S manželom sme spolu 10r, máme 5r a 6r deti. Manžel robí od 6 do 16 každý deň. Ja mám prácu od 7 do 15 a ešte mám brigádu po večeroch a cez víkend. Na domácnosť som sama, muž mi nepomôže nič. Deťom sa venuje, zahrá sa s nimi keď ja chodím na brigádu, aj ich zoberie von raz za čas. Deti ho zbožňujú, majú pekný vzťah. Ja keďže chodím na brigádu plus na domácnosť som sama, tak bývam stále unavená nevládzem. Koľkokrát ani nemám čas poriadne ani deťom sa venovať a na seba čas už vôbec.
Poslednú dobu manžel mi to vyčíta že som lenivá, keď nemám energiu ísť s deťmi von povie mi že som hnila a len doma by som bola. No ja fakt nevládzem. Spánok tiež nula bodov, deti nechcú spať vo svojej izbe, stále behajú ku nám a spíme všetci štyria v spálni. Potom som nevyspata.
Manžel povedal že on by potreboval 3 ženy, že jedna by chodila do práce, druhá by sa venovala deťom a tretia domácnosti. Že evidentne ja nič nezvladam.
Tiež nemám stále chuť ani na sex, čo sa mu tiež nepáči.
No čo mám robiť aby som viac vladala? Kde nabrať silu a energiu? Poraďte

mantilka
20. feb 2024
autor
21. feb 2024

@mantilka Veľa ľudí má zvlášť účty na tom nevidím nič zlé. A majú rozdelené čo platí muž a čo žena.

dadis
21. feb 2024

Ty v tom nevidis nic zle? Ved ste manzelia a peniaze su spolocne. Preco ty by si nemala mat ziadne disponibilne uspory a tvoj muz ano? Ty si nezasluzis?

autor
21. feb 2024

@dadis Nevidím nič zlé mať rozdelené účty, nie každý má spoločný účet v manželstve. Ani v delení kto čo platí nevidím nič zlé. Úspory som mala len som minula, budem nanovo šetriť aby som mala zase.

dadis
21. feb 2024

A mas prehlad, kolko uspor ma muz? Mala by si mat, nakolko su aj tvoje...

alex49
21. feb 2024

Rozdelené peniaze áno, ale nevedieť koľko peňazí má muž už v poriadku nie je.

ibatanecnica
21. feb 2024

nečítala som diskusiu ale v prvom rade by som zrušila brigádu a nech ide brigádovať muž. Keď je doma s deťmi, pekne mu pridať aj niečo navyše - umyť riady, niečo navariť, povysávať a pod. Ja sa nestíham diviť, kde takýchto ,,podivínov,, beriete a keď už ich máte, tak im lietate okolo riti a muž to ešte otočí proti vám. A bez debaty 50:50

autor
21. feb 2024

@dadis Nie o tom nemám prehľad koľko má muž na účte alebo koľko má výplatu neviem.
@ibatanecnica On nevie umyť riad ani navariť a upratovať, na všetko povie že to je moja robota.

tenerifka
21. feb 2024

No tak sa ho spytaj

aurora33
21. feb 2024

Hrozny chlap, môže sa hanbiť. Správa sa ako malé decko. Ja by som mu full servis nerobila.

marcellka32
21. feb 2024

Som sa zasmiala, že nevie umyť riad, hádam vie pustiť vodu a chytiť handru a tanier do ruky 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Takisto upratovanie, varenie tiež nie je len ženská práca...ale ty ho obhajujes, takto si nepomozes

januska12323
21. feb 2024

Nechápem ako môžeš nevedieť koľko zarobí, to je snáď najdôležitejšia vec v manželstve. K tomu, že nevie umyť riad sa ani nevyjadrujem. Videla som video ako umýva žena bez rúk len nohami. Tvoj je asi postihnutý ale na hlavu keď to nedokáže.

deedol
21. feb 2024

Pobavilo, ze nevie. Nech si pusti navod na youtube 😂

janickacrazy
21. feb 2024

Samozrejme, že "nevie" umyť riad, keď vie, že to urobíš vždy ty. A čo keď si zlomis ruku napríklad? To všetci pomriete od hladu a špiny potom?

autor
21. feb 2024

On není na domáce práce. Deti zabavi keď treba aj ich brava von. No to je všetko viac mi nepomôže

dadis
21. feb 2024

Tak prepac, on nie je na domace prace?? A ty si na tie domace aj dve prace mimo domacnosti? A teba si deti niekedy uziju aj pri zabave?? Ci si aj pre ne len sluzka a tatko len na zabavu?? Nevies, kolko zaraba a kam dava vase peniaze? Si sa prebudila v 18. storoci??

