Ako zvládnuť vyčerpanie a získať energiu?
S manželom sme spolu 10r, máme 5r a 6r deti. Manžel robí od 6 do 16 každý deň. Ja mám prácu od 7 do 15 a ešte mám brigádu po večeroch a cez víkend. Na domácnosť som sama, muž mi nepomôže nič. Deťom sa venuje, zahrá sa s nimi keď ja chodím na brigádu, aj ich zoberie von raz za čas. Deti ho zbožňujú, majú pekný vzťah. Ja keďže chodím na brigádu plus na domácnosť som sama, tak bývam stále unavená nevládzem. Koľkokrát ani nemám čas poriadne ani deťom sa venovať a na seba čas už vôbec.
Poslednú dobu manžel mi to vyčíta že som lenivá, keď nemám energiu ísť s deťmi von povie mi že som hnila a len doma by som bola. No ja fakt nevládzem. Spánok tiež nula bodov, deti nechcú spať vo svojej izbe, stále behajú ku nám a spíme všetci štyria v spálni. Potom som nevyspata.
Manžel povedal že on by potreboval 3 ženy, že jedna by chodila do práce, druhá by sa venovala deťom a tretia domácnosti. Že evidentne ja nič nezvladam.
Tiež nemám stále chuť ani na sex, čo sa mu tiež nepáči.
No čo mám robiť aby som viac vladala? Kde nabrať silu a energiu? Poraďte
Tak sa zamýšľam, keď zratas výdaje jeho a vydaje tvoje podľa toho čo si popísala mne vychádza že ty dávaš ďaleko viac peňazí, keď už to teda takto delite...nevychádza mi to
Prosim ta radsej sa venuj detom ako brigáde. Muz nech zruší investovanie na nejaky cas alebo zníži investičnú splátku. Ty trosku viac oddychuj aby si nebola unavena. Potrebujes aj relax aj si vylozit nohy. Dalsia moznost je, ze si najdes upratovacku. Raz do tyzdna ti spravi velke upratovanie a ty cez tyzden iba drobnosti. Ale bez normalneho rozhovoru s muzom to nepojde. Mna by urazilo, ak by mi muz povedal, este pred detmi, ze som hnila, ked makám kazdy den, plus domacnost, plus brigáda.
No zrejme si zle pochopila na začiatku úlohu manželky a manžela. Manžel sa má postarať o manželku a deti...dokonca, keď je nezamestnaná má vyživovaciu povinnosť na deti aj na manželku! Jediný neschopny je tvoj muž, že sa nevie dostatočne postarať o rodinu. Tvrdé slová, ale realita. Nemusíš aZ tak tvrdo mu to predniesť, ale v živote by ma napadlo pri dvoch malých deťoch, keď nevládzem sa starať, ísť na brigádu. Je to samozrejme, že nevládzes. Totižto si preťažená. Koledujes si o vážny zdravotný problém. Poznám mamičku, ktorej pre preťaženost praskla cievka v mozgu a je ťažko zdravotne postihnuta. Za to by mi to nestalo, ísť na výlet alebo na zmrzlinu. Rúca sa ti manželstvo aj rodina, strácas deti!
A vieš,že peniaze aj majetok je spoločné a na brigádu sa vykašli,daj mužovi 309€a nech zabezpečuje všetko on
povedz muzovi nech zacne, namiesto investovania do ktoviecoho, investovat do vyletov, zmrzlin a oblecenia rodiny a ty sekni s brigadou ...zdravie mas len jedno a deti ta potrebuju
Och, kde niektoré ženy chodíte na takých hňupov. No nič autorka, keď ti to ledva vychádza takto, zrejme treba nájsť ešte jednu brigádu.
Vykasli sa na brigadu. Poplat aj vylety aj zmrzlinu s ked nebudes mat peniazky, posli do obchodu manzela. Pekne si len zisti, ako to s tymi peniazmi je, lebo su aj tvoje. Ziadne moje-tvoje - v manzelstve je vsetko nase. Trvaj na spolocnom ucte a pristupe ku vsetkym uctom, kde mate peniaze. A tych 300 eur co ti posiela - ved 280 z toho je predsa len danovy bonus..skoda reci..o 16 je doma a nic doma nespravi..
Muz ti nema pomahat, domacnost je aj jeho.