marcellka32
21. feb 2024

Všetko márne....budeš ho obhajovať, nech napíšeme čokoľvek, veľa šťastia v živote

tundra
21. feb 2024

Zavri oci a predstav si,ze polovicu domacich prac,by ti odpadlo😉.Kazdy normalny a pricetny muz,ktoremu na rodine a manzelke zalezi,sa podiela na cinnosti a chode domacnosti.Vyjdi zo svojej ulity a zapoj manzela do vsetkeho,co ti ulahci chod domacnosti.

aurora33
21. feb 2024

Tak si potom blba, keď takého chlapa tolerujes.

simma42
21. feb 2024

Nečítam predošlé komentáre, takže možno je to tam niekde spomenuté ale za mňa: pripomeň manželovi (podľa mňa kus debila s prepáčením, ale možno sa mýlim), že ste sa zobrali, takže žiadne moje a tvoje, ale VAŠE... Takže láskavo nech si poriešite financie spolu, nech ťa zahrnie do spoločného rozhodovania, čo sa investovania a hospodárenia týka, pretože nech má na zreteli, že ak by prišlo k rozvodu, aj tak je polovica z toho tvoja... Takže nech sa chlapec uvedomí, nie že on si bude akože so svojimi peniazmi hospodáriť podľa seba, a ty sa môžeš aj pretrhnúť v dvoch prácach, a ešte mu máš doma aj okolo riti skákať a starať sa o deti... A pritom ani nevieš, kam vaše spoločné peniaze idú. 🙈

marcellka32
21. feb 2024

Čo budete robiť keď si zlomis nohu?

katka2602
21. feb 2024

Keď si bola v pôrodnici, kto sa staral o deti? Ako ich nakŕmil? Umyť riady po sebe nie je domáca práca ako taká. Prepáč, ale tak si ho naučila ty. On sa k tebe chová ako k handre.

hanka_se
21. feb 2024

Ja skor nechapem teba. Tvoj plat 600€, od muza 300€, brigada 200€ = 1100€ dokazes minut mesacne. Tu je niekde velka chyba. My s muzom a dcerou si to nedovolime. Staviame dom, platime hypo, denne cestovanie autom do prace... kym sme isli stavat som si zacala odkladat blocky z kazdeho nakupu, aby som vedela, ci nam to bude vychadzat a robim to dodnes. Varim kazdy druhy den, kedze obed si nosim do prace, muz sa stravuje v praci, dcera v skole ale aj tak ma rada teple vecere. Mesacne vydavky - hypo, poistky, setrenie dcere, elektrina, voda, tv, internet, telefony cca 720€ , co sa tyka strava, drogeria, tankovanie, oblecenie, darceky nam vychadza v priemere 500-600€. Dcera ma kruzky po skole. Ja som donedavna zarabala tesne nad minimalku a bez problemov sme este aj setrili. Takze tu bude niekde u teba velky problem. Co potom, ked deti nastupia do skoly, kruzky....

dadis
21. feb 2024

@hanka_se My sme tiez traja - len ine garde - ja a dve deti, ja len za stravu dam 600 eur mesacne. Ako ty mozes do takej sumy zmestit: drogeriu, oblecenie, obuv, kulturu, zdravie, skolske vydavky, kruzky, vydavky na auto, cestovne 🤷‍♀️

autor
21. feb 2024

@marcellka32 Mala som zlomenu nohu pred rokom, chodila som s barlami. Bola u nás moja mama a pomáhala mi v domácnosti a s deťmi.
@hanka_se Písala som vyššie koľko miniem a na čo

aurora33
21. feb 2024

Chuda tvoja mama, keď sa musí pozerať s akým tupakom žiješ.

tenerifka
21. feb 2024

Inak tvoja mama co na tvojho pana manzela hovori? Ci je hrda na to, ze ta naucila byt handrou?

autor
21. feb 2024

@tenerifka Čo by mala hovoriť, aj ona tak žije s otcom že sama sa stará o všetko doma.

aurora33
21. feb 2024

Aha takže ty si to videla u mamy, tak automaticky si handra ako ona. Krasne.

tenerifka
21. feb 2024

Aha, ok. Mas dceru? Pojdes pri nej vo vychove rovnakym smerom? Aby robila rohozku nejakemu zebrakovi len preto, ze sa mu medzi nohami hompalaju vajca?