Nevysavaj, nevar mu, neper, nech sa zobudi.
@marcellka32 Tak to, ako to majú nastavené doma, že manžel s ničím nepomôže, je aj autorkina chyba. Tak ho naučila. To, že je nevyspatá, lebo deti s nimi spia v posteli, je tiež iba ich chyba. A to, že chodí na brigádu, neviem, lebo podľa mňa cca 900 eur mesačne na stravu, drogériu a pod nie nie je málo, takže tam bude problém s hospodárením. Plus ak si vezmeme cca 200-300 eur z tej brigády a aj tak nemá žiadnu rezervu. Lebo autorka to tu prezentuje akoby ani na zmrzlinu deti nemala začo zobrať.
@sima234 ale panko je o 16.00 doma, veď nech ide on na brigádu, prečo by mala ísť žena?
@marcellka32 tak on má asi dosť peňazí...sú spolu 10 rokov tak asi to tak majú nastavené od začiatku...ja viem, že peniaze sú spoločné, ale pokiaľ majú dohodnuté kto, čo financuje, tak on asi už nerieši, že jej nevychádza..
@stastnamanzelka teda my máme BMW a zere5.6 a není ani malé a ani ľahké,mali sme Mini Cooper a ten žral od sedem litrov,len mimo tému, k tvojmu príspevku
@abbey1 ja sa smejem ( nie z Vás )že 500-600€ za stravu a drogériu je dosť pri 4 ľuďoch... toľko diskusii tu na koniku som videla keď píšu ženy že na stravu (iba stravu)minú 500€ mesačné pre 4 osoby a to nechodia do reštaurácie a snažia sa nezit na polotovaroch. A pod tým kopu príspevkov že to není možné, že zdravo sa stravovať a mať kvalitné potraviny sa nedá za tú sumu, že DVAJA minú na jedlo 700€ a podobne 🙈🙈🙈🙈....
@stastnamanzelka no fuj do biedronky by som nesla ani kebyže mi oni ten nákup zaplatia.
@stastnamanzelka ja viem, mnoho ľudí sa ide potrhat za lacnými potravinami. Ja by som to neriskovala. Ale to je mimo tému.
@hatsepset Píšem, že i my dávame za stravu veľa, ale ako som písala, varím skoro denne, stravujeme sa všetci doma a hlavne si to môžeme dovoliť. 600 eur na stravu mimo stravy v škole, škôlke a v zamestnaní je dosť a rozumným hospodárením sa dá suma znížiť. Keď mám 900 eur na mesiac, budem hľadať spôsob, ako si dopriať v rozumnej miere a nebudem si ničiť zdravie v 2 zamestnaniach a oberať deti o matku a seba o čas s deťmi.
Všetko treba v rovnováhe a určiť si, čo je pre mňa v živote dôležité.
Skutočne si nemyslím, že 900 eur mesačne je suma, z ktorej rodina nevie slušne vyžiť.
Ale ani, chápem, čo si myslela. Na koni je väčšinou všetko súťaž, kto dá viac na stravu, na dovolenku,...
@aurora33 mimo tému, potraviny sú tam lacné hlavne kvôli DPH, ktorú majú Poliaci. Minulý rok mali na potraviny nulovú DPH ak sa nemýlim. Nie ako u nás. A čo môže byť nekvalitné na cestovine, mlieku, masle a pod. Pokiaľ u nás nakupuješ v bežných obchodných reťazcoch, tak tá kvalita nie je o nič lepšia. Ja do Biedronky nechodím, nám sa to neoplatí, ale veľa rodín z môjho okolia áno.
@stastnamanzelka prepáč, ja som to ani nechcela adresovať tebe 😄
K tomu len toľko...hlupa žena, ktorá nechá mužovi výplatu. To je aká láska? Však hádam všetko je spoločné peniaze, deti, bývanie...v dobrom aj v zlom. Viem o čom hovorím. Kedysi som mala veľkú výplatu ja a potom sa to otočilo, prežili sme si kadečo...a posilnilo to náš vzťah. Dokonca sme ani kúpu nehnuteľnosti nedelili podľa toho kto koľko doniesol. Odporúčam BSM a výplaty spolu. Až vtedy sa ukáže láska. Venovať sa deťom a manželovi...čas nikdy nevrátis!